Żar młodości (The Young and The Restless)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
DeaconFan
Moderator
x 28

Re: Żar młodości (The Young and The Restless)

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

O kurczę, szok z Billym Millerem. To był naprawdę ceniony aktor oper mydlanych. Próbował też grać w primetime i nieźle mu szło. Grał także Drew w GH. Szkoda go, bo był dobrym aktorem i chyba najlepszym Billym w Y&R.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
DeaconFan
Moderator
x 28

SPOILERY

W YR po 24 latach powraca Cole Howard, ten sam aktor co kiedyś. Cole był mężem Victorii, granej wtedy przez Heather Tom, a także przed Victorią był uznawany za nieślubnego syna Victora i miał romans z Nikki. Był też związany z Ashley. Powrót Cole'a jest najpewniej związany z nową postacią - Claire i jej ciotką - Jordan. One wrabiają Nikki w powtórny alkoholizm.
Cole miał z Victorią córkę - Eve, ale ona zmarła i moja teoria jest taka, że Claire to tak naprawdę Eve, która żyje. Co ciekawe Claire gra aktorka, która grała niegdyś nastoletnią Abby. :D

YR w tym roku nie nada nowego odcinka na dziękczynienie. Zamiast tego pokaże odcinek z 1993, który zawiera ważne sceny związane z Cole'm i jego matką - Eve (córka Cole'a ma imię po babci).

https://michaelfairmantv.com/the-young- ... wM6iUsQWk4
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
DeaconFan
Moderator
x 28

Brad Sanders, znany także jako "Clarence" pojawi się w Y&R. Znany był m.in. z zabawnych streszczeń "Mody na sukces" na YouTube.

https://michaelfairmantv.com/clarence-c ... RVLpLdkXcE
Awatar użytkownika
Pottermaniack
x 1

Post autor: Pottermaniack »

SPOILER

Trzymam kciuki, żeby nie odkręcali i Claire naprawdę była córką Victorii. Będzie ciekawie, kiedy spotka się z Abby. :P Odcinki w domu Jordan pokazały, że nie trzeba dużego budżetu, by nakręcić ciekawe sceny, nawiązujące do mitologii serialu.
Dawidek
Administrator
x 78

Post autor: Dawidek »

Zmieniłem treść posta Pottermaniacka zabielając spoiler. W tym świątecznym stylu wpisu nie widać, ale pod słowem zapowiedzi i jednym akapicie jest tekst użytkownika. Wystarczy zaznaczyć a wypowiedź zakończona emotką, pojawi się w zaznaczeniu.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 68

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dzięki Jordan serial się ożywił, brakowało już takiej Sheili w tym serialu.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Pottermaniack
x 1

Post autor: Pottermaniack »

Odtwórca Oscara z B&B dołącza do Y&R.

https://www.soapcentral.com/young-and-r ... stless.php
B@r
x 43

Post autor: B@r »

Pottermaniack pisze: 2024-01-03, 18:31 Odtwórca Oscara z B&B dołącza do Y&R.

I ma jakiś fajny wątek i sceny?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Poland

Post autor: Poland »

Ciekawe czy w dzisiejszych czasach sensowne byłoby wykupienie emisji na tą operę mydlaną przez nadawcę kanałów Red Carpet i CTV9. Mam tu na myśli fakt że „Żar Młodosci" był emitowany w Polsce ostatnio w 2009 roku (i to z odcinkami z 2001 roku) a w szerszej skali w latach 1996 - 1999.
Poland - aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 68

Post autor: Adex-fan Brooke »

B@r pisze: 2024-03-09, 17:14
Pottermaniack pisze: 2024-01-03, 18:31 Odtwórca Oscara z B&B dołącza do Y&R.

I ma jakiś fajny wątek i sceny?
Jordan go zabiła, wrzuciła pod auto.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Cynthia
x 41

Post autor: Cynthia »

Poland pisze: 2024-03-18, 20:51 Ciekawe czy w dzisiejszych czasach sensowne byłoby wykupienie emisji na tą operę mydlaną przez nadawcę kanałów Red Carpet i CTV9. Mam tu na myśli fakt że „Żar Młodosci" był emitowany w Polsce ostatnio w 2009 roku (i to z odcinkami z 2001 roku) a w szerszej skali w latach 1996 - 1999.
Ja go nawet nie pamiętam w Polsce. A jak próbowałam ostatnio oglądać to nie udało mi się w to wciągnąć. Może inni nie mają problemu z tym, żeby zacząć od środka. Można by zrobić program dostępny w internecie dla każdego o tym co w skrócie było przed odcinkami emitowanymi w TV jeśliby do tej emisji miało dojść. Kto jest kim, co robią w życiu, jakieś najważniejsze fakty.
Aktualnie oglądam "Chicago One".
Dawidek
Administrator
x 78

Post autor: Dawidek »

W przypadku ponownej emisji serialu, takie wprowadzenie byłoby bardzo dobrym rozwiązaniem. Tylko ono nie byłoby krótkie, bo zakładając, że emisja zacznie się od odcinków z 2023 roku, to w tym streszczeniu trzeba będzie opowiedzieć 50-letnią historię fabuły. A przez ten czas tyle się wydarzyło, tyle postaci się przewinęło. Zaczynanie serialu od środka jest złą praktyką, tylko, że w przypadku soapek - raczej nieuniknioną.
DeaconFan
Moderator
x 28

A kto Wam streści 50 lat? Takie informacje to już tylko można szukać po Wikipedii, a i tak nie znajdzie się wszystkiego pewnie. Nie jestem pewny, czy CBS ma w ogóle wszystkie odcinki w swoim archiwum. Wystarczyłoby streścić, kto jest kim z obecnej obsady (główne rodziny, związki, biznesy) i tyle.

Obecne odcinki z USA są nudnawe, poza wątkiem psychopatki Jordan. Serial niestety chyba został przez stację zmuszony do złagodzenia tonu i mniej jest w nim przemocy, a więcej nudnego romansowania.
B@r
x 43

Post autor: B@r »

Dokładnie. Bez przesady, że przy oglądaniu nowych odcinków potrzebna jest wiedza co było 50 lat temu, jak tych bohaterów już nie ma. W USA widać mocno trend, że masa obecnych widzów nie zna tego co było w „Modzie” jeszcze z 10 lat temu i jakoś bez problemu oglądają co tu i teraz. Jak ktoś się wciągnie i go to interesuje zawsze może odpalić internet i googlać. Cynthio, mogłaś się nie wciągnąć ostatnio bo jak widzisz - są nudne odcinki. Jak ja oglądałem odcinki z lat 2000, które były na Polsacie i nie znałem przeszłości, to nie miałem z tym problemu bo odcinki były mega ciekawe. Więc to kwestia - myślę - scenariusza, w którym się zaczyna przygodę z oglądaniem, a nie tego, czy się zna przeszłość, czy nie.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mariush
x 60

Post autor: Mariush »

Ja zawsze miałem problem z Y&R z prostej przyczyny - odcinki są dla mnie za długie, jak na tego typu serial. Moim zdaniem serial codzienny i 20 minut to jedyna słuszna opcja. Co innego ambitna produkcja. Soapka na godzinę to dla mnie zdecydowanie za dużo. I nawet nie dałem się wciągnąć, gdy nawet tu, na forum, użytkownicy chwalili scenariusz w porównaniu z tym, co ma miejsce w B&B.

Z ciekawości zerknę na jakiś odcinek raz na ruski rok, ale to się zdarza zazwyczaj z okazji crossu z B&B. Ciekawiło mi, jak poprowadzą wątek Sally, ale to dla mnie była jedna wielka paranoja. Oburzyło mnie zmasakrowanie Spectry w „modzie…”, ale w Y&R Sally to zrujnowanie potencjału po całości.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
ODPOWIEDZ