Gotowe na wszystko (Desperate Housewives)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Adex-fan Brooke »

Cóż więcej dodać wielka szkoda, wielka strata, tak mi się zdawało, że prywatnie też jej coś dolega :( [*]
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Serial się skończył, ale podyskutować zawsze można :mrgreen:

Chciałem, abyśmy podsumowali jakoś te 8 lat wspaniałej produkcji, która wbrew pozorom nie jest kierowana jedynie dla kobiet, ale także mężczyźni mogą się wciągnąć w zawiłe losy zdesperowanych kur domowych z Wisteria Lane :lol: Jestem ciekaw kto był waszą ulubioną postacią, który sezon najbardziej was zaskoczył, jaki wątek był najbardziej wciągający, a co was rozczarowało :wink: :lol:

Jeśli chodzi o mnie to ciężko mi wybrać ulubienicę z Wielkiej Czwórki, a właściwie i siódemki :) bo na upartego do tytułowych desperatek możemy podpiąć jeszcze Edie, Katherine i Renee. Jednak największą sympatię zaskarbiła sobie u mnie Marcia Cross i jej bohaterka o imieniu jak ser (jak to skomentowała Gaby, w którymś z odcinków szóstego sezonu) :P Szczerze mówiąc to w takiej kobiecie mógłbym się zakochać. Scenarzyści świetnie zestawili kontrast samego siebie na zasadzie ukazania jej wspaniałego szyku, stylu, dobrych manier, wykwintnych wypieków i gracji wraz problemami takimi jak alkoholizm, kłopoty z dziećmi, mężczyznami i ukrywanie mrocznych sekretów.

Który sezon wam się najbardziej podobał? :P Ja w zupełności nie zgadzam się z opiniami, które mówiły, że ostatnie sezony trzymały marny poziom i bardziej zaszkodziły serialowi niż pomogły :roll: To właśnie 7 i 8 są moimi ulubieńcami. Oczywiście równie rewelacyjne są sezony 1-3. Czwarty jest bardzo dobry :wink: Piąty trochę mnie nudził :x Podobnie jak szósty. Jednak również w nich było wiele ciekawych odcinków na które warto zwrócić uwagę.

Jeszcze jedno pytanie 8) Wracacie czasem do tego serialu? Oglądacie ponownie cały bądź wybranymi odcinkami? :) Ja dwa tygodnie temu zacząłem oglądać ponownie od czwartego sezonu.
Jeśli chodzi o odcinki to moim ulubieńcem jest s7e10 "Down the Block There's a Riot". Nie wiem jak to możliwe, ale oglądając go już setny raz i tak płaczę przy nim jak bóbr. Już nie mówiąc jakie emocje wywołał podczas premierowego oglądania 8) Na tym chyba polega fenomen serialu.
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja czasem wracam sobie do jakichś śmiesznych, i nie tylko scen, planuję kiedyś obejrzeć cały serial ponownie, ale obecnie nie mam kompletnie na to czasu.
Właściwie ja nie miałem ulubionej bohaterki, wszystkie uwielbiałem, jedynie Katherine była czasami wredna czy dziwna jakaś, no i Edie też była niezłą suką czasami.
Co sezonów to wszystkie były dla mnie super, ale najgorszy chyba ostatni. Nie podobało mi się, że był taki smutny i mroczny, nie było w nim tylu zabawnych momentów co w poprzednich. No i 5. sezon był też troszkę nudnawy. Najciekawsze tajemnice były za to moim zdaniem w sezonach 1., 3. i 4.
Btw, jeśli chodzi o osoby oglądające DH to tak szczerze to nie znam heteryka który by to oglądał :mrgreen: no może z jednego, dwóch xd
sharkinator

Post autor: sharkinator »

O jak miło, że ktoś tu jeszcze napisał, cieszę się tym bardziej, że to mój najukochańszy serial. Tak na marginesie mówi się, że to serial nie tylko dla kobiet lecz też dla gejów :lol:

Ja nie potrafię powiedzieć, co było tam najlepsze, bo miał w sobie wszystko: tragedię, dramat, kryminał i to co chyba jednak najbardziej pokochałem czyli komedię. Uwielbiam komizm jaki był w serialu, wspaniałe teksty zwłaszcza Edie, Renee i Gaby. Najbardziej chyba lubiłem Edie, było mi strasznie przykro że ją uśmiercili w 5. sezonie. Tak jak każdy lubiłem Bree, bo była bardzo złożoną osobą. Najmniej lubiłem Linette, bo trochę przynudzała i była chyba taką typową kurą domową.
Najbardziej przewalone chyba miała Bree, bo niby taka poukładana ale to jej zmarło 4 facetów + 1 na wózku. Dzieci wyjatkowo niezdałe, które przysporzyły jej mnóstwo zmartwień. Biedaczka.
Sexi Ricky pisze:Oglądacie ponownie cały bądź wybranymi odcinkami?
Obejrzałem od nowa tylko pierwszy sezon. Stwierdziłem, że na razie nie będę oglądał. Muszę poczekać najpierw aż zapomnę co się tam dokładnie działo. A na pojedyncze odcinki zdarza się popatrzeć, zwłaszcza te z akcją.

-----------
A jak byście porównali panie z DH do tych z B&B?
Brooke - Edie?
Taylor - Susan
Bree - Stephanie :P
Katie - Linette
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

sharkinator pisze:O jak miło, że ktoś tu jeszcze napisał, cieszę się tym bardziej, że to mój najukochańszy serial. Tak na marginesie mówi się, że to serial nie tylko dla kobiet lecz też dla gejów :lol:
tomala pisze:Btw, jeśli chodzi o osoby oglądające DH to tak szczerze to nie znam heteryka który by to oglądał :mrgreen: no może z jednego, dwóch xd
Hah ::jezyk:: Chodź dużo symptomów na to wskazują to ja jednak bronię swojej męskości jak tylko się da. To, że lubię "Gotowe na wszystko" i Lady Gagę nie znaczy, że mam inną orientację :lol: :lol: A może to faktycznie jest mało męskie? ::loll:: Sharkinator, Tomala jak to jest z wami? Wy jesteście homoseksualnej orientacji? Oczywiście nie mam nic do gejów. Pytam z czystej ciekawości, bo raczej nie udzielam się w tematach na forum odnośnie naszych osobowości :wink:
DeaconFan
Moderator
x 27

Post autor: DeaconFan »

Może faktycznie coś w tym jest, że DH to serial bardziej dla kobiet i gejów, niż heteryków. Ja jestem hetero i oglądałem pierwsze trzy sezony, ale bez szczególnej fascynacji. W ogóle mnie nie jarał ten serial na tyle, żeby go ściągać (oglądałem na Polsacie). Później kiedy Polsat odwalał różne cyrki z emitowaniem kolejnych sezonów, jakoś nie chciało mi się dalej czekać na nowe odcinki, a i odkryłem lepsze wg mnie produkcje (jak Lost, czy Prison Break). Ale z ciekawości śledziłem mimo to często spoilery odnośnie dalszych sezonów DH. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
sharkinator

Mieliśmy chyba rozmawiać o serialu a nie orientacji seksualnej użytkowników :P
Napisałem, że jest dla gejów bo naprawdę w mało której produkcji jest tyle wątków homo. Tu jest chyba za dużo.
Grisza

Post autor: Grisza »

Ja uwielbiam serial i ostatnio zacząłem oglądać od 1 odcinaka.1 sezon jest bardzo tajemniczy, wprowadzający każdy odcinek to sztuka, gdy się kończy ja chcę jeszcze. 2 bardzo dobry podobnie, jak w pierwszym. 3 sezon to sama akcja i ciekawe wątki. 5 sezon uważam za gorszy, nie spodobało mi się w tym wszystkim to przeniesienie akcji o parę lat do przodu, myślę że w tym był cały problem. 7 sezon i odcinek 10 Sexy Ricki - dla mnie też to wyciskasz łez ! Nie wiem czemu, ale przelatują mnie wówczas dreszcze jak to widzę. Moja ulubiona postać .. kurcze w tym serialu, to chyba nie możliwe. Jak dla mnie Bree, Susan i Gabby to moje faworytki. Lubię Lynette ale czasami , mnie denerwowała ::kwasny::
Grisza :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Serial zapisał się na stałe jako jeden z moich ulubionych z takich powodów jak: masa fajnych akcji, bardzo śmieszne sceny, dobra obsada, ogólnie dobry scenariusz... Zawsze ściągałem nowe odcinki, obecnie bez pośpiechu zbieram wydania dvd aby za jakiś czas zabrać się za oglądanie całego od początku (obecnie mi się nie chce bo mam na głowie inne seriale :P )
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Ja często wracam zarówno do odcinków na DVD (czekam aż wreszcie w marcu wyjdzie w Polsce 8 sezon) jak i soundtracków z serialu, które są świetne. Ostatnio też w nocy często trafiam koło 1 na odcinki z 8 sezonu, wiec włączam do poduszki.

Mój ulubiony sezon to był chyba 5 i 8, chociaż uważam, że cały serial jest wart obejrzenia. Łudzę się, że kiedyś doczekamy się jakiegoś ciągu dalszego... :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
B@r
x 40

Może napiszemy do Polsatu by wyemitował dalsze sezony? Wiem, że niestety wielu widzów - szczególnie starszych zarzuciło oglądanie serialu wraz z zaprzestaniem emisji na Polsacie. Niestety nie każdy też ma dostęp do Fox Life... ::kwasny:: Na Polsacie wyemitowali tylko do 5 sezonu.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Post autor: mailo »

Obawiam się, że na tym forum już chyba wszyscy obejrzeli całość w internecie, więc nie znajdziesz odzewu.
B@r
x 40

Pojawiły się plotki o powrocie Desperatek! To moim zdaniem nieuniknione, ale coś szybko! https://twitter.com/addictioneva/status ... 96/photo/1 :shock:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

::ke:: Szybko...ale byłoby super...jak dla mnie mogłaby być jeszcze jedna seria...niezbyt podoba mi się to jak zakończyli...mogliby to odkręcić trochę...
sharkinator

Już kilkukrotnie słyszałem podobne plotki. Chyba nie chcę powrotu, chociaż z drugiej strony mogliby wyprostować zakończenie bo było takie lipne trochę.
ODPOWIEDZ