Programy TVN Style

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

Post autor: Goku »

"66 niezapomnianych przebojów" jest świetne! :: bow :: Zdecydowanie lepsze od "66 niezapomnianych piosenek" ;). Rozwaliło mnie to co mówili o Macarenie :lol:. Jak na razie wszystko jest na właściwych miejscach i nic bym nie zmienił :).
Goku

Po drugim odcinku wrażenia jeszcze bardziej pozytywne :). To jeden z lepszych programów z cyklu, jedynie "66 niezapomnianych seriali" było lepsze. Jestem bardzo ciekawy tego co będzie na następnych miejscach, choć patrząc na poprzednie programy z cyklu, nie zdziwiłbym się jeśli TVN wciśnie do pierwszej dziesiątki Ołszijanę z jej kitem(i jedyną piosenką jaką potrafi zaśpiewać, widać biedaczka nie może zapamiętać większej ilości tekstu) "Cry Cry Cry" :lol:.

"W kinie i na kanapie" przenieśli teraz na 23:15 przez durny program Cejrowskiego :/. Bez sensu, bo wcześniej oglądałem dwa programy pod rząd na raz(czasami nawet trzy jak jeszcze trafiłem na "Magiel Towarzyski"), a teraz oglądam jeden program, wyłączam telewizor na pół godziny(bo gadania Cejrowskiego nie zdzierżę) i włączam znowu na "W kinie i na kanapie". Jeszcze dzisiaj musiałem wyłączyć w połowie programu, bo mówili o Slumdogu, a ja jeszcze go nie widziałem i nie chciałem znać ważnych elementów fabuły, i przez to przegapiłem końcówkę, więc teraz nie wiem co będzie w następnym odcinku :P.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Goku pisze:Po drugim odcinku wrażenia jeszcze bardziej pozytywne :). To jeden z lepszych programów z cyklu, jedynie "66 niezapomnianych seriali" było lepsze. Jestem bardzo ciekawy tego co będzie na następnych miejscach, choć patrząc na poprzednie programy z cyklu, nie zdziwiłbym się jeśli TVN wciśnie do pierwszej dziesiątki Ołszijanę z jej kitem(i jedyną piosenką jaką potrafi zaśpiewać, widać biedaczka nie może zapamiętać większej ilości tekstu) "Cry Cry Cry" :lol:.

"W kinie i na kanapie" przenieśli teraz na 23:15 przez durny program Cejrowskiego :/. Bez sensu, bo wcześniej oglądałem dwa programy pod rząd na raz(czasami nawet trzy jak jeszcze trafiłem na "Magiel Towarzyski"), a teraz oglądam jeden program, wyłączam telewizor na pół godziny(bo gadania Cejrowskiego nie zdzierżę) i włączam znowu na "W kinie i na kanapie". Jeszcze dzisiaj musiałem wyłączyć w połowie programu, bo mówili o Slumdogu, a ja jeszcze go nie widziałem i nie chciałem znać ważnych elementów fabuły, i przez to przegapiłem końcówkę, więc teraz nie wiem co będzie w następnym odcinku :P.
Tak naprawdę przeboje były rewelacyjne - Europe "Final Countdown", "Lambada", Ace of Base "All that she wants". Ace of base to w ogóle mój ulubiony zespół z dzieciństwa :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Bardzo podoba mi się nowy cykl :) Zgadzam się, że to jeden z lepszych :) Tyle piosenek mi przypominają. Podam wczorajsze miejsca. Z tymi z 1. odcinka zgubiłem kartkę, na której miałem to zapisane ::kwasny:: A więc wczorajsze:

56. Europe - Final Countdown
55. Eros Ramazzotii - Piu' bella cosa
54. James Blunt - You are beautiful
53. Kaoma - Lambada
52. Katie Melua - Nine Million Bicycles
51. Ace of Base - All that she wants
50. Black - Wonderful life
49. Dalida - Paroles, paroles
48. Kajagoogoo - Neverending story
47. Bobby McFerrin - Don't worry be happy

Najfajniejsze piosenki z tego odcinka to dla mnie "All that she wants" i "Wonderful life". W sumie wszystkie mi się podobały, z wyjątkiem "Don't worry be happy" do, którego mam uraz po ostatniej wycieczce, bo tacy 2 metale ją na okrągło śpiewali w strasznie denerwujący sposób.
Goku pisze:"W kinie i na kanapie" przenieśli teraz na 23:15 przez durny program Cejrowskiego :/ . Bez sensu, bo wcześniej oglądałem dwa programy pod rząd na raz(czasami nawet trzy jak jeszcze trafiłem na "Magiel Towarzyski"), a teraz oglądam jeden program, wyłączam telewizor na pół godziny(bo gadania Cejrowskiego nie zdzierżę) i włączam znowu na "W kinie i na kanapie".
Też mam podobny problem. Zawsze w piątkowe wieczory oglądam TVN Style, tj. "Magiel towarzyski", "66 niezapomnianych" i "W kinie i na kanapie", a teraz mi tam Cejrowskiego wcisnęli ::kwasny:: Nie wiem po co w ogóle przywrócili ten jego beznadziejny program :?
Tomala

Kolejny odcinek "66 niezapomnianych przebojów" za nami :) Oto dzisiejsze miejsca:

46. Shakira -Whenever, Wherever
45. Sal Solo - San Damiano
44. Helena Vondráčková - Malovany Dzbanku
43. David Bowie - Let's Dance
42. Serge Gainsbourg - Je t'aime…moi non plus
41. Roxette - Listen To Your Heart
40. Depeche Mode - Enjoy The Silence
39. James Brown - J Got You (I Feel Good)
38. Bob Marley - No Woman No Cry

Piosenka odcinka to dla mnie zdecydowanie "Whenever, Wherever" :)
Nie wiem co w ogóle w tym zestawieniu robi to całe "San Damiano" :? 1. raz to słyszałem.
Bob Marley zdecydowanie za wysoko.
Reszta mi się podoba :D

Czy "W kinie i na kanapie" zostało zdjęte z anteny? Bo dzisiaj była tylko powtórka o 20., a o 23.15 program Doroty Welman "Czytam bo lubię". Sprawdzałem i w programie na przyszły tydzień nie ma "W kinie i na kanapie" :( Z tej nowej serii to było chyba maksymalnie 5 odcinków, nie pamiętam dokładnie :?
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tomala pisze:44. Helena Vondráčková - Malovany Dzbanku
Co ciekawego mówili o Helenie? :D
Goku

Tomala pisze:Czy "W kinie i na kanapie" zostało zdjęte z anteny? Bo dzisiaj była tylko powtórka o 20., a o 23.15 program Doroty Welman "Czytam bo lubię". Sprawdzałem i w programie na przyszły tydzień nie ma "W kinie i na kanapie" :( Z tej nowej serii to było chyba maksymalnie 5 odcinków, nie pamiętam dokładnie :?
Wygląda na to, że to koniec tego sezonu. Było 8 odcinków ;).

A co do "66 niezapomnianych przebojów" - to był najsłabszy odcinek dotychczas. Niby prawie wszystko znane, ale w poprzednich odcinkach były większe przeboje. Z tych tylko Depeche Mode zostawiłbym na swoim miejscu, a resztę zrzucił niżej.
Tomala

Pokazywali jej występ w Sopocie i w TzG. Ogólnie mówili pozytywnie, ale ta babka z "Wideoteki dorosłego człowieka" mówiła, że Helena ma tyle lepszych piosenek, a my ciągle wałkujemy ten dzbanek, który jest jej zdaniem strasznie kiczowaty. A w zapowiedzi odcinka mówili, że będą mówić o tym czy Helena Vondrackova zna się na garncarstwie :lol:

Zapomniałem jeszcze wcześniej napisać, że w następnym odcinku będzie Britney i "Baby One More Time" i coś Kylie Minogue, ale nie wiem co, bo nie znam zbytnio jej teledysków, a to pokazywali w skrócie :D
Tomala

Kolejne miejsca:

37. Britney Spears - Baby One More Time
36. Romina Power & Al Bono - Felicita
35. Nick Cave feat. Kylie Minogue - The Bad Seeds
34. Trio - Da Da Da Ich lieb dich nicht du liebst mich nicht Aha Aha Aha
33. Mike Oldfield - Moonlight Shadow
32. Simply Red - If You Don't Now Me By Now
31. Afric Simone - Ramaya
30. Scorpions - Wild Of Change
29. Andrea Bocelli - Time To Say Goodbye

Zdecydowanie najgorszy odcinek cyklu ::kwasny:: Mimo obecności Britney. Cała reszta jest zdecydowanie za wysoko. Kylie Minogue ma tyle świetnych piosenek, a oni dali taką mało znaną ::kwasny:: To całe "Da Da Da..." może i nawet jest śmieszne, ale dla takich piosenek powinny być niższe miejsca. "Moonlight Shadow" mi się podoba, ale powinno być niżej.

W ogóle to się zastanawiam co będzie na 1. Sądzę, że najprawdopodobniej będzie to "Billie Jean" Michaela Jacksona. Dopuszczam jeszcze możliwość, że coś Abby, może "Mamma Mia". Oczywiście najbardziej chciałbym "Hung Up" Madonny (sądząc po czołówce programu, właśnie ta jej piosenka znajdzie się w zestawieniu), ale nie wydaje mi się, że będzie na 1., ale na pewno wysoko.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Tomala pisze: Nick Cave feat. Kylie Minogue - The Bad Seeds
Bad Seeds to nazwa zespołu Nicka! Ta piosenka nazywa się "Where the wild roses grow".
Tomala pisze: Kylie Minogue ma tyle świetnych piosenek, a oni dali taką mało znaną ::kwasny::
Mało znaną?!?!?! Przecież to był wielki hit!
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Tiril pisze:
Tomala pisze:]
Kylie Minogue ma tyle świetnych piosenek, a oni dali taką mało znaną ::kwasny::
Mało znaną?!?!?! Przecież to był wielki hit!
Tomala :lol: jak ty nie znasz to od razu mało znana? Był0 czas, że ta piosenka dłuuugo nie schodziła z 1 miejsca list przebojów serio. A jest wśród "niezapomnianych" bo to był taki oryginalny duet, a nie, że to piosenka Kylie:)
Tomala

Tiril pisze:Bad Seeds to nazwa zespołu Nicka! Ta piosenka nazywa się "Where the wild roses grow".
Sorry za pomyłkę. Źle zapisałem :wink:
mailo pisze:Tomala :lol: jak ty nie znasz to od razu mało znana? Był0 czas, że ta piosenka dłuuugo nie schodziła z 1 miejsca list przebojów serio. A jest wśród "niezapomnianych" bo to był taki oryginalny duet, a nie, że to piosenka Kylie:)
Może i był, ale dzisiaj już ciężko ją w radiu usłyszeć, a takie właśnie moim zdaniem powinny być "niezapomniane przeboje". I nadal uważam, że Kylie miała większe hity.
Goku

Tomala pisze:30. Scorpions - Wild Of Change
Wind of Change ;). I moim zdaniem odcinek był dużo lepszy od poprzedniego.

A co do Kylie Minogue - gdyby nie ta piosenka, to pewnie wcale nie znalazłaby się na tej liście. Kylie nie jest Madonną ani Britney ;).

Może nie na pierwszym, ale w pierwszej dziesiątce na pewno będzie "Last Christmas"! ;)
Tomala

Goku pisze:A co do Kylie Minogue - gdyby nie ta piosenka, to pewnie wcale nie znalazłaby się na tej liście. Kylie nie jest Madonną ani Britney ;) .
To fakt. Kylie nie jest zbyt popularna w Stanach. Ale Helenka Vondrackova też nie jest Madonną, ani Britney, a znalazła się w zestawieniu :lol:
Goku

Leci nowy odcinek i mi się przypomniało, że nie skomentowałem poprzedniego ;). Nie pamiętam już zbyt wiele co tam było, ale odcinek był fajny. Najbardziej zdziwiła mnie tam obecność piosenki Eminema i Dido - "Stan". Pamiętam, że jak byłem dzieckiem, to bałem się strasznie teledysku do tej piosenki :lol:.
ODPOWIEDZ