Nagrody filmowe i telewizyjne

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

W Polsce to wyłączność ma Canal+, dostępny na Cyfrze+ i kablówkach. Jeśli chodzi o kanały zagraniczne to trzeba byłoby poszukać. Na pewno gali nie będzie na ARD/ZDF bo w Niemczech transmisję przeprowadzi PRO7. Chorwacka telewizja będzie kodować. Raczej są niewielkie szanse na obejrzenie tej gali. Transmisji za to będzie można wysłuchać w radiowej Jedynce.
Primok

Post autor: Primok »

PRO7 jest dostępne na Astrze - tylko nie wiem, czy tam teraz nie kodują niektórych transmisji. Kiedyś na tym kanale oglądałem Oscary oraz inne gale i uroczystości. Ostatnio oglądam na Canal+ i niestety, ale dobrze, że nie są na TVP, bo różnica poziomu transmisji jest ogromna :wink: .

Można także oglądać w internecie pod tym adresem :wink: :

http://www.justin.tv/jungledragon1
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Primok pisze:PRO7 jest dostępne na Astrze - tylko nie wiem, czy tam teraz nie kodują niektórych transmisji. Kiedyś na tym kanale oglądałem Oscary oraz inne gale i uroczystości. Ostatnio oglądam na Canal+ i niestety, ale dobrze, że nie są na TVP, bo różnica poziomu transmisji jest ogromna :wink: .

Można także oglądać w internecie pod tym adresem :wink: :

http://www.justin.tv/jungledragon1
Uwaga! Na tej stronie jest chyba wirus

A co do Oscarów to beznadzieja że nie ma transmisji na Tvp lub Tvn :evil:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Post autor: Tomala »

Adex-fan Brooke pisze:A co do Oscarów to beznadzieja że nie ma transmisji na Tvp lub Tvn
Albo Polsat :evil:
"Slumdog. Milioner z ulicy" dostał chyba 8 statuetek ::rad:: Chciałbym zobaczyć ten film.
Kate Winslet również dostała Oscara. Bardzo się cieszę.
Penelope Cruz również otrzymała Oscara.
Tutaj jest lista Laureatów i nominowanych w poszczególnych kategoriach:
http://www.blogbox.com.pl/blog/salon-no ... -laureatow
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mnie cieszy przede wszystkim pośmiertny Oscar dla Heath'a Ledger'a w kategorii Najlepszy Aktor Drugoplanowy. :) Jego Joker w "Mrocznym rycerzu" to było mistrzostwo świata. :D W ogóle był to bardzo dobry aktor i podziwiam go też za role w paru innych jego filmach. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

Ja oglądałam na stronce, którą podał Primok - dzięki :: bow ::

Ceremonia bardzo mi się podobała, prowadzenie i występy Hugh Jackmana były wg mnie świetne :mrgreen: :
początek -> http://www.youtube.com/watch?v=DtgKsTSURMY
musicalowy występ z Beyonce :serce: -> http://www.youtube.com/watch?v=ffPdts8sTbg
Wzruszająca była też piosenka wykonywana przez Queen Latifah -> http://www.youtube.com/watch?v=DwJQTu6G4ZY
Najbardziej cieszę sie, że Kate Winslet dostała Oscara :serce: -> http://www.youtube.com/watch?v=0c6vCfz9kEo, tak wogóle miała świetną kieckę ;)
Natomiast nie zrobiła na mnie wrażenia kreacja Angeliny, pozatym wyglądała na strasznie zmęczoną :|, dużo lepiej prezentowała się Jen Aniston ::jezyk::

Cała ceremonia była fajnie zrobiona, nie dłużył mi się czas, a pomysł aby w kategoriach na najlepszych aktorów i aktorki, nominowanych przedstawiali zwycięzcy z poprzednich lat był bardzo ciekawy i mam nadzieję, że na stałe wejdzie do programu tej imprezy :wink:
Chociaż zawaliłam prawie całą noc (poszłam spać o 6) to nie żałuję :mrgreen: :zeby:
I też chciałabym zobaczyć "Slumdog" :wink:
Ostatnio zmieniony 2009-02-23, 14:22 przez Fifi, łącznie zmieniany 1 raz.
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Oscary rozdane! :zeby: Jednak to jest ogromne wydarzenie :mrgreen: Kocham to, choć miałam w tym roku baaardzo utrudniony dostęp do moich fav nagród :evil:
Bardzo się cieszę, iż to Slumdog: Milioner z ulicy dostał tą statuetkę :D To był mój faworyt i liczyłam po cichu na ten film :) Najlepszy aktor to Sean Penn :serce: Wspaniale, nie miałam wątpliwości od początku do kogo powędruje ta nagroda 8) Napewno jemu bardziej się należala niż Pittowi. Wielki wybuch radości po tym, jak najlepszą aktorką okazała się Kate Winslet ! :) Świetnie. ::ok:: Dostała Oscara za rolę w filmie Lektor, choć ja myślałam, że nominowana za Drogę Do Szczęścia... :roll: Ważne jest, iż to ona jest najlepsza, nie Angie =) And the Oscar goes to... Penelope Cruz! <3 Wreszcie ta cudowna aktorka dostała tą jakże prestiżową nagrodę :serce: A pośmiertny Oscar dla Ledgera . Jaka to szkoda, nie ma go z nami :( Danny Boyle, to nazwisko uczyła się wymawiać dziś cała nasza klasa na przerwie :zeby: :zeby: :zeby: Aż 8 Oscarów dla Slumdog, ,,tylko" 3 dla Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona .

Najpiękniejszą sukienkę moim zdaniem miała Penelope :serce: Co prawda, sukni od Donatelli Versace tą piórami była rewelacyjna, lecz ta była naprawdę niezła ::krzyw:: Podobały mi się też kreacje: Anne Hathaway ::rad:: , Natalie Portman :zeby: (choć różowa, to oryginalna ;] ) , Melissy Leo :) oraz Sarah Jessici Parker
Kate Winslet miała dziwną kreację, ale ostatecznie sama bym taką włożyła ;)
Nie podobały mi się kreacje: Beyonce :zmiesz:: Blee! ::plask wczolo: Wyglądała niezgrabnie i fason sukienki nie podobał mi się :nie: Rozpacz :cry: Vanessa Hudgens wg mnie nie miała ładnej kreacji Jessici Biel ;<< i Angeliny Jolie.
Goku

Post autor: Goku »

Ehh... Niezadowolony jestem! Angie nie ma oscara, Fincher też nie ma... Nawet "Dark Knight" ani "Iron Man" za efekty specjalne oscara nie dostały... A ta denna bajeczka z robocikiem w której przez pierwsze 30 minut w kółko słychać "Wallleeee!" dostała oscara...
Primok

Post autor: Primok »

Adex-fan Brooke pisze:
Uwaga! Na tej stronie jest chyba wirus
Ten kanał oglądam juz od jakiegoś czasu i mi tam nie wykrywa żadnego wirusa, system też mam czysty :wink: .

Z Oscarów jestem ogólnie zadowolony, tylko uważam, że Mickey Rourke bardziej zasłużył na niego niż Sean Penn :wink: .
Goku

Post autor: Goku »

U mnie też żadnego wirusa nie wykrywa ;). Adex już histeryzujesz ostatnio xP.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Antywirus wykazał mi trojana w chwili kliknięcia na te stronę, więc ją potem zgasiłem przeskanowałem komp i niby ok, ale wolę juz tam nie wchodzić :P napisałem abyście sami mogli sprawdzić w razie czego.

Co do Oscarów to żaden film nie uważam aż za w 100% dobry, Ciekawy przypadek Beniamina Buttona najciekawszy, fajny, lecz momentami nudnawy,Obywatel Milk mało wciągający, ale z mądrym przesłaniem, grą i ukazaniem historii no i Slumdog milioner z ulicy też nie w moim guście i trochę że tak powiem naciągany, ale może właśnie zasłużył bo jako chyba pierwszy pokazuje tę społeczność bez przekolorowania. Podsumowując chyba dobrze zostało wszystko nagrodzone, fajnie że nie Brad Pitt a Sean Penn dostał nagrodę a za to dobrze że za charakteryzację dostał Ciekawy przypadek Beniamina Buttona.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Agatka

Post autor: Agatka »

Od 0 do 2 oglądałam relację na E! , a potem słuchałam do 4 w radiu. Potem poszłam spać :) Najlepsze było że Jolie zgapiłam moją fryzurę studniówkową ::jezyk:: (tylko że ja miałam jeszcze grzywkę podkręconą, a ona miała zaczesaną do góry).

Oglądałam dziś na youtube filmiki z Oscarów. Podobało mi się przemówienie Kate Winslet. To porównanie Oscara do butelki szamponu ::loll:: i prośba żeby jej tata zagwizdał :serce: , i jeszcze potem machała do tego ojca jak oszalała :) A szukałam specjalnie jej przemówienia, bo jak ją dziennikarz E! złapał na czerwonym dywanie przed galą i zapytał się co Kate powie jeśli wygra, to ona powiedziała: "Kiedy stałam w łazience i próbowałam coś wymyślić, zapytałam się mojej córki, co powinnam powiedzieć jeśli dostane tę nagrodę, a ona mi poradziła żebym zaczęła krzyczeć, płakać, żebym była bardzo emocjonalna, bo ludzie to lubią. Zapytałam o to samo syna, a on powiedział: Mamo, powinnaś po prostu podziękować wszystkim, którzy ci pomogli." Dziennikarz: "To fantastyczna historia, jeśli wygrasz, opowiedz ją!" Kate się uśmiechnęła, więc myślałam ze to powie :zeby: ale jednak miała coś innego przygotowanego.

Oscary to też stroje :) Zauważyłam że w tym roku jakoś mało kolorów było, w większości kremowe i czarne sukienki :/
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Nominacje do "Świry 2009". Oddajcie swoje głosy :P
http://www.swirlandia.pl/index.php

Ja zagłosowałem kolejno na:
- Aktor: Mikołaj Krawczyk
- Muzyka: Video
- Przebój: "W aucie"
- Artysta: Maryjusz Kałamaga
- Serial: "Świat według Kiepskich"
- Osobowość TV: Maryjusz Kałamaga
- Program TV: "Szymon Majewski Show"
- Film: "Lejdis"
- Kabaret: "Kabaret Moralnego Niepokoju"
- Osobowość kabaretowa: Roman Żurek
- Wydarzenie: Doda kontra Justyna Steczkowska w "Gwiazdy tańczą na lodzie"
- Internet: Barbara Kwarc "Pani Basia" (nie może być inaczej :serce: )
- Super Świr (debiut roku): Maryjusz Kałamaga
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

A oto moje typy:
Aktor: Anna Mucha
Muzyka: Video
Przebój: W aucie
Artysta: Blady Chris
Serial: Włatcy móch
Osobowość TV: Tomasz Jacyków
Program TV: Magiel Towarzyski
Film: Lejdis
Kabaret: Rozmowy w tłoku
Osobowość kabaretowa: Mariolka
Wydarzenie: Doda kontra Justyna Steczkowska w GTNL
Internet: Barbara Kwarc (Pani Basia)
Super Świr: Tomasz Jacyków
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Moje typy
Aktor : Tomasz Karolak
Muzyka: Video
Przebój: "Będzie Piekło" (WnP)
Artysta: Wojciech Łuszczykiewicz ("Video")
Serial: "Świat według Kiepskich"
Osobowość TV: Agnieszka Chylińska
Program TV: "Mam talent"
Film: "Lejdis"
Kabaret: Kabaret Moralnego Niepokoju
Osobowość kabaretowa: Mariolka
Wydarzenie: Polacy na Euro 2008
Internet: Barbara Kwarc "Pani Basia"
Super Świr (debiut roku): Tomasz Jacyków
ODPOWIEDZ