Brooke vs. Stephanie

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Brooke to faktycznie dziwka... Moment, kiedy zaoferowała Stephanii miejsce w JEJ (Stephani) rodzinie był strasznym chamstwem, powinna dostać za to w twarz.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

mucha331 pisze:Ja tam uwielbiam wszystkie potyczki słowne Brooke i Steph
Ja tak samo, to są najlepsze sceny w serialu! chociaż raz na jakiś czas fajnie tez widzieć ich pojednania, jak są dla siebie miłe itd.

Mikiks pisze:Brooke to faktycznie dziwka... Moment, kiedy zaoferowała Stephanii miejsce w JEJ (Stephani) rodzinie był strasznym chamstwem, powinna dostać za to w twarz.
A co ma wspólnego dziwka do miejsca w rodzinie :?: :lol:
Mikiks

Tutaj chodziło mi po prostu o dziwkę w sensie obelgi, niż w pełnym tego słowa znaczeniu. Chociaż jakby się nad tym zastanowic to Brooke przeciez załątwiła sobie miejsce w rodzinie dzięki łóżku (i w efekcie tego dzięki dzieciom). Z Forresterów to nie spała chyba tylko ze Stephani i innymi laskami. :: bow ::
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Dla mnie pojęcie dziwka w ujęciu tego serialu ma już zupełnie inne odniesienie. Według tego co pokazują nam scenarzyści to w tym serialu są same dziwki (no, może poza Caitlin, ale pewnie już niedługo). Amber przespała się z Raymondem będąc z Rickiem, Taylor z obleśnym Warwickiem będąc z Ridge'm (tu nawet argument, że myślała, że umrze mnie nie przekonuje), Stephanie wkroczyła na ścieżkę swobody z Massimem, będąc z Erykiem. W sumie większość z pań w tym serialu to dziwki, więc nie wiem jak traktować to Twoje określenie na Brooke dziwka - jako komplement czy po prostu stwierdzenie? :D
Mikiks

Sam nie wiem, im dłużej o tym myśle, tym bardziej mi się to wydaje chore :D
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Brooke i Stephanie
Brooke : Jestem wam potrzebna Stephanie
Stephanie : Jak dziura w moście

Stephanie wytrzymała tego rozejmu i znów zaczyna kłotnie z Brooke , tym razem starej Forresterownej powinno zależeć na tym aby utrzymać firme przy życiu .
Mikiks

Stephani ma teraz 100% racji. Brooke znowu się wpiep*a nie proszona, jakim prawem ona sie wypowiada nt. tego jak Stepha wychowała synów i kogo faworyzowała a kogo nie, to nie jest jej sprawa i Stephani bardzo dobrze gadała, że nie obchodzi jej zdanie Brooke. A jak wypaliła, że receptą na wszystko będą kolejne sypialnie Brooke :roll: I świetny był dialog, że niby Stepha kieruje się tylko emocjami, a nie rozsądkiem, a na to Stepha: I to mówi ktoś, kto miał w swoim gabinecie łóżko. :lol: :lol: :lol: :lol: I czemu się oburzył na to głupi stary Eryk i głupi podstarzały Ridż? Sama prawda.
Awatar użytkownika
Natalia

Post autor: Natalia »

Nie da sie zliczyć ile razy to Stephanie wlazila z butami w zycie Brooke jej rodziny i innych bohaterów. Wiele razy bylo jej wypominano, że nie ma swojego zycia, tylko wścibia kinol tam gdzie nie trzeba.
Modląc się i prosząc o coś, w odpowiedzi możemy usłyszeć "nie"
Ryan Lavery

Natalia pisze:Nie da sie zliczyć ile razy to Stephanie wlazila z butami w zycie Brooke jej rodziny i innych bohaterów. Wiele razy bylo jej wypominano, że nie ma swojego zycia, tylko wścibia kinol tam gdzie nie trzeba.
Stephanie chyba więcej uwagi w życiu poświęciła Loganom i synowi z nieprawego łoża niż swojej rodzinie z Erykiem. :lol:
Awatar użytkownika
Robi

Ryan Lavery pisze:Stephanie chyba więcej uwagi w życiu poświęciła Loganom i synowi z nieprawego łoża niż swojej rodzinie z Erykiem.
Pewnie . Jej życie polegało na układniu życia ,nawet seksualnego Ridge'owi niż na zajomowanu się prawdziwymi problemami.
Kiedy Kristen wróciła do Los Angeles to gdzie ją Stephanie spotkała :?: W Cafe Russe, Kristen nawet nie zamierzała do niej pójść.
Felicja tak samo , gdyby nie Nick wogóle nie pojechałaby do matki ,a przy pierwszym spotkaniu pokłociły się.
Już nie mówiąc o Thorne , który kiedyś poszczelił brata , a teraz odszedł bo nie mógł wytrzymać tego ciągłego faworyzowania Ridge.

Stephanie się nie uczy ,a ma czelność pouczać Brooke . Logan nie jest idealną matką, ale przynajmniej jest matką. Bo powiedzenie o Stephanie ,,mamusia'' to przesada.
Ryan Lavery

Zgadza się! Stephanie po prostu przesiąknęła nienawiścią do Loganów i wszystkiego z nimi związanymi. Pierwszym jej upokorzeniem był romans Eryka z Beth, potem z Brooke... Ale Stephanie zapomina wiecznie o jednym, małym szczególe. Mianowicie, że to Eryk poniżył ją romansem z Beth, romansem z Brooke, potem z Sheilą, Lauren - przez chwilę miał nawet "uczucia" do Taylor! Oczywiście, Brooke to świętych nie należy, ale gdyby Stephanie poważnie się nad tym zastanowiła - to właśnie Erykowi skopałaby zad zamiast Brooke. :D
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Ryan Lavery pisze:
Natalia pisze:Nie da sie zliczyć ile razy to Stephanie wlazila z butami w zycie Brooke jej rodziny i innych bohaterów. Wiele razy bylo jej wypominano, że nie ma swojego zycia, tylko wścibia kinol tam gdzie nie trzeba.
Stephanie chyba więcej uwagi w życiu poświęciła Loganom i synowi z nieprawego łoża niż swojej rodzinie z Erykiem. :lol:
Natalia: głupoty. Stephanie jest starą kobietą, która chce spokoju. To Brooke ciągle włazi z butami w czyjeś życie.

Ryan: bzdury. Stephanie bardzo kocha swoją rodzinę i troszczy się o nią, to nieprawda, że więcej czasu poświęca Loganom i synowi nieprawego łoża.
Awatar użytkownika
Robi

GL Forever pisze:Natalia: głupoty. Stephanie jest starą kobietą, która chce spokoju. To Brooke ciągle włazi z butami w czyjeś życie.
Gdyby chciała spokoju nie tworzyłaby problemów chociażby dzisiaj aby nie szukać daleko.
Brooke nie włazi z butami nikomu w życie , a jeżeli masz na myśli facetów , to sami ją zapraszają. To prędzej Stephanie wchodzi do łożka np Ridge i mówi z kim ma sypiać ,a zkim nie.
GL Forever pisze:Ryan: bzdury. Stephanie bardzo kocha swoją rodzinę i troszczy się o nią, to nieprawda, że więcej czasu poświęca Loganom i synowi nieprawego łoża.
Tak kocha ,że dzieci jej nie szanują i się z nią nie spotykają patrz Throne Kristen i Felicia. :lol: Całe jej życie polegało na walce z Loganami , głownie z Brooke .
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Stephanie strasznie brak obiektywności, jest zwyczajnie uprzedzona do Brooke za tych Forresterów. Wiadomo, że w tym momencie zysk jest niezmiernie potrzebny firmie, to ona gada o klasycznych wartościach, którymi firma miała się kierować. I skoro Brooke oferuje pomoc, Forresterowie przyjąć ją musieli, zwłaszcza że Brooke na interesach się zna.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Robi pisze:Brooke : Jestem wam potrzebna Stephanie
Stephanie : Jak dziura w moście
::loll:: ::loll:: ::loll:: ::loll::
Nie słyszałem tego tekstu :zeby: :zeby: :zeby:

Oczywiście, że rację ma Brooke, która chce dobra firmy, która ma być firma także dla jej dzieci, wiec ma o co dbać. A Stephanie patrzy na wszystko bardzo nieobiektywnie, z góry zakłada, że Brooke ma złe intencje. A Brooke akurat nie będzie miała co do roboty, tylko knucie, jak tu ukraść firmę Stephanie ::plask wczolo:

[quote="Mikiks"Brooke znowu się wpiep*a nie proszona,[/quote]

No jak to nieproszona, przecież Eric i Ridge tego chcą! A poza tym, to ona z mężem mają większość udziałów w firmie, a nie Stephanie, która już dawno powinna być na rencie chorobowej.
ODPOWIEDZ