Days of Our Lives
Torrenty.
Fajnie, gdyby w B&B zrobili coś takiego, ale z pewnością nie byłoby takiego rozmachu jak w DOOL. W DOOL zresztą dodatkowo mamy wątki supernaturalne. Zawsze mnie ciekawi co tam jeszcze wymyślą w tej soapce albo w GH.
Fajnie, gdyby w B&B zrobili coś takiego, ale z pewnością nie byłoby takiego rozmachu jak w DOOL. W DOOL zresztą dodatkowo mamy wątki supernaturalne. Zawsze mnie ciekawi co tam jeszcze wymyślą w tej soapce albo w GH.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
W DOOL i GH rozwala mnie to, że ci sami aktorzy mogą grać kilka różnych ról niepowiązanych ze sobą w żaden sposób.
Teraz w DOOL Robert Scott Wilson, który do niedawna przez długi czas grał Bena Westona, będzie grał Alexandra Kiriakisa.
https://soaps.sheknows.com/days-of-our- ... jake-shot/
Były inne takie przypadki - w DOOL Kyle Lowder grał niegdyś Brady'ego Blacka, a po latach, gdy Brady'ego grał już inny aktor, Kyle powrócił w zupełnie innej roli - Rexa Brady'ego. Tymczasem w GH ciekawiej, bo jeden aktor grał nawet trzy role na kontrakcie np. Michael Easton najpierw był Johnem McBainem, później Silasem Clayem, a teraz jest Hamiltonem Finnem. Z kolei Roger Howarth występował jako Todd Manning, następnie Franco Baldwin, a dziś Austin Gatlin-Holt.
To tak jakby w B&B pojawił się teraz Ronn Moss i grał inną postać (niepowiązaną z Ridge'm Forresterem).
Teraz w DOOL Robert Scott Wilson, który do niedawna przez długi czas grał Bena Westona, będzie grał Alexandra Kiriakisa.
https://soaps.sheknows.com/days-of-our- ... jake-shot/
Były inne takie przypadki - w DOOL Kyle Lowder grał niegdyś Brady'ego Blacka, a po latach, gdy Brady'ego grał już inny aktor, Kyle powrócił w zupełnie innej roli - Rexa Brady'ego. Tymczasem w GH ciekawiej, bo jeden aktor grał nawet trzy role na kontrakcie np. Michael Easton najpierw był Johnem McBainem, później Silasem Clayem, a teraz jest Hamiltonem Finnem. Z kolei Roger Howarth występował jako Todd Manning, następnie Franco Baldwin, a dziś Austin Gatlin-Holt.
To tak jakby w B&B pojawił się teraz Ronn Moss i grał inną postać (niepowiązaną z Ridge'm Forresterem).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
W DOOL jak zwykle jaja - zginął Jake i teraz zanosi się na kolejny wątek science fiction. Kristen i doktor Rolf chcą potajemnie... prawdopodobnie wszczepić wspomnienia zmarłego wcześniej Stefano lub Stefana (brata bliźniaka Jake'a) do mózgu Jake'a.
No i co - Stefan lub Stefano powstanie z martwych w ciele Jake'a.
W tej soapce sporo postaci ginie, ale też sporo wraca do żywych.
W tej soapce sporo postaci ginie, ale też sporo wraca do żywych.
Czwarty post, ale nie mam wyjścia:
epokowe wydarzenie - DOOL od września przenosi się po 57 lat emisji w stacji telewizyjnej NBC na platformę streamingową Peacock.
https://tvline.com/2022/08/03/days-of-o ... nding-nbc/
epokowe wydarzenie - DOOL od września przenosi się po 57 lat emisji w stacji telewizyjnej NBC na platformę streamingową Peacock.
https://tvline.com/2022/08/03/days-of-o ... nding-nbc/
Ostatnio zmieniony 2022-08-04, 16:55 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Na razie DOOL ma przedłużenie na kolejne dwa lata. Oby jednak nie skasowali. Bardzo fajna soapka... I to pokaże, czy inne soapki też są gotowe na takie posunięcie...
Ze Stefanem i Jake'm jednak nie jest to wszystko takie science fiction. Rolf bodajże chce przenieść bijące serce Jake'a - faceta, którego już się nie da uratować, do ciała Stefana, który o dziwo jest ciągle jakoś tam podtrzymywany przy życiu. No ciekawie.
Ze Stefanem i Jake'm jednak nie jest to wszystko takie science fiction. Rolf bodajże chce przenieść bijące serce Jake'a - faceta, którego już się nie da uratować, do ciała Stefana, który o dziwo jest ciągle jakoś tam podtrzymywany przy życiu. No ciekawie.
Ostatnio zmieniony 2022-08-04, 17:20 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 2 razy.
- Adex-fan Brooke
- x 76
Ogólnie smutne, że współcześnie mydlane opery nie są już tak popularne jak jeszcze w latach '90 przez co są tylko 4. DOOL ma długą historię i z tego co wiem ciekawe scenariusze, więc mimo, że nie śledzę mam nadzieję, że będzie trwać.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Jeśli dziwi Was to, że UWAGA, DUŻY SPOILER Z B&B/ Finn w B&B biega po mieście po długim czasie w śpiączce i wcześniejszym postrzale, to co powiecie na Stefana w DOOL, który był, technicznie rzecz ujmując, martwy przez 4 lata, nagle dostał serce zmarłego brata-bliźniaka i zaraz po przebudzeniu wstaje ze szpitalnego łóżka, wsiada w auto i jedzie do swojego domu, do ukochanej?
DAYS to najciekawsza obecnie soapka, przebijająca nawet GH wg mnie. Bardzo dużo się dzieje i trochę żal, że odchodzą z telewizji. Mam nadzieję, że oglądalność na platformie Peacock będzie wystarczająca, by serial przetrwał jeszcze wiele lat.
Sonny został dźgnięty nożem w plecy. I to pewnie przez tę osobę, która zabiła Abigail. Raczej nie są za to odpowiedzialni Leo i Gwen. No to kto?
Alex jest denerwujący i głupio, że gra go ten sam aktor, który grał jeszcze niedawno Bena.
Super sceny z weteranami - Orpheus porwał Marlenę, Kaylę i Kate. Uwięził je, zamontował bombę. John, Steve i Roman musieli rozwiązać zagadki nawiązujące do historii serialu, by dotrzeć do kobiet. Tymczasem w B&B seniorzy kłócą się o selfiaki albo głupie pocałunki.
Promo akcji z Orpheusem i bombą:
https://www.youtube.com/watch?v=4BlHBG5 ... LivesPromo
Sonny został dźgnięty nożem w plecy. I to pewnie przez tę osobę, która zabiła Abigail. Raczej nie są za to odpowiedzialni Leo i Gwen. No to kto?
Alex jest denerwujący i głupio, że gra go ten sam aktor, który grał jeszcze niedawno Bena.
Super sceny z weteranami - Orpheus porwał Marlenę, Kaylę i Kate. Uwięził je, zamontował bombę. John, Steve i Roman musieli rozwiązać zagadki nawiązujące do historii serialu, by dotrzeć do kobiet. Tymczasem w B&B seniorzy kłócą się o selfiaki albo głupie pocałunki.
Promo akcji z Orpheusem i bombą:
https://www.youtube.com/watch?v=4BlHBG5 ... LivesPromo
Ostatnio zmieniony 2022-09-06, 15:30 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 4 razy.
DOOL dziś zakończyło żywot w stacji NBC, a od poniedziałku zaczyna być udostępniane na platformie Peacock.
Twórcy zrobili super promo odcinków z Peacock. Ale się będzie działo. To jest najlepsza obecnie soapka. Romanse, intrygi, nowa postać, powroty, powstania z martwych, trucizna, bójka, niebo i wypadek samochodowy. Warto zobaczyć!
https://www.youtube.com/watch?v=-PEU05b ... LivesPromo
Twórcy zrobili super promo odcinków z Peacock. Ale się będzie działo. To jest najlepsza obecnie soapka. Romanse, intrygi, nowa postać, powroty, powstania z martwych, trucizna, bójka, niebo i wypadek samochodowy. Warto zobaczyć!
https://www.youtube.com/watch?v=-PEU05b ... LivesPromo
Ostatnio zmieniony 2022-09-10, 00:08 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
A może po prostu coraz więcej ludzi jest zmęczona soap operami? Nawet zmieniła się tendencja do seriali sezonowych. Kiedyś miały po 22 odcinki, a dziś jest to ok. 10. To wiele mówi o dzisiejszych czasach i widzach.
Czyli rozumiem, że DOOL spadła oglądalność do tego stopnia, że włodarze NBC stwierdzili, że to dla nich nieopłacalne by trzymać tę produkcję dalej na antenie.
Mnie to promo, które zamieściłeś nie przekonuje by włączyć w necie ten serial. Po minucie wyłączyłem. I nie lubię nic z tego co wymieniłeś.
Ps. Moim zdaniem kłótnie o pocałunki czy selfiaki nie powinny być zaznaczone na biało. Nie wskazałeś konkretnego przykładu i to takie mega ogólne stwierdzenie, że uznawanie tego za spoiler jest trochę na wyrost.
Czyli rozumiem, że DOOL spadła oglądalność do tego stopnia, że włodarze NBC stwierdzili, że to dla nich nieopłacalne by trzymać tę produkcję dalej na antenie.
Mnie to promo, które zamieściłeś nie przekonuje by włączyć w necie ten serial. Po minucie wyłączyłem. I nie lubię nic z tego co wymieniłeś.
Ps. Moim zdaniem kłótnie o pocałunki czy selfiaki nie powinny być zaznaczone na biało. Nie wskazałeś konkretnego przykładu i to takie mega ogólne stwierdzenie, że uznawanie tego za spoiler jest trochę na wyrost.
Ostatnio zmieniony 2022-09-10, 13:46 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- PetroPython
- x 19