"MnS" w Polsce
- bosskicinu
Zastanawiający jest brak weekendowych powtórek w pierwszych dniach marca... Osoby z TVP powiedziały nam, że wiosną emisja MnS bez zmian... Mimo wszystko ciągle tkwi we mnie iskierka nadziei na zmianę. W tej olbrzymiej instytucji jaką jest TVP nic nie jest do końca ustalone - a może akurat powróci system powtórek o 11:00 i emisja o 16:00 ? Zobaczymy pewnie z kilka dnia, gdy tylko pojawi się ramówka na 3 marca.
Na 99,999999% się rozczarujemy znowu. Generalnie nawet bez tych powtórek kolejne osoby mogą zostać pozbawione możliwości oglądania serialu
Zaraz na wiosnę kontynuujemy mailing do TVP, ażeby pozostawiono emisję w wakacje. Może chociaż wtedy byłaby szansa na lepszy czas antenowy...
Na 99,999999% się rozczarujemy znowu. Generalnie nawet bez tych powtórek kolejne osoby mogą zostać pozbawione możliwości oglądania serialu
Zaraz na wiosnę kontynuujemy mailing do TVP, ażeby pozostawiono emisję w wakacje. Może chociaż wtedy byłaby szansa na lepszy czas antenowy...
Kiedyś ktoś z Was pisał,że wysyłał wiadomość do TVP odnośnie powtarzania odcinków w TVP seriale. Dostaliście jakąkolwiek odpowiedź ? fajnie by było zobaczyć ponownie modę od początku, serial ranczo i ojciec Mateusz już są bardzo denerwujące na tym kanale. Są emitowane 24h jakby nie było innych seriali.
"Moda..." to jednak serial na licencji. Licencja ogranicza pewnie prawa emisji do konkretnego kanału. Z polskimi serialami TVP może sobie robić co chce, bo praktycznie to są jej własne produkcje.
Poza tym wchodzi w rachubę rozdzielanie, już i tak niewielkiej, widowni. Przy tych 500 000 widzach TVP jest jeszcze w stanie może coś zarobić na reklamach (w cenniku jest to ok 2000zł za 20 sekund reklamy). Dzieląc widownie na części cena za reklamę byłaby jeszcze niższa, a suma niekoniecznie równałaby się tym 2 tysiącom za 20 sekund.
Dla porównania: taka sama reklama przed i po Klanie kosztuje 3000zł za 20 sekund.Ale przed Wiadomościami już 10 razy tyle
Poza tym wchodzi w rachubę rozdzielanie, już i tak niewielkiej, widowni. Przy tych 500 000 widzach TVP jest jeszcze w stanie może coś zarobić na reklamach (w cenniku jest to ok 2000zł za 20 sekund reklamy). Dzieląc widownie na części cena za reklamę byłaby jeszcze niższa, a suma niekoniecznie równałaby się tym 2 tysiącom za 20 sekund.
Dla porównania: taka sama reklama przed i po Klanie kosztuje 3000zł za 20 sekund.Ale przed Wiadomościami już 10 razy tyle
Pod pod postem, ale dostałem ważną wiadomość:
Byłem dziś na spotkaniu z dyr. Radziszewskim, przekazałem mu wszystkie pretensje telewidzów, również pańskie.
Zapewnił mnie, że nie ma zamiaru przerywać emisji "Mody", kupił właśnie kolejne odcinki, natomiast w najbliższym czasie i tak trochę ich pospada - a to ze względu na igrzyska, potem okres kanonizacyjny i wyborczy maj.
Zaproponowałem zakończenie nadawania o godz. 14:30 na odcinku 6000. Być może będzie to nawet do końca czerwca (czyli już w letniej ramówce), a może zahaczyć i o wakacje, a od 1.IX. powrót na godzinę 16:30 od odc. 6001.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo on i tak niewiele może - o układzie programu i tak decyduje Dział Programowy. Dyr. może najwyżej coś zasugerować.
To mail od rzecznika TVP? Ech, próbujmy jeszcze coś zdziałać by nie było przerwy wakacyjnej!!! A jak już tak chcą to niech kupią tańsze powtórki, mam na myśli pierwsze nieemitowane odcinki!cmk pisze:Pod pod postem, ale dostałem ważną wiadomość:
Byłem dziś na spotkaniu z dyr. Radziszewskim, przekazałem mu wszystkie pretensje telewidzów, również pańskie.
Zapewnił mnie, że nie ma zamiaru przerywać emisji "Mody", kupił właśnie kolejne odcinki, natomiast w najbliższym czasie i tak trochę ich pospada - a to ze względu na igrzyska, potem okres kanonizacyjny i wyborczy maj.
Zaproponowałem zakończenie nadawania o godz. 14:30 na odcinku 6000. Być może będzie to nawet do końca czerwca (czyli już w letniej ramówce), a może zahaczyć i o wakacje, a od 1.IX. powrót na godzinę 16:30 od odc. 6001.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo on i tak niewiele może - o układzie programu i tak decyduje Dział Programowy. Dyr. może najwyżej coś zasugerować.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Jakby już nawet nie chcieli emitować tych starych z 1987, to mogliby puszczać jakiekolwiek z lat 90-tych, czy nawet z roku 2003. Jestem pewien, że każdy chętnie znów by je sobie przypomniał.B@r pisze:A jak już tak chcą to niech kupią tańsze powtórki, mam na myśli pierwsze nieemitowane odcinki!
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
- Adex-fan Brooke
Wg mnie brak szans na powtórkę starych odcinków, minimalne szanse aby chcieli nadawać w wakacje bo już od dwóch lat chyba uznają, że to dobry sposób na oszczędność i oddalenie nas od USA. To co jest realnie możliwe i czego efekty walki lekko widać to staranie się o powrót tej emisji o 16.30 i chyba na tym musimy się obecnie wszyscy skupić bo tu chodzi o promocję serialu i zdobycie większej widowni, jest to możliwe tylko o tej starej godzinie bo po 14 mało kto ogląda.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- bosskicinu
No to jakieś dobre wieści w końcu tylko oby to zadziałało 
Jeżeli zrobią przerwę wakacyjną (a pewnie tak będzie) to powinni zakończyć emisję na odcinku 5999 a we wrześniu powrócić z odcinkiem właśnie 6000 - tak byłoby fajniej moim zdaniem. Mam nadzieję że będą przez cały czerwiec puszczać Modę a nie w maju skończyć tak jak w tamtym roku.
Przez najbliższe igrzyska policzyłem że stracimy 2 odcinki to mimo wszystko nie jest źle. A jaki okres kanonizacyjny i wyborczy sie szykuje w maju ? I z tego powodu znowu będzie brakowało kilku odcinków ?
Jeżeli zrobią przerwę wakacyjną (a pewnie tak będzie) to powinni zakończyć emisję na odcinku 5999 a we wrześniu powrócić z odcinkiem właśnie 6000 - tak byłoby fajniej moim zdaniem. Mam nadzieję że będą przez cały czerwiec puszczać Modę a nie w maju skończyć tak jak w tamtym roku.
Przez najbliższe igrzyska policzyłem że stracimy 2 odcinki to mimo wszystko nie jest źle. A jaki okres kanonizacyjny i wyborczy sie szykuje w maju ? I z tego powodu znowu będzie brakowało kilku odcinków ?
-
Dawidek
- Administrator
Nie liczę na powtórki starych odcinków. To mało prawdopodobne.
Jeśli chodzi o "okres kanonizacyjny", to około 28 kwietnia (bo wtedy Jan Paweł II zostanie ogłoszony świętym), ramówka TVP będzie w praktyce zdominowana przez jeden temat, wszystko pewnie zejdzie na drugi plan. Nie zdziwię się, jak będzie monotematycznie.
A prawdopodobnie 25 maja odbędą się wyboru do Parlamentu Europejskiego - więc będą debaty, audycje komitetów wyborczych, ale trochę wątpię, że w porze emisji "MnS". Ze względu na porę emisji serialu, nie spodziewam się, że te ważne wydarzenia spowodują, że w nie będzie odcinków.
Jeśli chodzi o "okres kanonizacyjny", to około 28 kwietnia (bo wtedy Jan Paweł II zostanie ogłoszony świętym), ramówka TVP będzie w praktyce zdominowana przez jeden temat, wszystko pewnie zejdzie na drugi plan. Nie zdziwię się, jak będzie monotematycznie.
A prawdopodobnie 25 maja odbędą się wyboru do Parlamentu Europejskiego - więc będą debaty, audycje komitetów wyborczych, ale trochę wątpię, że w porze emisji "MnS". Ze względu na porę emisji serialu, nie spodziewam się, że te ważne wydarzenia spowodują, że w nie będzie odcinków.
Od 3.03 powtórki w dni robocze o 10.20. MNS będzie nadal o 14.30 i nadal premiery od wtorku do piątku
http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p0303_T1D.txt
http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p0304_T1D.txt
Jak dla mnie kompletna porażka, bo widownia juz totalnie sie rozbije na tych co mogą rano i na tych co mogą przed 15.00
Ten zabieg mialby jeszcze jakiś sens, gdyby premiery byłby o 16.30. Najlepiej jakby powtórki albo zostały rano w weekendy albo były o 5.30 w dni robocze jak dawniej.
http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p0303_T1D.txt
http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p0304_T1D.txt
Jak dla mnie kompletna porażka, bo widownia juz totalnie sie rozbije na tych co mogą rano i na tych co mogą przed 15.00
Ten zabieg mialby jeszcze jakiś sens, gdyby premiery byłby o 16.30. Najlepiej jakby powtórki albo zostały rano w weekendy albo były o 5.30 w dni robocze jak dawniej.
Ostatnio zmieniony 2014-02-07, 16:42 przez BeLieF, łącznie zmieniany 1 raz.
- bosskicinu