Teleturnieje

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Piotrek2014

Post autor: Piotrek2014 »

Ja tak jak oglądam "1 z 10" to tak na jakieś 10 czy 15 pytań z odcinka udaje mi się często odpowiedzieć.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Jestem miłośnikiem "1 z 10". Zawsze odpowiadam na pytania wraz z zawodnikami i udaje mi się odpowiedzieć na 40 - 45 pytań (nie licząc tych, w których zawodnik mnie wyprzedził :P ). Są pytania i łatwe i trudne. Co do blamażu przy łatwych pytaniach - to efekt stresu w trakcie nagrań, zresztą utrzymuje się on w czasie całego programu. :wink:

"Tylko Ty!" - podoba mi się ta nowa propozycja Dwójki. Teleturniej tylko z pozoru jest podobny do "Familiady". Tam nie ma infantylnych pytań, chwilami są bardzo trudne, szczególnie w drugim etapie.
matti05

Post autor: matti05 »

Po 4 latach przerwy powraca "Kocham cie Polsko!".Nie wiadomo jeszcze kto będzie prowadzącym.
Ostatnio zmieniony 2016-01-20, 22:09 przez matti05, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Tragiczne to było, szczególnie ze wzglęgu na drącą ryja Marzenę Rogalską XD A czemu na biało? W teleturniejach też się nie spoileruje?
Dawidek
Administrator

Usunąłem zaznaczenie na biało, bo nie jest to spoiler. To informacja o planach nadawcy. Czytałem na jednym z forów o planach powrotu tego programu, ale oficjalnych wieści nie widziałem. Pytanie, czy "Kocham Cię Polsko" jest teleturniejem?
Awatar użytkownika
mailo

No niby były tam dwie drużyny i o coś tam walczyły, były różne konkurencje. Tylko że te drużyny były z celebrytów złożone to nie wiem.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Być może, po 10 latach przerwy na antenę powróci "Wielka gra". :)
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/wi ... awa-ryster
Dawidek
Administrator

"Wielka gra" raczej nie powróci na antenę: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tv ... -nie-wroca . TVP wycofuje się z kolejnych projektów związanych z reaktywacją starych programów.

Umielibyście odpowiedzieć na pytania, które padły w zagranicznych wersjach "Milionerów"? Te pytania zostały zadane w chwili, kiedy zawodnik walczył o najwyższą wygraną w programie. Mi się udało trafić w 7 przypadkach na 15 (w większości strzelałem): http://biznes.onet.pl/wiadomosci/media/ ... uiz/jvf4ve .
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Skandal z "Wielką grą", bo jednak brakuje mi teleturniejów wiedzowych. Poza "1 z 10" nic już nie ma, chociaż dobra nowina taka, że wracają "Milionerzy". Kiedyś mieliśmy jeszcze chociażby "Miliard w rozumie", "Va Banque", a teraz tylko tania rozrywka i nic więcej. :(
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Do wiedzowych zaliczyłbym jeszcze "Postaw na milion", ale do "1 z 10" mu daleko. W teleturnieju prowadzonym przez Nowickiego jest dużo show.
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

B@r pisze:chociaż dobra nowina taka, że wracają "Milionerzy".
Bardzo się cieszę, że TVN zdecydował się na powrót "Milionerów" i to w dodatku z tym samym prowadzącym. Pamiętam, że powodem przerwania emisji teleturnieju 6 lat temu była decyzja Huberta Urbańskiego o przejściu do TVP. Swoją drogą również TVP i Polsat zastanawiały się nad przejęciem emisji "Milionerów" no, ale ostatecznie teleturniej zostaje w TVN :wink:
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Milionerzy wrócili, ale była to raczej lekka parodia. Oby to tylko dzisiaj, bo pierwsza osoba wygrała 75 tys. w zasadzie za nic. :roll:
Trochę źle, że był to tak aluzyjnie polityczny odcinek :roll: Śmieszyło mnie, że laski brały koła w pytaniach, na które odpowiedź była więcej niż oczywista, bo pół Polski ją zna. Na plus powrót starych kół ratunkowych. Jednak odcinek jest za krótki, mógłby być o 20.45, przesuwając "Na wspólnej" o góra dziesięć minut wcześniej...
Awatar użytkownika
mailo

Wydaje mi się, że chyba są inne progi gwarantowanej sumy (?)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Zerknąłem na odcinek i na plus oceniam że Hubert się doprowadził do porządku i nie wygląda jak dziad z dziczy a na minus żenujące pytanie o Agatę Dudę, czytałem, że uczestniczka co grała mogła być podstawiona przez Tvn.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Jedyną wadą jest krótszy czas trwania odcinka, natomiast cała reszta niczym nie różni się dla mnie od poprzednich edycji.
Adex-fan Brooke pisze:na minus żenujące pytanie o Agatę Dudę
Co w tym żenującego? To wiedza ogólna - ludzie powinni wiedzieć czym zajmują się osoby publiczne. Kiedyś padło pytanie o nazwę ciastka, którego uczyła jeść w swoim programie Jolanta Kwaśniewska i jakoś nikt nie robił z tego problemu narodowego :lol:
ODPOWIEDZ