"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mailo - brak letniej ramówki oznacza całkowite wyłączenie telewizji. :zeby: W lecie jest letnia ramówka - powtórkowa.

Pamiętam, że kilka lat temu "Na Wspólnej" leciało także w lecie, było mniej odcinków w tygodniu - ale były. Dzisiaj telewizje oszczędzają na czym się da - także komercyjne. Ale na kanały tematyczne mają kasę, choć w przypadku TVP jeszcze tak tragicznie nie jest z pomysłami na owe kanały.
TVP - niestety - ale idzie w ślady stacji komercyjnych, jak one nie emitują premier, to TVP także je ogranicza i to myślenie odbija się to na "MnS". Ale trzeba przyznać, że w porównaniu ze stacjami komercyjnymi w TVP w wakacje jest najwięcej nowości - np. premierowych wydań programów.
cmk

Post autor: cmk »

Specyfika "Mody na sukces" powoduje, że ta planowana przerwa jest nie do zaakcpetowania. Powolna fabuła (spotęgowana ograniczeniem ilości odcinków w tygodniu), ogrom opóźnienia względem USA (w dzisiejszych czasach można w Polsce legalnie oglądać serial w dzień po premierze w Stanach, patrz: Gra o tron) no i spadająca widownia powodują, że ta przerwa niezwykle szkodzi sytuacji serialu w Polsce.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ten wywiad z prezesem TVP uświadomił mi, że jest jeszcze gorzej niż myślałem do tej pory. Dziwię się, że ta telewizja jeszcze funkcjonuje, skoro zarządzają nimi ludzie z poglądami rodem z lat 70/80 ::kwasny:: Najbardziej rozwalił mnie fragment o emisji powtórek z powodu oszczędności i ostatnie zdanie - to już absolutny hit ::plask wczolo: http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402, ... a_Wyborcza
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Mareczek pisze:Ten wywiad z prezesem TVP uświadomił mi, że jest jeszcze gorzej niż myślałem do tej pory. Dziwię się, że ta telewizja jeszcze funkcjonuje, skoro zarządzają nimi ludzie z poglądami rodem z lat 70/80 ::kwasny:: Najbardziej rozwalił mnie fragment o emisji powtórek z powodu oszczędności i ostatnie zdanie - to już absolutny hit ::plask wczolo: http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402, ... a_Wyborcza
Jaka żenada! Trzeba iść z duchem czasu, a przecież chyba poza Modą na sukces to TVP nie udostępnia na VOD żadnych zagranicznych seriali? :lol:

I czy w poniedziałek po godz. 22 to rzeczywiście taka świetna pora? No tak, patrząc na to, że super serial - "Bracia i siostry" leciał kiedyś po 1 w nocy to pora "Homeland" wydaje się boska. :lol: . Szkoda, że Braun nie wyciąga wniosków z ramówki TVP i nie naprawia swoich błędów. :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

B@r pisze:I czy w poniedziałek po godz. 22 to rzeczywiście taka świetna pora?
Oglądam o tej porze "Downton Abbey" i nie dość, że pora jest zła to jeszcze godzina jest ruchoma. Co tydzień inna, raz 21:50 innym razem 22:15, wczoraj 22:00. Może dodam też, że powtórki emitują PRZED premierą w nocy z niedzieli na poniedziałek. I tutaj już kompletnie kiedy chcą, w zeszłym tygodniu o 1:00, a wczoraj o 3:00 ::plask wczolo: Nie wspomnę już o tym, że na emisję kolejnych odcinków, szanowna TVP1 kazała czekać rok, mimo, że jesteśmy 2 sezony do tyłu niż reszta świata ::kwasny::

To więcej niż pewne, że po wakacjach MNS będzie o równie złej godzinie, albo jeszcze gorszej. Z takim nastawieniem prezesa... ::ysz::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Może rzeczywiście warto pisać do Pulsu prośby o emisje nowych odcinków B&B, ten kanał ostatnio stawia na nowości i dba o widzów, w przeciwieństwie do Jedynki. :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Mareczek pisze:To więcej niż pewne, że po wakacjach MNS będzie o równie złej godzinie, albo jeszcze gorszej
Albo sprawdzi się najgorszy scenariusz i TVP chętnie pozbędzie się zapchajdziury na rzecz powtórek...
Myśle że z emisją w Pulsie to jest bardzo dobry pomysł. Moglibyśmy liczyć na godzinę 16.30 a może emisja byłaby o jeszcze lepszej godzinie.
Dawidek
Administrator

Wywiad z prezesem Braunem wymaga już szerszej analizy, co zrobię w innym wątku, ale nawiązując - to co robi TVP to złe podejście wobec seriali zagranicznych. Przytaczany przez Was przykład "Downtown Abbey" - którego nie oglądam - to tylko wycinek całego podejścia TVP. Generalnie nie można mieć pretensji o to, że spektakl Teatru Telewizji trwa raz dłużej, raz krócej. Można mieć pretensję o to, że dano serial na taką ruchomą godzinę, co powoduje, że widzowie się gubią. I takie lekceważące podejście dotyczy też "MnS".
Awatar użytkownika
Mareczek

Odpowiedź z profilu Jedynki na facebooku, jak zwykle długa, szczegółowa i profesjonalna :roll:
Z tego co słyszałam, pozostanie aktualna godzina nadawania.
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Oni chyba układają tą ramówkę w przerwie na lunch i pewnie wszyscy się obijają i puszczają papierowe samoloty, tylko jeden gość pisze ramówkę na kartce brudnej od tłuszczu. :D
Dawidek
Administrator

Zauważyliście, że podczas napisów końcowych kończących dzisiejszy odcinek muzyka się ściszyła i lektor zapowiedział dwie pozycje programowe: film i wieczorny koncert. Nie podoba mi się taka praktyka i powinna być raz na zawsze wyeliminowana. :twisted:
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Żałosne.
Kiedyś od tego były takie "okienka" z trzema pozycjami programowymi. Bardzo dawno tego nie widziałem, chyba to zlikwidowali, podobnie jak całą oprawę prezenterską.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Niestety to chyba często stosowana praktyka w stosunku do innych produkcji filmowych i serialowych, aż dziw, że MnS dotknęła tak późno. Oczywiście też jestem temu przeciwny, bo bardzo lubię oglądać closingi B&B.
BeLieF pisze:chyba to zlikwidowali, podobnie jak całą oprawę prezenterską.
Szkoda, bo to akurat dość ciekawie wyróżniało TVP na tle innych stacji.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

BeLieF pisze:Kiedyś od tego były takie "okienka" z trzema pozycjami programowymi. Bardzo dawno tego nie widziałem, chyba to zlikwidowali, podobnie jak całą oprawę prezenterską.
Też mi tego brakuje, warto też dodać, że TVP wcale nie aktualizuje swojego motywu. Zawsze był inny motyw na lato, jesień, zimę, a teraz ciągle ta zielona. Ale cóż, widać, że już nawet na tym oszczędzają ::kwasny::
Awatar użytkownika
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

A zauważyliście,że w dzisiejszych napisach końcowych była Tawny Moore??Byłem pewien,że ktoś z Was o tym napisze...zaskoczyliście mnie.
ODPOWIEDZ