Nagrody filmowe i telewizyjne

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Skoro Telekamery nie będą transmitowane w tv i zostaną rozdane w jakimś hotelu to w przypadku zwycięstwa B&B nie liczyłbym chociaż na jakiś film z podziękowaniami od aktorów z B&B, a szkoda bo jak Ron Moss przyjeżdża na weekendy do Włoch to można to było tak wszystko zorganizować , że pojawiłby się w Polsce . 25 stycznia to poniedziałek to o 1 dzień mógłby opóźnić wylot.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Telekamery co prawda zostały w tym roku zdegradowane do poziomu zero, ale zawsze warto je obejrzec - chociażby przez Neta. Tutaj - http://telekamery.interia.pl/
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Damians pisze:Telekamery co prawda zostały w tym roku zdegradowane do poziomu zero, ale zawsze warto je obejrzec - chociażby przez Neta. Tutaj - http://telekamery.interia.pl/
Dzięki Damians. W sumie to zerknę zobaczyć czy MNS wygra. Tak z ciekawości:)
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Już po gali, TK otrzymali:

Anita Werner
Maciej Kurzajewski
Dorota Gardias
Piasek
Julia Kamińska
Filip Bobek
Jaka to melodia
Mam talent
Barwy szczęścia
Brzydula
Doctor house
HBO
National Geographic
Eurosport
Disney Channel
TVN 24

Największe rozczarowanie: brak MNS w pierwszej trójce...
Ostatnio zmieniony 2010-01-25, 22:26 przez Pottermaniack, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Pottermaniack pisze:Maciej Kurzajewski
Pottermaniack pisze:Piasek
Pottermaniack pisze:Jaka to melodia
Pottermaniack pisze:HBO
Tylko z tego jestem naprawdę zadowolony, chociaż jedynym moim faworytem, który wygrał była Jaka to melodia. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Pottermaniack pisze:Anita Werner
Pełen profesjonalizm, nagroda zasłużona.
Pottermaniack pisze:Dorota Gardias
Taniec z gwiazdami pomógł. Ładna jest :D i to się chyba najbardziej liczyło w tej kategorii.
Pottermaniack pisze:Julia Kamińska
Filip Bobek
Super :D
Pottermaniack pisze:Mam talent
Mam Talent zasłużył na drugie miejsce, pierwsze powinno należeć do Kuby. JOŚ poniósł klęske i całe szczęście.
Pottermaniack pisze:Brzydula
Szkoda, że zaprzestali emisji. Obok MnS najlepszy serial.
Pottermaniack pisze:Doctor house
Jak ja nie lubię tego serialu :twisted:
Pottermaniack pisze:TVN 24
Tutaj nie ma konkurencji, szkoda tylko, że SuperStacja nie została nominowana.

Reszta kategorii mało mnie interesowała.
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

To były dla mnie najbardziej emocjonujące Telekamery w historii. ::jezyk::

Długo musiałam czekać (prawie do 22), ale się doczekałam - 3 Telekamery dla mojego ukochanego serialu BrzydUla, który w każdej z tych kategorii zdeklasował konkurencję osiągając ponad 300 tysięcy głosów. :zeby: :serce:
Następnie wygrana House'a, z której się cieszę, bo uwielbiam ten serial.
No i złota statuetka dla Szymona - on jest niesamowity! :mrgreen:
Awatar użytkownika
DeaconFan

A i zapomniałem o Złotej Telekamerze dla Szymona. :D On jest genialny, w pełni zasłużona nagroda. :D I jak zawsze zrobił świetne show i walnął super przemówienie o miłości pomiędzy stacjami. :lol:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Generalnie nie jestem zadowolony z rezultatów tegorocznej gali Telekamer. Gala zdegradowana do internetu, jednak miała jakiś tam poziom. Emocje były, szczególnie w "modowej" kategorii. Najbardziej mi się nie podobali prowadzący, oraz wygrana "Jaka to melodia" w kategorii "teleturniej".
Wreszcie zobaczyłem na własne oczy Andrzeja Zalewskiego z Polskiego Radia, który bodajże od 20 lat prowadzi audycję "Eko-Radio". :D
Kolejna edycja i kolejna porażka Polsatu. Tylko chyba dwa razy znalazł się w pierwszej trójce.
Grupa TVN zdobyła 7 statuetek (nie licząc Złotej Telekamery dla Szymona Majewskiego), TVP zdobyła 4 statuetki. Pozostałe są dla kanałów tematycznych i muzyków.
I jeszcze jeden wniosek - oglądalność nie zawsze musi przekładać się na wyniki głosowania widzów w Telekamerach.
Wielki minus za brak transmisji telewizyjnej.
Tomala

Post autor: Tomala »

Średnio mi się oglądało TK w tym roku. Przez 1. godzinę co chwilę mi się zacinało, ale potem już było dobrze. Sama gala kiepska. Pakosińska i Gonera średnio sobie poradzili. Dziwnie to w ogóle wyglądało, że oni wszyscy tak na krzesłach siedzieli i w dodatku było bardzo dużo wolnych miejsc :lol:

A teraz co do wyników.
Tak jak przewidziałem MNS poniosła porażkę. Miałem nadzieję, że będzie chociaż w 1. trójce, ale mimo tego, że jest tu nas na forum kilkaset zarejestrowanych osób to MNS i tak wciąż oglądają prawie same babki, które nie głosują. Ale zwycięstwo House'a też mnie cieszy.
Jestem niezadowolony z tego sukcesu BrzydUli. Sam serial wygrał słusznie, ale Julia Kamińska i Filip Bobek nie. Póki co to aktorzy jednej roli... W kategorii Aktor powinien wygrać Żak albo Dorociński, a w kategorii aktorka było dużo dobrych aktorek. Każda zasługiwała bardziej na nagrodę niż Julia Kamińska. Ja bardzo kibicowałem Edycie Olszówce.
Zaskoczyła mnie wygrana "Jakiej to melodii", a nie "Milionerów". Czyli jednak moja teoria, że oglądają to same babcie jest błędna :lol:
W kategorii muzyka właściwie nikt mi nie odpowiadał. Nie podobało mi się przemówienie Piaska.

Najśmieszniejsze momenty gali to Otylia nie umiejąca czytać dużych liczb i ten facet, który wręczał nagrodę dla pogodynki.
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Tomala pisze:Jestem niezadowolony z tego sukcesu BrzydUli. Sam serial wygrał słusznie, ale Julia Kamińska i Filip Bobek nie. Póki co to aktorzy jednej roli... W kategorii Aktor powinien wygrać Żak albo Dorociński, a w kategorii aktorka było dużo dobrych aktorek. Każda zasługiwała bardziej na nagrodę niż Julia Kamińska. Ja bardzo kibicowałem Edycie Olszówce.
Co do aktorów BrzydUli, to zgadzam się z tobą. Ja im kibicowałam dlatego, że grali w BrzydUli. Osobiście uważam, że Żak jest lepszym aktorem niż Bobek, ale to był konkurs popularności. :)
Za rok już wszystko wróci do normy, no chyba, że będzie kontynuacja. :mrgreen:

Facet wręczający nagrodę dla pogodynki sprawił, że płakałam ze śmiechu. ::cojest::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Za rok w kategorii najlepszy aktor i aktorka wygrają aktorzy Majki. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Jestem pozytywnie zaskoczony galą.Poziom realizacji na dobrym poziomie, kolejną zaletą jest brak reklam.
Wszystkie wystepy muzyczne mi się podobały.Najlepsza jednak była zaczarowana piosenka Sashy Strunin, która wzrusza :wink: Piasek chciał powiedziec kilka mądrych rzeczy, ale trochę się zaplątał i nie wiedział jak to przekazac. W skórcie aby zaśpiewac piosenkę w tv trzeba byc zaproszonym do teleturnieju... to żenada popieram :!:
Fajny tekt Dody o piasku. "Mam go zawsze w staniku jak wracam z plaży :lol: " lub"Przeczytam(liczbę głosów) aby nie było" czyli chodziło, że Doda też umie czytac liczby a nie jak Otylia. Otylii szkoda :( Ale to najbardziej zapamiętam z tej gali, może przez to była taka wyjątkowa :lol:
Zwycięzca zasłużony to Maciej Kurzajewski a także fenomenalny serial Barwy Szczęścia.
Powiedziałbym, że cieszę się z 3-ego miejsca Walach, ale na kolejnych były równie dobre Różczka i Olszówka :P
Dawidek pisze: I jeszcze jeden wniosek - oglądalność nie zawsze musi przekładać się na wyniki głosowania widzów w Telekamerach.
Chyba jednak się przekłąda prawie zawsze ale dla badanych w przedziale wiekowym 15-18.
Kolejnym minusem, była możliwosc wielokrotnego głosowania w internecie przez usuwanie plików cookies. Bo chyba tak się dało? O wiele wiarygodniejszym źródłem byłyby karty pocztowe plus i możliwosc głosowania bpo uzyskaniu jakiegoś płatnego kodu aktywującego.

I jeszcze jeden plus może za przykładem Telekamer inne gale, które zleciały z ramówki TVP (a prawie wszystkie zleciały) będą nadawane w internecie to by było świetnie i by się uniezależniły od łaski TVP
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Ogólnie Telekamery były żenujące. Brak zagranicznej gwiazdy, brak transmisji w TV, brak Torbickiej, jako prowadzącej...

Kiedyś TK były prestiżowymi nagrodami, ale dziś tylko wydają się takimi, równie dobrze głosowanie mogłoby się odbyć jako sonda na Pudelku ::plask wczolo:

W tym roku oddano 70% więcej głosów niż w ubiegłym, to mnie się to w głowie nie mieści. Jakieś głupie , które nawet nigdy TeleTygodnia nie trzymały w ręku siedziały całe dnie przed komputerem i oddawały niezliczone ilości głosów na Brzydule czy Mam Talent i to się niby ma liczyć?? To mają byc nagrody TeleTygodnia??? ::plask wczolo: ::plask wczolo: ::plask wczolo:
Jeżeli chcą jeszcze uratować te nagrody, to powinni całkowicie zrezygnować z możliwości głosowania przez Internet. Głosowanie powinno się odbywać tylko za pomocą kart i ewentualnie sms-ów, ale to też powinien być limit - np. tylko 10 głosów z jednego numeru.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Damians pisze: Brak zagranicznej gwiazdy,
O właśnie, zapomniałem o tym wspomnieć. Przez tyle lat co roku przyjeżdżała jakaś wielka gwiazda, a w tym roku nikt. ::ke::
B@r pisze:a rok w kategorii najlepszy aktor i aktorka wygrają aktorzy Majki.
To jest nawet prawdopodobne. :lol:

No i zrezygnowali też z tych wypowiedzi nominowanych, którzy występowali podczas tej całej prezentacji w danej kategorii. :roll:
ODPOWIEDZ