Radio i telewizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Abec

Post autor: Abec »

Domysły Tomali potwierdza jednak dzisiejszy Dziennik. Z tego co pamiętam, to gdzy teleturniej leciał jeszcze na TVN, pory jego emisji zmianiały się dość często.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

"Milionerzy" były emitowane od 2 do 4 razy w tygodniu. Wieczorem, w porze największej oglądalności. I według mnie tak będzie nadal. Najpewniejszym dniem emisji tego teleturnieju według mnie jest piątek. Cykl filmowy "Superkino" może się zacząć mniej więcej godzinę później. To są moje przypuszczenia. Według mnie prawdopodobna będzie tez niedziela. Tym bardziej, że show Kuby Wojewódzkiego ma zniknąć z anteny. Też to gdzieś czytałem.
Widziałem kilka zagranicznych wersji tego teleturnieju: niemiecką, czeską, rosyjską, chyba serbską i ostatnio słoweńską.

Czytałem i słyszałem, że 7 edycja "Tańca z gwiazdami" jest pewna. Były zapowiedzi, że 6 edycja będzie ostatnią, ale chyba TVN się rozmyślił. Program nadal ma dużą oglądalność. Zapowiadana jest także druga edycja show "Gwiazdy tańczą na lodzie".
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Wątpię, aby zdecydowali się na piątek - zbyt silna konkurencja ze strony TVP2 ( druga edycja GTNL jest już w przygotowaniu ), a po TzG to chyba zbyt późno. Ale np. środa - czwartek o godzinie 20.00, czemu nie ::rad::
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

A dziś w HappyHour na TV4 mówili , że jedna z gwiazd Tańca , bodajże 4. edycji zdradziła, że będzie po finale zogranizowana wielka impreza dla wszystkich uczestników wszystkich edycji Tańca , co źle wróży jeśli chodzi o to czy będzie kolejna edycja.
Jeżeli Milionerzy będą raz w tygodniu a będą przerywać w trakcie gry gracza do nastepnego odcinka to ja dziękuję, bo tydzień później mało co będe pamiętał.
A tak wogóle to jak były początki Milionerów to leciały o 20.00 a przed nimi leciała Esmeralda ::rad:: Właściwie to wtedy chyba jeszcze nie bylo Faktów(?) :roll:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Dawidek
Administrator

"Fakty" są od samego początku istnienia TVN. Oglądałem pierwsze wydanie tego serwisu informacyjnego. Było to 3 października 1997 roku. Wtedy poprowadził je Tomasz Lis. I były one o 19.30.
Szczerze wątpię, że milionerzy będa raz w tygodniu. Ja spodziewam się 2-3 wydań w tygodniu.
"Esmeralda" była o 18.00, o 19.00 "Fakty", w weekendy "Milionerzy" były o 19.35. Bo w tym czasie nie było jeszcze "Uwagi".
Awatar użytkownika
Damians

Już ( a może dopiero ) 22 grudnia Polsat pokaże "Wojnę i pokój".
Mam nadzieję, że moje oczekiwania co do tej ekranizacji spełnią sie ::rad::
http://www.medialink.pl/artykul/38042,W ... d_swietami
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Damians pisze:Już ( a może dopiero ) 22 grudnia Polsat pokaże "Wojnę i pokój".
Mam nadzieję, że moje oczekiwania co do tej ekranizacji spełnią sie ::rad::
http://www.medialink.pl/artykul/38042,W ... d_swietami
Tytuł "Wojna i Pokój" kojarzy mi się z jakimś długo trwającym filmem, a nie serialem. On chyba jest na liście najdłużej trwających filmów. Pewnie podzielili go na odcinki, albo to jakaś inna "Wojna i Pokój".
Abec

Post autor: Abec »

Bo to jest znana powieść, nic dziwnego, że można ją ekranizować wiele razy.
Dawidek
Administrator

Jest też kanał telewizyjny o tej nazwie, czyli "Wojna i Pokój" prezentujący rosyjską i radziecką kinematografię. Jest dostępny na platformie N. Więc, jak widać, ten tytuł ma szerokie zastosowanie. :D
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Wczoraj odkryłam w swojej kablówce jakiś FilmBox czy coś, znacie to?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

A TV4 należy do TVN-u czy do polsatu?
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Misia pisze:A TV4 należy do TVN-u czy do polsatu?
Z Polsatem współpracuje :wink:
Dawidek
Administrator

FilmBox to nowy kanał filmowy, który pojawił się w Polsce. Widzę, że Twoja kablówka szybko dodaje nowości. :wink:
"Milionerzy" wracają w styczniu do TVN. Poprowadzi je Hubert Urbański. Oto link:

http://www.medialink.pl/artykul/38092,M ... d_stycznia
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Ciekawe czy ten FilmBox pojawi się też w mojej kablówce. Może już się pojawił, muszę sprawdzić kanały.
Awatar użytkownika
Damians

Do tej pory w niedziele po południu, nigdy nie oglądałem TV, no bo nie było co oglądać.
Ale od dwóch tygodni normalnie wyczekuję każdej niedzieli i godziny 14.20, aby tylko zaczęło się Studio Złote Tarasy. To nowe, wielkie studio jest wspaniałe ::rad:: Ale co tam same studio , liczą się gwiazdy - i jak na razie, w każdym programie jest jakaś moja ukochana gwiazda :serce: :serce: :serce:
Była Iza Tojanowska, Jolanta Kwaśniewska, Agnieszka Włodarczyk, a poza tym wszyscy zwycięzcy Tańca z gwiazdami, Doda i wiele, wiele innych gwiazd ::rad::
Już wyczekuje kolejnej niedzieli... ::jezyk::
ODPOWIEDZ