Polskie seriale komediowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Bartus610

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Bartus610 »

Mi się Rodzina nigdy nie znudzi ! ŚwK też fenomen , ale starsze odcinki lepsze ... Daleko od noszy od biedy ujdzie , ale za Graczykowie czy Buła o Synach nie wspominając to nie moje klimaty ...
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Post autor: PetroPython »

A jeszcze niedawno (parę lat temu) kręcili jakieś premierowe odcinki Daleko od noszy, co się stało :?: ŚwK klasyka, chociaż Waldek zrobił się niefajny po powrocie z Ameryki, z Ferdkiem nie ma już takich dobrych relacji, ogólnie kiedyś ciekawszy był serial, a w teraźniejszych odcinkach więcej przekleństw niż ciekawego scenariusza, chociaż da się oglądać. Ja Rodziny zastępczej też nigdy nie lubiłem, postać Alutki była wkurzająca, poniekąd posterunkowego też.
Bartus610

Alutka to głównie w Rodzinie Zastępczej plus , na początku jej nie było :) Daleko od noszy są tylko powtórki , nie kręcą już nowych odcinków ... ŚwK to był dobry dopóki Okił reżyserował...
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

"Daleko od noszy" kręcili jeszcze chyba w 2011 roku i w ogóle formuła się trochę zmieniła. Serial miał podtytuł "Szpital futbolowy" i generalnie jak w "Kiepskich"zaczęły pojawiać się greenboxy itp. Do obsady dołączyli też m.in. Koroniewska i Rutkowski. Ale nadal było fajnie i śmiesznie, choć już nie tak jak dawniej. Widocznie przez dziwne pory emisji serial stracił oglądalność i go w końcu anulowano (już drugi raz, bo za pierwszym razem jeszcze wrócił pod nazwą "Daleko od noszy 2".).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Bartus610

Ta wersja była najgorsza , najlepszy był Szpital na perypetiach
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Post autor: BeLieF »

"Daleko od noszy" znowu wraca na antenę Polsatu. W obsadzie stare twarze oraz Katarzyna Glinka.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/po ... w-obsadzie
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

BeLieF pisze:"Daleko od noszy" znowu wraca na antenę Polsatu.
Niee, to kiedyś było w miarę zabawne, ale te najnowsze odcinki osiągnęły już poziom dna. Nie spodziewam się niczego spektakularnego. :?
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

A ja jestem na tak. Bardzo dobry serial komediowy. Oczywiście poziom pod koniec trochę się obniżył, ale mimo to chętnie zobaczę nowe odcinki. :wink: Na pewno będą lepsze od nowych odcinków Kiepskich, które bardzo często przypominają nudną obyczajówkę.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
matti05

Post autor: matti05 »

Ja chętnie zobaczę nowe odcinki "Daleko od noszy", zawsze co sobotę zasiadałem przed TV :).
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

Kolejna smutna wiadomość - w wieku 69 lat zmarł Bohdan Smoleń znany roli listonosza Edzia w "Świecie według Kiepskich", a starszej widowni z kabaretu "Tey".
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Wiem, że ta smutna informacja o śmierci Smolenia, jest już powszechnie znana, ale warto posłużyć się źródłem (to tak na przyszłość). :wink:

"ŚwK" nie oglądałem i nie oglądam, wiem, że kabareciarz tam grał. Ja go bardziej zapamiętam jako muzyka, który w latach 90-tych nagrał prześmiewcze piosenki, jak "Szalałaś, szalałaś". Więcej go widziałem także w występach kabaretowych.

Ogólnie, wielka szkoda, że on nie żyje. A młodo zmarł - 69 lat, to wcale nie był taki stary. :(
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Post autor: BeLieF »

Doda w obsadzie nowego ''Daleko od noszy''. :roll:
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/se ... laczy-doda
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Serial wraca po długiej przerwie. Trzeba jakoś o sobie przypomnieć, ściągnąć nowych widzów. A najlepiej poprzez zaangażowanie celebryty. Ludzie ciekawi jak poradzi sobie Doda, będą zerkać.

Inna kwestia, że możliwe, iż nie będzie Krzysztofa Kowalewskiego z uwagi na jego niezbyt dobry stan zdrowia. Takie plotki słyszałem.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

DeaconFan pisze:Inna kwestia, że możliwe, iż nie będzie Krzysztofa Kowalewskiego
Jednak będzie :) http://party.pl/seriale/doda-zamiast-an ... 109109-r1/

Co do udziału Dody to ja jestem pozytywnie nastawiony. Gorsza niż Koroniewska raczej nie będzie :lol:
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

Bez Ani Przybylskiej to już nie będzie to samo :(
ODPOWIEDZ