Post autor: Goku »

Urodzona w Krakowie meksykańska gwiazda telenowel Ludwika Paleta znalazła się na liście 50 najpiękniejszych osób świata według latynoskiej edycji magazynu People. Na liście znaleźli też się między innymi: Penelope Cruz, Salma Hayek, Jennifer Lopez i Ricky Martin.

W Polsce Paletę można było zobaczyć w telenowelach: Maria z przedmieścia, Przyjaciółki i rywalki oraz Serce z kamienia.

Gratulacje dla Ludwiki :) :) :)
Ryan Lavery
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Ludwika ma też siostrę Dominikę.. Obie bardzo lubię. A Ludwa była wręcz cudna w "Mujer de madera".. :serce: Dzięki za info!

Post autor: Liason-fanka »

Gratulacje dla Ludwiki!! A "Przyjaciolki i rywalki" to byla fajna telcia :D
Ryan Lavery
Ryan Lavery

W poniedziałek ostatni dzień emisji kanału RCTV (Radio Caracas Televisión). Stacja znienawidzona przez prezydenta Chaveza, któremu "ośmieliła się" przeciwstawić i publicznie stanąć po stronie opozycji, została przez niego zamknięta po 53 latach nadawania... Niestety, Chavez nie zgodził się na przedłużenie koncesji... Stacja znana z setek telenowel (m.in. Moja piękna grubaska) znika o 24.00 z 28 na 29 maja b.r. a w jej miejcu pojawi się kanał Televes - nowy, oczywiście propagujący prezydenta.. :nie:

Post autor: GL Forever »

O, matko. To straszne :cry:
Ryan Lavery
Ryan Lavery

Tak, to naprawdę szkoda.. I nie tylko ze względu na telenowele, ale również i ilość zwolnionych ludzi, która idzie na pewno w tysiącach... :(

Post autor: Abec »

I pewnie będzie robił mi problemy z emigracją i podjęciem pracy w którymś z krajów ościennych :(

Na Polski trzeba było przeczytać tekst o operach mydlanych i telenowelach i wypisać 5 tytułów telenowel. Oczywiście telcia jest przedstawiana w tekście jako tasiemiec :roll: czy to nie denerwujące, że nawet w książkach szkolnych, są złe informacje ? :roll: telenowela = tasiemiec ? Gów** prawda ::loll::

[ Dodano: 2007-05-27, 17:31 ]
Aha. Jutro będzie ten temat na polskim :mrgreen:

P.S. Trzeba było wypisać nie 5 tytułów, a ile się chce :mrgreen: to ja akurat wypisałem 5 tytułów ::jezyk::
Ryan Lavery
Ryan Lavery

GL Forever, gdybyś potrzebował jakichś wiadomości/tytułów/info zza kulis/info "od kuchni" to się polecam. Z chęcią podzielę się z Tobą tym co wiem. :)

O, dzięki Martin. Ja wypisałem takie tytuły telć :
- Gorzka Zemsta.
- Barwy Grzechu.
- Prawo Pożądania.
- Miłość i Nienawiść (była niby kiedyś taka telcia).
- Cena Marzeń

:mrgreen:
Ryan Lavery
Ryan Lavery

Awaryjnie zapisz sobie jeszcze tytuły z Romci i innych:

-"Kobieta w lustrze"
-"Dlaczego właśnie ja?" (telenowela komediowa)
-"Miłość i przemoc"
-"Wojna kobiet"
-"Dziedzictwo Luny"

A pod tym adresem znajdziesz wyjaśnienie co różni soap operę od telenoweli: http://romantica.pl/pojecia.php :)

Post autor: Marisa »

Miłość i nienawiść oczywiście, że była, kultowa telenowela :D Jedna z moich ulubionych ::jezyk::
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum

Dzięki za tytuły Martin. Wymazałem jednak Miłość i Nienawiść z zeszytu, bo to zbyt kojarzy się z moim fikcyjnym serialem o tym samym tytule, który zna właściwie cała moje klasa :mrgreen: podaj mi jakiś inny :wink: te co wcześniej podałeś to jakieś niezbyt znane :cry: daj coś w stylu "Brzydula" :wink: jeszcze nie zapiszę tego tytułu, bo liczę, że pomożesz i może zapiszę inny tytuł 8)
SallyFan
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Daj "Sekret Laury"! Nie moge tego serialu normalnie. Jak oglądałem jeden cały odcinek to w ogóle Laury nie było :roll: A i była jakaś chyba strzelanina, facet przyszedł do dwóch bab, postrzelił jedną, zniknął, druga pojechała i spowodowała wypadek. :mrgreen: ::jezyk::

"Moja piękna grubaska"
"Śnię o twej miłości"
"Zbuntowany Anioł"
"Esmeralda" :serce:

O, dzięki ! Zbuntowany Anioł jest bardzo znany :mrgreen: zapiszę ::jezyk:: ale z sekretem Laury sobie daruję :wink:
ODPOWIEDZ