Radio i telewizja
OT: Możemy pisać tak o swoich poglądach ("Sądzę, że fakt, że Leszek Miller został w 2001 r. premierem Polski był nieszczęśliwy dla naszego kraju"), jak i o faktach ("W 2001 r. Leszek Miller został premierem Polski"). W dyskusji o poglądach zazwyczaj podpieramy się faktami, chcąc wykazać, dlaczego twoim zdaniem Miller był złym (albo dobrym) premierem, będziesz pisał o tym co robił, więc o faktach. Stąd jeżeli w pewnym momencie danej dyskusji zadeklaowałeś, że piszesz o swoim zdaniu, to nie wyklucza to przecież tego, że potem sięgniesz do faktów, by to zdanie uzasadniać. Podsumowując skoro twoją intencją jest pisanie o swoich poglądach, to lepiej, byś formuował odpowiednio zdania.
Osobiście uważam ,że wybór Karola Wojtyły był ważniejszą chwilą w historii świata ,niż jego śmierć . Stwierdziłem jedynie - odnośnie postu Damiansa - ,że relacji z tego widowiska nie było , bo siłą rzeczy w tam tych czasach taka sytuacja nie mogła zaistnieć .
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Więc odpowiedź jest taka sama. Od zawsze byli wybierani Włosi na urząd papieża kościoła katolickiego ,a tu nagle papież z poza Włoch w ,dodatku Polak . A w ojczyźnie Karola Wojtyłu panował komunizm . To bylo ogramne przezycie . Natomiast smierc , agonia papieza trwala kilka dni , a wrecz tygodni .Damians pisze:Tego nikt nie neguje. Ale my nie mówimy o historii świata, tylko o niezapomnianej chwili w telewizji.Robi pisze:uważam ,że wybór Karola Wojtyły był ważniejszą chwilą w historii świata ,niż jego śmierć .
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Robi nie rozumiemy się. I co z tego, ze to było ogromne przeżycie?? Ludzie dowiedzieli się o tym w większości z radia, od innych ludzi. A my mówimy o chwili, którą zobaczyłeś w TV i zapamiętasz do końca życia, którą zobaczyła w telewizorze cała Polska, tak jak zamykające się Pismo Święte na trumnie Papieża.
Ten cykl powinien nosić tytuł "66 niezapomnianych chwil, które zobaczyliśmy w TV i które zmieniły świat"
Ten cykl powinien nosić tytuł "66 niezapomnianych chwil, które zobaczyliśmy w TV i które zmieniły świat"
Właśnie , w dużo większy sposób zmieniło nas to ,że dostaliśmy papieża Polaka , i właśnie ten wybór najbardziej zmienił świat ,a przede wszystkim nas Polaków. Relacji z wyboru Karola Wojtyły nie było ,ale wspomniano o tym w wiadomościach i pokazali urywek z tej chwili .
Ciekawe ilu ludzi dowiedziało się o śmierci bezpośrednio z telewizora? Bo przecież wielu siedziało wtedy w kościołach, modliło się w domach, czytało, albo coś. Pewnie rzecz jasna więcej dowiedziało się z odbiorników, niźli w wypadku wyboru. Tylko jeszcze jaśniej widać jak absurdalne to kryterium. Szczęście, że autorzy listy nie brali go pod uwagę.
Chciałbym wrócić do Braci i Sióstr. Otóż: przeczytałem gdzieś w internecie że będą emitowani na TVP1 w poniedziałki od 7 stycznia o godz. 22. To beznadziejna godzina bo jednocześnie będą emitowane Brzydula Betty i Krok od domu a ja to wszystko oglądam. Dotychczas oglądałem Szymona a Brzydulę Betty nagrywałem. Ale w jaki sposób pogodzić 3 seriale jednocześnie. Chyba będę musiał postawić 2 telewizory obok siebie a na jedym z nich nagrywać 3 serial 
- Adex-fan Brooke
O nie! To będzie w tym czasie co Szymon?!
To nikt nie będzie oglądał
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Widzieliście już nową oprawę graficzną TVN-u? Jest całkiem fajna. Dźwięki też mogą być. Dobrze że w końcu ją zmienili bo poprzednia była już z 5 lat. Myślałem że już nigdy tego nie zrobią.
Znacie już nową porę emisji Panoramy? Jest to godzina 23 i później
A na dodatek będzie trwała tylko 10 minut
Teraz już nikt jej nie będzie oglądał. Jeszcze troche a całkowicie zdejmą ją z anteny.
Znacie już nową porę emisji Panoramy? Jest to godzina 23 i później
Ostatnio zmieniony 2008-01-03, 20:53 przez Tomala, łącznie zmieniany 2 razy.
Oprawa może być, TVN zawsze odznaczał sie takimi "kółkami"
Co do Panoramy - zgadzam się. Najlepiej niech ją zdejmą i będzie spokój
25 lutego na antenie TVP2 będzie miał premierę nowy program publicystyczny Tomasza Lisa, który najprawdopodobniej będzie się nazywał "Co z Polską".
Mojemu programowi i sobie stawiam dwa cele: wysoką oglądalność i wysokie udziały w rynku - to po pierwsze. Po drugie chcę, by pod względem poziomu i dziennikarskich standardów program był porównywalny z najlepszymi programami publicystycznymi w najlepszych europejskich telewizjach publicznych.
Będzie on konkurował z Teraz My. Mam nadzieję, że ci mizerni dziennikarze służący Platformie poniosą klęskę, a Lis ( mimo, że on też jest dosyć nieobiektywny, ale bije od niego jakaś sympatia ) odniesie sukces
Co do Panoramy - zgadzam się. Najlepiej niech ją zdejmą i będzie spokój
25 lutego na antenie TVP2 będzie miał premierę nowy program publicystyczny Tomasza Lisa, który najprawdopodobniej będzie się nazywał "Co z Polską".
Mojemu programowi i sobie stawiam dwa cele: wysoką oglądalność i wysokie udziały w rynku - to po pierwsze. Po drugie chcę, by pod względem poziomu i dziennikarskich standardów program był porównywalny z najlepszymi programami publicystycznymi w najlepszych europejskich telewizjach publicznych.
Będzie on konkurował z Teraz My. Mam nadzieję, że ci mizerni dziennikarze służący Platformie poniosą klęskę, a Lis ( mimo, że on też jest dosyć nieobiektywny, ale bije od niego jakaś sympatia ) odniesie sukces
Mowa o TVN . Czy oglądając Fakty lub TVN24 bądź czytając serwis tvn24.pl zauważylście ,że stacja zaczyna zmieniać opcję polityczną
Jak zuważyłem zaczyna coraz bardziej pochlebie mówić o LiDzie ,a coraz gorzej o PO . Oczywiście to nie są jakieś olbrzymie ruchy i pełną parą atakują Platforme , ale orientacja powoli się zmienia .
Podobnie TVP. Do telewizji wraca Tomasz Lis ,który będzie prowadził program publicystyczny ,,Co z Polską ? '' . Można powiedzieć odwilż w TP
Podobnie TVP. Do telewizji wraca Tomasz Lis ,który będzie prowadził program publicystyczny ,,Co z Polską ? '' . Można powiedzieć odwilż w TP
- Adex-fan Brooke
Panorame wieczorną czasem tak miło popatrzeć, szkoda gdyby ją zdjęto, to by była duża zmiana na gorsze i w końcu po kilku latach by przywrócili i tak
Nie żebym ja śledził Panoramę, ale jakoś szkoda gdyby jej nie było 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city