Oglądalność "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

Cóż za pocieszenie, że nie tylko moda traci na oglądalności. :)
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Nie dziwię się, że straciła na oglądalności, jak od 4 odcinków czy nawet 5 nie było Taylor. :nie: ::kwasny::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Ale wszystko tak drastycznie spadło "Klan" miał prawie 7 mln a teraz tak malutko...
Nobody does it better
Awatar użytkownika
chickenpickin

Post autor: chickenpickin »

zlinczujecie mnie pewnie jak to napisze ale... odnosnie tej ankiety ogladalnosci w tvp1 to moim zdaniem nie swiadczy ona specjalnie o niczym szczegolnym. bardziej wymowny bylby ranking przedstawiajacy zestawienie kilku tlewizji. bo w tvp1 zauwazcie polowa rzeczy w ogole nie jest do nejrzenia, a druga to telenowele (ktorych niektorz tez nie moga ogladac:) )

a zatem caly spor rozgrywa sie wsrod fanow danej telenowelki. konkursy sa pewnym rodzajem telenoweli pod tym wzgledem ze uzalezniaja swoja forma i ekipa prowadzaca.

moze jestem w bledzie - nie wiem mozecie mnie skorygowac:) - ale z doswiadczenia wiem, ze co druga babcia oglada wszystkie telenowele bo sie nudzi. mamy sa bardzej wybiorcze ze wzgledu na obowiazki/prace. faceci roznie, ale tez timetable ich bardzej ogranicza:) moi dziadkowie ogladali w kazdym razie mns i wszystko inne poki nie dostali cyfry+ - teraz ogladaja kanaly przyrpdnicze:) ale do czego zmierzam - takie rankingi ogladalnosci naprawde o niczym nas nie informuja. nawet srednie 4 mln widzow kazdego dnia to wclae nie duzo... nalezy pamietac ze ta liczba mowi o osobach, a nie o wlaczonych odbiornikach. w jednym domu lwasnie taka babcia z dziadkiem moga ogladac jakies serial razem bo maja jeden odbiornik i dziadkowi nie chce si eklocic:) oczywiscie wierze, ze jest wielu anow mns - przypuszczam ze conajmniej polowa z ogladajacych - ktorzy aktywnie i ochoczo przyczyniaja sie do ogladalnosci, jednakze wciaz przedtsawiony ranking wrazeni anie robi

podobna sprawa ma sie z wieczorynkami - nie tylko dzieci sa ujete w rankingu, ale tez ogladajacy rodzice. a wiec nie mozna oszacowac precyzyjnie grupy ludzi konkretnie zainteresowanych dana emisja.

chociaz najwazniejszym punktem dyskucji tego typu jest to - czy i dlaczego wzne jest na ktorym miejscu znajdzie sie dany program? roznice w liczbach sa stosunkowo nieznaczne i prawda jest ze nawet wiadomosci maja ogromny procent biernej ogladalnosci... a poza tym te liczby nie zmieniaja tego czy dany serial si ekomus podoba czy nie... czy mns bedzie popularniejsz eod plebani danego dnia czy moze klan zwyciezy - to nie ma znaczenia:) gdyby torykolwiek z tych programow odniosl naprawde wyrazna popularnosc - jak milionerzy w swoim kulminacyjnym punkcie, gdzie niecale 10 mln osob to ogladalo, wtedy mozna by sie cieszyc/martwic ( w zaleznosci od punktu widzenia). a tak... life goes on, ay?:)
keep on rockin'
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Musiał wtrącić swoje trzy grosze :P Psujesz nam tylko radość, wiesz? :)
Ostatnio zmieniony 2006-04-12, 14:32 przez wiwi, łącznie zmieniany 1 raz.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

chiknpicnic ma racje ,w stosunku do wieczorynek,po pierwsze mamy w polce ogromny niz demokratyczny i nie jest za wiele dziecie po za tym w ankiecie tej trzeba miec skonczone 5 lat,dziecko oglada wieczorynke przcietnie do 10 roku góra do 12 roku
znam się na geografi i w okresie tych 7 lat przyszło na świat 2 mln 800 ludzi zakladajac ze co trzecie dziecko obejzy wieczorynke odladalnosc dobranocek jest równa ok.2mln ,natomiast ogladalnosc wieczorynek podnosza rodzice dzieci ,starsze rodzensto ,babcia dziadek ,ktorzy atkualnie znajduja sie w pokoju ,a wieczorynka i tak ich nie interesuje tylko siedza albo z nudow albo spedzac czas z dzieckiem/wnukiem
wiec ogladalnosc programow jest mocno zawyzona i podejzewam ze moda ma ok 3 mln widzow moze troche mniej
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
wiwi

Ja tam wczoraj też oglądałam wieczorynkę :) I to nie asystując nikomu, więc nie zaniżałam oglądalności :)
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Ja myślę, że "Moda.." ma naprawdę ogromną ilość widzów. Mam wielu, przeróżnych znajomych w różnym wieku i naprawdę co druga osoba ogląda przygody Brooke i spółki... Kto wie, może kiedy akcja przyspieszy tempa, zyskamy jeszcze więcej widzów..
Awatar użytkownika
chickenpickin

Post autor: chickenpickin »

tkk sally - nie chckenPICNIC tylko PICKIN jest roznica, bo moj inck to.. w sumie przypadkowy wybor, ale oznacza technike gotarowa a nie jakies jedzonko:) jakbym chcial cos z piknikiem to bym wybral np cookiepicnic - lepsze niz chicken:)

Martin - a ja mam tez cale gro znajomych - i tylko wiwi oglada mns:P my tu mowimy o milionach a nie o dziesiatkach:)
keep on rockin'
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Owszem, ale zauważ, że 16.00 to pora taka w której większość z nas wraca z pracy, z uczelni.. Myślę, że B&B ma o wiele więcej fanów niż kilka lat temu.. Wierzę, że może mieć 4-milionową oglądalność... I nie zdziwiłbym się gdyby kiedyś ta liczba przerosła "M jak miłość", którego szczerze nie znoszę.. ::krzyw::
Awatar użytkownika
wiwi

chickenpickin pisze:Martin - a ja mam tez cale gro znajomych - i tylko wiwi oglada mns:P my tu mowimy o milionach a nie o dziesiatkach:)
Tylko wiwi się przyznaje, a pewnie więcej osób to ogląda :)
Awatar użytkownika
Kingsajz

Post autor: Kingsajz »

Ja i tak się ciesze, ze BB ma ponad 3 miliony widzów, bo naprawde słabiutko te inne seriale u nas w kraju.
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
Ipo

Post autor: Ipo »

Są już najnowsze dane. W ogóle można by pomyśleć o takim dziale z oglądalnością na stronie. Myślę, że to dobry pomysł. ;)

No więc w okresie 10-17.04.2006 najchętniej oglądany odcinek "Mody na sukces" znalazł się na 12. miejscu zestawienia najchętniej oglądanych programów TVP1. 11 kwietnia serial oglądało 3 594 686 widzów. :) To jest więcej niż tydzień temu.

Jako ciekawostkę podam oglądalność innych seriali:

M jak miłość 10 897 609
Na dobre i na złe 5 952 153
Plebania 4 819 040
Klan 4 639 746
Na Wspólnej 4 335 131
U fryzjera 3 654 081
Samo Życie 3 535 678
Magda M. 3 027 530
Niania 2 995 507
Pierwsza miłość 2 623 453
Gotowe na wszystko 2 352 455

To są najpopularniejsze seriale w Polsce. :) "M jak miłość" powala wszystkich. Ma oglądalność dwa razy większą niż serial z miejsca drugiego.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

No M jak Miłość zawsze górowało. Ale zaskoczyło mnie że ten wstrętny Klan jest tak wysoko ::kwasny::
Awatar użytkownika
wiwi

Tak, Klan wysoko a Gotowe na wszystko tak nisko... Co za ludzie to oglądają :P
ODPOWIEDZ