Wyniki oglądalności

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ipo

Post autor: Ipo »

Tkk_Sally pisze:
Ipo pisze:
Alexander pisze: A ja nie rozumiem oglądalności "Złotopolskich" czy MjM to dobiero nudne seriale...
Ciesze się z wyniku "Pierwszej miłości"...
Dziwie się z kolei, że Polsat jeszcze nie zdjął "Pierwszej miłości". Tego serialu nie da się po prostu oglądać. Nuda nuda i jeszcze raz nuda! Oczywiście MJM bywa nudne, ale nie każdy odcinek!
To chyba tego nie oglądasz ::kwasny:: Ostatnio bardzo duż o się tam dzieje ,mnie się ten serial podoba choć nie mogę go śledzić codziennie
Polsatowskie seriale górą 8)
Nie oglądam bo szybko mi się znudził. Oglądałem jeszcze w grudniu 2005, a potem stwierdziłem, że nie podoba mi się już ten serial.

[ Dodano: 2006-11-06, 17:18 ]
Alexander pisze:Ponoć o gustach się nie rozmawia ale widzisz dałeś idealny przykład na to jak bardzo człowiek różni się od drugiego. Ja uważam zupełnie na opak, oglądałem kilka odcinków MjM i jestem rozczarowany ,że mamy tak kiepskie produkcje o pieczeniu placków i szyciu czy co tam jeszcze a PM jest właśnie fajna tak wiało nuda jakiś czas ale teraz serial znów wspina się i tak właśnie to jest coś się nie podoba jednemu, coś się podoba drugiemu.
O plackach i szyciu? To faktycznie nie oglądałes za wiele. :lol:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

No z tego co oglądałem to za każdym razem Barbara gotowała albo piekła ciasto. Zawsze jej sceny odbywały się w kuchni, pozatym nie lubię seriali których akcja rozgrywa się na wsi i gdzie jedynym zajęciem bohaterów jest praca w polu czy w stodole... Dlatego tak mówię, mam 6 odcinków na DVD z MjM ale nie umiem wysiedzieć i ich obejrzeć w całości gdyż denerwuję mnie naprawdę ten serial ::kwasny:: Stąd moje dziwoty co do oglądalności ale widocznie polacy wolą oglądać seriale o wsi i o szarej rzeczywistości niż tak jak ja seriale fikcyjne których akcje dzieją się w świecie bogatych. Bo serial to nie życie a oglądam je aby oderwać się od rzeczywistości a nie spoglądać na to co mam na codzień, inaczej jest z Klanem bo to bardzo współczesny serial i czasem wątki są bardzo śmieszne i Stanisława z tym swoim czajem i obiadkiem ale ogólnie serial napewno jest ciekawszy, ma fajne wątki, zupełnie inne niż w innych serialach. No ale wiadomo coś się jednemu podoba innemu nie, ja MjM nie trawię, kojarzy mi się właśnie z pieczeniem placków i sprzątaniem stodoły.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Alexander pisze:No z tego co oglądałem to za każdym razem Barbara gotowała albo piekła ciasto. Zawsze jej sceny odbywały się w kuchni, pozatym nie lubię seriali których akcja rozgrywa się na wsi i gdzie jedynym zajęciem bohaterów jest praca w polu czy w stodole... Dlatego tak mówię, mam 6 odcinków na DVD z MjM ale nie umiem wysiedzieć i ich obejrzeć w całości gdyż denerwuję mnie naprawdę ten serial ::kwasny:: Stąd moje dziwoty co do oglądalności ale widocznie polacy wolą oglądać seriale o wsi i o szarej rzeczywistości niż tak jak ja seriale fikcyjne których akcje dzieją się w świecie bogatych. Bo serial to nie życie a oglądam je aby oderwać się od rzeczywistości a nie spoglądać na to co mam na codzień, inaczej jest z Klanem bo to bardzo współczesny serial i czasem wątki są bardzo śmieszne i Stanisława z tym swoim czajem i obiadkiem ale ogólnie serial napewno jest ciekawszy, ma fajne wątki, zupełnie inne niż w innych serialach. No ale wiadomo coś się jednemu podoba innemu nie, ja MjM nie trawię, kojarzy mi się właśnie z pieczeniem placków i sprzątaniem stodoły.
"M jak miłość" jest fenomenem właśnie dlatego, że opowiada o normalnym, codziennym życiu. Poza tym przecież teraz jest w nim tak wiele wątków! Jestem pewny, że wątek studentów z Łowickiej zainteresowałby Cię Alexandrze.
Mnie z kolei w ogole nie przekonuje "Samo życie". Teksty są dla mnie tak płytkie ::kwasny:: No ale to właśnie sprawa gustu ::jezyk::
Primok

Post autor: Primok »

Nie wiem czemu dziwi was taka popularność Złotopolskich :roll: .
Ja oglądam ten serial od samego początku i jeszcze nigdy mi się nie nudził. Zawiera wszystkie elementy, które powinien posiadać dobry serial. Jest to przecież po Klanie najdłużej wyświetlany polski serial obecnie - więc ma wielu stałych widzów. Do tego jest emitowany w jednym z najlepszych czasów antenowych: w niedzielę i święta po południu w ogólnodostępnej telewizji. Posiada znakomitą obsadę i wielu aktorów, których możemy teraz oglądać w innych produkcjach zaczynało właśnie w Złotopolskich.
Znam ludzi, którzy z polskich serialów oglądają tylko ten.
W USA spada oglądalność Zagubionych i u nas też dużo słabiej w porównaniu z pierwszym sezonem.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ciesze się ,że Magda M. ma tak dobre wyniki i wyczuwam ,że ostatni odcinek obejrzy ponad 4 mln osób! Oby tak było!
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Ipo

Oglądalnośc seriali w okresie 06-12.11.2006:

TVP 1
Klan 5 631 528
Plebania 4 854 835
Moda na sukces 3 999 838

TVP 2

M jak miłość 10 434 101
Złotopolscy 5 344 215
Kopciuszek 3 775 758

Polsat

Świat według Kiepskich 4 187 414
Samo Życie 3 596 119
Pierwsza miłość 3 047 851
Rodzina zastępcza plus 3 015 602

TVN

Na Wspólnej 4 459 658
Magda M. 3 796 016
Kryminalni 3 732 927
Niania 3 686 503
Hela w opałach 3 262 894

Najwiecej widzów zyskuje tym razem MJM (ok 300 tysiecy) i Kopciuszek, a poza tym nie widze jakos scpejalnie wielkiego wzrostu. Na pewno wiecej ma Magda M. o ok 200 tysiecy, Klan. Zagubieni wypadli z zestawienia tak jak Faceci do wziecia. Nie ma Na dobre i na złe bo nie było emitowane. Dużo traci Hela w opałach, Samo Życie oraz Pierwsza miłość (po mniej wiecej 400 tysiecy widzów).
Awatar użytkownika
Marek Forrester

A ja zrobie zestawienie polskich oper mydlanych:

1. Klan [5 631 528]
2. Plebania [4 854 835]
3. Na Wspólnej [4 459 658]
4. Samo Życie [3 596 119]
5. Pierwsza miłość [3 047 851]

Ah zima zawsze przynosi notowania seriali w górę i mam nadzieje ,że to dopiero początek tak dobrych wyników "Klanu" czy "Na Wspólnej". Myśle ,że o dużym sukcesie już mogą mówić twórcy PM gdyż to ten serial jeszcze do niedawna uzyskiwał ledwo co 2 mln widzów a teraz już o wiele więcej osób ogląda PM. NW zbliża się do magicznej bariery której nie udało się jeszcze przekroczyć mianowicie 5 mln.
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Alexander pisze:A ja zrobie zestawienie polskich oper mydlanych:
2. Plebania [4 854 835]
Plebania nie jest soap operach .W operach nie ma wątków typu "kawa Ksiedza Proboszcza"
i jego spór z gospodynia na ten temat .Plebania jest taka jak MJM
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ale emitowana jest przynajmniej 4 razy w tygodniu no a treść oper to już myśle nie jest z góry narzucona, ale może się mylę ::chytry::
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Wzrost MNS jest spowodowany ,że jest coraz zimniej i dlatego ludzie zamiast chodzić na spacery siedzą w domu w kapciach z pilotem w ręku . A ,że o 16 nie ma konkurencji społeczeństwo z nudów ogląda MNS .
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Oglądalność polskich oper w tygodniu 46(13.11-19.11):

1. Klan [5 630 281]
2. Plebania [4 862 378]
3. Na Wspólnej [4 657 679]
4. Samo życie [3 589 704]
5. Pierwsza miłość [3 038 043]

Wśród polskich oper nie ma wielkich zmian, seriale nie zmieniają swoich pozycji ani nawet nie notują ogromnych spadków czy wzlotów. A oglądalność do reszty seriali powinien podać Ipo jeśli się zjawi, szczezre mówiąc mnie się nie chce. Ale z tego co widziałem to w TOP10 w TVP1 nie ma "Zagubionych" choć ostatnia pozycja zajmuje nieco ponad 4,2 więc LOST musi notować ogromny spadek więc tym bardziej nie łapie się MnS, no jestem ciekaw jakie dane zapoda Ipo.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

A dlaczego na tej liście nie ma "M jak miłość" ??
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Bo ja robie liste polskich oper a MjM nie zaliczam do tego gatunki tak jak NDiNZ i Złotopolskich.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Ipo

Alexander pisze:Bo ja robie liste polskich oper a MjM nie zaliczam do tego gatunki tak jak NDiNZ i Złotopolskich.
Według Wikipedii MJM to opera mydlana. Kłóciłem sie z kims o to, ze jednak to serial obyczajowy, ale kilka osób stwierdziło, że to podlega pod definicję (na Wikipedii) opery mydlanej i taką kategoirię nadano temu serialowi tam własnie.

Oglądalność seriali:

TVP 1

Klan 5 630 281
Plebania 4 862 378

TVP 2

M jak miłość 10 308 504
Na dobre i na złe 8 261 715
Złotopolscy 5 074 201
Oficerowie 3 690 744

Polsat

Świat według Kiepskich 3 679 596
Samo Życie 3 589 704
Pierwsza miłość 3 038 043
Rodzina zastępcza plus 2 689 480

TVN

Na Wspólnej 4 657 679
Magda M. 4 041 637
Niania 3 790 211
Kryminalni 3 653 501
Hela w opałach 2 981 916

Powróciło "Na dobre i na złe" i od razu ponad 8 mln. Niestety wciąz kiepsko radzą sobie "Zagubieni". Mają ponad 2 mln mniej widzów w porównaniu z pierwszym sezonem. No, a poza tym chyba większych zmain w oglądalności seriali nie ma.
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

"Hela w opałach" ma bardzo niską oglądalność. Nie dziwi mnie to bo kiepski ten serial i mało śmieszny.
"Na wspólnej" na pierwszym miejscu przecież tam się nic nie dzieje.
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
ODPOWIEDZ