Nie z tego świata (Supernatural)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Primok

Post autor: Primok »

W odcinku 1x08 znów mieliśmy sporo pomysłów wziętych z innych filmów:
- najpierw bohaterowie wspomnieli o Willardzie - co ciekawe w tym samym czasie był właśnie film "Willard" na TVN7 :wink: ,
- później sceny z insektami i robakami, które były w kilku filmach - nawet jeden odcinek "Z archiwum X" był bardzo podobny,
- a na koniec zakończenie jakbym oglądał kolejną część "Roju" lub "Plagę".
Sam odcinek raczej słabszy, ale już w przyszłym tygodniu w końcu 1x09 ::krzyw:: .
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

I serial znika z anteny TVN ::kwasny:: Nie zagościł za długo więcej o tym w dziale "Newsy ze świata seriali".
Nobody does it better
Primok

I sezon jest dostępny już w Polsce na DVD :wink: .
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Właśnie jestem po 1x01. Jestem pod wielkim wrażeniem! Świetny serial utrzymany w klimacie X files*! I jeszcze to nawiązanie do Scully i Muldera!
Muszę przyznać, że nie jest to serial na czas świąt, gdzie człowiek powinien się wyciszyć. Cały czas trzyma w napięciu i przez te 46 minut siedziałem jak na szpilkach.
Świetna akcja, dobrze opowiedziana historia i... dwójka głównych bohaterów. No właśnie. 8)
Zakończenie bardzo zaskakujące. :shock:
Czekam z niecierpliwością na 1x02.
Przyznam, że długo się za ten serial zabierałem(zdecydowanie za dużo seriali oglądam ), ale ostatecznie wczoraj mnie kolega przekonał. Po zakończeniu emisji 2 sezonu PB w USA martwiłem się czym sobie wypełnię tę pustkę w oczekiwaniu na 3 sezon. Teraz już wiem.
To jest zdecydowanie serial z mojej półki.

* X files to jeden z moich ulubionych seriali.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Primok

Przypominam, że od dzisiaj na TVN o 23.15 nowe odcinki (dokładnie dzisiaj odcinek 11) :wink: . Długo trzeba było czekać, ale świetnie, że serial wraca i to na okres wakacyjny ::rad:: .
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja sie caly czas bije z myslami, czy zaczac to ogladac czy nie... Zdecydowanie nie jest to moj typ serialu, no ale gra tam Jensen Ackles, ktorego bardzo lubie, no i mam kurcze dylemat... Tyle juz slyszalam dobrego o tym serialu, a jakos nie moge sie za niego zabrac...
Goku

Post autor: Goku »

No dzięki bogu, że na wakacje to puszczają - wreszcie będę mógł oglądać. Wcześniej - zanim przestałem ściągać z programów P2P(i zanim torrenty przestały mi działać ::kwasny::) ściągałem z neta i oglądałem(bodajże pierwsze 6 czy 7 odcinków), ale potem już nie mogłem oglądać, bo nie chciało mi się czekać do coś około dwunastej :/
Goku

Post autor: Goku »

Próbowałem się zabrać za ten serial bodajże trzeci raz, ale na szczęście ostatnio oglądałem tak dawno(i tak mało odcinków), że już niewiele z niego pamiętałem. Pilot mnie zachwycił, cztery następne odcinki także, więc od razu, bez namysłu wystawiłem mu 9/10 na filmwebie i dodałem do ulubionych. Od razu też ściągnąłem wszystkie 5 sezonów(w mkv, więc zajmowały "tylko" ok. 14,5 GB) będąc pewnym, że zobaczę je wszystkie w wakacje. Niestety - mój zachwyt okazał się przedwczesny. Po 12 i pół odcinka definitywnie rezygnuję z oglądania. Każdy odcinek opiera się na tym samym schemacie i już na początku odcinka można przewidzieć jak on się skończy. Przez to serial robi się dość nudny i nawet całkiem dobra obsada oraz świetna muzyka w tle nie potrafi mnie przy nim zatrzymać.
ODPOWIEDZ