Guiding Light

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Anyone know where i can get classic GL episodes for 70's 60's or 50's ?

Zapytałem się pod moim wideem na youtube, gdzie mogę zdobyc klasyczne odcinki GL z lat 70, 60, albo 50. Chyba trochę źle to napisałem po angielsku, ale mniejsza, chyba zrozumieją ::jezyk::
Interesowałoby mnie zobaczenie jakiegoś klasycznego odcinka z tych lat. Ale z lat 80 czy 90, już raczej nie :nie: Z lat 80 czy 90, to zbyt nowe odcinki...

Zapytam się może jeszcze na soapcentral ::chytry:: Najwyżej skasują mi temat, czy coś ::jezyk::

Tak, spytałem się jeszcze na soapcentral :mrgreen:

To mój 900 post :mrgreen:

[ Dodano: 2007-07-28, 18:47 ]
Halo, niech ktoś pisze w temacie 8) Może ktoś z was wie, skąd można zdobyc stare odcinki GL z lat 70, 60, albo 50...
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

SOD

On Tuesday, September 18, Natalia accepts an invitation from Alan.

Lynda Hirsch Sneak Preview

Cyrus continues to scam Alex

National Enquirer

Natalia gets an intersting offer

Reva and Alan move on to next phase on their project together.
GL Forever

Raczej niezbyt interesujące te spojlerki, ale GL i tak wymiata 8) Dzięki za ożywienie temau 8)

Wie ktoś może, co wydarzyło się w pierwszym radiowym odcinku Guiding Light ? :roll:
Mikao6

Post autor: Mikao6 »

Pewnie przedstawili postacie i zapewnili, ze Save All to najlepszy środek do prania. XD
No kto Ci będzie pamiętał, co było siedemdziesiąt lat temu? :wink:

A ja sobie przed chwila oglądnąłem ten rocznicowy odcinek ze stycznia chyba i zacząłem sie bać o GL. No bo już rozumiem, ze Passions przenieśli do DirectTV gdzie oglądalność będzie jeszcze niższa niż jest obecnie, ale i tak będą zadowoleni. Ale inaczej jest z Gl...
Przecież tu oglądalność wynosi okolo 2 milionów i jest najniższa zaraz po PSNS. Zaczynam sie bać, ze ściągną Guiding Light z anteny. Znaczy no mam nadzieje, ze aż tacy głupi nie są. I może jak już będzie źle (nie daj Boże) to dadzą to do primetime albo coś... Przecież to najdłużej produkowany program na świecie, do setki powinni dobić. XD
GL Forever

Mikao6 pisze:Przecież to najdłużej produkowany program na świecie, do setki powinni dobić. XD
Najdłużej produkowany serial, nie program. Są dłuższe od GL 8)

Pytałem się na soapcentral co wydarzyło się w pierwszym odcinku GL i ktoś m.in. napisał, że ktoś był zaręczony z kimś, a ktoś umarł... ale to chyba jednak wydarzyło się w 1938 roku :roll:

Słyszałem też, ale chyba gdzieś po Polsku, że w pierwszym odcinku jakiś ksiądz dał komuś latarnię. Ech...

P.S. Ja też boję się o GL. To by była tragedia, gdyby to zdjęli ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

GL forever pisze:
Mikao6 pisze:Przecież to najdłużej produkowany program na świecie, do setki powinni dobić. XD
Najdłużej produkowany serial, nie program. Są dłuższe od GL 8)

Pytałem się na soapcentral co wydarzyło się w pierwszym odcinku GL i ktoś m.in. napisał, że ktoś był zaręczony z kimś, a ktoś umarł... ale to chyba jednak wydarzyło się w 1938 roku :roll:

Słyszałem też, ale chyba gdzieś po Polsku, że w pierwszym odcinku jakiś ksiądz dał komuś latarnię. Ech...

P.S. Ja też boję się o GL. To by była tragedia, gdyby to zdjęli ::plask wczolo:
Tak. To prawda. Od tej latarni wziął się tytuł tejże opery mydlanej-Guiding Light. Ta latarnia to takie 'prowadzące światło' na ścieżce życia. :mrgreen:
GL Forever

Oj, sorry. Właściwie to ksiądz dał chyba lampę, nie latarnię ::jezyk:: A swoją drogą latarnia morska jest symbolem serialu ::jezyk::

http://pl.youtube.com/watch?v=nphXkKISYN8 Bardzo fajne promo GL :mrgreen:
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Filmik GL z 1994 r. z Rick'iem Hearst'em-odtwórcą roli Rica Lansinga z GH i Whipa Jones'a z B&B!! :D --------------->
http://pl.youtube.com/watch?v=yE6HtN24M ... ed&search=
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Thorne pisze:Filmik GL z 1994 r. z Rick'iem Hearst'em-odtwórcą roli Rica Lansinga z GH i Whipa Jones'a z B&B!! :D --------------->
http://pl.youtube.com/watch?v=yE6HtN24M ... ed&search=
A zarazem zdobywcą nagrody Daytime Emmy z tego roku 8)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
GL Forever

Pewien genialny użytkownik filmebu udostępnił serię czołówek Guiding Light. W jego kolekcji... znajdują się też czołówki z lat 50 ! :zeby:

http://pl.youtube.com/watch?v=rqs45fuLga8 Czołówka GL z 1953 roku.

http://pl.youtube.com/watch?v=yYvUJNK9Gw4 Czołówka GL z 1955 roku.

Wejdźcie sobie na kanał tego użytkownika. On udostępnił jeszcze parę klasycznych czołówek. Ja umieściłem w tym temacie tylko te najstarsze.

Oftopik: Zapraszam do oglądania czołówki ATWT z 1956 roku, w temacie do tego serialu.

[ Dodano: 2007-11-07, 21:53 ]
Znaczy się, pewien genialny użytkownik YOUTUBE, nie filmwebu :P
Ryan Lavery

Kilka niusów zza kulis:

Lorraine Broderick and Jack F. Smith are GL's new headwriters.

David Shaugnessy is now co-executive producer.

Three major stars are on their way back to the show. Peter Simon will appear as Dr. Ed Bauer on a recurring basis, Paul Anthony Stewart and Grant Aleksander return as Danny Santos and Philip Spaulding.

Cady McClain will take over as Cassie. :serce: :mrgreen: :: bow ::

Timothy Adams takes over as Dylan.

A major character will be killed off. For real.

Michelle, Hope, Alan-Michael and Michelle are on their way back.

Expect James Spaulding, R-J Winslow, Jude Bauer and Meg Reade to be SORASed in the near future.

W ramach wyjasnienia - SORAS - to termin "postarzania" bohaterów soap operek. :)
GL Forever

Ryan Lavery pisze:Kilka niusów zza kulis:

Lorraine Broderick and Jack F. Smith are GL's new headwriters.

David Shaugnessy is now co-executive producer.

Three major stars are on their way back to the show. Peter Simon will appear as Dr. Ed Bauer on a recurring basis, Paul Anthony Stewart and Grant Aleksander return as Danny Santos and Philip Spaulding.

Cady McClain will take over as Cassie. :serce: :mrgreen: :: bow ::

Timothy Adams takes over as Dylan.

A major character will be killed off. For real.

Michelle, Hope, Alan-Michael and Michelle are on their way back.

Expect James Spaulding, R-J Winslow, Jude Bauer and Meg Reade to be SORASed in the near future.

W ramach wyjasnienia - SORAS - to termin "postarzania" bohaterów soap operek. :)
Dzięki za niusy, Ryan :zeby:

Jakiś ważny charakter ma zginąc ? ::ysz:: O matko, ale chyba nie Reva ::ysz:: Nie... to wykluczone... ktoś inny zginie... ale kto ?

Nowi scenarzyści ? To znaczy, że GL nie będzie miało przerwy w emisji ? :serce: Jeśli tak, to będę ściągał zamiast ATWT, podczas przerwy.

O, GL będzie miało nowego producenta. Ciekawe czy fani na niego też będą narzekac, tak jak narzekali(ją) na Ellen Wheeler (czy jakoś jej tam na imię). Jeśli będzie dobrym producentem, to nie będą mieli powodów na narzekanie.

Cady McClain na miejscu poprzedniej aktorki, która gra Cassie ? Ludzie, Cady jest brzydka :roll: Ta poprzednia aktorka nie powinna odchodzic, wiem jak wygląda Cassie, bo oglądam czasem GL i aktorka, którą ją gra jest ładna, a Cady brzydka :zmiesz::

Dużo zmian się szykuje. Skąd takie odświeżenie GL ? ::chytry::

[ Dodano: 2008-03-01, 15:38 ]
29 lutego, wraz z zatryumfowaniem nowej jakości w serialu, zatryumfowała też nowa czołówka. Oto ona ---> http://pl.youtube.com/watch?v=bPjgTmViGWs

Według mnie jest taka sobie. BTW, Springfield w tej czołówce wygląda jak jakieś Polskie miasteczko. Szczególnie ci trzej panowie z piwem (?) kojarzą mi się z tym, jakby to było gdzieś w Polsce ::loll::
Ryan Lavery

Właśnie, mnie też ta czołówka podoba się tak średnio. Wygląda jakoś "zbyt brytyjsko" :lol: tymbardziej z tymi piwoszami. Sama technika wydaje się bardzo fajna. Na pewno minie trochę czasu zanim się przyzwyczaję, ale widać, że postarali się. :)

Od 10 marca:
Lizzie calls Bill on his deception.

Beth and Alan fear the worst when Peyton goes missing.

SOW

Marina is devastated by Cyrus.

Beth gets a chilling text message.

Harley enjoys a passionate kiss

SOD

March 10 - Marina hears devastating words from Cyrus.

Reva and Josh fall into Will's trap.

Bill becomes the victim of someone's twisted game.

Lizzie strikes a deal with the devil.

Lynda Hirch Sneak Preview

Marina warns Harley
[/b]

[ Dodano: 2008-03-21, 04:02 ]
'GUIDING LIGHT' SAVED BY 'THE HILLS' STYLE
By DON KAPLAN

March 19, 2008 -- MTV's flair for style has saved "Guiding Light" - at least for another year.

The 70-year-old soap opera has been renewed after the show's ratings did not drop following a dramatic switch from bulky cameras and primitive sets to tiny hand-held cameras and a reality-show feel, à la "The Hills" and "Laguna Beach."

Executives at CBS and Procter & Gamble - the soap company that has been producing "Guiding Light" since it began as a radio show in 1937 - made their decision after noticing that the ratings did not suffer from the risky format change.

The soap officially changed its look on Feb. 29.

It is understood that the new deal will keep "Guiding Light" around through 2009, with the option of an additional year, according to sources close to the show.

"Guiding Light" has been considered a "bubble" show, on the verge of cancellation, for years.

In a last ditch effort to save the show, producers opted to try and lend it the more hip, realistic look of MTV's twin hit reality-soaps, which have broken new ground in recent years with slick camera work and editing that make them appear more like primetime dramas.

CBS officials could not be reached for comment
GL Forever

Wiele osób pewnie myśli, że GL to bardzo nudna soapka, skoro ma taką niską oglądalność. No ale cóż... w przypadku tej opery mydlanej nie tylko jej jakość wyznacza liczbę widzów. Może nie wiecie... ale GL ma pewne niedogodności. Gdyby nie one, to serial mógłby nawet w oglądalności ratingowej (rating) prześcignąć OLTL i AMC. A co to za niedogodności ?

Po pierwsze. Otóż... odcinek GL w większości Stanów USA jest emitowany od godziny 15, czyli bardzo przyzwoitej. Ale jest pewno "ale". Niestety w niektórych częściach USA (a może tylko w jednej części) serial jest emitowany o bardzo dziwnej godzinie... o 9 rano. I zaznaczam, że w pewnych częściach (części) USA o tej godzinie (9) są emitowane nie inne odcinki, jak premierowe.

Po drugie. Serial nie jest emitowany we wszystkich częściach USA ! Są regiony w USA, w których przebywając, nie można zobaczyć GL ! To także obniża widownię...

GL nie jest wcale takie złe, uważam że to najlepsza soap opera, zaraz po ATWT(oczywiście jest to tylko moje zdanie), ale przez tą głupią godzinę emisji w pewnych częściach USA i zupełny brak emisji w innych, serial traci widzów, a tak zapewne prześcigałby OLTL i AMC nawet w oglądalności typu rating.

Przepraszam za powtórzenia, ale u mnie to standart ::loll::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

A występują tam nadal takie dziwne wątki jak z tym klonowaniem, czy obrazem, do którego weszła jedna z postaci :?: Podobają mi się takie rzeczy. :P
A tak w ogóle to opowiedz proszę GL coś o obecnych wątkach w tej soap operze. Są tam jakieś wątki kryminalne, które także lubię oglądać :?:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ