Plotkara (Gossip Girl)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Hmmm, ale Dan chyba w końcu nie przespał się wtedy z Georgi :> Jejku, w tym serialu tyle się dzieje, że powoli zapominam, jak to było na początku. Chociaż 1 odcinek pamiętam jak dziś :D Wszyscy aktorzy wydawali mi się wtedy tacy dziwni, a teraz każdego lubię i uważam, że każdy pasuje do swojej roli.
Poza tym serial z książką na chwilę obecną nie ma już chyba nic wspólnego.
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

mucha331 pisze:Hmmm, ale Dan chyba w końcu nie przespał się wtedy z Georgi :> Jejku, w tym serialu tyle się dzieje, że powoli zapominam, jak to było na początku. Chociaż 1 odcinek pamiętam jak dziś :D Wszyscy aktorzy wydawali mi się wtedy tacy dziwni, a teraz każdego lubię i uważam, że każdy pasuje do swojej roli.
Poza tym serial z książką na chwilę obecną nie ma już chyba nic wspólnego.
Przyznam Ci, że nie doczytałem jeszcze książki do końca, ale ogólnie serial się chwieje - i czasami faktycznie wiernie oddaje książkę, a czasami zupełnie na odwrót. Ale polecam Ci "Plotkarę" - fajny przekład można już znaleźć w księgarniach. :)
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Czytałem 3 części i naprawdę było mnóstwo różnic...
Ryan Lavery

Garść nowych informacji:

Nate i Blair faktycznie mają wrócić do siebie <rzyg> A tak liczyłem na Blair i Chuck'a. :cry: Vanessa zostanie jednak na lodzie. Poza tym ma się pojawić więcej osób z rodziny Nate'a, a on sam pogodzić z matką. Co do brata Dana i Sereny - ma się rzekomo stać kluczowym bohaterem kolejnego sezonu, czyli jednak nie będzie to Georgina jeśliby wierzyć tym spekulacjom.

[ Dodano: 2009-04-21, 15:38 ]
Kto widział wczorajszy epizod? Był esktra. Najlepszy był moment obiadu jak Serena i Dan udawali parę przed Gabrielem. A już za tydzień zjawi się Georgina. Nie mogę się doczekać. Będzie bosko!!
Ryan Lavery

Mój ukochany serial zjechał i to masakrycznie w rankingu zaliczając 1.4/2 w ostatnich tygodniach. ::kwasny:: Jest to o tyle dziwne, że przedłużony ich na trzeci sezon, że "The O.C." zdjęli z anteny z wynikiem 2.0. WTF? :?
Goku

Post autor: Goku »

Ale w jakim rankingu? Chyba nie oglądalności, bo ta nie jest aż tak tragiczna.
Ryan Lavery

Goku pisze:Ale w jakim rankingu? Chyba nie oglądalności, bo ta nie jest aż tak tragiczna.
No właśnie chyba nie tym "nielsenowskim", ale Gossip Gangsta podaje taki wynik. Z resztą te rankingi to i tak jedna wielka ściema, bo większość ludzi ogląda w necie, albo zapisuje na DVR więc chyba nigdy nie dokopią się do właściwej liczby widzów. :D W każdym razie z tym powyższym to wychodzi na to, ze GG ogląda mniej osób niż Guiding Light, co jak dla mnie jest jakąś abstrakcją. :lol:
Goku

Ja jakoś tym wynikom nie ufam ;). Te które są podane na wikipedii dużo bardziej do mnie przemawiają. Zresztą nawet jeśli to porównywanie sytuacji "The O.C." do "Plotkary" w ogóle nie powinno mieć miejsca ;). Bo "Plotkara" leci na The CW, który jest kanałem dostępnym w telewizjach kablowych i nie wszyscy mają do niego dostęp, a FOX jest ogólnodostępny w USA. Dla The CW wynik ponad 3 mln to jest powód do świętowania, więc nic dziwnego, że większość seriali ma oglądalność w okolicach 2 mln :lol:.
Ryan Lavery

Ja też w sumie z przymrużonym okiem patrzę na te rankingi, bo tak na serio to nigdy nie są w pełni prawdziwe, poza tym jak by się uprzeć to można znaleźć kilka innych liczb na jeden ranking. Poniedziałek był super w GG. Georgina wróciła. :serce: :serce: :serce: "Have you been saved, too"? ::loll:: Myślałem, że zejdę na tym tekście. No i są już spoilery na finałowy odcinek sezonu. Zapowiada się bosko, tymbardziej, że Serena ma wejść na wojenną ścieżkę z Gossip Girl cokolwiek to oznacza. Promo na następny tydzień też wygląda super. :D
Goku

Dobra wiadomość dla tych, którzy oglądali 1 sezon w TV i nie chciało im się ściągać 2 sezonu(w tym mnie xD):

O tym, że drugi sezon "Plotkary" jesienią zagości na antenie tvn7 już informowaliśmy dziś już wiemy, że fanów Blair, Sereny, Chucka i innych czeka prawdziwa gratka. Serial emitowany będzie przez cały wrzesień od poniedziałku do piątku!

źródło: http://www.plejada.pl/3,19018,news,1,1, ... tykul.html
Ryan Lavery

Natomiast ze spin-offem jest wyszła jakaś kicha. Ponoć nie będzie go według planu po zakończeniu sezonu GG ani też nie wiadomo czy w ogóle zagości później. Nie bardzo rozumiem dlaczego ale ponoć jeśli już doszłoby do emisji to mniej więcej w czasie "Melrose Place" i "Beautiful Life". Nie bardzo rozumiem, bo w kilku miejscach piszą sprzeczne wiadomości. Ja jednak najbardziej ufam Gossip Girl Insider.
Ryan Lavery

Nowe wieści z CW plus mały (w zasadzie nic niemówiący) update o spin-offie.:
The "Gossip Girl" spinoff continues to be in contention for midseason.
http://www.hollywoodreporter.com/hr/con ... 3a41baf531
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Obejrzałam już do końca 2.sezon i muszę przyznać, że finałowy odcinek był super, szczególnie jeśli chodzi o Chucka i Blair :serce:
3.seria też zapowiada się ciekawie: Serena poszukuje ojca, Blair, Nate, Chuck i Dan na studiach w Nowym Jorku, Geogrina :twisted: współlokatorkąBlair, Jenny "królową" w szkole, ślub Lilly i Rufusa :wink: Już nie mogę się doczekać :zeby:
Mam tylko nadzieję, że po tej wakacyjnej wycoeczce "z plecakiem po Europie" Nate i Vanessa nie wrócą do siebie ::jezyk:: bo cały czas czekam na to, że może w końcu między Natem a Sereną coś zaiskrzy :serce: :zeby:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Hillary Duff w "Gossip Girl"

Producenci "Gossip Girl" robią wszystko, by trzeci sezon był interesujący dla widzów. Jednym z czynników, który może to spowodować jest zatrudnienie w serialu Hillary Duff, piosenkarki i aktorki.
Hillary wcieli się w rolę Olivii Burke, gwiazdy filmowej która zawita do Nowego Jorku w poszukiwaniu prawdziwej przygody uniwersyteckiej.

Duff zadebiutuje w czwartym odcinku (emisja 5 października) i zostanie w serialu na wiele epizodów.

Źródło: ShowTv/Entertainment Weekly
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Goku

O! To już wiem, że na pewno nie będę oglądał trzeciego sezonu "Gossip Girl". Jak widzę gdzieś Hilary Duff to mi się zaraz niedobrze robi...
ODPOWIEDZ