Teleturnieje
- Adex-fan Brooke
- x 74
Re: Teleturnieje
Już wtedy wydawało się, że program jest ustawiony a we współczesnych czasach to chyba tym bardziej... aczkolwiek może to być ciekawy powrót. W zasadzie jest już Magia nagości jako coś podobnego, nie wiem czy to przebiją współcześnie 

Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Odkryłem, że na Active Family emitują „Family Feud”, czyli amerykańską „Familiadę”, którą lektor przedstawia jako „Familijną zadymę” xD Na pytanie: „Co mógłby zrobić King Kong ze Statuą Wolności” laska odpowiedziała: „WYBZYKAĆ JĄ”. Wyobrażacie sobie takie odp. w TVP i minę Karola? W ogóle ta amerykańska wersja jest bardziej szalona i wyluzowana.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Tak już wiele lat temu przy oglądaniu nawet niemieckiej Familiady zauważyłem, że w porównaniu z polską to niebo a ziemia. Oglądam zagraniczne edycję czasem na YT jako takie wycinki. Pytania są zabawne a prowadzący komiczni. Nie wiem czy edycja, o której mówisz to z tym ciemnoskórym prowadzącym, łysy, z wąsem ? On jest rewelacyjny XD Przede wszystkim dużo pytań jest z "z życia wziętych". Np "Czego nie chciałbyś usłyszeć po wyznaniu komuś miłości ?", " Ile pieluch dziennie zużywa niemowlę", "Ile razy miałeś złamane serce?", "Co robi kobieta flirtując z mężczyzną" itpB@r pisze: 2025-01-08, 22:16 Odkryłem, że na Active Family emitują „Family Feud”, czyli amerykańską „Familiadę”, którą lektor przedstawia jako „Familijną zadymę” xD Na pytanie: „Co mógłby zrobić King Kong ze Statuą Wolności” laska odpowiedziała: „WYBZYKAĆ JĄ”. Wyobrażacie sobie takie odp. w TVP i minę Karola? W ogóle ta amerykańska wersja jest bardziej szalona i wyluzowana.
https://youtu.be/o-ixBd_-lZM?si=4O2pP50-gFCia4_-
A tu finał z Fran Drescher z serialu "Pomoc domowa"
https://youtu.be/2hlTawSsfk0?si=l5S4ZTKvXqTCtfiu
-
- Administrator
- x 83
Raz czy dwa obejrzałem amerykańską "Familiadę". Wydawała mi się ona bardziej dynamiczna niż polska, momentami zabawna. I chyba nie ma tylu rund, co w polskiej wersji. Fajnie się to oglądało. Co do niemieckiej wersji - pamiętam "Familienduell" emitowany na RTL w latach 90-tych, trochę oglądałem, chociaż nic nie rozumiałem - do dziś nie znam niemieckiego. Też w latach 90-tych raz widziałem bodajże niderlandzką wersję tego teleturnieju.
Z niemieckich teleturniejów oglądałem swego czasu ich edycję Chwili prawdy. Była bardzo podobna, chyba nawet na tej samej licencji. Tam na szczęście nie trzeba było znać dobrze języka 

Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
- Adex-fan Brooke
- x 74
Trochę się dziwię, że do dzisiejszych czasów trwa u nas ten sam model Familiady z kiepskimi żartami Karola S.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Oglądalność stację zadowala, tak samo jak 1 z 10. Są to bezpieczne i stałe elementy TVP. Skoro coś się sprawdza, po co kombinować? Przez właśnie takie liftingi mnóstwo programów spadło z anteny.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
- Adex-fan Brooke
- x 74
mailo masz rację fajny, zabawny prowadzącymailo pisze: 2025-01-09, 21:03Tak już wiele lat temu przy oglądaniu nawet niemieckiej Familiady zauważyłem, że w porównaniu z polską to niebo a ziemia. Oglądam zagraniczne edycję czasem na YT jako takie wycinki. Pytania są zabawne a prowadzący komiczni. Nie wiem czy edycja, o której mówisz to z tym ciemnoskórym prowadzącym, łysy, z wąsem ? On jest rewelacyjny XD Przede wszystkim dużo pytań jest z "z życia wziętych". Np "Czego nie chciałbyś usłyszeć po wyznaniu komuś miłości ?", " Ile pieluch dziennie zużywa niemowlę", "Ile razy miałeś złamane serce?", "Co robi kobieta flirtując z mężczyzną" itpB@r pisze: 2025-01-08, 22:16 Odkryłem, że na Active Family emitują „Family Feud”, czyli amerykańską „Familiadę”, którą lektor przedstawia jako „Familijną zadymę” xD Na pytanie: „Co mógłby zrobić King Kong ze Statuą Wolności” laska odpowiedziała: „WYBZYKAĆ JĄ”. Wyobrażacie sobie takie odp. w TVP i minę Karola? W ogóle ta amerykańska wersja jest bardziej szalona i wyluzowana.
https://youtu.be/o-ixBd_-lZM?si=4O2pP50-gFCia4_-
A tu finał z Fran Drescher z serialu "Pomoc domowa"
https://youtu.be/2hlTawSsfk0?si=l5S4ZTKvXqTCtfiu

Tak, on cały czas prowadzi od 2010 roku „Family Feud”. Nazywa się Steve Harvey.mailo pisze: 2025-01-10, 16:26Ja go mogę oglądać zamiast kabaretu![]()
https://youtu.be/QSo5yM3Og5E?si=VfpKp7547tlHpAsw
Naszą „Familiada” rzeczywiście trąci myszką. To lekki program, a jest sztywno. Na szczęście program przejął w Polsce do produkcji jego właściciel, czyli Fremantle. Dotychczas show produkowało Astro. Teraz są powtórki, a od marca mają już być nowe odcinki, które jak zapowiadano przejdą lifting i będą nagrywane w nowym miejscu. Liczę, że właściciel formatu zbliży studio z nowoczesnością do tego z USA. Gdy „Va Banque” wracało w Polsce po latach, to zrobili identyczne studio jak w Ameryce. Prowadzący jest nie do ruszenia dopóki sam Strasburger nie zrezygnuje.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
- Administrator
- x 83
Podobnie jest chyba z Tadeuszem Sznukiem z "Jeden z dziesięciu". Chyba nikt sobie nie wyobraża innych prowadzących niż on i Strasburger.
Obejrzałem sobie z odtworzenia pierwszy odcinek "The Floor" na TVN. Nie będę oglądać kolejnych odcinków, ale moja ocena tego programu jest pozytywna. Niby rozgrywka jest prosta, łatwe kategorie, ale w trakcie pojedynku na słowa, pojawiają się obrazki nie do rozszyfrowania. W kategorii aktorskiej pojawili się nieznani mi aktorzy, także przekąski czy narzędzia sprawiały niemały problem. Na plus jest prowadzący M. Roznerski oraz dynamika gry. Ten teleturniej to dobra rozrywka.
Obejrzałem sobie z odtworzenia pierwszy odcinek "The Floor" na TVN. Nie będę oglądać kolejnych odcinków, ale moja ocena tego programu jest pozytywna. Niby rozgrywka jest prosta, łatwe kategorie, ale w trakcie pojedynku na słowa, pojawiają się obrazki nie do rozszyfrowania. W kategorii aktorskiej pojawili się nieznani mi aktorzy, także przekąski czy narzędzia sprawiały niemały problem. Na plus jest prowadzący M. Roznerski oraz dynamika gry. Ten teleturniej to dobra rozrywka.
Też widziałem niedawno kawałek "Family Feud" i jest luźniej. Znam Karola Strasburgera z planu "Pierwszej miłości" i on jest prywatnie inny niż w "Familiadzie". Luźny facet, lubi żarty, także pikantne. Przeklina czasami. Czyli ten sztywny ton nadają po prostu z góry.
Widziałem parę fragmentów "The Floor". Roznerski fajny, ale mało go. Równie dobrze prowadzącego tam mogło nie być, niewiele wnosi do rozgrywki.
Widziałem parę fragmentów "The Floor". Roznerski fajny, ale mało go. Równie dobrze prowadzącego tam mogło nie być, niewiele wnosi do rozgrywki.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 

-
- x 6
To ja miałem podobnie oglądając "The Floor", Mikołaj Roznerski jakiś taki nijaki, ale może w drugiej edycji nieco bardziej się rozkręci znając życieDeaconFan pisze: 2025-06-17, 15:28

Idź na całość a tu zonk
-
- Administrator
- x 83
Ja z Wami się do końca nie zgodzę @DeaconFan i @Mateusz s 19.01.97 . Roznerskiego jest sporo, w ostatnich odcinkach rozmawiał z zawodnikami. Ale tez jego rola jest taka, że on czuwa nad programem, informuje zawodników o sytuacji, jakie jest zadanie i tak dalej. To nie jest H. Urbański, który lubi przeciągać grę. U Roznerskiego irytuje mnie to, że niektóre kwestie wręcz wykrzykuje, np. jakie są stawki w programie albo "niech zdecyduje podłoga!". Kluczowe kwestie mógłby wygłaszać nieco spokojniej. bez przesadnego podnoszenia głosu.
Genialny jest ten spot z przeprowadzką „Milionerów” z TVN do Polsatu, trolling 11/10. Smaczku dodaje fakt, że ciężarówki i Hubert ruszyli z ul. Wiertniczej spod budynku TVN-u, hahaha. Tu można obejrzeć - https://youtu.be/FWSvmWlSyk0?si=y2LC-IaGxyXA8UhY
Emisja od pon do czwartku o 19:55 już od 1 września.
Emisja od pon do czwartku o 19:55 już od 1 września.