"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minie 2026-07-10, 22:30, do tej pory wszystkie głosy będą ukryte.
Można wybrać tylko 1. opcję

??
??%
??
??%
??
??%
??
??%

Liczba głosów: ??

Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mimo, że Cynthio odwalasz kawał dobrej roboty, to jednak musisz liczyć się z tym, że jednak dochodzi do naruszenia praw autorskich i dlatego usuwają to co zamieściłaś w serwisie. Nawet, jeśli jest ono zabezpieczone hasłem. Szczególnie teraz, jak odcinki są teraz wyłącznie w sieci. Inni także muszą się z tym liczyć. Może moje słowa są utopią, ale może warto zapytać choćby mailem przed planowanym umieszczeniem większej partii materiału dysponentów praw autorskich o zgodę? Może to zminimalizuje ewentualne zgłoszenia o naruszenie tych praw.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Tak to jakaś utopia co proponujesz Dawidku, ciekawi mnie jednak jak to w końcu jest z tym ściganiem bo w sumie (i całe szczęście) w necie jest dużo fragmentów Mody.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Wirtualne Media poinformowały, że player.pl wprowadza płatną sekcję, gdzie mają znaleźć się między innymi zagraniczne seriale. Czy "MnS" wchodzi do tej nowej usługi? A jesli tak - oglądanie bez reklam - to pozostanie bezpłatny dostęp, ale z reklamami?

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/pl ... iesiecznie

http://player.pl/sklep/
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
Marcus

Cieszę się, że TVN wprowadził te płatne pakiety. Nareszcie każdy ma wybór czy chce oglądać MnS (i inne rzeczy) z reklamami czy bez :D Moim zdaniem 14 zł miesięcznie to niewygórowana cena. :wink:
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Dawidek
Administrator

Ja np. wolę oglądać z reklamami, niż dodatkowo płacić. Dobrze, że jest wybór, bo są osoby, które wręcz alergicznie podchodzą do spotów reklamowych.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Tegoroczne święta są dla nas wyjątkowe. Po raz pierwszy premierowe odcinki "Mody na sukces" będą emitowane(udostępnione) za sprawą playera także w jutrzejszą Wigilię oraz pierwszy dzień świąt! :)
Premierowy odcinek będzie także w Nowy Rok! :: bow ::

źródło: fanpage facebookowy
Dawidek
Administrator

Bardzo dobre info. Spodziewałem się tego. Można liczyć na to, że odcinek będzie udostępniany w każdy dzień świąteczny wypadający w inny dzień niż sobota czy niedziela. Tak trzymać!
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Nigdy nie mieliśmy tak dobrze jak mamy teraz i bardzo się cieszę, że Jedynka nie emituje już Mody :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Nie ma nic dobrego w tym, że nie ma w tv Mody, bo nie dociera do wielu ludzi, którzy nawet nie wiedzą, że jest kontynuowana.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Tak, ale Player naprawdę udostępnia serial na dobrych warunkach. Święta nie święta - zawsze Moda jest :) Gdyby Tvp dalej emitowało Modę - dalej byśmy mieli 4 odcinki tygodniowo o niekorzystnych porach, brak odcinka z powodu zawodów, skoków narciarskich i przerwy wakacyjne...

Oczywiście szkoda mi ludzi, którzy zawsze oglądali serial w tv i faktycznie niektórzy pewnie nie wiedzą, że jest teraz w necie. Chociaż tak myślę, że takie 60 czy 70 letnie babcie dalej by oglądały Modę przy obecnym scenariuszu, gdzie panuje głównie wątek młodzieżowy a postacie jak Stephanie i Eric pojawiają się raz na 20 odcinków.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Adex-fan Brooke pisze:Nie ma nic dobrego w tym, że nie ma w tv Mody, bo nie dociera do wielu ludzi, którzy nawet nie wiedzą, że jest kontynuowana.
To prawda. Sam ostatnio uświadomiłem dwie osoby (które niegdyś oglądały na TVP1), że MnS jest nadal w naszym kraju emitowana, tyle że teraz na Player, w Internecie. Były zaskoczone i przekonane, że w Polsce już "Mody" nigdzie nie emitują.

No ale ja się oczywiście bardzo cieszę z tego, że Player udostępnia nam odcinki i to nawet w święta. :) Oby tak dalej. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Oczywiście, że mam świadomość o tym, że nie wszyscy wiedzą o tym, że "MnS" jest ponownie emitowana. Sam także uświadamiałem chyba dwie osoby o tym fakcie. Także sam dostawca treści powinien bardziej promować serial. Wszyscy macie tu rację. Ale też nie możemy negować faktu, że player.pl zdecydował się na zakup odcinków i na kontynuację i to na dobrych zasadach. Od dawna nie mieliśmy takiego szybkiego tempa, jaki mamy teraz. Obecne tempo emisji mnie jak najbardziej satysfakcjonuje.
Awatar użytkownika
Marcus

W Tele Tygodniu nadal pojawiają się streszczenia odcinków, no i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że nad tymi streszczeniami widnieje komunikat: "Serial zniknął z TV, ale nie z Tele Tygodnia! Tylko u nas dowiesz się, co słychać u Forresterów i ich przyjaciół." Nie ma żadnej informacji, że serial można oglądać na Playerze, więc jak widać dla gazety liczy się tylko to, co puszczają w TV a cała reszta nie istnieje ::kwasny::
Dawidek
Administrator

W "To i Owo" nic nie piszą o "MnS" na Playerze, tam jednak dostrzeżono, że część programów telewizyjnych jest dostępna także, czy to w Ipli, czy Player, czy na portalu TVP. Kiedy "MnS" była w Jedynce, to chyba nie było wzmianki, że serial jest dostępny legalnie w sieci. Ogólnie - tygodnik nic nie wspomina o tym, że są jakieś treści dostępne tylko w serwisach VoD, czasem tylko o filmach fabularnych się wspomina.
ODPOWIEDZ