No niestety w programach tv każdy kanał tv czy platforma internetowa płaci za wzmiankę. Widocznie Player tego nie robi, więc programy nie mogą pisać takich informacji, bo byłoby to nie fair w stosunku do tych podmiotów, co płacą za to majątek. Np. często AXN.Marcus pisze:W Tele Tygodniu nadal pojawiają się streszczenia odcinków, no i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że nad tymi streszczeniami widnieje komunikat: "Serial zniknął z TV, ale nie z Tele Tygodnia! Tylko u nas dowiesz się, co słychać u Forresterów i ich przyjaciół." Nie ma żadnej informacji, że serial można oglądać na Playerze, więc jak widać dla gazety liczy się tylko to, co puszczają w TV a cała reszta nie istnieje
"MnS" w Polsce
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- Adex-fan Brooke
Jak myślicie jakaś szansa, że po zmianach w TVP przywrócą Modę na sukces w imię dobrej rozrywki?
Może warto jakąś akcję zrobić aby nasz serial wrócił?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
matti05
Nie widzi mi się to. Tak jest ok i przyzwyczaiłem się. Poza tym jeśli Moda wróciłaby do TVP, to skąd macie pewność, że nie będzie emitowana znowu po macoszemu, czyli 4 razy w tygodniu? No i oczywiście w różne święta Mody nie będzie, w wakacje pewnie też. Z kolei Player udostępnia odcinki bez względu na wszystko, nawet w wakacje. Mogę sobie oglądać na TV kiedy tylko chcę i nie muszę czekać na 16.00. Niech TVP się wypcha
Po co żebrać o przywrócenie MNS, skoro Player jest wygodniejszym rozwiązaniem?
Ostatnio zmieniony 2016-01-11, 18:37 przez nołbady, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja zawsze powtarzałem, że 2 odcinki dziennie (łącznie z sobotą) dostalśmy właśnie za rządów PiS-u
Ja bardzo sobie chwalę MNS w Playerze, ale nie ma się co oszukiwać. To nie jest typ serialu przeznaczony do Internetu. Szczególnie teraz, gdy odcinki są jednowątkowe i monotematyczne, mogą szybko zniechęcić do obejrzenia kolejnego. To smutne, ale prawdziwe. W telewizji może nas nudzić, ale siłą rzeczy, będziemy skakać po programach i zawsze gdzieś w tle trafimy na jakiś fragment. Mit, że nikt nie ogląda "Mody", ale każdy wie o co chodzi nie wziął się znikąd. W Playerze nikt nie zobaczy odcinka przypadkowo. Musi chcieć wejść. W telewizji natomiast musi chcieć zmienić kanał, żeby MNS zniknęła z jego oczu
Jest ok, bo idziemy ciągle do przodu z odcinkami, ale nie ma co się oszukiwać, że zasięg Playera jest nieporównywalny do zasięgu jaki ma TVP. MNS powinna lecieć w telewizji i to nie powinno nawet podlegać dyskusji. 20 lat emisji zrobiło swoje i nawet osoby nieoglądające serialu, wiedziały gdzie można go znaleźć.nołbady pisze:Tak jest ok i przyzwyczaiłem się.
Ja bardzo sobie chwalę MNS w Playerze, ale nie ma się co oszukiwać. To nie jest typ serialu przeznaczony do Internetu. Szczególnie teraz, gdy odcinki są jednowątkowe i monotematyczne, mogą szybko zniechęcić do obejrzenia kolejnego. To smutne, ale prawdziwe. W telewizji może nas nudzić, ale siłą rzeczy, będziemy skakać po programach i zawsze gdzieś w tle trafimy na jakiś fragment. Mit, że nikt nie ogląda "Mody", ale każdy wie o co chodzi nie wziął się znikąd. W Playerze nikt nie zobaczy odcinka przypadkowo. Musi chcieć wejść. W telewizji natomiast musi chcieć zmienić kanał, żeby MNS zniknęła z jego oczu
To mocne argumenty.
Gdyby było jak wtedy, to nie mam nic przeciwko, ale i tak w rózne świeta raczej nie będą emitowali odcinków, w wakacje pewnie też. A tu mam pewność, że zawsze w tygodniu o 9.00 będzie na mnie czekał nowy odcinek. Nie muszę też czekać na 16.00.Mareczek pisze:Ja zawsze powtarzałem, że 2 odcinki dziennie (łącznie z sobotą) dostalśmy właśnie za rządów PiS-u
- Adex-fan Brooke
-
Dawidek
- Administrator
Oczywiście, że lepiej byłoby, gdyby "MnS" leciała w telewizji. Mareczek dobrze prawi. Brakuje jeszcze jakiejś szerszej kampanii na temat tego, że serial jest emitowany na player.pl. Tak naprawdę - dopiero w ubiegłotygodniowym numerze "To i Owo" w artykule na temat oglądania seriali w Internecie, pojawiła się wzmianka, że można obejrzeć 200 odcinków "MnS" z reklamami lub płacąc co miesiąc kilkanaście złotych. Brakuje takiej kampanii, albo jej nie widzę.
Chciałbym powrotu "MnS" do TVP (plus odcinki wrzucane do sieci), ale nadawca może się już nie zdecydować na to. Za czasów prezesury J. Brauna podjęto katastrofalną decyzję o zakończeniu emisji. TVP pozbyła się prawa do emisji serialu. Prawa do "B&B" ma teraz TVN i player.pl i mam wątpliwości, czy znowu z nich zrezygnują. Po za tym, od którego odcinka miałaby się zacząć ponowna emisja? Od 6048, czy od odcinka, na którym player.pl zakończyłby emisję? Sprawa - już chociażby z prawami autorskimi - jest skomplikowana.
Emisja na którymś kanale z rodziny TVN byłby krokiem w dobrym kierunku. Ale tu znowu pojawią się wady, że odcinków może być mniej niż w Playerze. I godzina też może być bezsensowna. Najlepsze rozwiązanie: TV + Internet.
Oglądanie w Internecie jest wygodne. Już dużym plusem jest to, że serial leci w święta i w wakacje. Ogólnie rzecz biorąc - coraz powszechniejsze będzie też oglądanie seriali i filmów w sieci.
Chciałbym powrotu "MnS" do TVP (plus odcinki wrzucane do sieci), ale nadawca może się już nie zdecydować na to. Za czasów prezesury J. Brauna podjęto katastrofalną decyzję o zakończeniu emisji. TVP pozbyła się prawa do emisji serialu. Prawa do "B&B" ma teraz TVN i player.pl i mam wątpliwości, czy znowu z nich zrezygnują. Po za tym, od którego odcinka miałaby się zacząć ponowna emisja? Od 6048, czy od odcinka, na którym player.pl zakończyłby emisję? Sprawa - już chociażby z prawami autorskimi - jest skomplikowana.
Emisja na którymś kanale z rodziny TVN byłby krokiem w dobrym kierunku. Ale tu znowu pojawią się wady, że odcinków może być mniej niż w Playerze. I godzina też może być bezsensowna. Najlepsze rozwiązanie: TV + Internet.
Oglądanie w Internecie jest wygodne. Już dużym plusem jest to, że serial leci w święta i w wakacje. Ogólnie rzecz biorąc - coraz powszechniejsze będzie też oglądanie seriali i filmów w sieci.
Tylko, że wtedy siłą rzeczy spadłaby ilość odcinków umieszczanych w internecie, żeby TV nie została w tyle z emisją, np. przy braku odcinków w TV w czasie świąt czy wakacji.Dawidek pisze:Najlepsze rozwiązanie: TV + Internet.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
- Adex-fan Brooke
To jakiś skandal i koszmar
Z zaskoczenia przerywają Modę i nie ma od jutra... WTF?!?! Dlatego nadal ubolewam, że nie ma dalszej emisji w tv
Dobrze, że chociaż ten fajny jubileuszowy odcinek był wczoraj.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Koniec świata odwołany! Dystrybutor B&B napisał mi, że TVN kupił kolejną transzę "Mody" 
http://moda-na-sukces.blog.pl/2016/02/1 ... na-sukces/