Mam nadzieję, że tak i że oglądanie MnS będzie możliwe nie tylko na żywo w internecie, ale też w VoDDawidek pisze:Jest jeszcze jedna ciekawostka. Pytanie jest, czy kanał (i jednocześnie "MnS") będzie mozna oglądać także w Internecie o 19.30.
"MnS" w Polsce
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
WM piszą, że emisja od odcinka 6048 - to ich info niby .
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/mo ... ciami-tvp1
-
Dawidek
- Administrator
Informacja z Wirtualnych Mediów jest bardziej logiczna wg mnie, powinno się emitować serial od momentu, w którym przerwano poprzednią emisję. Problem w tym, że jeśli się to potwierdzi, to będzie jeszcze większy dystans do odcinków z player.pl, niż wcześniej zakładaliśmy. To będzie ponad 400 odcinków, czyli prawie 2 lata.
Przewodnik po Nowa TV został uzupełniony o kolejnego operatora, który będzie miał nowy kanał w ofercie. Usunąłem też informacje od odcinka inaugurującego wznowienie "Mody..." w TV - wolałbym poczekać na jakieś pewniejsze info na ten temat.
Przewodnik po Nowa TV został uzupełniony o kolejnego operatora, który będzie miał nowy kanał w ofercie. Usunąłem też informacje od odcinka inaugurującego wznowienie "Mody..." w TV - wolałbym poczekać na jakieś pewniejsze info na ten temat.
Nie wiem skąd się wzięła wersja z odcinkiem 6150 (czy to jakieś przeciek?), ale wg mnie na logikę rozpoczęcie emisji w Nowej mogłoby mieć miejsce od odcinków:
- 6048 (kontynuacja po TVP, a tym samym od początku emisji Playera),
- 6149 (od odcinków HD, żeby uniknąć skalowania do HD i formatu 4:3 - pasy po bokach lub konieczność manipulacji formatami),
- 6168 (pierwszy odcinek drugiej transzy odcinków Playera, do której prawa sukcesywnie wygasają).
Być może pierwsza transza (6048-6167), do której ciągle mają prawa była jakaś promocyjna z ewentualną opcją na telewizję i dlatego było umieszczane logo TVN?
A poza tym wydaje mi się, że się z Playerem dogadali i od jakiegokolwiek odcinka zaczną, to usłyszymy Bukrewicza.
- 6048 (kontynuacja po TVP, a tym samym od początku emisji Playera),
- 6149 (od odcinków HD, żeby uniknąć skalowania do HD i formatu 4:3 - pasy po bokach lub konieczność manipulacji formatami),
- 6168 (pierwszy odcinek drugiej transzy odcinków Playera, do której prawa sukcesywnie wygasają).
Być może pierwsza transza (6048-6167), do której ciągle mają prawa była jakaś promocyjna z ewentualną opcją na telewizję i dlatego było umieszczane logo TVN?
A poza tym wydaje mi się, że się z Playerem dogadali i od jakiegokolwiek odcinka zaczną, to usłyszymy Bukrewicza.
Sam byłem zdziwiony, ale potem porównałem odcinek 6149 i 6150 i doszedłem do wniosku, że mogły zadecydować tutaj względy merytoryczne. Zakładając, że Nowa TV wypromuje serial poza internetem, to spora część widzów może zajrzeć 9 listopada o 19:30, choćby tylko z ciekawości.polaku pisze: - 6149 (od odcinków HD, żeby uniknąć skalowania do HD i formatu 4:3 - pasy po bokach lub konieczność manipulacji formatami),
Odcinek 6150 zaczyna się ujęciem na Stephanie (czołowa postać serialu jakby nie było). Tymczasem 6149 rozpoczyna się sceną Taylor z nieznanym większości widzów Anthonym, a do tego scenerię stanowi tu dosłownie "płachta", bo akcja dzieje się na zapleczu Dayzee's. Mało ciekawie.
Następnie w odcinku 6150 mamy znaną Amber, potem rozmowę Brooke i Ridge'a na temat Taylor, Steffy i Thomasa. Bardzo dobre wprowadzenie jak na "pierwszy" odcinek po przewie, bo nakreśla tło wydarzeń. Widzowie po 2 latach jak i ci co ostatnio oglądali MnS 5,10 lat temu dowiedzą się kto jest z kim
Dla porównania w 6149 równoległą sceną do Taylor/Anthony jest scena z Justinem (mało rozpoznawalnym) i Donną, którzy opiekują się Rosey (mało znane dziecko). Dopiero pod koniec pojawia się Stephanie i rozpoczyna się konfrontacja z Taylor...
Podsumowując, odcinek 6149 nie byłby zbyt interesujący pod względem fabuły. Widzowie mogliby zobaczyć ten odcinek z ciekawości i szybko przełączyć. Z tego względu epizod 6150 wydaje się znacznie ciekawszy i chyba kończy się cliff-hangerem, gdyż przepowiednia dla Taylor zaczyna się spełniać (pojawia się kot i ktoś puka znowu do drzwi na końcu odcinka). Zresztą cała ta wizja Anthony'ego jest przypomniana raz jeszcze w odcinku 6150 jako flashback...
Olejniczak nie czyta dla Playera, ponieważ nie był zadowolony z jakości tłumaczenia. Nowa TV wydaje się zabierać za wszystko nieco bardziej profesjonalnie, zatem spodziewałbym się nowego tłumaczenia. Ale z drugiej strony mogliby sobie nieco obniżyć koszty. Mimo wszystko stacja bazuje na mocy sentymentu do serialu, a Stanisław Olejniczak jest jednak jego nieodłączną częścią.polaku pisze: A poza tym wydaje mi się, że się z Playerem dogadali i od jakiegokolwiek odcinka zaczną, to usłyszymy Bukrewicza.
Olejniczak pisał, że aż sam musiał poprawiać tekst podczas nagrania. Nie dziwię się więc, że zrezygnował. Przychodzi do studia czytać, a musi jeszcze poprawiać. To byłaby miła niespodzianka od Nowej TV, gdyby go zatrudnili. Raczej nie odkupią gotowca od TVN. Telewizje rzadko kiedy odkupują od siebie szeptanki.
Dzięki za opisanie treści odcinków 6149 i 6150. Rzeczywiście ma to sens.
A co to odkupywania wersji lektorskich to kiedyś było to na porządku dziennym, jednak Olejniczak kiedy został prezesem Stowarzyszenia Lektorów wiele lat temu w wywiadach wypowiadał się, że jego podstawowym celem jest to, żeby praca lektora zaczęła być traktowana jak praca twórcza, podobnie jak to ma miejsce w przypadku aktorów czy piosenkarzy, a stacje nie handlowały ich głosami na rynku wtórnym. A nawet jeśli, to żeby też coś z tego mieli, a przy wszelkich powtórnych emisjach dostawali za nie dodatkowe pieniądze. Był jednak ku temu wielki opór nadawców. Nie wiem jak to się potoczyło i czy zostało uregulowane po ich myśli, ale faktycznie teraz stacje wolą nagrywać swoje wersje na warunkach ustalonych indywidualnie z lektorem, a nawet nagrywają nowe wersje w przypadku seriali starszych, które miały już wcześniej polskie opracowanie.
A co to odkupywania wersji lektorskich to kiedyś było to na porządku dziennym, jednak Olejniczak kiedy został prezesem Stowarzyszenia Lektorów wiele lat temu w wywiadach wypowiadał się, że jego podstawowym celem jest to, żeby praca lektora zaczęła być traktowana jak praca twórcza, podobnie jak to ma miejsce w przypadku aktorów czy piosenkarzy, a stacje nie handlowały ich głosami na rynku wtórnym. A nawet jeśli, to żeby też coś z tego mieli, a przy wszelkich powtórnych emisjach dostawali za nie dodatkowe pieniądze. Był jednak ku temu wielki opór nadawców. Nie wiem jak to się potoczyło i czy zostało uregulowane po ich myśli, ale faktycznie teraz stacje wolą nagrywać swoje wersje na warunkach ustalonych indywidualnie z lektorem, a nawet nagrywają nowe wersje w przypadku seriali starszych, które miały już wcześniej polskie opracowanie.
-
Dawidek
- Administrator
Pressserwis podaje że emisja będzie od 6150 odcinka. Zobaczymy, kto ostatecznie będzie miał rację w kwestii, od którego odcinka Nowa TV rozpocznie emisję "MnS": http://www.press.pl/tresc/46184,nowa-tv ... r&uid=4200 .paw pisze:WM piszą, że emisja od odcinka 6048 - to ich info niby .
Teraz już nie będzie wątpliwości. Pani prezes TV Spektum, czyli formalny nadawca Nowej, podaje w rozmowie z reporterką Super Expressu, że emisja będzie od odcinka 6150. Zauważa jednocześnie, że serial ma wielu fanów, także zorganizowanych w internecie, media społecznościowe już huczą o powrocie i między innymi dlatego postanowili tę całkiem liczną grupę zagospodarować do siebie, dając im w swojej ofercie ten serial.Dawidek pisze:Pressserwis podaje że emisja będzie od 6150 odcinka. Zobaczymy, kto ostatecznie będzie miał rację w kwestii, od którego odcinka Nowa TV rozpocznie emisję "MnS": http://www.press.pl/tresc/46184,nowa-tv ... r&uid=4200 .
Przecież oni wiedzą. W ekipie serialu znajduje się dystrybutorka, która odpowiada za sprzedaż do innych krajów i telewizji.Poland pisze:Nie wiem jak wy ale uważam że należy się tą informacją z zagranicą a może i nawet ekipą serialu. Niech wiedzą że MnS wraca do żywych w Polsce która to jak pamiętamy była sporym rynkiem dla serialu.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
Dawidek
- Administrator
Bez przesady z tym powrotem do żywych, chyba że masz na myśli powrót do telewizji, bo jako tako, serial w Polsce jest pokazywany i to w jednym z najpopularniejszych serwisów VoD. Teraz będą - de facto - dwa miejsca, gdzie można obejrzeć odcinki. Nowa TV i player.pl.Poland pisze:Niech wiedzą że MnS wraca do żywych w Polsce która to jak pamiętamy była sporym rynkiem dla serialu.