Na facebooku "Mody na sukces" znalazłem info, że nadawca poda informacje o dostępności, jeśli coś wiecie o tym, gdzie kanał będzie dostępny, to dajcie znać.
"MnS" w Polsce
-
Dawidek
- Administrator
Nowa TV będzie od 9 do 28 listopada niekodowana na satelicie Hot Bird. Parametry techniczne znajdziecie w zaktualizowanym poście o Nowa TV: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=1678 .
Na facebooku "Mody na sukces" znalazłem info, że nadawca poda informacje o dostępności, jeśli coś wiecie o tym, gdzie kanał będzie dostępny, to dajcie znać.
-
Dawidek
- Administrator
Potwierdzam, usterka nadal występuje, poniedziałkowy odcinek nadal jest nienaturalnie ściśnięty.
Tak, kanał ten ma być częścią płatnych ofert platform satelitarnych. Na dzień dzisiejszy pewny jest nc+. W Polsce działają jeszcze Cyfrowy Polsat i Orange. Jako, że Nowa TV jest kanałem naziemnym, więc powinien trafić już do najtańszych pakietów i być dostępny dla wszystkich abonentów.
Podane wczoraj parametry odbioru mogą się przydać abonentom Cyfrowego Polsatu, którzy posiadają dekodery, umożliwiające samodzielne wyszukiwanie i dodawanie kanałów. Takie wyszukiwanie będzie możliwe w czasie, kiedy kanał będzie FTA (niekodowany) i nie będzie znajdował się na oficjalnej liście kanałów. Po 28 listopada, takie wyszukiwanie będzie skutkować tym, że na znalezionym kanale będzie czarny ekran (będzie zakodowany). Jeśli operator platformy doda swój system kodowania i dołączy kanał do oferty, to on będzie "świecił" w wyznaczonym mu pakiecie. Jeśli tak się nie stanie, to od 28 listopada w ogóle nie będzie dostępny.
Moim zdaniem, powyższy scenariusz jest mało prawdopodobny, ale możliwy no np. Puls 2 i TVP ABC do dnia dzisiejszego nie są w ofercie CP.
Freez pisze:Czyli później ten program będzie jakoś dodatkowo płatny?
Tak, kanał ten ma być częścią płatnych ofert platform satelitarnych. Na dzień dzisiejszy pewny jest nc+. W Polsce działają jeszcze Cyfrowy Polsat i Orange. Jako, że Nowa TV jest kanałem naziemnym, więc powinien trafić już do najtańszych pakietów i być dostępny dla wszystkich abonentów.
Podane wczoraj parametry odbioru mogą się przydać abonentom Cyfrowego Polsatu, którzy posiadają dekodery, umożliwiające samodzielne wyszukiwanie i dodawanie kanałów. Takie wyszukiwanie będzie możliwe w czasie, kiedy kanał będzie FTA (niekodowany) i nie będzie znajdował się na oficjalnej liście kanałów. Po 28 listopada, takie wyszukiwanie będzie skutkować tym, że na znalezionym kanale będzie czarny ekran (będzie zakodowany). Jeśli operator platformy doda swój system kodowania i dołączy kanał do oferty, to on będzie "świecił" w wyznaczonym mu pakiecie. Jeśli tak się nie stanie, to od 28 listopada w ogóle nie będzie dostępny.
Moim zdaniem, powyższy scenariusz jest mało prawdopodobny, ale możliwy no np. Puls 2 i TVP ABC do dnia dzisiejszego nie są w ofercie CP.
Jest ważne info, powstała już strona ze streamingiem stacji online, więc każdy będzie mieć dostęp w tej formie już od dziś działa bowiem.
http://www.nowa.tv/player/
http://www.nowa.tv/player/
-
Dawidek
- Administrator
Dodam jeszcze, że se.pl podał listę operatorów, którzy będą mieli w swojej ofercie Nowa TV: http://www.se.pl/wiadomosci/polska/jak- ... 14182.html . W ym gronie sa także największe kablówki, w tym UPC, o które pytałeś B@r. Post poświęcony Nowa TV zostanie uzupełniony.
- Adex-fan Brooke
Serio? a to spjlera puścili bu ha ha 
Dawidek: edytowałem posta, usunąłem spoiler.
Dawidek: edytowałem posta, usunąłem spoiler.
Ostatnio zmieniony 2016-11-09, 22:45 przez Freez, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dawidek
- Administrator
Dzisiaj nastąpiła historyczna chwila. Widziałem pierwszy w historii odcinek na Nowa TV. I powrót naszego serialu do telewizji. Niech TVP żałuje tego, co straciła..
Debiutancki odcinek player.pl udostępnił 31 lipca 2015 roku. Od razu zwróciłem uwagę na lektora - a jest nim Paweł Bukrewicz, który czyta odcinki w internecie. A na początku napisów końcowych słynne "na zlecenie TVN". Czyli Nowa TV od początku reklamuje konkurencję (wiadomo - niższe koszty, nadawca nie musi szukać osobnego tłumaczenia). Cudownie, że "MnS" wróciła do telewizji.
Zwróciłem uwagę na jeszcze dwa inne drobiazgi. Serial zaczął się dwie minuty wcześniej, niż jest w ramówce oraz, że nie było ani jednej reklamy w trakcie odcinka. Pewnie to tymczasowe, z czasem odcinki będą przerywane kilkuminutowym blokiem reklamowym.
Ciekaw jestem, jaka będzie oglądalność "MnS".
Jak Wasze wrażenia?
Debiutancki odcinek player.pl udostępnił 31 lipca 2015 roku. Od razu zwróciłem uwagę na lektora - a jest nim Paweł Bukrewicz, który czyta odcinki w internecie. A na początku napisów końcowych słynne "na zlecenie TVN". Czyli Nowa TV od początku reklamuje konkurencję (wiadomo - niższe koszty, nadawca nie musi szukać osobnego tłumaczenia). Cudownie, że "MnS" wróciła do telewizji.
Zwróciłem uwagę na jeszcze dwa inne drobiazgi. Serial zaczął się dwie minuty wcześniej, niż jest w ramówce oraz, że nie było ani jednej reklamy w trakcie odcinka. Pewnie to tymczasowe, z czasem odcinki będą przerywane kilkuminutowym blokiem reklamowym.
Ciekaw jestem, jaka będzie oglądalność "MnS".
- Adex-fan Brooke
Oby nie było reklam i bez sensu trochę, że te 2 minuty przed czasem się zaczął.
Ja i tak oglądałem w necie bo jeszcze nie mam tej stacji.
Fajnie, że w pierwszym odcinku było tyle postaci.
Ja i tak oglądałem w necie bo jeszcze nie mam tej stacji.
Fajnie, że w pierwszym odcinku było tyle postaci.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
Dawidek
- Administrator
Wygląda na to, że z Nowa TV będziemy mieli podobne problemy co z TVP. Sprawa dotyczy najbliższych powtórek. Poniedziałkowy i wtorkowy odcinek zostanie powtórzony jutro, środowy i czwartkowy w niedzielę. Oba seanse zaczynają się o 8 rano. A gdzie jest piątkowy odcinek - bo nie zauważyłem: http://www.nowa.tv/program-tv/ Czy czegoś nie zauważyłem, przeglądając ramówkę kanału?