"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minie 2026-07-10, 22:30, do tej pory wszystkie głosy będą ukryte.
Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nowa TV będzie od 9 do 28 listopada niekodowana na satelicie Hot Bird. Parametry techniczne znajdziecie w zaktualizowanym poście o Nowa TV: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=1678 .

Na facebooku "Mody na sukces" znalazłem info, że nadawca poda informacje o dostępności, jeśli coś wiecie o tym, gdzie kanał będzie dostępny, to dajcie znać. :wink:
Awatar użytkownika
Freez

Post autor: Freez »

Czyli później ten program będzie jakoś dodatkowo płatny?
nołbady

Post autor: nołbady »

Na to wygląda. Nie chcą, by kanał był dostępny poza granicami Polski. Pewna to kwestia licencji na programy/seriale/filmy.

Może ktoś napisać do Playera w sprawie zwalonych proporcji obrazu w odcinku 6468? Zgłosiłem to w poniedziałek, ale nadal nie poprawili. Będę wdzięczny.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

nołbady pisze:Może ktoś napisać do Playera w sprawie zwalonych proporcji obrazu w odcinku 6468? Zgłosiłem to w poniedziałek, ale nadal nie poprawili. Będę wdzięczny.
Ja też napisałem w dniu emisji odcinka i dziwię się, że nikt wciąż tego nie naprawił. Zazwyczaj poprawili usterki w maksymalnie 2 dni :?
Dawidek
Administrator

Potwierdzam, usterka nadal występuje, poniedziałkowy odcinek nadal jest nienaturalnie ściśnięty.
Freez pisze:Czyli później ten program będzie jakoś dodatkowo płatny?

Tak, kanał ten ma być częścią płatnych ofert platform satelitarnych. Na dzień dzisiejszy pewny jest nc+. W Polsce działają jeszcze Cyfrowy Polsat i Orange. Jako, że Nowa TV jest kanałem naziemnym, więc powinien trafić już do najtańszych pakietów i być dostępny dla wszystkich abonentów.
Podane wczoraj parametry odbioru mogą się przydać abonentom Cyfrowego Polsatu, którzy posiadają dekodery, umożliwiające samodzielne wyszukiwanie i dodawanie kanałów. Takie wyszukiwanie będzie możliwe w czasie, kiedy kanał będzie FTA (niekodowany) i nie będzie znajdował się na oficjalnej liście kanałów. Po 28 listopada, takie wyszukiwanie będzie skutkować tym, że na znalezionym kanale będzie czarny ekran (będzie zakodowany). Jeśli operator platformy doda swój system kodowania i dołączy kanał do oferty, to on będzie "świecił" w wyznaczonym mu pakiecie. Jeśli tak się nie stanie, to od 28 listopada w ogóle nie będzie dostępny.
Moim zdaniem, powyższy scenariusz jest mało prawdopodobny, ale możliwy no np. Puls 2 i TVP ABC do dnia dzisiejszego nie są w ofercie CP.
paw

Post autor: paw »

Jest ważne info, powstała już strona ze streamingiem stacji online, więc każdy będzie mieć dostęp w tej formie już od dziś działa bowiem.

http://www.nowa.tv/player/
Dawidek
Administrator

Dodam jeszcze, że se.pl podał listę operatorów, którzy będą mieli w swojej ofercie Nowa TV: http://www.se.pl/wiadomosci/polska/jak- ... 14182.html . W ym gronie sa także największe kablówki, w tym UPC, o które pytałeś B@r. Post poświęcony Nowa TV zostanie uzupełniony.
Awatar użytkownika
Freez

Oglądam teraz na Nowej TV dokument o tym, jak kręcona jest Moda i lektorem jest ten z Playera, więc odcinki też będzie czytał prawdopodobnie z Playera :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

To nie był dokument, to był 7000 odcinek :lol:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Freez

Serio? a to spjlera puścili bu ha ha :D

Dawidek: edytowałem posta, usunąłem spoiler.
Ostatnio zmieniony 2016-11-09, 22:45 przez Freez, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawidek
Administrator

Dzisiaj nastąpiła historyczna chwila. Widziałem pierwszy w historii odcinek na Nowa TV. I powrót naszego serialu do telewizji. Niech TVP żałuje tego, co straciła..

Debiutancki odcinek player.pl udostępnił 31 lipca 2015 roku. Od razu zwróciłem uwagę na lektora - a jest nim Paweł Bukrewicz, który czyta odcinki w internecie. A na początku napisów końcowych słynne "na zlecenie TVN". Czyli Nowa TV od początku reklamuje konkurencję (wiadomo - niższe koszty, nadawca nie musi szukać osobnego tłumaczenia). Cudownie, że "MnS" wróciła do telewizji.

Zwróciłem uwagę na jeszcze dwa inne drobiazgi. Serial zaczął się dwie minuty wcześniej, niż jest w ramówce oraz, że nie było ani jednej reklamy w trakcie odcinka. Pewnie to tymczasowe, z czasem odcinki będą przerywane kilkuminutowym blokiem reklamowym.

Ciekaw jestem, jaka będzie oglądalność "MnS". :D Jak Wasze wrażenia?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Oby nie było reklam i bez sensu trochę, że te 2 minuty przed czasem się zaczął.
Ja i tak oglądałem w necie bo jeszcze nie mam tej stacji.
Fajnie, że w pierwszym odcinku było tyle postaci.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Może warto teraz rodzielić tematy pt: Bieżące odcinki? By osobno komentować te z playera i Nowej TV? :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Nie jestem przeciwny utworzeniu tematu do komentowania odcinków z Nowa TV. Można założyć.
Dawidek
Administrator

Wygląda na to, że z Nowa TV będziemy mieli podobne problemy co z TVP. Sprawa dotyczy najbliższych powtórek. Poniedziałkowy i wtorkowy odcinek zostanie powtórzony jutro, środowy i czwartkowy w niedzielę. Oba seanse zaczynają się o 8 rano. A gdzie jest piątkowy odcinek - bo nie zauważyłem: http://www.nowa.tv/program-tv/ Czy czegoś nie zauważyłem, przeglądając ramówkę kanału?
ODPOWIEDZ