"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minie 2026-07-10, 22:30, do tej pory wszystkie głosy będą ukryte.
Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jak dla mnie 5 odcinków na tydzień też jest wystarczające, najgorzej że wielu ludzi nadal nie wie, że Moda dalej jest w Polsce i myślą, że skończyła się gdy przestała być emitowana w Tvp1. Jak słyszę takie coś to aż mnie osłabia i wkurza i od razu prostuje to.
Czy wiecie, że włamywacza pastora zagrała córka Cher? Tzn syn Cher bo córką był przed zmianą płci :P
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Już nie narzekajcie jak stare baby, że za dużo odcinków. Przecież nikt wam nie każe oglądać na bieżąco. To nie tv i nic nie zniknie. :lol: Więc niech każdy sobie ogląda tyle ile mu pasuje i wtedy co chce. :D

Swoją drogą jak znikają powoli z tv wszystkie produkcje z nowymi odcinkami, ktoś by mógł wpaść by emitować Modę. ::chytry:: ::jezyk::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Wow, to rzeczywiście będzie ekspresowe nadganianie z odcinkami, decyzja na plus. Pytanie jak długo się to utrzyma :) 14 odcinków tygodniowo to rekord.
Ostatnio zmieniony 2020-03-21, 23:42 przez PetroPython, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hedge

Post autor: Hedge »

Nie mam nic przeciwko nadganianiu odcinkami i emisji 14/tydzień. Sam uważam, że Polska powinna nadgonić emisję MnS tak, aby różnica pomiędzy nią a USA wynosiła najwyżej 2 lata. Gdyby przez najbliższy rok emitowano 14 odcinków tygodniowo, jest to możliwe. A później to niech puszczają po jednym dziennie :P
Ostatnio zmieniony 2020-03-21, 10:02 przez Hedge, łącznie zmieniany 1 raz.
cmk

Post autor: cmk »

B@r pisze:
Swoją drogą jak znikają powoli z tv wszystkie produkcje z nowymi odcinkami, ktoś by mógł wpaść by emitować Modę. ::chytry:: ::jezyk::
Też uważam, że to by był idealny moment na powrót do TV. Szkoda, że TVN się nie decyduje... już pal licho TVN7 ale chociażby ichniejsze METRO. Poza grupą TVN, widziałbym Modę w Zoom TV czy chociażby nawet ponownie w Nowa TV. W końcu zasięgi tych stacji chyba się poprawiły.

A co do Player'a, to świetny ruch. Wskazuje on, że MnS musi się cały czas nieźle oglądać. I naprawdę nie rozumiem dlaczego nadawcy (Player/tvn) tak boją się trochę rozreklamować obecność serialu? Dla mnie to jest największa tajemnica rynku medialnego w PL ;) Czy to naprawdę kwestia nieopłacalności/ zaporowych kosztów licencji czy jakiś głupi "wstyd" ::bojesie::
Ostatnio zmieniony 2020-03-21, 11:18 przez cmk, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

B@r pisze:Już nie narzekajcie jak stare baby, że za dużo odcinków. Przecież nikt wam nie każe oglądać na bieżąco. To nie tv i nic nie zniknie. :lol: Więc niech każdy sobie ogląda tyle ile mu pasuje i wtedy co chce. :D
Dokładnie, wreszcie jakiś głos rozsądku. Jak czytam te narzekania to normalnie: tak źle, tak niedobrze, nie dogodzisz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Z mojej strony to nie miało być marudzenie, macie rację, że to coś pozytywnego i mogę sobie zobaczyć w swoim czasie. Po prostu ja kiedyś już widziałem te odcinki to akurat mi tak nie zależy na większej ilości. Oglądam dla przypomnienia i chwili rozrywki. Również uważam, że jak już nie ma w tv to chociaż większa reklama powinna być. Na szczęście Mareczek robi mistrzowskie perfekcyjne reklamy, powinni mu za to płacić i dziękować.
Ostatnio zmieniony 2020-03-21, 12:14 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 2 razy.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Adex-fan Brooke pisze: Po prostu ja kiedyś już widziałem te odcinki to akurat mi tak nie zależy na większej ilości. Oglądam dla przypomnienia i chwili rozrywki.
To może trochę empatii i nie myślenia o sobie? Tym bardziej jak widziałeś, to powinieneś się cieszyć, że Ci co nie, będą mieli teraz taką opcję, a ty nie powinieneś ubolewać, nawet jak nie będziesz miał czasu teraz na te odcinki. Ja też je widziałem, ale jakoś większa emisja mi nie przeszkadza. Starsze osoby np. na tym bardzo skorzystają, które kontynuują oglądanie na Playerze po emisji z TVP1. :roll: Jak więcej ludzi będzie tka myślało o sobie i pisało takie komentarze, to zaraz ktoś z Playera, kto czyta komentarze i liczy się ze zdaniem fanów, weźmie takie słowa malkontentów do serca. ::kwasny::

Idąc tym tokiem rozumowania, to np. nie powinni powtarzać też "Dynastii", bo widziałeś. :lol: ::kwasny:: Hit na sali takie komentarze... ::rad::
Ostatnio zmieniony 2020-03-21, 20:48 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
steraf19

Post autor: steraf19 »

B@r pisze: A co do Player'a, to świetny ruch. Wskazuje on, że MnS musi się cały czas nieźle oglądać. I naprawdę nie rozumiem dlaczego nadawcy (Player/tvn) tak boją się trochę rozreklamować obecność serialu? Dla mnie to jest największa tajemnica rynku medialnego w PL ;) Czy to naprawdę kwestia nieopłacalności/ zaporowych kosztów licencji czy jakiś głupi "wstyd" ::bojesie::
Dla mnie to żaden wstyd , by reklamować "Modę.." na stronie facebookowej Player i nie tylko, nawet będzie ktoś wyśmiewał się z serialu bądź nie. Powinni nad tym przemyśleć, by zgarnąć nowych fanów :wink: . To już do nich trzeba napisać.
cmk

No ale marketingowo pewnie niektórym menedżerom z gatunku Ą Ę się to gryzie. Spójrzmy na realia: obecnie dominuje reklama Player'a udostępniającego film "Hejter" prosto z kina. Jeżeli ta sama strona miałaby za chwilę promować Mode na sukces, to "docelowi" odbiorcy mogliby się "zrazić" Używam cudzysłowia, bo to tylko stereotypowe myślenie :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Adex-fan Brooke pisze:Czy wiecie, że włamywacza pastora zagrała córka Cher? Tzn syn Cher bo córką był przed zmianą płci :P
Fajna ciekawostka, nie wiedziałem o tym. Dzięki za nowinkę. Ogólnie, lubię takie smaczki. :P
B@r pisze:Już nie narzekajcie jak stare baby, że za dużo odcinków. Przecież nikt wam nie każe oglądać na bieżąco. To nie tv i nic nie zniknie. :lol: Więc niech każdy sobie ogląda tyle ile mu pasuje i wtedy co chce.
Z racji bycia adminem, wypadałoby bym był na bieżąąco, stąd ten mój trochę krytyczny komentarz. Nie chcę też przesytu, na zasadzie "co za dużo, to niezdrowo". Czytając Twój wpis i Joe'go, dochodzę do wniosku, że nic się nie stanie, jak narzucę sobie własne tempo oglądania odcinków. W związku z tym, opisy odcinków mogą być wstawiane z poślizgiem. Mam nadzieję, że nie będzie opóźnienia w związku z kwietniowym głosowaniu na postać marca.
PetroPython pisze:Pytanie jak długo się to utrzyma
Taka sytuacja ma trwać do 31 marca. Nie wykluczam, że akcja "zostań w domu" się przedłuży, z racji stanu epidemii. Pojawia się pytanie, ile przetłumaczonych odcinków "na zapas" na player.pl, bo obawiam się, że może dojść nawet do krótkiej przerwy w emisji, bo może zabraknąć odcinków.

cmk pisze:
B@r pisze:Swoją drogą jak znikają powoli z tv wszystkie produkcje z nowymi odcinkami, ktoś by mógł wpaść by emitować Modę. ::chytry:: ::jezyk::
Też uważam, że to by był idealny moment na powrót do TV. Szkoda, że TVN się nie decyduje... już pal licho TVN7 ale chociażby ichniejsze METRO. Poza grupą TVN, widziałbym Modę w Zoom TV czy chociażby nawet ponownie w Nowa TV. W końcu zasięgi tych stacji chyba się poprawiły.
To jest dobry moment, by wstawić "Mnś" do ramówki telewizyjnej. Najlepiej w METRO, gdyż ta stacja jest powiązana kapitałowo z TVN. Pamiętajmy jednak, że obecna sytuacja z koronawirusem jest tymczasowa i kiedyś życie stacji telewizyjnych "wróci do normy".
cmk pisze:A co do Player'a, to świetny ruch. Wskazuje on, że MnS musi się cały czas nieźle oglądać. I naprawdę nie rozumiem dlaczego nadawcy (Player/tvn) tak boją się trochę rozreklamować obecność serialu? Dla mnie to jest największa tajemnica rynku medialnego w PL ;) Czy to naprawdę kwestia nieopłacalności/ zaporowych kosztów licencji czy jakiś głupi "wstyd"
Też mnie to zastanawia. Praktycznie nie widać promocji serialu na profilu FB playera. Na stronie serwisu najprawdopodobniej też nie ma. Facebookowy profil serwisu reaguje na wpisy, nawiązania, ale am z siebie serialu raczej nie promował, nie licząc momentu, kiedy "MnS" pojawił się w serwisie. Nawiążę jeszcze do Adexa, który napisał, że wiele osób nie wie, że "MnS" można oglądać w Polsce. W zasadzie się o tym nie mówi, że emisja jest kontynuowana - pamiętam jednak, jak raz w "To i owo" ukazała się krótka wzmianka, że nowe odcinki "MnS" są w player.pl . To był jeden, jedyny raz.
Adex-fan Brooke pisze:Na szczęście Mareczek robi mistrzowskie perfekcyjne reklamy, powinni mu za to płacić i dziękować.
Całkowicie się tutaj zgadzam. Te filmy promocyjne są genialne i zachęcające do oglądania.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

B@r pisze:Starsze osoby np. na tym bardzo skorzystają, które kontynuują oglądanie na Playerze po emisji z TVP1.
Znasz takie osoby? Jeśli są to fajnie, ale myślę, że garstka.
B@r pisze:Jak więcej ludzi będzie tka myślało o sobie i pisało takie komentarze, to zaraz ktoś z Playera, kto czyta komentarze i liczy się ze zdaniem fanów, weźmie takie słowa malkontentów do serca.
Już bo uwierzę, że ktoś wielce się przejmie tym co bym w danej chwili chciał :lol: ale jeśli tak to drogi czytaczu z Playera: Promuj Modę, załatw ją równolegle w Tvn o 16.30, nie przerywaj nigdy oraz zaproś aktorów do Polski w ramach promocji a B@r niech zrobi z nimi wywiad bo przynajmniej zna się na serialu i może wyjdzie mu to lepiej niż pisanie tu i tam :P
B@r pisze:Idąc tym tokiem rozumowania, to np. nie powinni powtarzać też "Dynastii", bo widziałeś.
Przecież ja jestem za powtarzaniem dobrych seriali, Dynastia powinna być w tv i na Netflixie jak dla mnie :lol: (mimo, że mam całą na dvd).
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Emisja w Playerze jednak raz dziennie, ale w przyszły weekend dodatkowo po jednym odcinku w prezencie. Jak napisał mi jeden z tłumaczy, w poprzednim tygodniu tłumaczyli już #7395, a więc wina za ewentualne wstrzymanie się z podwójną emisją leży po stronie studia nagrywającego lektora, które mogłoby się nie wyrobić, gdyby utrzymano 14 odcinków na tydzień.

Dla mnie decyzja zrozumiała. W końcu nikt nie planował akcji #ZostańWDomu, więc nie zgromadzono wcześniej większej ilości odcinków. A co w poprzednim tygodniu nadrobiliśmy - to nasze :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Przez ostatnie ponad 5 lat player.pl nie wymuszał zakładania konta, by obejrzeć odcinek "MnS". Do wczoraj. Nie wiem, czy to jakiś błąd, czy tymczasowa zmiana, czy już na stałe - ale żeby obejrzeć odcinek bieżący (a także archiwalne), trzeba się zalogować na konto w serwisie. Po założeniu go nie było problemów - wystarczy bezpłatne konto w portalu. Wydaje mi się, że jest to dodatkowe utrudnienie dla widzów korzystających z komputerów czy tabletów. Czy player.pl zmienił sposób dystrybucji serialu?

Jeśli to nie jest błąd, to jutro będą dwa premierowe odcinki "MnS".
cmk

Na stronie pojawia się informacja, że część bezpłatnych materiałów dostępna jest teraz po zalogowaniu. Wydaje mi się, że tego typu zabieg pozwala serwisowi lepiej kontrolować kto ogląda konkretne materiały (sam monit po IP nie pozwala by to stwierdzić. gdyż z jednego komputera może korzystać kilka osób, z kolei użytkowanie internetu mobilnego daje zmienne IP). A celem "rozpoznania" użytkownika jest zapewne możliwość lepszego dopasowania reklam.
Player.pl konkuruje z Iplą czy Netflixem więc w pewnym sensie nie dziwi, że seriale i programy są udostępniane po rejestracji, no ale z drugiej strony, rzeczywiście jest to pewne utrudnienie. Niezbyt dobry czas jest teraz na takie zmiany. Wyobrażam sobie, że jest jakaś grupa starszych widzów, której dzieci bądź wnukowie pokazali jak używać Playerka a tu teraz mały zonk. No a babci odwiedzać nie można...
Ostatnio zmieniony 2020-04-17, 16:44 przez cmk, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ