Jak zawszeRyan Lavery pisze:nieśmiało wysunę wniosek, że Adex trzyma kciuki za KKL.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Adex, zaapelowałem już do "władz" o zmianę nazwy tematu. A co do KKL, ja i tak jestem pewien, że kiedys obudzisz się, podejdziesz do lustra i powiesz "kocham Taylor".Adex-fan Brooke pisze:Jak zawszeRyan Lavery pisze:nieśmiało wysunę wniosek, że Adex trzyma kciuki za KKL.ale w tym roku o wiele bardziej z takiego powodu, iż rewelacyjnie zagrała swoje ciekawe wątki z poprzedniego roku, poza tym kibicuje facetom z B&B bo chyba rzadko są nagradzani, szczególnie usuniętemu Dax'owi Griffinowi, który był świetny w swojej roli
nawet miałem go w avku jakiś czas. Oby wiec chociaż dostali nominacje. A tak pzy okazji to coś mi nie gra z tym tematem?!
Chyba my tu mówimy nie na temat? To przecież temat o soap-operach z innych niż USA i Polska państw?
Na pewno nie a więcej sympatii mam chyba do Hunter niż postaci Taylor a co do zmiany tematu to dlaczego nagle ma się zmienić jeśli są chyba inne istniejące gdzie można było zacząć te dyskusje?Ryan Lavery pisze:Adex, zaapelowałem już do "władz" o zmianę nazwy tematu. A co do KKL, ja i tak jestem pewien, że kiedys obudzisz się, podejdziesz do lustra i powiesz "kocham Taylor".Adex-fan Brooke pisze:Jak zawszeRyan Lavery pisze:nieśmiało wysunę wniosek, że Adex trzyma kciuki za KKL.ale w tym roku o wiele bardziej z takiego powodu, iż rewelacyjnie zagrała swoje ciekawe wątki z poprzedniego roku, poza tym kibicuje facetom z B&B bo chyba rzadko są nagradzani, szczególnie usuniętemu Dax'owi Griffinowi, który był świetny w swojej roli
nawet miałem go w avku jakiś czas. Oby wiec chociaż dostali nominacje. A tak pzy okazji to coś mi nie gra z tym tematem?!
Chyba my tu mówimy nie na temat? To przecież temat o soap-operach z innych niż USA i Polska państw?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
W zeszłym roku było na ten temat pisane w tym temacie: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=181
[ Dodano: 2008-02-24, 14:20 ]
I jeszcze mamy ten temat: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=299
[ Dodano: 2008-02-24, 14:20 ]
I jeszcze mamy ten temat: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=299
Zauważyłem, że w zależności od strony internetowej, jest różny poziom narzekania na soap opery. Chodzi o to, że np. na soapcentral widzi się znacznie mniej narzekania, niż np. na forum jakiejś soap opery na stronie telewizji CBS. Widziałem dzisiaj jedną stronę tematu, na forum Guiding Light, na CBS.com i normalnie załamka
Użytkownicy pisali tam o nowej jakości w serialu i chyba dosłownie nikomu (wśród postów na całej, jednej stronie) się ona nie podobała
Dla porównania, na soapcentral na forum GL, są także użytkownicy wyrażający się niepochlebnie o nowej jakości, ale jest także bardzo dużo entuzjastycznych głosów, a nie samego zrzędzenia. I zauważyłem też, że na stare soap opery (As the world turns, Guiding Light) jest mniej narzekania, niż na te nowsze. Ja co jakiś czas odwiedzam forum As the world turns na soapcentral i jest mało narzekania na ten serial, albo nie jest ono jakoś specjalnie krzykliwe. Na GL jest więcej narzekania, ale też myślę, że nie jest tak źle jak w przypadku innych soap oper. Kiedyś byłem na forum GH, no i normalnie żal. Było gdzieś parę dni od wyemitowania super odcinka, który przyciągnął na forum wiele osób i był temat, w którym użytkownicy dyskutowali o scenarzystach. Ktoś napisał coś takiego - idiots are writing GH !
Yhym
Takie słowa, gdzieś parę dni (bynajmniej, w krótkim czasie) od wyemitowania super odcinka, który zebrał wielu forumowiczów, a tu głosy, że idioci piszą scenariusz do GH
Widocznie ten serial mimo 45 lat emisji (44 rocznikowo, kiedy czytałem tamten post), ma dośc szczeniacką widownię, a ATWT i GL mają starszych i bardziej spokojnych widzów. Niby mówi się, że starzy ludzie to zrzędy, ale myślę, że nie jest tak do końca, bo na tych forach młodszych soap oper, to zrzędzą głównie młodzi, a nie starzy fani. Zresztą przykładem na to, że młodzi zrzędzą, jestem ja. Che, che, często zdarza mi się zrzędzic(ogólnie).
Kiedyś też na forums As the world turns, na CBS.com coś tam przelotnie czytałem o Aamerze (nowa bohaterka w tym serialu, z Iraku) i oczywiście były niepochlebne głosy, podczas gdy na soapcentral nikt raczej niepochlebnie się o niej nie wyraża. Także więc, porzuccie te wszystkie soaps.com, te wszystkie CBS.com i idźcie na soapcentral, tam jest moim zdaniem najmniej zrzędliwa atmosfera
Choc pamiętajcie, zależy to też od tego, ile wasza ulubiona soap opera ma lat 
Kiedyś też na forums As the world turns, na CBS.com coś tam przelotnie czytałem o Aamerze (nowa bohaterka w tym serialu, z Iraku) i oczywiście były niepochlebne głosy, podczas gdy na soapcentral nikt raczej niepochlebnie się o niej nie wyraża. Także więc, porzuccie te wszystkie soaps.com, te wszystkie CBS.com i idźcie na soapcentral, tam jest moim zdaniem najmniej zrzędliwa atmosfera
Tu może być dużo prawdy w tym co piszesz,że widownia GH,uogólniając, składa się ze szczeniackiej [młodej] części społeczeństwa, w przeciwieństwie do ATWT czy GL. A myślę też tak dlatego,że w GH masz więcej scen akcji,niż w ATWT czy GL. W GH,co zauważyłem, jest szybsze tempo 'wszystkiego',jest klimat bardziej 'energetyczny',niż w tamtych 2 soap operach. Sceny czasem skaczą,niczym Don Juan z kwiatka na kwiatek.GL forever pisze:Zauważyłem, że w zależności od strony internetowej, jest różny poziom narzekania na soap opery. Chodzi o to, że np. na soapcentral widzi się znacznie mniej narzekania, niż np. na forum jakiejś soap opery na stronie telewizji CBS. Widziałem dzisiaj jedną stronę tematu, na forum Guiding Light, na CBS.com i normalnie załamkaUżytkownicy pisali tam o nowej jakości w serialu i chyba dosłownie nikomu (wśród postów na całej, jednej stronie) się ona nie podobała
Dla porównania, na soapcentral na forum GL, są także użytkownicy wyrażający się niepochlebnie o nowej jakości, ale jest także bardzo dużo entuzjastycznych głosów, a nie samego zrzędzenia. I zauważyłem też, że na stare soap opery (As the world turns, Guiding Light) jest mniej narzekania, niż na te nowsze. Ja co jakiś czas odwiedzam forum As the world turns na soapcentral i jest mało narzekania na ten serial, albo nie jest ono jakoś specjalnie krzykliwe. Na GL jest więcej narzekania, ale też myślę, że nie jest tak źle jak w przypadku innych soap oper. Kiedyś byłem na forum GH, no i normalnie żal. Było gdzieś parę dni od wyemitowania super odcinka, który przyciągnął na forum wiele osób i był temat, w którym użytkownicy dyskutowali o scenarzystach. Ktoś napisał coś takiego - idiots are writing GH !
Yhym
Takie słowa, gdzieś parę dni (bynajmniej, w krótkim czasie) od wyemitowania super odcinka, który zebrał wielu forumowiczów, a tu głosy, że idioci piszą scenariusz do GH
Widocznie ten serial mimo 45 lat emisji (44 rocznikowo, kiedy czytałem tamten post), ma dośc szczeniacką widownię, a ATWT i GL mają starszych i bardziej spokojnych widzów. Niby mówi się, że starzy ludzie to zrzędy, ale myślę, że nie jest tak do końca, bo na tych forach młodszych soap oper, to zrzędzą głównie młodzi, a nie starzy fani. Zresztą przykładem na to, że młodzi zrzędzą, jestem ja. Che, che, często zdarza mi się zrzędzic(ogólnie).
Kiedyś też na forums As the world turns, na CBS.com coś tam przelotnie czytałem o Aamerze (nowa bohaterka w tym serialu, z Iraku) i oczywiście były niepochlebne głosy, podczas gdy na soapcentral nikt raczej niepochlebnie się o niej nie wyraża. Także więc, porzuccie te wszystkie soaps.com, te wszystkie CBS.com i idźcie na soapcentral, tam jest moim zdaniem najmniej zrzędliwa atmosferaChoc pamiętajcie, zależy to też od tego, ile wasza ulubiona soap opera ma lat
If you can't beat them, join them...
Zapowiedziano, że jed(y)na z francuskich soap oper "Sous le solei" u nas znana pod tytułem "Saint Tropez" zakończy w tym roku swój ekranowy żywot po 12 sezonie. Podobno wszystko to za sprawą jednej z głównych aktorek - Adeline Blondieau, która zdecydowała się odejść i zainwestować w nowe projekty. Jak narazie nie było jeszcze oficjalnego potwierdzenia ze strony Marathonu ani kanału TF1, ale serial zdaje się być skazany na śmierć. Szkoda, bo jest to moim zdaniem jedna z najciekawszych soapek, które miałem przyjemność oglądać. Rozkręciła się bardzo w 5 sezonie.
W minioną sobotę premierę miały odcinki: 447 na francuskim TF1 oraz 456 na belgijskim Club RTL.
Intro z bieżącego saison'u:
http://de.youtube.com/watch?v=5BD4HeLUnBI
W minioną sobotę premierę miały odcinki: 447 na francuskim TF1 oraz 456 na belgijskim Club RTL.
Kończą serial, bo jakaś babka odchodzi ? Łe, to nie jest prawdziwa soap opera, bo nie zakończyłaby się z powodu odejścia, nawet bardzo ważnej osoby. Bez sensu.Ryan Lavery pisze:Zapowiedziano, że jed(y)na z francuskich soap oper "Sous le solei" u nas znana pod tytułem "Saint Tropez" zakończy w tym roku swój ekranowy żywot po 12 sezonie. Podobno wszystko to za sprawą jednej z głównych aktorek - Adeline Blondieau, która zdecydowała się odejść i zainwestować w nowe projekty. Jak narazie nie było jeszcze oficjalnego potwierdzenia ze strony Marathonu ani kanału TF1, ale serial zdaje się być skazany na śmierć. Szkoda, bo jest to moim zdaniem jedna z najciekawszych soapek, które miałem przyjemność oglądać. Rozkręciła się bardzo w 5 sezonie.
Santa Barbata, Generations (jako Pokolenia), The young and the restless (jako Żar Młodości), General Hospital, All my children, Port Charles, Another World(jako Inny Świat ???), The bold and the beautiful ( jako Moda na sukces; do dziś) iiii... czy coś pominąłem ? Zresztą już kiedyś pisałem jakie zagraniczne opery mydlane były emitowane w Polsce i wymieniałem nie tylko Amerykańskie...Tomala pisze:Jakie amerykańskie soap opery były emitowane w Polsce, pod jakimi tytułami, w jakich latach?
No i Santa Barbara,Dynastia,Dallas,Sunset Beach i Melrose Place,BH90210 tez można pod to podpiąć