"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minie 2026-07-10, 22:30, do tej pory wszystkie głosy będą ukryte.
Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Steraf19,moim zdaniem to jest nierealne, że serial od początku poleci na Jedynce, ale na innym kanale szansa jest większa. Poinformuję na profilu forum o tym wydarzeniu. :wink:
cmk pisze:Biuro reklamy TVP (pod które podlegają kanały MWE) od stycznia rozliczać będzie reklamy w grupie wiekowej 7-74. Teoretycznie daje to trochę więcej szans Modzie, bo jak wiemy ratingi są ciągle niewystarczające.
To już kolejna zmiana w ciągu ostatnich kilku lat. Parę lat temu TVP zmieniła grupę rozliczeniową z 16 - 49 na 16 - 59. Teraz nowy panel upodabnia się do panelu 4+ (wszyscy powyżej 4 roku życia): https://www.press.pl/tresc/68508,tvp-ro ... -klientami .
steraf19

Post autor: steraf19 »

Dawidek pisze:Steraf19,moim zdaniem to jest nierealne, że serial od początku poleci na Jedynce, ale na innym kanale szansa jest większa. Poinformuję na profilu forum o tym wydarzeniu. :wink:
Dziękuję bardzo :wink:
Dawidek
Administrator

Steraf, wydarzenie jest już na fan page'u. :wink:

Dzisiaj TVC zaserwował widzom o 18.10 powtórkę z wczoraj, zamiast premierowych odcinków. Nie jest tak źle, ponieważ powtórzono epickie sceny, kiedy Wyatt dowiaduje się o "romansie" swojej matki z Liamem. :serce: (odcinki 7304 i 7305).

Wydaje się, że stacje Winnickiego zaliczyły więcej "modowych" wpadek w ciągu tych paru miesięcy, niż TVP przez ponad 20 lat.
Ostatnio zmieniony 2021-12-15, 22:35 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawidek
Administrator

Zarówno Filmax jak i TVC zmieniły godziny emisji "MnS".

TVC emituje teraz serial w dni powszednie o 17.25 po dwa odcinki, zamiast o 18.10. Zmiana nastąpiła także w emisjach powtórkowych - są one rano o 9.15, po dwa odcinki. Tak wynika z lektury programu TV na Onecie.

Z Filmaxem sytuacja się trochę komplikuje. Z dzisiejszej ramówki na stronach WP oraz Toyi, wynika, że popołudniowa emisja jest o 14.35, po dwa odcinki, a poranna po godzinie 10-tej. Filmax emituje serial w weekendy. Z rozpisek na facebookowym profilu stacji można wyczytać, że w weekendy (także w niedziele) serial jest emitowany o 14.25 i rano o 9.25. W przypadku tej stacji w zasadzie nie ma ramówki na jutro...

Nie odpowiadam całkowicie za to co napisałem powyżej. Stacje w każdej chwili mogą dokonać zmian. Sytuację utrudnia fakt, że nadawca bardzo skąpo informują o zmianach. Zaktualizowałem ogłoszenie widniejące na górze strony. Jeśli dowiem się czegoś nowego, to napiszę w tym temacie.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Co ciekawe zostało chyba jeszcze około 15 odcinków do emisji na TVC (nie wiem jak na Filmax). Zbliżamy się tam do ostatniego odcinka wyemitowanego na Antena TV. Ktoś wie, czy Winnicki kupił kolejne odcinki?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Na Filmaxie odcinki są na pewno do końca lutego. Z tego co mi mignęło wczoraj na stronie Toyi, to Filmax jest mniej więcej 200 odcinków do tyłu w stosunku do TVC.

Zajrzałem do cennika biura reklamy TVP i jest niewielka zmiana dot. Filmaxa. Popołudniowe emisje są o 15 minut później, niż podałem wczoraj, czyli o 14.50. W weekendy emisje są o 12.15. Z całością można zapoznać się pod linkiem (pobiera się sążnisty arkusz kalkulacyjny - Filmax jest od 22715 wiersza). Ramówka jest od 8 lutego: https://brtvp.pl/39428731/telewizja .

Na stronach z programem stacji TV, Filmax w zasadzie ma spore dziury. Pod tym kątem to nadawca leży i kwiczy. ::kwasny::

Kto jest brokerem reklamowym TVC? TVN Media?
Ostatnio zmieniony 2022-02-03, 22:35 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
cmk

Post autor: cmk »

Dobra wiadomość jest taka, że nadawca chciałby kontynuować emisję. Z kolei zła wiadomość jest taka, że zdobycie kolejnego sezonu/sezonów jest trudniejsze niż zakup pierwszego ($$$)

Najprawdopodobniej TVC rozpocznie emisję cyklu #7138-7387 od nowa, tak jak to ma miejsce od stycznia na FILMAX.
Jest jednak szansa na kolejne odcinki w przyszłości! Być może dowiem się czegoś więcej za 2 tygodnie.

W tym tygodniu debiutuje na Filmaxie emisja niedzielna (godz 12:15) :: bow ::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzięki, Dawidku i cmk za te informacje. :: bow :: Ja, moja mama i przyjaciółka śledzimy odcinki na TVC i kiepsko będzie, jeśli one za moment się urwą. Ja już wymyśliłem, żeby śledzić dalej odcinki na oficjalnym profilu B&B na YT. Są tam one wprawdzie po angielsku, ale od biedy da się oglądać z koślawymi polskimi napisami. Ja angielski znam bardzo dobrze, ale mama i przyjaciółka niestety nie. Oglądanie tego samego na TVC nas raczej nie rajcuje.
Ostatnio zmieniony 2022-02-04, 23:20 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
cmk

Wiem, że to dużo nie da, ale jak macie wolną minutę to wyślijcie wiadomość prywatną na profilach TVC (https://www.facebook.com/TelewizjaTVC) czy Antena albo bezpośrednio na forum Satkuriera w temacie TVC.

Myślę, że każdy sygnał od widzów powinien być dla nich istotny.

Chyba każdy chciałby sobie przypomnieć fajne odcinki z 2. połowy 2016 i cały rok 2017 w lepszej jakości niż ta YouTubowa 8)
Ostatnio zmieniony 2022-02-05, 16:32 przez cmk, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawidek
Administrator

cmk, spełniłem Twoją prośbę, to moja cegiełka - pytanie do nadawcy: https://forum.satkurier.pl/topic/34738-tvc/page/14/ . Kto następny? :D
cmk

Świetny post Dawidek! W punkt! :)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzięki, cmk. Ja i moja przyjaciółka też napisaliśmy do TVC na ich fejsbukowym profilu.
Dawidek
Administrator

Dzięki cmk. :wink:

Przedstawiciel nadawcy po moim wpisie napisał dwa posty, w żadnym nie odniósł się do mojego wpisu.
DeaconFanie, jestem ciekaw, jak będzie z wpisem Twoim i przyjaciółki. Czy będzie choćby minimalna reakcja.

Dziś obejrzałem sobie odcinki na TVC, sporo plenerów, gonitwa Steffy za Quinn. Świetnie się to oglądało w telewizji. ::rad::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dawidek pisze:Dziś obejrzałem sobie odcinki na TVC, sporo plenerów, gonitwa Steffy za Quinn. Świetnie się to oglądało w telewizji.
Ja odpalam Playera przez apkę na tv, więc za każdym razem czuję się jakby Moda leciała w tv, gdy ją włączam. :D Polecam tę opcję.
Ostatnio zmieniony 2022-02-13, 21:15 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dawidek pisze:DeaconFanie, jestem ciekaw, jak będzie z wpisem Twoim i przyjaciółki. Czy będzie choćby minimalna reakcja.
Profil TVC na fb odczytał wiadomości i nie odpisał. To było do przewidzenia.
ODPOWIEDZ