Plebania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Teraz Plebanię zdominował wątek tych Delikatesów Tośka i Grzybowej i tego całego centrum handlowego. Mam wrażenie, że ten właściciel znowu chce podbić cenę i ich oszukać ::loll::

Tracz już tyle tych intryg nawymyślał, nie oglądam Plebani regularnie, to już się pogubiłem w nich :lol:

I wróciła głupia Jolka, ale już nie jest głupia, jest normalna :| Miała epizod z Darkiem Kordkiem, ale już się skończył.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Kibicuję spółdzielni Tosiek-Grzyb-Sroka. :: bow :: :mrgreen: Tak swoją drogą, to mógłby do niej dołączyć jeszcze Pyszczek, ale coś o nim zapomniano ostatnio. :lol:

Tracz i Oliwia robią się nudni z tym intrygowaniem, kto kogo ośmieszy bardziej. Lepszy byłby romans. :P

A najlepsza jest Kaśka Machejkowa. :mrgreen: Urzędniczka Idealna na tropie oszczędności. Śmieszna była scena, jak strażacy zgasili jej zapał wodą. :lol:
Tomala

Post autor: Tomala »

Jak tak sobie czytam te Wasze posty w tym temacie to stwierdzam, że "Plebania" to najbardziej żenujący i wieśniacki serial w polskiej telewizji ::loll:: Ale to moja subiektywna opinia :wink:
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Proszę nie używać mi tu słowa "wieśniacki", obecnie mieszkam na wsi. :P A sam serial jest świetny, nie ma młodych i bogatych, lekarzy, czy nawet "miastowi", jak w "Klanie", tylko zwykli ludzie z prowincji. Fabuła bardzo dobra, niektóre sceny przezabawne. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damians

Tomala, po części są tam wieśniackie wątki, ale sa one świetne, w innych serialach tego nie ma.

Właśnie zapomniałem o Machejkowej, ta aktorka jest świetna :mrgreen: Dopiero co zdała maturę, a już dyryguje całą wsią :lol: A i jeszcze jakie pretensje do Wandy, że ta w miejscu pracy prywatę załatwia ::loll::
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Damians pisze: Właśnie zapomniałem o Machejkowej, ta aktorka jest świetna :mrgreen: Dopiero co zdała maturę, a już dyryguje całą wsią :lol: A i jeszcze jakie pretensje do Wandy, że ta w miejscu pracy prywatę załatwia ::loll::
Kiedy Henrykowi skończy się kadencja, to pewinna kandydować na wójta. Lucy z "Rancza" w porównaniu z nią wypadnie blado jako wójt. ::jezyk::
Awatar użytkownika
Damians

Też o tym myślałem,ze Machejkowa nadawałaby się na wójta :lol: Jeszcze powinna na studia zaoczne iść!
I musi wygrać wojnę z kryzysem, bo jak nie, to Henryk zdegradują ją do sprzątaczki :lol:
Goku

Post autor: Goku »

Tomala pisze:Jak tak sobie czytam te Wasze posty w tym temacie to stwierdzam, że "Plebania" to najbardziej żenujący i wieśniacki serial w polskiej telewizji ::loll:: Ale to moja subiektywna opinia :wink:
Zgadzam się z tobą :D. To takie żenujące trio TVP: Plebania-Złotopolscy-Ranczo ::loll:: ::plask wczolo:
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Muszę się przyznac, że się wciągłem w Plebanie ostatnio, już dwa tygodnie oglądam.
Ostatni raz oglądałem jak był wątek ze zmarłym mężem Krystyny, ale kiedy to było.
Przyjemnie się oglada, jak narazie najbardziej polubiłem Jolkę (ta aktorka jest świetna, w Daleko od noszy wymiatała)
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Tomala

Post autor: Tomala »

Goku pisze:
Tomala pisze:Jak tak sobie czytam te Wasze posty w tym temacie to stwierdzam, że "Plebania" to najbardziej żenujący i wieśniacki serial w polskiej telewizji ::loll:: Ale to moja subiektywna opinia :wink:
Zgadzam się z tobą :D. To takie żenujące trio TVP: Plebania-Złotopolscy-Ranczo ::loll:: ::plask wczolo:
O tak, Złotopolscy są równie żenujący jak Plebania. Ranczo niekoniecznie. Ale fajne trio wymyśliłeś ::loll::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

I Tracz nadal kręci z Oliwią? ::chytry::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

B@r pisze:I Tracz nadal kręci z Oliwią? ::chytry::
Nie. Od dawna nie. Oliwia zainscenizowała scenę "oświadczyn" Tracza, upokarzając go przed paparazzi, którzy wyskoczyli zza krzaków i zrobili masę zdjęć Januszowi klęczącemu z pierścionkiem przed Oliwią ( a on po prostu się schylił, by podnieść pierścionek, który niby wypadł Oliwii) i Tracz postanowił podjąć zemstę przeciwko niej. Dokopał się do "kontaktów" Oliwii w świecie show biznesu i zaczął jej bruździć w życiu, m.in nakłonił szefa firmy producenckiej, by nie dał roli Oliwii ( a właściwie jej ją zabrał). Itp.
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Szkoda, że porzucili ten wątek i Oliwii na razie nie ma. Podobnie, jak Andżeliki.

Naciągany zbieg okoliczności, że Zbyszek otrzymał pieniądze od Żydów za dom, Jolka za obraz, a Osa i Jurek za ośredek, i wszyscy postanowili / zastanawiają się nad spółką z Tośkiem i Grzybową. :lol:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Teraz w Plebanii dużo się dzieje - i bardzo fajnie to pokazują :D
Retrospekcje Rafała, wątek księdza Artura i księdza Zygmunta, teraz ten wątek dla Joanny :P
Widzieliście przed wczoraj świetnie zmontowany sen księdza Zygmunta w szpitalu - najpierw urywki i słowa, potem coraz szybciej, aż w końcy wielki mix :D Naprawdę bardzo mi się teraz Plebania podoba. Tych, którzy oglądają dorywczo mogę powiedzieć, by zerkali częściej na Plebanię :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Widziałem ostatni fragmenty "Plebanii" i widzę, że wrócił ks. Artur! :) A to niespodzianka. Tylko, że widzę, że on znowu coś intryguje, dawniej przecież już był dobry jak miał wątek z tą dziewczyną (graną przez Natalię Rybicką z "Londyńczyków") i jej bratem. :roll:

A może mi ktoś coś więcej opowiedzieć o tym Rafale od Krystyny? Widziałem te jego retorospekcje, czy jakieś wyobrażenia o romansie z Krystyną. Zastanawiam się czy to jest ten sam koleś, co już kiedyś pracował w gospodzie u Krystyny, też taki młody (nie pamiętam imienia, może to był Rafał, w każdym razie też podkochiwał się w Krysi), tylko może zmienili aktora??
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ