Post autor: PetroPython »

Debora pisze:Edzia powinna drugi raz wystąpić,ona naprawdę dobrze śpiewa(w tych czasach 3/4 artystów ma przeciętny głos,nie tylko na Eurowizji)
Zgadzam się, ona ma świetny głos, a jakby tak wystąpiła z jakąś odjazdową piosenką, to Polska z pewnością znalazłaby się w finale :serce: Europejczycy na ogół nie są głupi - zauważyliby Edytę spośród nawału dziadostwa :)

Post autor: Tiril »

Edyta Górnika podobno miała wtedy kilka lat temu odebrać główną nagrodę, ale jako zwycięzcy musielibyśmy zorganizować Eurowizję w naszym kraju, więc zostało ustalone, ze zajmie II miejsce.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true

Post autor: PetroPython »

Debora pisze:Jednakże Europejczycy mają cienki gust i boję się,że podzieliła by los Ich Troje(w 2003 roku zajeli wysokie miejsce a w 2006 klęska ::chytry::
Aż tak źle by nie było :wink:

[ Dodano: 2007-05-11, 19:11 ]
Tiril pisze:Edyta Górnika podobno miała wtedy kilka lat temu odebrać główną nagrodę, ale jako zwycięzcy musielibyśmy zorganizować Eurowizję w naszym kraju, więc zostało ustalone, ze zajmie II miejsce.
Nie gadaj ::ke:: ::ke:: ::ke:: Czyli Edytka była pierwsza, a Polska zrezygnowała z organizacji Eurowizji ::plask wczolo: ::plask wczolo: ::plask wczolo: Nie wytrzymam, przecież na Eurowizję nie potrzeba aż tak bardzo ani autostrad, ani hoteli. A teraz się palą na Euro 2012 ::plask wczolo: Biorą się za to, co nie wypali, a tak eurowizja byłaby u nas ::kwasny:: ::ysz::

Post autor: Primok »

PetroPython pisze:Nie wytrzymam, przecież na Eurowizję nie potrzeba aż tak bardzo ani autostrad, ani hoteli. A teraz się palą na Euro 2012 ::plask wczolo: Biorą się za to, co nie wypali, a tak eurowizja byłaby u nas ::kwasny:: ::ysz::
Nie o to chodziło ::chytry:: - tylko o stosunki polityczne w naszym kraju :wink: .

Post autor: Misia »

Macie racje wyslałać Edyte drugi raz na eurowizje i pewnie byłoby dobrze(tylko niech śpiewa po polsku) :wink:

A tak na marginesie na onecie wiele osób pisze,żeby w kolejnych latach wysłać jakąś discopolową piosenkę np.Boysów ::krzyw::
Team Hunter:)A jak!
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

Znalazłem bardzo ciekawy news na jednym z portali. Sam bym tego lepiej nie napisał ::krzyw::
Dlaczego w finale nie ma Polski?
Zdawaloby sie, ze juz w lutym po polskim finale narodowym szanse na wejscie Polski do finalu spadly prawie do zera. Poziom muzyczny “Piosenki dla Europy” byl mierny. Wygral znany wiekszej liczbie telewidzow zespol The Jet Set. Byc moze dlatego, ze w 2006 roku zajal dobre 3 miejsce. Zreszta zasada powtornych, zwycieskich startow w krajowym finale w Polsce czesto sie sprawadzala. W 2003 dobrze wypadlo Blue Café i w 2004 roku wygrali final, podobnie bylo w tym roku z zespolem The Jet Set. Tak wiec wygrana tego zespolu i awans do Helsinek, byl prawdopodobnie jednym z najszczesliwszych momentow z zycia zespolu.

W ciagu 3 miesiecy, jakie zespol poswiecil na promocje swojej piosenki, przede wszystkim za granica wydawac by sie moglo, ze to co nie udalo sie dla zespolu Ivan i Delfin oraz dla Ich Troje – uda sie dla zespolu The Jet Set, ktory przeciez zjedzlil pol Europy aby powalczyc o punkty. Po przyjezdzie do Helsinek i pierwszych probach szanse naszych reprezentantow malaly, ale nie z powodu slabego spiewu czlonkow zespolu, czy tez nieciekawego wystepu, ale z powodu zbyt slabej piosenki. Kompozycja “Time To Party” po prostu nie wpada za pierwszym razem w ucho, nawet po drugim, trzecim wysluchaniu dla przecietnego Polaka utwor nie porywa.

Opinie dziennikarzy zagranicznych obserwujacych proby zespolu The Jet Set w Hartwall Areena byly jednorodne – nie dawali nam szans na wejscie do finalu. Pytajac dlaczego tak sadza, najczesciej odpowiadali, ze piosenka nie wyroznia sie zbyt od innych przecietnych propozycji. Byc moze zwiazane to bylo jednak takze z duza konkurencja. Nawet tacy faworyci, jak chocby reprezentantka Cypru – Evridki, przegrali polfinal z prostej przyczyny. W koncercie polfinalowym bylo zbyt duzo dobrych utworow a zbyt malo kwalifikowanych miejsc (10). To, ze The Jet Set nie przeszedl do Finalu nie jest tragedia narodowa. Tragedia bedzie jesli z ostatnich trzech startow Telewizja Polska nie wyciagnie wlasciwych wnioskow – a te sa proste, zmienic regule wyboru piosenki.

Dobrym rozwiazaniem byloby rozpisanie konkursu na piosenke i wybranie w pierwszej kolejnosci np. 3 dobrych utworow, biorac pod uwage przede wszystkim specyfike konfekcji muzycznej Eurowizji, a nastepnie poszukanie jednego utalentowanego wykonawce, ktory w publicznym koncercie wykona wybrane utwory – wcale nie musi to byc nikt znany na polskim rynku muzycznym, poniewaz na Eurowizji jest to bez znaczenia (patrz przegrana Kate Ryan w 2006 i DJ Bobo w tym roku). Niech Polacy wybiora piosenke a nie najpopularniejsze nazwisko, bo w innym przypadku za rok bedziemy mieli identyczna sytuacje jak teraz w Helsinkach, gdzie po raz trzeci z rzedu, telewidzowie obejrza Final bez Polakow.

Ale byłoby show :lol: Martinie

Właśnie przeglądam zeszłoroczne piosenki eurowizji i bardzo podoba mi się piosenka Rosji "Never let you go".Bodajże zajęła ona wtedy drugie miejsce.Bardzo fajna!
Goku pisze:Mi się podobały:
3.Macedonia(piosenka średnia, ale fajna laska ::jezyk::)
A Ty nie za młody jesteś na laski ::jezyk:: ::jezyk:: :lol:

Post autor: Robi »

Turcja Gruzja i Bułgaria - trzy piosenki z półfinału ,którę są faworytami ( według mnie ) :wink:

Post autor: anka_ »

Z roku na rok coraz gorzej... W ogóle nie wiem co ja wczoraj przed telewizorem robiłam :P Wynudziłam się potwornie! Co chwilę znajdowałam pretekst, żeby tylko gdzieś po coś pójść i już tego nie słuchać ;) Ale ciekawość wzięła górę i jedyn uchem słuchałam tych 'przebojów'. Makabra!

A i co mnie zdziwiło: nawet nie zauważyłam, że Polacy nie weszli do finału :mrgreen: :twisted: Później mnie olśniło... :P

W prównaniu z tym co było wczoraj to zeszłoroczna Eurowizja była genialna ::rad:: 8)
Co złego, to nie ja ;)
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja głosowałem na Portugalię, chciało mi się nawet tańczyc przy tej piosence. :serce: :serce: :serce:
Drugie miejsce daję Holandii. :serce: Pozytywnie oceniam także: Albanię, Turcję, Białoruś, Chorwację, Mołdawię (mój ulubiony finalista z tej finałowej 10-tki), Danię jeszcze i Norwegię.
Największy zawód: debiutanci. Cała czwórka. Serbia: kręciłem głową na nie, Czarnogóra - jeszcze ujdzie. Czechy - myslałem, że będzie lepiej, Gruzja - chyba mi ucho się zepsuło. Albo coś w uchu.
Czuję, że wygrają Wegry - ten utwór najmniej mi sie podoba. Mimo, że artystycznie ten kraj przygotował bardzo trudną piosenkę, nie każdy ją zaśpiewa, ale jednak na mój gust - klapa. ::plask wczolo:
I jeszcze dwie rzeczy. Zbyt wzmiacniano wolak, a osłabiano muzykę. Momentami przypominało mi to jakiś półamatorski klub. ::plask wczolo: Scenografia - taka sobie, tylko po co te "tory kolejowe" jak się wyrażę.
Misia ma rację - reprezentant Polski ma śpiewać po polsku. :evil: I basta.

Post autor: Gabra-Sheila »

Ciekawe jak Europa zareaguje na piosenkę z nr 18 :mrgreen: W Finlandii Danzing jest szalenie popularne! :D Ciekawe jak dziś zagłosują Europejczycy, mam nadzieję, że nie będzie nudnego już głosowania na sąsiadów :ziewam:
A oto fota mojej faworytki Vierki (w środku :wink: ) ::krzyw::
Obrazek
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

A tak Wierka wygląda naprawdę:

Obrazek
Obrazek

A tak w ogóle to widzieliście teledysk :shock: :oops: ::loll:: :?:

Post autor: Tkk_Bolly »

Ta Vierka to jest transwestyta ::kwasny:: Pdobnie było chyba z Danią , więc skoro Dania nie weszła Ukraina nie ma szans.I niby ma wygrac bo wzbudza kontrowersje .To jest tak zwany kicz
Ja będe oglądał tylko głosowanie i w trakcie JOŚ włącze tylko na występ Białorusii.Koldun jest młody , zdolny , ma siwetny głos i super piosenkę.
Jeżeli wygra i będzie popularny w Polsce to będzie jakiś pozytek z Eurowizjii.
Wyśle na niego sms-a może przyczynię się do jego zwycięstwa. ::jezyk::
Piosenka Rosji chyba będzie niezła.
Ale ma wygrać Koldun każdy inny wynik mnie zawiedzie.
Moja pierwsza trójka
1Białoruś
2Rosja
3Turcja
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie

A skoro mowa o JOŚ :mrgreen: to ja na kolejną eurowizję proponuje wysłać Edytę(Górniak oczywiście :wink: :P ),Nataszę i Agnieszkę.Będzie pięknie pod względem wokalnym a i show zrobią niezłe ::ok:: :mrgreen: :zeby:

Kto się zgadza?

Post autor: Goku »

A może lepiej wysłać Herbusiową?? Przecież Gruzja też fałszowała i przeszła dalej ::loll:: ::loll:: ::loll:: ::jezyk:: ::jezyk:: ::jezyk::
ODPOWIEDZ