"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Należy pamiętać, że zawsze jakieś odcinki wypadają i w przeciągu roku uzbiera się tego na prawdę sporo.....
A poza tym my z USA nie zrównamy się nigdy :!: Kiedy tylko zbliżymy się o jakieś 200/300 odcinków, to TVP na pewno zacznie puszczać po jednym odcinku.
przystojny_noca

Post autor: przystojny_noca »

Damians pisze:Należy pamiętać, że zawsze jakieś odcinki wypadają i w przeciągu roku uzbiera się tego na prawdę sporo.....
A poza tym my z USA nie zrównamy się nigdy :!: Kiedy tylko zbliżymy się o jakieś 200/300 odcinków, to TVP na pewno zacznie puszczać po jednym odcinku.
a w USA nieprzepadaja ?
Awatar użytkownika
Damians

Czasami przepadają, ale bardzo żadko...
A u nas jak przepadają to hurtowo
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Czesto przepadaja jak sa np jakies wydarzenia sportowe, no i swiéta
przystojny_noca

Post autor: przystojny_noca »

mailo pisze:Czesto przepadaja jak sa np jakies wydarzenia sportowe, no i swiéta
wyobraż sobie że w świeta tez w USA przepadają, a tych wydarzeń sporotwych nie masz tak wiele teraz tylko Małysz
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Mi sie wydawalo ze wlsnie w USA w siweta nie przpeadaja. Bo skad by sie wziely odcinki swiateczne, sylwestrowe itp? W MNS obchodza swieta tak jak w USA wiec chyba podczas swiat tez emituja.
SallyFan

Post autor: SallyFan »

mailo pisze:Mi sie wydawalo ze wlsnie w USA w siweta nie przpeadaja. Bo skad by sie wziely odcinki swiateczne, sylwestrowe itp? W MNS obchodza swieta tak jak w USA wiec chyba podczas swiat tez emituja.
Nieprawda. Odcinki świąteczne są emitowane przed świętami ([shadow=black]dokładniej dwa dni przed[/shadow]). Poza tym co jakiś czas przepadają odcinki z powodu US Open Tennis :) Ale te sie równoważą z naszymi skokami ::jezyk::

Na wszelki wypadek zacieniowałem, bo niektórzy mogą doszukiwać się spoilerów :roll:
Awatar użytkownika
Damians

Ten turniej o ile się nie mylę, odbywa się raz w roku i trwa kilka dni, więc co najwyżej przepadnie trzy, cztery odcinki SallyFanie.
Natomiast nasza TVP1 szuka byle pretekstu, aby nie wyemitować MNS. I gdy nie wyemituje w jednym dniu to automatycznie jesteśmy dwa odcinki do tyłu. A takie sytuacje zdarzają się bardzo często, nie tylko z powodu Małysza, ale także innych wydarzeń, np. żałoba narodowa( która ostatnio się zdarza u nas bardzo często).

I to na pewno nie wyrówna się z USA.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Tak, TVP znacznie więcej traci odcinków MNS niż w Stanach, tam raczej emitują każdego dnia chyba ,że są to jakieś wydarzenia sportowe bardzo ważne albo jest jakiś inny ważny powód jak ataki terrorystyczne a u nas wystarczy ,że prezydent wygłasza przemówienie i już MNS znika...
Nobody does it better
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Zgadzam się z Damiansem. TVP raczej nie dopuści do tego, by w Polsce emisja byłaby mniej więcej w tym samym czasie, co premiera amerykańska. Powody są prozaiczne. Po prostu nie da się szybko przesłac taśmy do naszego kraju. Musi istnieć pewien margines, podejrzewam, że będzie taki ok pół roku może rok. Więc wygrają tutaj sprawy techniczne.
Abec

Post autor: Abec »

Alexander, kiedy Ty widziałeś prezydenta (i którego) w porze MnS? ::cojest:: ::chytry:: ::krzyw::
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Damians

Alexandrowi chodziło chyba o to, że jak prezydent ogłosi żałobę, to TVP od razu to wykorzystuje żeby nie wyemitować MNS :evil: A wszystko inne i tak emituje.... ::plask wczolo: Tak przynajmniej ja uważam.
Abec

Post autor: Abec »

Dawidek pisze:Zgadzam się z Damiansem. TVP raczej nie dopuści do tego, by w Polsce emisja byłaby mniej więcej w tym samym czasie, co premiera amerykańska. Powody są prozaiczne. Po prostu nie da się szybko przesłac taśmy do naszego kraju. Musi istnieć pewien margines, podejrzewam, że będzie taki ok pół roku może rok. Więc wygrają tutaj sprawy techniczne.
Da się ;) AXN emitowała Lost i Jericho kilkanaście dni po amerykańskiej prapremierze. Inna rzecz, czy TVP1 będzie im się chciało to robić dla pogardzanej soupki ;)
Damians pisze:Alexandrowi chodziło chyba o to, że jak prezydent ogłosi żałobę, to TVP od razu to wykorzystuje żeby nie wyemitować MNS :evil: A wszystko inne i tak emituje.... ::plask wczolo: Tak przynajmniej ja uważam.
Aha, to to rozumiem.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
compek

Post autor: compek »

Lepiej zamiast gadać to ślijmy maile do TVP1 żeby nowe odcinki kupili, bo nie wiadomo co się stanie za nowego prezesa.
Electra

Post autor: Electra »

3 to moim zdaniem za dużo. 2 w sam raz. Tak jak już wcześniej mówiliście, ja równiez nie chcę całego dnia przed telepudłem spędzać. Teraz robi się cieplutko, milutko to pewnie i te dwa czasem będą mi przepadać :roll:. Lepiej się skupić nad tym, aby TVP nie zaskoczyło nas czymś nie przyjemnym...
ODPOWIEDZ