Ja taką zrobię jak będę mieć więcej ujęć i lepszą wersjęDeaconFan pisze:W sumie szkoda, że nie zdecydowano się też na piosenkę z tyłówki
Na dobre i na złe
A mnie irytuje to jednolite tło, na którym spokojnie mogłyby być powklejane te "medyczne" ujęcia na salę operacyjną, probówki itp
Czcionka, którą podpisani są bohaterowi jest zbyt zwykła
I również mam nadzieję, że ujęcia będą się zmieniać w zależności od odcinka
Ogólnie to tragedii nie ma, ale jednak tak ostatnia była stanowczo bardziej profesjonalna

-
Dawidek
- Administrator
Dobrze, że zostawiono starą muzykę. Jest ona tak charakterystyczna dla serialu, że lepiej nie wprowadzać rewolucji.
Sama czołówka jest nowocześniejsza. Jedynie podpisy zlewają się ze zbyt jasnym tłem. Szczególnie to widać przy "W poprzednich odcinkach", te "światełko" nie wygląda zbyt profesjonalnie.
Sama czołówka jest nowocześniejsza. Jedynie podpisy zlewają się ze zbyt jasnym tłem. Szczególnie to widać przy "W poprzednich odcinkach", te "światełko" nie wygląda zbyt profesjonalnie.
- fandantego
Mnie się czołówka jakoś specjalnie nie podoba 
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Córka Wiki - Blanka o ile dobrze pamiętam pojawiła się pod koniec zeszłotygodniowego odcinka. Przyjechała z Hiszpanii, bo chyba najwyraźniej zachciało jej się trochę pobyć z prawdziwą mamą. Wiktoria oczywiście nie chce się nią zajmować. W sumie albo trochę nieuważnie oglądałem, albo sam już nie wiem, ale nie bardzo rozumiem skąd nagle u Blanki taka chęć do spotykania się z Wiktorią.Lizzy pisze:Oglądam ostatnio regularnie, ale ominęłam zeszłotygodniowy odcinek i może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tą akcją z córką Wiki?
Co do ostatniego odcinka to był świetny.
Fajne też sceny z Latoszkami i Zosią. Dobrze widzieć z powrotem Małgorzatę Foremniak w serialu. No i końcówka niezła z tym wypadkiem (?).
Dobrze też, że w końcu było trochę więcej Konicy, chociaż brak ciągle Marty i Bożenki, które przecież kiedyś odgrywały ważną rolę w serialu.
A, no i zapomniałbym - Hana jest super. Bardzo ją lubię.
Co do czołówki to nie było jak dawniej co odcinek aktualizacji. Uważam, że powinni koniecznie dodać Pawicę jako dyrektora, poza tym on jest prawie od początku serialu.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
A skąd ta Blainka się w ogóle wzięła?DeaconFan pisze:Córka Wiki - Blanka o ile dobrze pamiętam pojawiła się pod koniec zeszłotygodniowego odcinka. Przyjechała z Hiszpanii, bo chyba najwyraźniej zachciało jej się trochę pobyć z prawdziwą mamą. Wiktoria oczywiście nie chce się nią zajmować. W sumie albo trochę nieuważnie oglądałem, albo sam już nie wiem, ale nie bardzo rozumiem skąd nagle u Blanki taka chęć do spotykania się z Wiktorią.Lizzy pisze:Oglądam ostatnio regularnie, ale ominęłam zeszłotygodniowy odcinek i może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tą akcją z córką Wiki?![]()
No właśnie znikąd. Przyjechała sobie tak bez zapowiedzi. I wpadła akurat do Wiki, jak była wspólna kolacja rezydentów w ich hotelu.Lizzy pisze:A skąd ta Blainka się w ogóle wzięła? bo w zeszłym roku oglądałam tak "w kratkę" stąd nie bardzo ogarniam ten wątek
A, ogólnie skąd się wzięła? Już szczegółów historii nie pamiętam, ale Wiki zaszła w ciążę z Wojtkiem, który chyba był jej wykładowcą, albo jakimś korepetytorem czy coś jak miała bodajże 17 lat. Nie chciała sama jej wychowywać i oddała ją matce pod opiekę. Z tym, że posunęły się do takiego kłamstwa, że Blanka miała Wiki uważać za siostrę, a swoją babcię za matkę. A ten Wojtek o dziecku nie wiedział, dopiero niedawno się dowiedział i poczuł się do roli ojca. On nawet jakiś czas był w czołówce. Potem wraz z Blanką wyjechał do Hiszpanii i zniknęli a teraz ona sama jakoś wróciła.
Ostatnio zmieniony 2011-11-05, 20:49 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 3 razy.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Okazało się, że Wiktoria urodziła dziecko i oddała je swoim rodzicom, bo nie chciała się nią zajmować. Wszystko byłoby dobrze, ale Blanka miała wadę serce chyba i musiała przyjechać na leczenie. Wtedy wszyscy poznali prawdę i na tym się skończyło, bo dzieczynka wróciła do Hiszpanii. Teraz nagle wróciła i to jeszcze jako takie dziwadło 
A ja mam za to takie pytanie, może ktoś się lepiej orientuje?
Jak to jest z tymi oddziałami w szpitalu? Ile ich jest i jakie i kto nimi w końcu kieruje?
Teraz nagle Konica został ordynatorem oddziału ratunkowego (a kto był przed nim? Sambor?), a raczej p.o. ordynatora. A na internie kto jest ordynatorem? Orlicka chyba (chociaż o niej ostatnio bardziej mówią niż ją pokazują)? Na ginekologii/oddziale położniczym za to chyba Wójcik jest ordynatorem.
Jak to jest z tymi oddziałami w szpitalu? Ile ich jest i jakie i kto nimi w końcu kieruje?
Teraz nagle Konica został ordynatorem oddziału ratunkowego (a kto był przed nim? Sambor?), a raczej p.o. ordynatora. A na internie kto jest ordynatorem? Orlicka chyba (chociaż o niej ostatnio bardziej mówią niż ją pokazują)? Na ginekologii/oddziale położniczym za to chyba Wójcik jest ordynatorem.
Kolejny fajny odcinek za nami.
Bardzo fajnie się oglądało przez cały odcinek znowu po przerwie Małgorzatę Foremniak. I do tego sceny Zosi i Piotra. Czekałem na to i się nie zawiodłem.
Fajnie, że pojawił się Tomek, ale pewnie tylko na chwilę. Ale ta jego nowa fryzura...
Sambor znowu ma przerąbane. Czułem, że będzie miał problemy przez tę bójkę w szpitalu.
Mąż Agaty - Paweł chyba jest troszeczkę "crazy".
Ale za to jaki ciekawy wątek mamy teraz z nim i Agatą. 
Bardzo fajnie się oglądało przez cały odcinek znowu po przerwie Małgorzatę Foremniak. I do tego sceny Zosi i Piotra. Czekałem na to i się nie zawiodłem.
Fajnie, że pojawił się Tomek, ale pewnie tylko na chwilę. Ale ta jego nowa fryzura...
Sambor znowu ma przerąbane. Czułem, że będzie miał problemy przez tę bójkę w szpitalu.
Mąż Agaty - Paweł chyba jest troszeczkę "crazy".
No właśnie. Ogólnie ona mi się podoba, ale aż żal patrzeć gdy nie ma tradycyjnych aktualizacji co odcinek. Albo mogliby chociaż zrobić dwie albo trzy wersje openingu z różnymi postaciami (tak jak w Y&R). Obowiązkowo przecież powinien być w czołówce Pawica, poza tym jeszcze Ruud, Żakowa, Bożenka jak się pojawi...Mareczek pisze:Tylko niech zrobią coś z czołówką
Ciekawe czy zaktualizują jak pojawi się w końcu Żebrowski i dodatku Żmijewski powróci (choć pewnie znów tylko na chwilę).
Ostatnio zmieniony 2011-11-14, 21:47 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziś brak mi było Zosi, Piotra, Leny, Witka, no ale jak zwykle się nie nudziłem.
Najlepszy obecnie wątek to jak dla mnie chyba Agata i jej "crazy' mąż - Paweł.
Próbuję miejscami zrozumieć tę jego zazdrość, bo Agata to przecież bardzo atrakcyjna kobieta (przynajmniej jak dla mnie
) i może podobać się wielu facetom, ale to jak jej "ugotował" telefon to było już mega przegięcie.
No i na koniec bardzo mnie zaciekawiła ta wiadomość do niego. Jaka Dorota? Bardzo ciekawe....
Bardzo fajne sceny też z Przemkiem i Ludmiłą. Naprawdę mi się podoba ta para. I ile ten Przemek dla niej robi.
Pojawiła się pierwsza wzmianka o doktorze Falkowiczu...
Blanka i jej wygląd mnie rozbraja po prostu. Liczę na ciekawy dalszy rozwój tego wątku.
Najlepszy obecnie wątek to jak dla mnie chyba Agata i jej "crazy' mąż - Paweł.
Bardzo fajne sceny też z Przemkiem i Ludmiłą. Naprawdę mi się podoba ta para. I ile ten Przemek dla niej robi.
Blanka i jej wygląd mnie rozbraja po prostu. Liczę na ciekawy dalszy rozwój tego wątku.
Ostatnio zmieniony 2011-11-18, 22:50 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.