Plebania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Wielkopiątkowa "Plebania" w tym roku wyszła rewelacyjnie. :D Sceny z występu hip-hopowców przeplatane ściaganie Makowskiego wyszły świetnie, dziwne tylko, że ta młodzież mało mająca do czynienia dotychczas z Kościołem napisała taki dogłębnie trafiający w ludzi tekst, ale to tylko szczegół. :wink:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Pottermaniack pisze:mało mająca do czynienia dotychczas z Kościołem napisała taki dogłębnie trafiający w ludzi tekst, ale to tylko szczegół.
W Boże Narodzenie wystawiali Jasełka, zresztą bardzo podobne do tego dzisiejszego przedstawienia, to jakieś doświadczenie mają :wink:
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Damians pisze:
Pottermaniack pisze:mało mająca do czynienia dotychczas z Kościołem napisała taki dogłębnie trafiający w ludzi tekst, ale to tylko szczegół.
W Boże Narodzenie wystawiali Jasełka, zresztą bardzo podobne do tego dzisiejszego przedstawienia, to jakieś doświadczenie mają :wink:
Pasja jest trudniejsza w przekazie od jasełek, wcześniej też było widać, że nie rozumieli jej tematyki, kiedy chcieli wykrzyczeć ludziom, że "każdy z was jest zwykłym śmieciem".
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Ja zawsze bardzo lubiłem Plebanię, aczkolwiek od około pół roku serial stracił w moich oczach. Uwielbiam Tracza, w naszej telewizji nie było wcześniej tak mądrej i ciekawej postaci. Lubie też oglądać Grzybową i jej pchanie nosa w nie swoje sprawy. No Tak czy nie?
Awatar użytkownika
Damians

W linku zapodanym przez ipo wyczytałem, że od września Plebania będzie miała nową czołówkę!
Czołówka Plebanii była dosyć charakterystyczna i ładna, chyba w dwa lata temu przeszła lekki tuning, mam nadzieję, że nowa nie będzie gorsza.
A ciekawo, jak tam z klanową czołówką :lol:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ciekaw jestem tej nowej czołówki Plebanii. :)

Na nową czołówkę "Klanu" wydaje mi się, że nie ma niestety co liczyć. :lol:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Plebania tez zaskoczy!

Już na samym początku sezon w wypadku serialowym zginie Kasia(Weronika Parys,córka Krystyny, która jest w serialu od początku) oraz Rafał (Tomasz Błasiak)
Nie mogę uwierzyc zwłaszcza w śmierc Kasii, to jakby w Klanoe uśmiercili Bożenkę!Szok!
Dobrze, że za żadnym z nich nie przepadam, także jestem zadowolony, że będzie się dużo działo i to nie kosztem moich ulubionych bohaterów
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Faktycznie, szokujące.

Ale ta śmierć Kasi jest potwierdzona? Bo słyszałem tylko, że zginie Rafał.

Ten wątek kojarzy mi się z dawnym wątkiem w Y&R, gdzie w 2004 roku Daniel i Cassie (córka Sharon i Nicka) mieli wypadek i w wyniku obrażeń Cassie zmarła (a była nastolatką).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Ale to na pewno potwierdzona informacja? Bo w gazetach było podane, że Kasia i Rafał będą mieli tylko wypadek, nie było wspomniane o ich śmierci.
Dodatkowo ma się pojawić nowa pani burmistrz, która popadnie w konflikt z Traczem. :P
Awatar użytkownika
Damians

No właśnie, skąd masz trę informację Bolly?
A dzisiaj rano widziałem jesienną reklamówkę Plebanii - genialna :D
Taka mroczna, z jednej strony ślub, z drugiej wieniec pogrzebowy, z ciemności wyłania się Tracz...
Jak tylko znajdę ją w Necie, to podam link.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

"Nowy sezon PLEBANII zapowiada się niezwykle emocjonująco. Z fabuły serialu na zawsze znika tulczyńska kuchnia i stara plebania. Teraz cała akcja toczyć się będzie już w Hrubielowie, a z każdym nowym bohaterem widzowie Plebanii zaproszeni będą w nowe, nieznane dotąd miejsca."
Ostatnio zmieniony 2010-09-04, 22:44 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Niezbyt podobają mi się te zmiany. Kuchnia babci Józi powinna zostać, bo to takie najbardziej rozpoznawalne miesjce w Plebanii. Bardzo nie podoba mi się pomysł uśmiercenia Kasi, która jest od początku, zaś śmierc Rafała mnie ni grzeje i nie ziębi. po tym jak zmienili aktora to mogą uśmiercić. Tylko co z Krysią?
Ostatnio zmieniony 2010-09-04, 22:44 przez sharkinator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damians

Plebania przeszła sporą przemianę, pierwszy odcinek nowej serii bardzo mroczny.

Czołówka - na pewno lepsza od tej poprzedniej, od razu jest zaznaczenie, że akcja toczy się w mieście. Babcia Józia kiwa głową, jak Sally w czołówce MNS :lol:
Jeszcze klika razy muszę ją zobaczyć, ale na szczęście nie jest zbyt przesłodzona, pierwsze wrażenie więc pozytywne.

W kocu widzimy Tracza w pracy. I tu od razu nowoczesne biuro i.. handel ludźmi :twisted:

Jak Kasia wychodziła, długa patrzyła się na Krystynę, było wiadomo, ze coś się stanie. Szkoda, że nie pokazali wypadku, ale to już chyba przerasta budżety naszych rodzimych produkcji, dobrze, że chociaż pokazali miejsce wypadku, wyglądało przerażająco. I jeszcze te kwiaty...

I co ciekawe, jutro nie będzie nowego dnia, tlyko kontynuacja dzisiejszego. To też spora odmiana.

Wszystko fajnie, tylko pora emisji wątpliwa. Ale zobaczymy, jaka będzie oglądalność. Chociaż, jak się siedzi w domu ( jak ja dzisiaj ), to jest fajny maraton - od Polityki przy kawie, przez dwie Mody do Plebani. Teraz godzinka przerwy i Klan.
Trzeba oglądać, póki jest czas, w październiku się skończy :P
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Bardzo podoba mi się nowa czołówka :P
Miło widzieć w niej Grzybową, Artura, Iwonę, Mateusza, Ewę, Śliwińskiego :)
Ale zastanawia mnie obecność Krystiana Wieczorka :roll:
Damians pisze:W kocu widzimy Tracza w pracy. I tu od razu nowoczesne biuro i.. handel ludźmi
To chyba jego nowy dom :twisted:
ODPOWIEDZ