Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Może zerknę na stare odcinki, jednak na pewno nie regularnie, bo nie bd mieć na to czasu :wink:
Grisza

Post autor: Grisza »

Moim zdaniem to będzie cios, dla serialu. Napewno nie będzie nikt aż tak oglądał NDINZ bo w ostatnim sezonie serial oglądało chyba 5,6mln widzów, a teraz pewnie tylko 4. Ten serial zawsze był nadawany we weekend, nie rozumiem tego.
Grisza :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Na moje oko "NDiNZ" nie straci wielkiej widowni, bo konkurencja nie ma wielkich atutów o tej samej porze. Jedyną realną konkurencją mogą być mecze Ligi Mistrzów na Jedynce.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

SPOILERY:

W nowym sezonie do obsady serialu dołączą trzy nowe postaci:

- dr Marek Rogalski (Jan Wieczorkowski), który będzie zainteresowany Agatą (uważam, że to całkiem fajny pomysł :D)
a także dwie pielęgniarki, które będą rywalizować o posadę oddziałowej - Wasikowa (Ewa Serwa) oraz Iza (Magdalena Waligórska).

Źródło: http://superseriale.se.pl/seriale/na-do ... 74714.html

Myślę, że w związku z tymi zmianami obsadowymi można oczekiwać aktualizacji czołówki. :P
Z pewnych źródeł wiem także, że najprawdopodobniej nie tylko Piotr Gawryło przeżyje strzelaninę na koniec poprzedniego sezonu, ale przeżyje także Falkowicz, który zostaje na kolejny sezon!
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

DeaconFan pisze:SPOILERY:

dr Marek Rogalski (Jan Wieczorkowski)
hmhm... a tak się zarzekał po "Klanie" ze nigdy nie zagra w tasiemcu który ma powyżej 100 odcinków :roll:
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Atwt pisze:hmhm... a tak się zarzekał po "Klanie" ze nigdy nie zagra w tasiemcu który ma powyżej 100 odcinków
No właśnie, ciekawe. Ale tak samo Michał Żebrowski się zarzekał, że też nigdy nie wystąpi w tasiemcu i chyba tak mu się spodobało, że prawdopodobnie zostaje na kolejny sezon. :P Tylko ciekawe co będzie robił, skoro wydało się, że jest oszustem.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Nie wiedziałem że Kożuchowska grała w NDiNZ :shock:
Awatar użytkownika
Mareczek

Jan Wieczorkowski dołączył do obsady NDiNZ i już ma swoje ujęcie w czołówce, wobec tego nie mogłem się powtrzymać, żeby (jak zwykle) zmienić kolejność :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=eVCGd9IS7kA
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

DeaconFan pisze:Ciekawa scena z przeszłości, warto sobie przypomnieć - postrzelenie Bruna:

http://www.youtube.com/watch?v=saq8nsaQ-Lg
Dziś był ten odcinek na TVP Seriale - świetne sceny z Tomkiem i Zosia, gdy ten informuje ją o zaistniałej sytuacji(genialna muzyka w tej scenie :serce: ), Agatą obwiniającą o wszystko policjantów oraz reakcja Eli.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczku, jak to się stało, że polubiłeś Falkowicza? Pamiętam, że nie przepadałeś na początku za tą postacią oraz Michałem Żebrowskim w tej roli. :P

Oglądam niestety tylko sporadycznie obecne odcinki, ale śledzę cały czas streszczenia.
Kibicuję parze Hana/Piotr, jednak James też jest całkiem fajną postacią. Nie cierpię za to Magdy granej przez Dereszowską i nigdy jej nie polubię. Niech znika jak najprędzej z tego serialu, ginie w wypadku, wyjeżdża, cokolwiek... :x

Marek grany przez Jana Wieczorkowskiego jest nawet fajną postacią. Pasuje do Agaty jak nikt inny obecnie.

Cieszy mnie też to, że scenarzyści znaleźli sposób na zatrzymanie postaci Falkowicza w serialu na kolejny sezon. :) Jest świetnym czarnym charakterem.

Natomiast kompletnie beznadziejne posunięcie scenarzystów to rozwalenie związku Konica/Marta i to co zrobiła Marta (off-screen)... ::kwasny::
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:Mareczku, jak to się stało, że polubiłeś Falkowicza? Pamiętam, że nie przepadałeś na początku za tą postacią oraz Michałem Żebrowskim w tej roli.
W tym sezonie jest moja ulubioną postacią :D Zdecydowanie lubię takie czarne charaktery, kiedy już wszyscy wiedzą, że jest zły, ale nie mogą mu nic wielkiego zrobić. :twisted:
Awatar użytkownika
Mareczek

Fajne video ze zdjęciami z serialu od 1999 :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=SrxOlG1C0J8
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Mareczek pisze:Fajne video ze zdjęciami z serialu od 1999 :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=SrxOlG1C0J8
Wtedy ten serial był naprawdę świetny :wink:
Sam regularnie śledziłem odcinki. Myślę, że obecne na pewno im nie dorównują.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Sexi Ricky pisze: Wtedy ten serial był naprawdę świetny :wink:
Kiedy? Przecież są tam ujęcia nawet z roku 2011. Ja obecnie jestem na odcinkach z listopada 2011 i serial ciągle trzyma poziom. Bardzo wiele osób jest wiernych serialowi i nie narzeka, wystarczy spojrzeć na komentarze na fanpage'u NDiNZ.
Awatar użytkownika
DeaconFan

sharkinator pisze:Kiedy? Przecież są tam ujęcia nawet z roku 2011. Ja obecnie jestem na odcinkach z listopada 2011 i serial ciągle trzyma poziom. Bardzo wiele osób jest wiernych serialowi i nie narzeka, wystarczy spojrzeć na komentarze na fanpage'u NDiNZ.
To prawda. Serial trzyma naprawdę wysoki poziom. Jakoś w latach 2005-2007 można już było czuć pewien zastój, wątki z Burskimi już nie były takie jak kiedyś. Wprowadzenie wielu całkiem nowych postaci w tym przede wszystkim rezydentów (Wiktoria, Przemek, Agata) wyszło serialowi na dobre. :D Do tego takie postaci w ostatnich sezonach jak Piotr Gawryło, Hana Goldberg, czy Andrzej Falkowicz to strzał w dziesiątkę! :D Nie wyobrażam sobie bez nich obecnego NDINZ. Nawet przyzwyczaiłem się już dawno do braku Zosi i Kuby, których wątek zwyczajnie w końcu musiał się wypalić. Natomiast dobrze też, że nadal występują takie dawne postaci jak Latoszek, Lena, Tretter, czy Sambor. Brakowałoby mi każdego z nich na swój sposób.

Do tego w serialu jest coraz więcej scen akcji, nawet kręcono sceny w Izraelu. Bardzo mi się to wszystko podoba. :)
ODPOWIEDZ