Telenowele latynoamerykańskie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Marisa

Post autor: Marisa »

O tak, jakby puścili Rebelde byłabym w siódmym niebie :D
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Wasza lista telenowel jest impomująca. Ja zaczynałem od "Cristal", a potem widziałem wszystkie (prawie), które leciały na TVP3. "Maria Celeste" i "Maria z przedmieścia" to rewelacje. :serce: "Gorzkie dziedzictwo ("Llovizna" w oryginale), to tez bardzo ciekawy serial - układem troche przypomina MnS. Rewelacją dla mnie była "Niezapomniana" - a piosenka tytułowa czasem mi chodzi po głowie. :serce:
Z TVN-owskich widziałem "Rosalindę", "Paulinę", "Esmieraldę" - z tych piosenki tez mi chodzą po głowie. :serce:
Dziś już nie mam czasu na oglądanie telenowel. Ale chętnie bym sobie jakąś w tv obejrzał.
Marisa

Jednak jestem w siódmym niebie :D . Od 22.10 na antenie TV4 mają puścić Rebelde! :D Cud! :mrgreen: Jedyny minus to godz. emisji- 16.10 (pokrywa się z MNS). Ale liczę, że ktoś na forum ultimo będzie nagrywał! :D

Bridge <3 29.10
Awatar użytkownika
Mandy

Post autor: Mandy »

"Kobieta Judasz"
"Jesteś moim życiem"
"Paulina"
"Esmeralda"
"Ojciec Coraje"
"Serce dla serca"
"Przyjaciółki i rywalki"
"Maria z przedmieścia"
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Nie przepadam za telenowelami. Jedyna jaką oglądałem to ,,Zbuntowany anioł'' z Natalią Oreiro i Facundo Araną. Do dziś nie mogę przeboleć, że Milagros została z Ivo, a nie ze wspaniałym moim zdaniem Sergiem. Próbowałem też się wciągnąć w oglądanie "Jesteś moim życiem" i "Prawa pożądania", ale się nie udało. Nie były tak dobre jak ,,Zbuntowany anioł'', który z chęcią obejżałbym jeszcze raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

A ogląda ktoś z was "Marinę" ::chytry:: Ta produkcja totalnie zaskakuje - nic nie jest tak jak w każdej innej telenoweli, poczynając od tego, że już w 6 odcinku główni bohaterowie się pobierają :twisted: , przez przyspieszenia w czasie typu "6 lat później", aż do zmiany aktora głównego bohatera w środku! 13 odcinka chyba :wink: Bardziej mnie fascynuje jej odmienność niż sama fabuła ::jezyk::

P.S. DeaconFanie, też oglądałam Zbuntowanego Anioła, byłam wtedy w 6 klasie podstawówki :zeby: A 2 lata później obejrzałam sobie powtórnie :) To były czasy 8)
Marisa

Oczywiście, że oglądam Marinę! :D . Rzeczywiście świetna telcia, ale wiem już co się wydarzy, no Marina to remake telenoweli "Maria z przedmieścia", którą kiedyś emitowało TVP3 :wink: .

Bridge <3 29.10
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ja oglądam "Jesteś moim życiem" na Polsacie ::jezyk:: Bo na TV 4 godzina mi nie odpowiadała ::chytry:: To zdecydoawnie najlepszy serial tego tepy :serce: Pamiętam że jak byłem jeszcze w podstawówce to oglądałem:

:arrow: Anhela (nie wiem czy dobrze napisałem)
:arrow: Porywy serca
:arrow: niepamiętam tytułu, ale był tam: Frederico Riviero, Donia Consuello.... I taka Cristina z czarnymi włosami co udawała ślepą... Ktoś zna to?
Marisa

To ostatnie to Ambrazame muy fuerte (W niewoli uczuć). Klasyka :D . Świetna telenowela i gra Cesara Evory jako czarnego charakteru :D .

Bridge <3 29.10
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nie oglądam "Mariny", ale opis przedstawiony parę postów wyżej mi skojarzył się się z "Marią z przedmieścia", gdzie akcja toczyła się bodajże przez 16 lat. Bo ta telenowela rzeczywiście trochę nie pasowała do innych. Zauważyłem, że Televisa tak konstruuje część swoich produkcji, że akcja czasem w ciągu jednej chwili przenosi się o kilka, a nawet kilkanaście lat w przyszłość. I prawie zawsze pierwszy odcinek toczy się "dwadzieścia lat wcześniej" niż główny wątek. Tak było na przykład w "Esmeraldzie". Wenezuelskie telenowele tez stosują ten patent, ale mniej chętnie - tak mi sie wydaje.
Ambrossia Moore

Post autor: Ambrossia Moore »

Moje ulubione telenowele:

:arrow: Marina :serce: :serce:
:arrow: Cena Marzeń :serce:
:arrow: Jesteś moim życiem
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Ominęłam chyba 2 odcinki, włączam sobie dziś Marinę w celu sprawdzenia co się dzieje a tu 10 lat w przód się zrobiło ::loll:: Pomijam, że sama Marina wciąż wygląda tak samo, zero zmarszczek ::loll::
Ale nie wiedziałam że to jest remake - ciekawe, że taki pomysł jest znów realizowany :)
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Ranking oglądalności z Meksyku (zeszły tydzień, jak widać dużo nowości):

PASION: 19.7
JUAN QUERENDON: 15.8
AL DIABLO CON LOS GUAPOS: 11.9
MIENTRAS HAYA VIDA: 11.5
AMOR MIO: 10.9
SE BUSCA UN HOMBRE: 10.7
MUCHACHITAS COMO TU: 9.7
LOLA: 9.7
MUJER CASOS DE LA VIDA REAL: 9.5
MARIA ISABEL: 9.5
ABRAZAME MUY FUERTE: 8.8
AMOR SIN MAQUILLAJE: 8.3 - ("Miłość bez makijażu" - miał być taki hicior z Marlene Favela, a tu jednak zalicza niskie pozycje w rankingu ::chytry:: )
BELLEZAS: 7.6
LAZOS DE AMOR: 6.7
Marisa

Widzę, że powtarzają Marię Isabelę 8) Wow Pasion na pierwszym miejscu, Estrada znowu postanowiła powtórzyć sukces "Amor real" i "Alborady" i wyprodukowała telenowelę kostiumową. Główna rola oczywiście Colunga. Nie zbyt go lubię, ale Susana i Rulli fajnie wyglądają :) .

Bridge <3 29.10
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Mariso, Estrada chyba zaczyna korzystać ze starych, sprawdzonych już przepisów na dobrą telenowelę. :)

Najpierw fotka promocyjna z "Amor Sin Maquillaje". Nie wiem czemu, ale każda tela, w której Favela jest protagonistką, momentalnie mnie odstrasza. ::chytry::
Obrazek

No i "Pasión". Akcja dzieje się w XVIII wieku, a nie jak w "Amor Real" - XIX. Wszyscy wyglądają super, Fernando nieźle, Susana ładnie, mimo, że pierwsze zmarszczki wychodzą no i Sebastian w długich włosach wygląda super. :serce:

Susana Gonzalez es Camila Darien
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fernando Colunga es Ricardo de Salamanca y Almonte
Obrazek

Nasza rodaczka - Maya Mishalska es Ursula Mancera y Mendoza (ale nie mogę jeszcze skumać czy to kontrafigura czy nie; za oglądanie biorę się dziś w nocy :) )
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I ciekawostka... Po 6 odcinkach, telę okrzyknięto klapą.. :D A w rankingach ma niemal 20 milionów.
ODPOWIEDZ