Zniewolona (Kriepostnaja)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
B@r
x 62

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

Szkoda, że na nowe odcinki przyjdzie nam czekać przynajmniej do jesieni.

Bezusowa skradła trzeci sezon, a jej odkupienie domu uciech i to jak gadała do tych wiejskich prostytutek – mistrzostwo. Fajnie też, że dała dużo pieniędzy na przyszłość syna Bezusa.
Nie rozumiem tylko jakim cudem Bezus sfingował swoją śmierć? Czyje ciało znaleziono? I w jaki sposób ten chłop, co Bezus go pytał czy chce zarobić mu pomógł? Trochę to niejasne. Rognieda jednak skapła się, że on żyje bo uśmiechnęła się pod nosem jak zapytała czy miał wszystkie zęby bo szczycił się idealnym uzębieniem i oficer powiedział, że owszem wszystkie, a przecież on miał braki w uzębieniu. :lol:

Zaskakujące, że okazało się, że Madame Makarowa ma córkę. Po Rogniedzie to moja ulubiona bohaterka.

Oczywiście wątek Pawliny z Karpem rozegrał się tak jak podejrzewałem, ale to fajnie. Gorzej za to, że Nazar opuścił Olgę.

Co do Żadana to żenada. On i jego cioteczka trucicielka są siebie warci.

Fajnie za to, że Stefan z Kitty dogadali się, że dziecko Żadana będzie jego. :)

A wy jakie macie odczucia? ::chytry::

Ten sezon mi się chyba nawet bardziej podobał od drugiego. Z minusów to tylko, że mało rozwinęli wątek Halki, bo poza tym, że w jednym odcinku Jaszka porwał jej dziecko i pomagała Larysie spotykać się z synem czy dowiedziała się o kolejnej ciąży to jej nie było.
Ostatnio zmieniony 2022-03-19, 11:05 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Po dłuższej przerwie "Zniewolona" wróciła do VoD TVP. Są wszystkie dotychczas wyemitowane odcinki: https://vod.tvp.pl/seriale,18/zniewolona-odcinki,314059# .
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Udało mi się obejrzeć cały trzeci sezon. I twierdzę, że on był ze wszystkich dotychczasowych najlepszy. Chwilami aż mnie korciło, żeby obejrzeć kolejny odcinek, bo akcja się komplikowała z minuty na minutę, ale udawało mi się opanowywać ciekawość. :D

Żadan i Jabłoniewski - dwie postacie o mrocznej przeszłości, tak naprawdę to obaj są siebie warci. Katia ma pecha, że trafia na facetów, którzy mają sekrety albo niejasne powiązania. Tak naprawdę, to tylko Aleksiej najbardziej na nią zasługiwał. Szkoda, że nieciekawie skończył.

Początkowo wydawało mi się, że Rogneda jest takim demonem, która tłamsi męża i ustawia go po kątach. Z czasem okazuje się, że Bezus wcale nie jest taki święty. Te jego interesiki i układy z Żadanem pokazują, że on chciał mieć pod kontrolą coś, na co nie położyła ręki jego małżonka. Rogneda przekonała się, że nie ma całkowitej władzy nad mężem. Najlepsze było, jak przejęła salon muzyczny, kierowany przez Makarową. Schowała swoje zasady, by jak najlepiej wypaść przed towarzystwem i zaczęła swoje rządy. Kto wie, może znalazła nowe powołanie? To było dobre, jak ustanawiała nowe porządki w salonie. Ogólnie, nie przepadałem za nią, potem jej trochę kibicowałem, by zdemaskowała to środowisko pełne hipokrytów.

Niezmiennie, moimi ulubionymi postaciami są Pawlina, Makarowa, matka i brat Aleksieja (państwo Dienisenko), nieodżałowany Aleksiej i Olga Rodziewicz. Niech Nazar do niej szybko wraca.

Czekam aż całkowicie powinien się noga Piotrowi Czerwinskiemu i raz na zawsze straci swoją ukochaną Czerwinkę. Mam nadzieję, że Katia znajdzie fajnego faceta, który nie będzie typem spod ciemnej gwiazdy. Brakuje mi niektórych postaci z pierwszych dwóch sezonów. Jestem ciekawy dalszych losów Natalii a Pawlinie niech się powodzi. Zasłużyła na to.
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Re: Zniewolona (Kriepostnaja)

Widziałem już pierwszy odcinek 4 sezonu (ma on 24 odcinki) i nie jestem zadowolony z jednego z rozwiązań.
Uwaga poniżej mega spoiler, jak ktoś nie chce wiedzieć, to niech sprawdza, co jest na biało. :P

Kitty nie żyje od samego początku, nie ma jej w ani jednej scenie. Jej syn dorosły i Żadana - Janusz, którego usynowił Jabłoniewski, przyjeżdża na jej pogrzeb, gdzie spotyka się z Pawliną i Stefanem, z którym jest w konflikcie... Bez sensu "Zniewolona" bez zniewolonej... ::kwasny:: Podczas gdy stary Czerwiński żyje w najlepsze... ::loll:: ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

A może ona ożyje? :) Jeśli nie to jakiś totalny idiotyzm faktycznie... Pierwszy sezon i drugi był okropny scenariuszowo... trzeci z nową aktorką mi się podobał, może mogli na tym zakończyć.
Gdzie oglądasz? i kiedy można się spodziewać w Tvp?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Oglądam na ukraińskiej platformie streamingowej. Jak chcesz link to zapraszam na prv, bo można za darmo. Dużo tym razem dialogów jest po polsku, przez polskie wątki.

Tu spoilery i info, czemu nie ma nadal emisji czwartego sezonu w TVP i fragmenty dialogów z pierwszego odcinka - https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,3 ... darzy.html

Pawlina też umiera w pierwszym odcinku, po tym jak wyzna synowi Kitty, że jest synem Żadana, a nie Jabłoniewskiego. A Kitty dalej nie zmartwychwstaje niestety, już jestem kilka odcinków dalej, a też aktorzy mówili, że to sezon bez Kitty...
ODPOWIEDZ