Stare seriale

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Nie ten serial leciał na RTL niemieckim i nosił tytuł The Spriengfield Story na pewno taki miał. Byc może to ten sam nie wiem. Oglądałem go jakoś z 10 lat temu.
GL Forever

Post autor: GL Forever »

mailo pisze:Nie ten serial leciał na RTL niemieckim i nosił tytuł The Spriengfield Story na pewno taki miał. Byc może to ten sam nie wiem. Oglądałem go jakoś z 10 lat temu.
E, tak, tak. W Niemczech GL, miało tytuł The Spriengfield Story, ale nie jest to stary serial, bo nadal leci, tylko że np. w Niemczech już nie 8) Ej, a możemy w tym temacie pisac o starych odcinkach, albo starych sezonach seriali ?
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Polskie stare seriale lubię oglądać, zwłaszcza te z lat 60' i 70', rzeczywistość w nich jest całkiem odmienna niż ta obecna, stety czy niestety nie mogę jej pamiętać, więc oglądam je by za ich pomocą poznać chociaż część historii. Jestem w końcu Polką :wink:
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

mailo pisze:Niestety polskich seriali wymienionych przez Mareczka nigdy nie widziałem (chyba tylko 1 odc Alternatywy 4 ale mnie nie śmieszył jakoś:)

Co do zagranicznych to zapadły mi w pamięć:
Sticomy:
- "Skrzydła"
- "Marphy Brown"
- "Rosenne"
"Pełna chata"
- "Dzieciaki, kłopoty i my"

Co do obyczajowych to "Pokolenia" chyba są już stare. Poza tym "Sprawy Rossie O'Neill", "Santa Barbara" i jeszcze na niemieckim RTL oglądałem "The Spriengfield Story".

Fajne były też kryminalne:

- "Policjanici z Miami"
-"Gliniarz i prokurator"
"Żar Tropików"

[ Dodano: 2007-07-29, 19:05 ]
Abec pisze:No to o czym dyskutujemy, jak nie o serialach?

No i powstaje pytanie o granice starości. Czy np. pierwszy sezon "Klanu" sprzed dziesięciolecia się tu liczy? I o to, czy chcecie potępić ogólnie stare seriale, czy tylko polskie?
Dobre pytanie o te granice starości:) Dla mnie np "stara" piosenka to taka co ma z 2 miesiące i podobnie jest z filmami i serialami:)
A to chyba temat tylko o starych polskich serialach mailo?
Jeśli nie to powiem że tez pamiętam te co ty bo lubiłem, szkoda że "Murphy Brown" nigdy nie była powtarzana :(
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

A pamiętacie taki miniserial polski "7 życzeń"? :P Pamiętam,że oglądałem wszystkie odcinki kilka razy,a odcinków było 7. :zeby: I w każdym odcinku wszechintrygujący kot spełniał wielkie życzenia chłopca. ::jezyk::

"Daleko od szosy"-to też kiedyś bardzo śledziłem. Wspaniały serial. Ale znacznie go woliłem,gdy pojawiła się ta Ania,bo odcinki ze wsią były,moim zdaniem,dużo mniej ciekawe. ::jezyk::

"Czterej pancerni i pies"-kiedyś wypożyczałem z wypożyczalni kaset video wszystkie części i oglądałem namiętnie,bo byłem strasznie chętny,by znać ten serial od podszewki. :zeby: I do dziś mi się on podoba.

"Przygody psa cywila" to,jak dla mnie,straszna nuda. Jakiś pies,komenda główna policji,jakoś mi tam brak fabuły. ::jezyk::

"40latek"-ciekawy,to polska klasyka,ale ja wolałem kontynuację ze "20 lat minęło,jak jeden dzień" ze starszym o 20 lat Stefanem Karwowskim. :D

"Kogel mogel" to chyba ten serial z tą blondyną,która wyruszyła do Warszawy,by niańczyć tego chłopca. :D Ona uciekła sprzed ołtarza,hehe. ::jezyk::

"Zmiennicy"-ciekawa fabuła-kobieta udająca faceta - taksówkarza za kółkiem. ::jezyk:: Ale to chyba był akurat epizod. ::jezyk::

Co do zagranicznych:
Macgyvera śledziłem - 'superfacet' - wszystko potrafiący. :zeby: Drużyna A to pamiętam,że to był hit w kręgu moich kolegów. ::jezyk:: Pamiętam,że się bawiliśmy w taką drużynę na podwórku. ::loll:: "Gliniarz i prokurator"-tego jakoś nigdy specjalnie nie oglądałem,ale niedawno TVP1 to powtarzało. A pamiętacie "Detektywa w sutannie"? ::jezyk:: Zawsze fajne zagadki ten ksiądz rozszyfrowywał. ::jezyk::

Pamiętam,że dużo sitcomów oglądałem na RTLu,były w sam raz po Flinstonach w nocy. :zeby: I jednym z nich był "Alf".

Co do starych seriali. Nikt mi nie wmówi,że np. soap opera,która jest emitowana od 70 lat nie jest starym serialem :!: To w takim razie czym jest? I na jakiej podstawie stwierdzać,że stare to tylko te zakończone? :?
If you can't beat them, join them...
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Thorne pisze:Co do starych seriali. Nikt mi nie wmówi,że np. soap opera,która jest emitowana od 70 lat nie jest starym serialem :!: To w takim razie czym jest? I na jakiej podstawie stwierdzać,że stare to tylko te zakończone? :?
Tak sobie jednak myślę, że o starych sezonach oper mydlanych, możemy pisac w temacie do niej. No chyba, że jakaś soapka nie ma tematu na forum, to może i tu można pisac :roll: Oj, w sumie to jest temat - soap opery z innnych państw - więc tam możnaby pisac o tych, co nie mają tematu no, ale już sam nie wiem.
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

"7 życzeń" i Rademenes to było coś :D

"Wojna domowa", cała rodzina u mnie oglądała bo kurczę na dobrym poziomie i śmieszne w dodatku :D

"MacGyver" - maj hiroł :zeby: On potrafił zrobić wszystko z niczego, ahh wspaniały serial (leci aktualnie na tv puls chyba)

"Święty" i "Rewolwer i melonik" oraz "Randall i duch Hopkirka" to klasyki kryminalne :D
Milagros

Post autor: Milagros »

Ja zawsze oglądałam "Siedem życzeń" z tatą-bardzo mi się podobał ten serial
Swoją drogą,mogli by puścić jeszcze raz-kot Rademenes zawsze poprawiał mi humor :serce:
Lubię też "Alternatywy 4" i 'Czterdziestolatka"-ostatnio Czterdziestolatek leci na
Tvp 2 w soboty i niedziele rano
Fajni byli też Zmiennicy ze znakomitą rolą Ewy Błaszczyk
A i zapomniałam o najważniejszym-Wojna Domowa była absolutnym arcydziełem
gatunku-najbardziej lubiłam I.Kwiatkowską,A.Janowską i K.Rudzkiego
I ten nieśmiertelny tekst-Czy jest suchy chleb dla konia? ::loll::
Miłość nie potępia- miłość oczyszcza i dźwiga.
(Henrik Ibsen)
Właśnie napisałam 300 post!
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

GL forever pisze:
mailo pisze:Nie ten serial leciał na RTL niemieckim i nosił tytuł The Spriengfield Story na pewno taki miał. Byc może to ten sam nie wiem. Oglądałem go jakoś z 10 lat temu.
E, tak, tak. W Niemczech GL, miało tytuł The Spriengfield Story, ale nie jest to stary serial, bo nadal leci, tylko że np. w Niemczech już nie 8) Ej, a możemy w tym temacie pisac o starych odcinkach, albo starych sezonach seriali ?
Aha no to ogladałem GL i nie wiedziałem nawet i tym:) Faktycznie teraz mi się przypomniało że Santa Barbara miała na RTL tytuł "California Clan" (wie ktoś kiedy zakończyli jego emisję i kiedy?). Adex-tytuł tematu jest "Stare seriale" a Mareczek -założyciel tematu sam zaczął pisać o zagranicznych więc chyba mozna o zagranicznych też.
Co do polskich to np nie pamiętam 40-latka ale oglądałem jego kontynuację - "40-latek 20 lat póżniej"
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

A pamiętacie taki wspaniały miniserial "Dziewczyna i chłopak"??????? :D Oj,jak mogłem o nim zapomnieć! :D Uwielbiałem strasznie tę produkcję! :D To adaptacja powieści. Ale jaki klimat niesamowity...zwłaszcza ten pobyt Tomka przebranego za dziewczynę-udającego swoją siostrę-Tosię na tej wsi i ta banda chłopaków z tym rudym na czele. :zeby: Ahh,łezka w oku się kręci na same wspomnienie "Dziewczyny i chłopaka"-zwłaszcza pamiętam ten Gang. :zeby:
If you can't beat them, join them...
Milagros

Post autor: Milagros »

Thorne pisze:A pamiętacie taki wspaniały miniserial "Dziewczyna i chłopak"??????? :D Oj,jak mogłem o nim zapomnieć! :D Uwielbiałem strasznie tę produkcję! :D To adaptacja powieści. Ale jaki klimat niesamowity...zwłaszcza ten pobyt Tomka przebranego za dziewczynę-udającego swoją siostrę-Tosię na tej wsi i ta banda chłopaków z tym rudym na czele. :zeby: Ahh,łezka w oku się kręci na same wspomnienie "Dziewczyny i chłopaka"-zwłaszcza pamiętam ten Gang. :zeby:
Nie oglądałam tego serialu,ale dobrze znam temat ::ok::
Czytałam tę książkę i bardzo mi się podobała :serce:
To chyba musiało być transmitowane dawno temu,skoro nie pamiętam?
Miłość nie potępia- miłość oczyszcza i dźwiga.
(Henrik Ibsen)
Właśnie napisałam 300 post!
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

No to fajnie, więc ja moge tu pisać o "Dynastii" :D ::jezyk::
Tez pamiętam mailo że "California Clan" nazwali "Santa Barbare" -u nas ten serial nie leciał cały, nie mieli kasy zakupić na Tvp2 całego (to dzienna sopa opera),za to wieczorowa Dynastia tez była w wakacje 1990 roku emitowana równocześnie codziennie i zdobyła popularnośc i od września 1990 dalszy ciąg serii 3 leciał już jakoś co środe wieczorem a rano też o 10 ::rad:: we wrzesniu 1991 już była seria 5 -skoro dawali co tydzień wolno to szło aż skończyło się z końcem roku 1993 i w 1994 dali jeszcze spin off "Dynastia Colbych" ::plask wczolo: a ludzie się pogubili bo cofneliśmy się znowu o kilka lat w tył i śledziliśmy życie Jeffa i Fallon w Los Angeles ::kwasny:: Mniej inteligentni widzowie myśleli że to dalszy ciąg ::loll::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

A pamiętacie "Jankę"?? Też lubiałam oglądać ::rad::
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Tak to było fajne -najlepszy jej pierścień :)
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ja ponownie ogladam od jakiegos czasu Ptaki ciernistych krzewow. :serce:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ