Stare seriale
-
GL Forever
E, tak, tak. W Niemczech GL, miało tytuł The Spriengfield Story, ale nie jest to stary serial, bo nadal leci, tylko że np. w Niemczech już niemailo pisze:Nie ten serial leciał na RTL niemieckim i nosił tytuł The Spriengfield Story na pewno taki miał. Byc może to ten sam nie wiem. Oglądałem go jakoś z 10 lat temu.
Polskie stare seriale lubię oglądać, zwłaszcza te z lat 60' i 70', rzeczywistość w nich jest całkiem odmienna niż ta obecna, stety czy niestety nie mogę jej pamiętać, więc oglądam je by za ich pomocą poznać chociaż część historii. Jestem w końcu Polką 
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
- Adex-fan Brooke
A to chyba temat tylko o starych polskich serialach mailo?mailo pisze:Niestety polskich seriali wymienionych przez Mareczka nigdy nie widziałem (chyba tylko 1 odc Alternatywy 4 ale mnie nie śmieszył jakoś:)
Co do zagranicznych to zapadły mi w pamięć:
Sticomy:
- "Skrzydła"
- "Marphy Brown"
- "Rosenne"
"Pełna chata"
- "Dzieciaki, kłopoty i my"
Co do obyczajowych to "Pokolenia" chyba są już stare. Poza tym "Sprawy Rossie O'Neill", "Santa Barbara" i jeszcze na niemieckim RTL oglądałem "The Spriengfield Story".
Fajne były też kryminalne:
- "Policjanici z Miami"
-"Gliniarz i prokurator"
"Żar Tropików"
[ Dodano: 2007-07-29, 19:05 ]Dobre pytanie o te granice starości:) Dla mnie np "stara" piosenka to taka co ma z 2 miesiące i podobnie jest z filmami i serialami:)Abec pisze:No to o czym dyskutujemy, jak nie o serialach?
No i powstaje pytanie o granice starości. Czy np. pierwszy sezon "Klanu" sprzed dziesięciolecia się tu liczy? I o to, czy chcecie potępić ogólnie stare seriale, czy tylko polskie?
Jeśli nie to powiem że tez pamiętam te co ty bo lubiłem, szkoda że "Murphy Brown" nigdy nie była powtarzana
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
A pamiętacie taki miniserial polski "7 życzeń"?
Pamiętam,że oglądałem wszystkie odcinki kilka razy,a odcinków było 7.
I w każdym odcinku wszechintrygujący kot spełniał wielkie życzenia chłopca.
"Daleko od szosy"-to też kiedyś bardzo śledziłem. Wspaniały serial. Ale znacznie go woliłem,gdy pojawiła się ta Ania,bo odcinki ze wsią były,moim zdaniem,dużo mniej ciekawe.
"Czterej pancerni i pies"-kiedyś wypożyczałem z wypożyczalni kaset video wszystkie części i oglądałem namiętnie,bo byłem strasznie chętny,by znać ten serial od podszewki.
I do dziś mi się on podoba.
"Przygody psa cywila" to,jak dla mnie,straszna nuda. Jakiś pies,komenda główna policji,jakoś mi tam brak fabuły.
"40latek"-ciekawy,to polska klasyka,ale ja wolałem kontynuację ze "20 lat minęło,jak jeden dzień" ze starszym o 20 lat Stefanem Karwowskim.
"Kogel mogel" to chyba ten serial z tą blondyną,która wyruszyła do Warszawy,by niańczyć tego chłopca.
Ona uciekła sprzed ołtarza,hehe.
"Zmiennicy"-ciekawa fabuła-kobieta udająca faceta - taksówkarza za kółkiem.
Ale to chyba był akurat epizod.
Co do zagranicznych:
Macgyvera śledziłem - 'superfacet' - wszystko potrafiący.
Drużyna A to pamiętam,że to był hit w kręgu moich kolegów.
Pamiętam,że się bawiliśmy w taką drużynę na podwórku.
"Gliniarz i prokurator"-tego jakoś nigdy specjalnie nie oglądałem,ale niedawno TVP1 to powtarzało. A pamiętacie "Detektywa w sutannie"?
Zawsze fajne zagadki ten ksiądz rozszyfrowywał.
Pamiętam,że dużo sitcomów oglądałem na RTLu,były w sam raz po Flinstonach w nocy.
I jednym z nich był "Alf".
Co do starych seriali. Nikt mi nie wmówi,że np. soap opera,która jest emitowana od 70 lat nie jest starym serialem
To w takim razie czym jest? I na jakiej podstawie stwierdzać,że stare to tylko te zakończone? 
"Daleko od szosy"-to też kiedyś bardzo śledziłem. Wspaniały serial. Ale znacznie go woliłem,gdy pojawiła się ta Ania,bo odcinki ze wsią były,moim zdaniem,dużo mniej ciekawe.
"Czterej pancerni i pies"-kiedyś wypożyczałem z wypożyczalni kaset video wszystkie części i oglądałem namiętnie,bo byłem strasznie chętny,by znać ten serial od podszewki.
"Przygody psa cywila" to,jak dla mnie,straszna nuda. Jakiś pies,komenda główna policji,jakoś mi tam brak fabuły.
"40latek"-ciekawy,to polska klasyka,ale ja wolałem kontynuację ze "20 lat minęło,jak jeden dzień" ze starszym o 20 lat Stefanem Karwowskim.
"Kogel mogel" to chyba ten serial z tą blondyną,która wyruszyła do Warszawy,by niańczyć tego chłopca.
"Zmiennicy"-ciekawa fabuła-kobieta udająca faceta - taksówkarza za kółkiem.
Co do zagranicznych:
Macgyvera śledziłem - 'superfacet' - wszystko potrafiący.
Pamiętam,że dużo sitcomów oglądałem na RTLu,były w sam raz po Flinstonach w nocy.
Co do starych seriali. Nikt mi nie wmówi,że np. soap opera,która jest emitowana od 70 lat nie jest starym serialem
If you can't beat them, join them...
-
GL Forever
Tak sobie jednak myślę, że o starych sezonach oper mydlanych, możemy pisac w temacie do niej. No chyba, że jakaś soapka nie ma tematu na forum, to może i tu można pisacThorne pisze:Co do starych seriali. Nikt mi nie wmówi,że np. soap opera,która jest emitowana od 70 lat nie jest starym serialemTo w takim razie czym jest? I na jakiej podstawie stwierdzać,że stare to tylko te zakończone?
- katarzynka
"7 życzeń" i Rademenes to było coś
"Wojna domowa", cała rodzina u mnie oglądała bo kurczę na dobrym poziomie i śmieszne w dodatku
"MacGyver" - maj hiroł
On potrafił zrobić wszystko z niczego, ahh wspaniały serial (leci aktualnie na tv puls chyba)
"Święty" i "Rewolwer i melonik" oraz "Randall i duch Hopkirka" to klasyki kryminalne
"Wojna domowa", cała rodzina u mnie oglądała bo kurczę na dobrym poziomie i śmieszne w dodatku
"MacGyver" - maj hiroł
"Święty" i "Rewolwer i melonik" oraz "Randall i duch Hopkirka" to klasyki kryminalne
Ja zawsze oglądałam "Siedem życzeń" z tatą-bardzo mi się podobał ten serial
Swoją drogą,mogli by puścić jeszcze raz-kot Rademenes zawsze poprawiał mi humor
Lubię też "Alternatywy 4" i 'Czterdziestolatka"-ostatnio Czterdziestolatek leci na
Tvp 2 w soboty i niedziele rano
Fajni byli też Zmiennicy ze znakomitą rolą Ewy Błaszczyk
A i zapomniałam o najważniejszym-Wojna Domowa była absolutnym arcydziełem
gatunku-najbardziej lubiłam I.Kwiatkowską,A.Janowską i K.Rudzkiego
I ten nieśmiertelny tekst-Czy jest suchy chleb dla konia?
Swoją drogą,mogli by puścić jeszcze raz-kot Rademenes zawsze poprawiał mi humor
Lubię też "Alternatywy 4" i 'Czterdziestolatka"-ostatnio Czterdziestolatek leci na
Tvp 2 w soboty i niedziele rano
Fajni byli też Zmiennicy ze znakomitą rolą Ewy Błaszczyk
A i zapomniałam o najważniejszym-Wojna Domowa była absolutnym arcydziełem
gatunku-najbardziej lubiłam I.Kwiatkowską,A.Janowską i K.Rudzkiego
I ten nieśmiertelny tekst-Czy jest suchy chleb dla konia?
Miłość nie potępia- miłość oczyszcza i dźwiga.
(Henrik Ibsen)
Właśnie napisałam 300 post!
(Henrik Ibsen)
Aha no to ogladałem GL i nie wiedziałem nawet i tym:) Faktycznie teraz mi się przypomniało że Santa Barbara miała na RTL tytuł "California Clan" (wie ktoś kiedy zakończyli jego emisję i kiedy?). Adex-tytuł tematu jest "Stare seriale" a Mareczek -założyciel tematu sam zaczął pisać o zagranicznych więc chyba mozna o zagranicznych też.GL forever pisze:E, tak, tak. W Niemczech GL, miało tytuł The Spriengfield Story, ale nie jest to stary serial, bo nadal leci, tylko że np. w Niemczech już niemailo pisze:Nie ten serial leciał na RTL niemieckim i nosił tytuł The Spriengfield Story na pewno taki miał. Byc może to ten sam nie wiem. Oglądałem go jakoś z 10 lat temu.Ej, a możemy w tym temacie pisac o starych odcinkach, albo starych sezonach seriali ?
Co do polskich to np nie pamiętam 40-latka ale oglądałem jego kontynuację - "40-latek 20 lat póżniej"
A pamiętacie taki wspaniały miniserial "Dziewczyna i chłopak"???????
Oj,jak mogłem o nim zapomnieć!
Uwielbiałem strasznie tę produkcję!
To adaptacja powieści. Ale jaki klimat niesamowity...zwłaszcza ten pobyt Tomka przebranego za dziewczynę-udającego swoją siostrę-Tosię na tej wsi i ta banda chłopaków z tym rudym na czele.
Ahh,łezka w oku się kręci na same wspomnienie "Dziewczyny i chłopaka"-zwłaszcza pamiętam ten Gang. 
If you can't beat them, join them...
Nie oglądałam tego serialu,ale dobrze znam tematThorne pisze:A pamiętacie taki wspaniały miniserial "Dziewczyna i chłopak"???????Oj,jak mogłem o nim zapomnieć!
Uwielbiałem strasznie tę produkcję!
To adaptacja powieści. Ale jaki klimat niesamowity...zwłaszcza ten pobyt Tomka przebranego za dziewczynę-udającego swoją siostrę-Tosię na tej wsi i ta banda chłopaków z tym rudym na czele.
Ahh,łezka w oku się kręci na same wspomnienie "Dziewczyny i chłopaka"-zwłaszcza pamiętam ten Gang.
Czytałam tę książkę i bardzo mi się podobała
To chyba musiało być transmitowane dawno temu,skoro nie pamiętam?
Miłość nie potępia- miłość oczyszcza i dźwiga.
(Henrik Ibsen)
(Henrik Ibsen)
- Adex-fan Brooke
No to fajnie, więc ja moge tu pisać o "Dynastii"
Tez pamiętam mailo że "California Clan" nazwali "Santa Barbare" -u nas ten serial nie leciał cały, nie mieli kasy zakupić na Tvp2 całego (to dzienna sopa opera),za to wieczorowa Dynastia tez była w wakacje 1990 roku emitowana równocześnie codziennie i zdobyła popularnośc i od września 1990 dalszy ciąg serii 3 leciał już jakoś co środe wieczorem a rano też o 10
we wrzesniu 1991 już była seria 5 -skoro dawali co tydzień wolno to szło aż skończyło się z końcem roku 1993 i w 1994 dali jeszcze spin off "Dynastia Colbych"
a ludzie się pogubili bo cofneliśmy się znowu o kilka lat w tył i śledziliśmy życie Jeffa i Fallon w Los Angeles
Mniej inteligentni widzowie myśleli że to dalszy ciąg 
Tez pamiętam mailo że "California Clan" nazwali "Santa Barbare" -u nas ten serial nie leciał cały, nie mieli kasy zakupić na Tvp2 całego (to dzienna sopa opera),za to wieczorowa Dynastia tez była w wakacje 1990 roku emitowana równocześnie codziennie i zdobyła popularnośc i od września 1990 dalszy ciąg serii 3 leciał już jakoś co środe wieczorem a rano też o 10
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- Adex-fan Brooke