BrzydUla

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Czy mi się zdaje czy rzeczywiście BrzydUla za 5 odcinków się kończy ?
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Thorne, skąd ten pomysł? Oczywiście, że się nie kończy!
Gdzieś czytałam, że ma być ponad 200 odcinków, ale nie wiem ile dokładnie. A teraz to się dopiero rozkręca. ::rad::
Goku

Post autor: Goku »

Beja pisze:Gdzieś czytałam, że ma być ponad 200 odcinków, ale nie wiem ile dokładnie.
Około 240 odcinków(Wikipedia prawdę ci powie... czasami ;)) :).
Awatar użytkownika
Beja

Oglądacie? 8)
Ja się strasznie wciągnęłam i bardzo żałuję, że to ostatni tydzień emisji przed przerwą wakacyjną. I jeszcze mam wrażenie, że ostatnio odcinki są mniej ciekawe, ale mam nadzieję, że to dlatego, że na piątek scenarzyście uszykowali coś niesamowitego, jakąś bombę, żeby widzowie nie mogli się doczekać września. :mrgreen:
Mam nadzieję, że w wakacje będą powtórki serialu od pierwszego odcinka, np. po dwa dziennie, bo ja zaczęłam oglądać dopiero od stycznia.
Awatar użytkownika
Beja

BrzydUla wraca 7 września o stałej porze, a już teraz można oglądać zwiastuny nowej serii, które moim zdaniem są świetne. Już nie mogę się doczekać! :serce:
http://www.youtube.com/watch?v=aU6IBmky6u0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=QQlP6CH5 ... re=related
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Ooo wygląda obiecująco. Chyba będę dalej oglądać BrzydUlę.

Tutaj jest dodatkowy zwiastun ponad 6 minut zawiera spoilery(napisy) http://www.youtube.com/watch?v=EBJzIFIJ ... re=related
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
Beja

Jesteśmy raptem po pierwszym tygodniu emisji po wakacjach, a akcja coraz bardziej się zagęszcza i wiem z dobrego źródła ( ::jezyk:: ), że ten tydzień zapowiada się jeszcze lepiej. :mrgreen: Polecam obejrzeć dzisiejszy odcinek (ja oglądałam prapremierę już w piątek), bo jest moim zdaniem wSPAniały. :mrgreen: No i ma cudne teksty i suspence na końcu. :twisted:
Na razie mam uśmiech od ucha do ucha przy oglądaniu (w dużej części z powodu Violetty), ale już bardzo niedługo zrobi się smutniej, więc cieszę się obecnymi odcinkami.
Link do zwiastuna jednego z przyszłotygodniowych odcinków - dla fanów Violi, gdyż zawiera sceny z nią i pewnym przystojniakiem. 8) http://www.youtube.com/watch?v=_MxiC8BwLj0
Ostatnio zmieniony 2009-09-14, 21:44 przez Beja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Marek zachowuje się beznadziejnie. Facet pogubił się totalnie i momentami sam nie wie czego chce. W sumie to trochę specyficzna sytuacja- chciał wykorzystać Ulę do swoich celów, ale w międzyczasie coś do niej poczuł, jednak nie potrafi rzucić Pauliny, a z rozmowy z Sebastianem wynikało, że on się nią nadal bawi Ulą. Momentami sam się nabrałem, że on się w niej zakochał.

Oczywiste i przewidywalne było, że Ula wcześniej czy później odkryje prawdę. Pewnie teraz Marek ją straci i dopiero wtedy zorientuje się, że ją kocha. Bo to, że będą razem na koniec serialu to wiadome od pierwszego odcinka. :P

Szkoda mi Pauliny. Ona naprawdę kocha Marka, a on nie zasługuje ani na nią, ani tym bardziej na Ulę.

Wioletta i niezmiernie najciekawsza! :serce:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Thorne

Jak to jest z tym Markiem ? On w końcu kocha Ulę czy tylko się nią bawi i wykorzystuje do niecnych celów ? Nie mogę się totalnie w tym połapać. Ciężko rozszyfrować tę postać.

Paulina to najgorsza postać tego serialu! ::krzyw:: Jak ja jej nienawidzę ! ::kwasny:: Nie dość, że brzydka, ciągle nosi perukę, to histeryczka, podejrzliwa i zaborcza. Marek powinien ją rzucić, bo nie pasuje do niego. I nie zgadzam się, że Marek na nią nie zasługuje. Mógłby mieć lepszą, niż Paulina.

To prawda, że Alexa już nie będzie w BrzydUli ? podobno aktor, Mariusz Zaniewski ma raka i wycofał się z serialu. Szkoda. ::kwasny:: Bardzo lubiłem tę postać. Taki inteligentny, przebiegły i sprytny. ::jezyk::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Paulina nosi perukę?! Nie widziałem żeby ta postać kiedykolwiek ją zakładała. Aktorka raczej tak, bo w "M jak miłość" ma rzadsze włosy. To różnica.
Brzydka? Pojęcie względne. Dla mnie jest piękna i uważam, że to najlepsza laska z BrzydUli. :serce:
Co do podejrzliwości... Przecież miała rację. Marek daje jej ostatnio wystarczającą ilość powodów żeby myślała, że kogoś ma.
Marek chyba sam nie może się w tym połapać kogo kocha. ::kwasny:: Miał okazję żeby powiedzieć Pauli prawdę, to ją zmarnował i jeszcze zaprosił na obiad na którym ją całował. ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Thorne

Nie wiesz, jak wygląda Paula tak naprawdę, ponieważ jest sztuczna, doklejana, zretuszowana, whatever. Ale ja sobie potrafię wyobrazić, jak naprawdę wygląda i uważam, że jest brzydka.
Tak, aktorka nosi peruki. Nie łap mnie za słowa. ::jezyk::

Masz rację - Marek jest beznadziejny i pocieszające, że nie jestem jedyny, który nie może się połapać w jego zachowaniu, skoro, wg Ciebie, on sam też nie może. Jestem ciekaw, jak długo jeszcze będzie trwała ta szopka z udawaniem , albo i nie. Ale mam swoją teorię na jego temat. Wydaje mi się, że Marek podkochuje się w Uli a Sebie specjalnie mówi, że ją wykorzystuje i nią manipuluje, gdyż wstydzi się przed najlepszym kumplem przyznać, że może się zakochać w tak niby - brzydkiej dziewczynie. Ten by go wtedy wyśmiał.

Jedno jest pewne, że Marek nie kocha Pauli.

A tak w ogóle mi się podoba z urody Ula. Ona wcale nie jest brzydka a z odcinka na odcinek coraz ładniejsza. Zdjąć jej te beznadziejne i ohydne okulary, zdjąć aparat, pomalować rzęsy i usta... I naprawdę, laska świetna. :P Mi się ona podoba, ale nie z tymi okropnymi okularami.
Awatar użytkownika
Beja

B@r pisze:Momentami sam się nabrałem, że on się w niej zakochał.
Ja to już nawet zapomniałam o tej całej intrydze! ::jezyk:: W SPA Marek był tak przekonujący, że widać było na kilometr, że ją kocha. I podobno jej to mówił (tak wynikało z rozmowy Uli z ojcem), ale niestety tego nie pokazali. Także dla mnie rozmowa Marka z Sebą z wczorajszego odcinka była szokująca! I jeszcze byłam taka dumna z niego, że pozwolił Uli napisać ten raport tak, jak ona chce... :roll:
B@r pisze:Wioletta i niezmiernie najciekawsza! :serce:
Też ją uwielbiam! :serce: Sceny z nią są taką odskocznią od smutnych scen z Markiem i Ulą. Dobrze, że scenarzyści tak skonstruowali postać Violetty, że nie jest ona jednoznacznie zła, jak jej pierwowzór z kolumbijskiej wersji - Patricia.
B@r pisze:Szkoda mi Pauliny. Ona naprawdę kocha Marka, a on nie zasługuje ani na nią, ani tym bardziej na Ulę.
Ja osobiście mam wątpliwości, czy Paula naprawdę kocha Marka. Choćby wczoraj - w scenie w domu Marka i Pauli ona mówi "będzie to najpiękniejszy ślub na świecie" - to brzmi trochę tak, jakby uroczystość była najważniejsza. Albo cała afera z ostatnią "kochanką Marka" - Anią - Paula chce ją przede wszystkim jak najszybciej wyrzucić, żeby nikt się nie dowiedział, a potem wybaczy Markowi i będą dalej planować ślub... :roll:
Thorne pisze:Jak to jest z tym Markiem ? On w końcu kocha Ulę czy tylko się nią bawi i wykorzystuje do niecnych celów ? Nie mogę się totalnie w tym połapać. Ciężko rozszyfrować tę postać.
Postacie niejednoznaczne prawie jak w filmach Almodovara. ::jezyk:: Ja też już się trochę gubię, jeśli chodzi o zachowanie Maka, ale mam tezę podobną do twojej - że Marek kocha Ulę, tylko wstydzi się do tego przyznać, wstydzi się Seby i dlatego udaje przed nim, choć jest jego przyjacielem. Marek potrzebuje porządnego kopa w tyłek, żeby się otrząsnąć, niech zobaczy jak to jest, kiedy nie wszystko w życiu przychodzi łatwo.
Thorne pisze:To prawda, że Alexa już nie będzie w BrzydUli ? podobno aktor, Mariusz Zaniewski ma raka i wycofał się z serialu. Szkoda. ::kwasny:: Bardzo lubiłem tę postać. Taki inteligentny, przebiegły i sprytny. ::jezyk::
To są jakieś plotki! Aleks wraca lada dzień, żeby knuć i intrygować, jak zwykle. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Co do peruk, to nie tylko Paulina je nosi, Violetta przecież też.
Beja - nie sądzę, że Paulinie, kiedy mówiła "To będzie najpiękniejszy ślub na świecie", chodziło o to, że to tylko sama uroczystość jest najważniejsza. Ślub będzie piękny, bo to będzie ich ślub, bo to będzie jakimś tam przypieczętowaniem ich wielkiej, pięknej miłości.
A co do tego, kogo kocha Marek to uważam, że najbardziej siebie, i obie panie powinny wykopać go jak najszybciej ze swojego życia. Od początku nie lubiłam tej postaci, dla mnie to zwykły laluś (robiący dziwne miny) będący w swoim mniemaniu nie wiadomo kim, cynicznie i z wyrachowaniem wykorzystujący dla swoich celów i Paulę, i Ulę.
Paulina powinna z nim zerwać już po tych wszystkich wcześniejszych zdradach, a nie bujać w obłokach i fantazjować o wielkiej romantycznej miłości. A Ula powinna zdawać sobie sprawę, że to nie ma sensu, bo jeśli jest ta druga (którą jest właśnie ona, Ula), to będzie też kiedyś trzecia, a może czwarta i piąta.
Ale niestety im obu przesłania jasność widzenia jakaś dziwna słabość do tego fałszywego, zakłamanego, wciskającemu im obu jakieś kity ciagle, manipulatora lalusia.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Beja

Violetta nosi perukę? Pierwsze słyszę, a trochę się interesuję tym serialem... Bo że aktorka grająca Paulę nosi, to wiem. Peruk oziębia jej wizerunek. :)
Ja Marka nie postrzegam aż tak negatywnie jak ty, Tiril. Widzę, że on się zmienił od początku serialu. Choć faktycznie w naszej wersji to całe zdemaskowanie intrygi, który Ula zapoczątkowała znalezieniem prezentów, jest inaczej rozegrane niż w oryginalnej wersji. Tam na naszym etapie było już widać, że Armando kocha Betty, a u nas póki co Marek się miota.
Podaję linka do filmiku z kulis kręcenia pewnej sceny w SPA pt. "Co zrobisz, by znaleźć się w BrzydUli?" Najlepsza jest końcówka. :mrgreen: http://www.plejada.pl/3,23715,wideo,,11 ... l#autoplay
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Nie chodzi o to, że aktorka nosi perukę, tylko sama Viola.I nie perukę, a peruki. Nie zauważyłaś, że raz ma krótsze, a raz dłuższe włosy? Jej włosy czasem wyglądają aż tak sztucznie, że dziwię się, jak można wziąść je za naturalne włosy.
Marek może się i trochę zmienił, ale nadal ma cechy które go dyskwalifikują. I dziwię się, że taka mądra, inteligentna dziewczyna (mając w pamięci historię z tym byłym swoim) jak Ula, dała się tak omamić temu zapatrzonemu w siebie i swoje potrzeby krętaczowi. No, ale to miłość ją omamiła, a ta podobno może oślepić do granic możliwości. Wg mnie Marek nie zasługuje ani na Ulę, ani na Paulę których uczucia bezlitośnie wykorzystuje.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
ODPOWIEDZ