Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

Post autor: Goku »

A ja miałem kilka dni po premierze amerykańskiej pobrane z BearShare...No i co z tego że gorsza jakość(kinowa)??Ważne że w ogóle mam... :D
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

„Piła 3” jest prawdopodobnie bardzo obrzydliwa, że ludzie z kina wychodzą.
Ja rzadko chodzę do kina głównie ściągam filmy, ale nie narzekam na jakość, iż mam wypasione głośniki z kina domowego ze nie słychać różnicy.
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Czytałam o tym, że ludzie wychodzą a nawet wybiegają z kina na trzeciej części Piły ;) Ale podobno mdleli nawet na Hannibalu ;) Ktoś na onecie skomentował, że to pewnie ciągle ci sami ludzie jeżdzą po kinach i mdleją :lol:
Goku

Ta??A Podobno na "Pasji" w czasie scen w których Chrystus był biczowany jakaś babka dostała zawału i umarła...W internecie gdzieś o tym pisali :P...
Awatar użytkownika
Ireth

Post autor: Ireth »

Ja w ogóle nie rozumiem oglądania horrorów czy jakkolwiek by nazwać filmy typu "Piła" :shock: .O chodzeniu na to do kina nie wspomne bo szkodaby mi było kasy.Jest tyle fajnych filmów na które można się wyubrać,nie wiem czemu ludzie wybierają takie "coś" jak te krwawe jatki.Po co?Co to za przyjemność z oglądania?Polecam jeszcze raz "Hawane-miasto utracone".Film boski,słyszeliście coś o nim?
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Ireth pisze:Ja w ogóle nie rozumiem oglądania horrorów czy jakkolwiek by nazwać filmy typu "Piła" :shock: .O chodzeniu na to do kina nie wspomne bo szkodaby mi było kasy.Jest tyle fajnych filmów na które można się wyubrać,nie wiem czemu ludzie wybierają takie "coś" jak te krwawe jatki.Po co?Co to za przyjemność z oglądania??
Jest ogromna przejemnośc ja oglądam filmy tylko po to aby się przestraszyć i mieć jakąc "przygodę".Komedii nie ogladam wogóle,może z wyłączenie seriali komediowych ale to już inna historia
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
plaska

Post autor: plaska »

A ja jutro kicam na nowy film z Russellem Crowe - Good Year :)
Relacja bedzie po obejrzeniu.. ale juz nie moge sie dozekac... nareszcie jakies odmozdzenie. Soknam na tej uczelni no skonam :)
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Ja również jak mam iść do kina to raczej tylko na horror czy thriller, bo na dużym ekranie i z przestrzennym dźwiękiem jest nieporównywalnie lepszy efekt. Lubię się bać a atmosfera w kinie bardziej temu sprzyja niż siedzenie w domu przed kompem z małym ekranikiem, cienkimi głośnikami i jeszcze przy zapalonym świetle. Tak mogę sobie oglądać komedie czy inne filmy, w których ważniejsza od efektów jest fabuła. Chociaż w Pile dodatkowo są wymyślne zadania i zaskakujące zakończenie, więc nie chodzi tylko o efekty ;)
Awatar użytkownika
Ireth

Nie wyobrażam sobie iść do kina żeby się bać :P .Kiedyś byłam na "Tożsamości" i żałowałam,bo nic z tego filmu nie miałam,był cienki, a to banie się nie było wcale zbyt przyjemne :mrgreen: .Ja na komedie też nie chodze,ale na jakies normalne wartościowe filmy tak,bo wg mnie też jest lepszy efekt na dużym ekranie.Np "Miasto gniewu" w kinie to rewelacja.Myślę też że fajniej jest zobaczyć w kinie taki film jak "Step up" na który nie mogę się wybrać,bo mi wciąż nie pasują godziny seansu:(
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Właśnie obejżałem film Oszukać przeznaczenie 3
wiwi pisze:Ja widziałam Final Destination 3. Jak dla mnie te filmy to niezłe komedie ;) Jeśli podobały Ci się dwie poprzednie części to ta jest podobna i powinieneś być zadowolony ;)
Dokładnie .Film bardzo mi się podobał i był tak samo dobry jak poprzednie części
Orginalny pomysł z kolejką no i oczywiste niezamowite pomysły na "ginięcie bohaterów
Alexander pisze:Oszukać przeznaczenie III trzyma klimat swoich poprzedniczek a scena w solarium to przechodzi do histori. Dwie dziewczyny spaliły się żywcem. Polecam!
Tak to było niezłe ,podobąło mi się jak Erin biły się chyba gwożdzie w tawrz no i oczywiście sceny w siłowni,jak rozwaliła panu głowę.I fajna koncówka ,nie wiadomo jak się skończyło ,czyli pewnie czekamy na 4. częśc tylko ciekawe czy z nowymi bohateami ,czy może ktoś z pociągu wyjdzie cało

We środę byłem w kinie na "Karolu ,papież który pozostał człowiekiem ",pierwsza częśc była rewelacyjna ,wzruszająca ,można nawet było wycisnąć łzy ,natomiast druga jest o wszystkim i o niczym jest bardzo ogólna i nierozgarnieta i aktorzy grali sztucznie Gdy Papież został postrzelony wszyscy zahowywali się jakby nic się nie stało ,podobnie z chorobą itp.Powinni rozbić ten film na kilka części i przedstawić losy Papieża Jana Pawła II dokładniej.I nie podobała mi się ścieżka dźwiękowa do filmu

Piłę III już mam ściągniętą więc postaram obejżeć ją jak najszybciej.Teraz zapatruje się na film Texas Chainsaw Massacre The begining(2006) Oglądął ktoś albo ma zamiar :?:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Goku

Ja wczoraj wreszcie obejrzałem na TV4 pierwszą część American Pie...Kolejny świetny film obejrzany przeze mnie w ostatnim czasie

P.S.Nudzą mnie już te świetne filmy...Niech ktoś poda tytuł jakiegoś dennego filmu :mrgreen:
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

„Hawana-miasto utracone” leży u mnie na kompie i czeka na swoją kolej do obejrzenia.
Ja uważam, że trzeba oglądać wszystkie filmy by docenić to bardziej ambitne kino z górnej półki. ::jezyk::
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Awatar użytkownika
gregi

Post autor: gregi »

Ireth pisze:Ja w ogóle nie rozumiem oglądania horrorów czy jakkolwiek by nazwać filmy typu "Piła" :shock: .O chodzeniu na to do kina nie wspomne bo szkodaby mi było kasy.Jest tyle fajnych filmów na które można się wyubrać,nie wiem czemu ludzie wybierają takie "coś" jak te krwawe jatki.Po co?Co to za przyjemność z oglądania?Polecam jeszcze raz "Hawane-miasto utracone".Film boski,słyszeliście coś o nim?
A ja ostatnio zainteresowalem sie horrorami i doszedlem do wniosku ze lubie sie bać. Zeszła sobote przesiedzialem w domu i obejrzalem az trzy horrory pod rząd: Dzieci kukurydzy 2 -cienki, pierwsza czesc lepsza choc tez beznadziejna),
Psychoza 2 (ujdzie),
Teksanska masakra piła mechaniczną -zajebisty. slodka Mary z 7th Heaven - Jessica Biel z początu słabo grała ale potem sie wyrobiła. film zrobil na mnie wrazenieJak jeszcze sie dowiedzialem ze to wszystko bylo naprawde i pokazali migawki nakrecone po tym czasie i nie tylko (!) to mnie zamurowalo. ogladal ktos?
Awatar użytkownika
Ireth

Brooke pisze:„Hawana-miasto utracone” leży u mnie na kompie i czeka na swoją kolej do obejrzenia.
Ja uważam, że trzeba oglądać wszystkie filmy by docenić to bardziej ambitne kino z górnej półki. ::jezyk::
To prawda :mrgreen: .Ale filmy niekoniecznie dobre można oglądać w TV,bo czasem się zdarza,że nie ma nic dobrego a akurat ma się czas, więc się ogląda jakąś szmire...Ale do kina bym nie poszła za nic np.na "Piłę" czy "Oszukać przeznaczenie".Jeśli chodzi o ten ostatni to pierwsza część mi się podobała,a druga już nie,dlatego trzeciej nie zamierzać obejrzeć.Aaaa, i dodam,że podobał mi się film "Koszmar poprzedniego lata"...Druga część też już nie niestety...

Goku,proszę bardzo,najgorszy ,najnudniejszy film jaki widziałam to "Wechikuł czasu" z Samantą Mambą :mrgreen: .Jest chyba kilka filmów o tym tytule więc trzeba trafić na właściwy,ale...Masakra normalnie ::ke:: .Nie byłam w stanie obejrzeć tego filmu całego,przesuwałam co chwile żeby choć zobaczyć zakończenie na odwal...Gra aktorów też fatalna.
Kolejny film z tych najgorszych to "Gulczas a jak myślisz"-przerwałam oglądanie w połowie bo nie wytrzymałam,nudny okropnie.A musze powiedzieć,że nawet jak film mi się nie podoba super mocnoi to jak zacznę to oglądam do końca,więc tym bardziej to świadczy o tym jak są złe te filmy :wink:
Goku

Hmm..."Gulczas a jak Myślisz?" oglądałem...Film wcale nie jest taki najgorszy a to dlatego że jeszcze gorszy jest jego Sequel :P...Co do "Wehikułu Czasu" oglądałem tylko tą wersję którą emitował TVN więc nie wiem czy to to :P...Znacie jeszcze jakieś beznadziejnie nudne filmy??Bo jak nie to będę zmuszony po raz kolejny obejrzeć "Władcę Pierścieni"...Brrr... :P

P.S.Muszę chyba ściągnąć sobie "Francuski Numer" i "Ja wam Pokażę" bo słyszałem że te filmy są już w ogóle zrypane...Polacy umieją zepsuć każdy film...Przykłady to: "Ciało" i "Dzień Świra"...
ODPOWIEDZ