Twoja twarz brzmi znajomo

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

A mnie się najbardziej podobał Filip jako Eminem. Uważam, że był to najlepszy Eminem w historii polskiej edycji show. Wygrana zasłużona. Choć inna kwestia, że to denerwujące jak twórcy specjalnie często dobierają artystów pod uczestników - Gurłacz pasował po prostu na Eminema. Zaskoczyła mnie też miło Gosia Andrzejewicz - nie było słychać damskiego głosu.

Adam Strycharczuk całkiem dobrze się spisuje w roli jurora. Nie śmieszkuje, jestem pozytywnie zaskoczony. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Wybierzmy najlepszego naszym zdaniem jurora ze wszystkich edycji TTBZ. Zapraszam do udziału w nowej ankiecie, która potrwa 7 dni. Można wybrać tylko jedną opcję.

Podsumowanie ostatniej ankiety:

Kto powinien zwyciężyć w IX edycji?
Janek Traczyk jako Ed Sheeran
0%
0% [ 0 ]
Krzysztof Szczepaniak jako Lady Gaga
25%
25% [ 1 ]
Anna Guzik jako Beata Kozidrak (Bajm)
25%
25% [ 1 ]
Filip Lato jako Robert Plant (Led Zeppelin)
50%
50% [ 2 ]

Głosowań: 4
Wszystkich Głosów: 4

Minimalnie wygrał u nas na forum Filip Lato jako Robert Plant z Led Zeppelin. I tak też stało się na antenie Polsatu.

Dziękuję za udział w głosowaniu.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Wczoraj ruszyła nowa edycja tego show i zrobiło się bagno na dzień dobry.

Bartek Kasprzykowski, który kiedyś wygrał ten program i był kilka edycji jurorem, nie zostawia suchej nitki na tym programie (nazwał go "bagnem telewizji i chce by wymienić grono jury) i Kasi Skrzyneckiej sprowokowany jej niską oceną Tamary Arciuch (partnerka życiowa Kasprzykowskiego). Do pyskówki wszedł prowadzący Gąsowski, co tylko dodało smaczku tej dramie.

Tu w skrócie najlepsze cytaty – https://jastrzabpost.pl/newsy/bartek-ka ... 15486.html

https://www.pudelek.pl/bartek-kasprzyko ... 709422144a

Generalnie zapraszam pod post Tamary o odcinku TTBZ i Bartka, bo tam się toczy dyskusja, portale nie wszystkie komcie wyszczególniły. Np. Skrzynecka kilka razy zabierała głos. ::rad::

Ja się zgadzam z Kasprzykowskim i cieszę się, że program w końcu o normalnej godzinie, czyli o 20.00 w piątek, bo nie usnąłem na reklamach. ::rad:: Kasia Skrzynecka powinna być out, nadużywa słowa "fenomenalnie" i już nic nie wnosi. Kiedyś było lepiej ale się zasiedziała.
Ostatnio zmieniony 2021-03-06, 18:37 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Serio? Kasprzykowski zawsze wydawał mi się bufonem i w ogóle (aktorem jest niezłym, ale jako juror mi się nie podobał), no ale teraz to poleciał... Tamara wypadła bardzo dobrze, ale już bym tak nie przesadzał na jego miejscu. Będzie jeszcze wiele odcinków i podejrzewam, że będzie ona jedną z najlepszych uczestniczek tej edycji (i tym samym będzie oceniana dobrze). Mnie się nie podoba to, że wygrała wczoraj Villas (Góral) - dla mnie występ wcale nie taki fantastyczny. Widać było, że śpiewa to jednak facet. Moim zdaniem najśmieszniejsze było to, że więcej punktów dostawała Narożna/Piotr Cugowski niż np. Lesław Żurek (Jerzy Połomski) lub Piotr Gawron-Jedlikowski (Alvaro Soler). Przecież ona ani o centrymetr się nie zbliżyła do Cugowskiego - to był okropny występ...

Ja bym usunął z jury Skrzynecką i Strycharczuka. Ona rzeczywiście już nic nie wnosi, a Strycharczuk zgrywa eksperta, a tak naprawdę jego oceny często są z kosmosu.
Ostatnio zmieniony 2021-03-06, 18:49 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 2 razy.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Ja lubię Kasię Skrzynecką zarówno jako uczestniczkę 1. edycji, gdzie była genialna, jak i jurorkę. Skradła też moją sympatię jako dr Fisher w NDINZ. A Kasprzykowskiego nie lubię z powodów jak w poście powyżej i uważam też, że niezasłużenie wygrał edycję, w której występował.
Awatar użytkownika
DeaconFan

sharkinator pisze:A Kasprzykowskiego nie lubię z powodów jak w poście powyżej i uważam też, że niezasłużenie wygrał edycję,
Zgadzam się - jego zwycięstwo w tamtej edycji było chyba największym nieporozumieniem w historii programu. Jak śpiewa Zenek - "jak do tego doszło, nie wiem". :lol: Miał dobre występy, może dwa genialne, ale generalnie byli lepsi uczestnicy w tamtej edycji.
Awatar użytkownika
B@r

DeaconFan może czas na nową ankietę? Proponuję: Czy Skrzynecka za słabo oceniła występ Tamary Arciuch?
Przypominam, że dała jej 4 pkt.

Cała punktacja Skrzynki wyglądała następująco:

1 - Anna-Maria
2 - Michał
3 - Magda
4 - Tamara
5 - Lesław
6 - Gawron
7 - Maja
10 - Paweł
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

B@r pisze:DeaconFan może czas na nową ankietę? Proponuję: Czy Skrzynecka za słabo oceniła występ Tamary Arciuch?
B@r, moim zdaniem sprawa przyznania Arciuch przez Skrzynecką 4 punktów za kreację Anny German została za bardzo rozdmuchana przez portale i nie widzę, by wywołało to jakieś wielkie poruszenie na naszym forum w tym właśnie temacie - stąd proponuję, by w ankiecie zapytać po prostu o najlepszy występ tego odcinka albo o to, czy Katarzyna Skrzynecka powinna pozostać w fotelu jurorki. Co Wy na to?
Ostatnio zmieniony 2021-03-07, 20:21 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r

Na naszym forum w tym temacie od dawna nie ma poruszenia. Ba, mało kogo interesuje. Jesienna edycja przeszła bez echa. Zero postów na jej temat. Przed moim postem o nowej edycji były dwa twoje: z marca i lipca 2020 roku. :lol:
I jak to za bardzo rozdmuchana? Wszystkie osoby zainteresowane brały udział żywo w tej imibie i to przeżywały, portale tylko cytowały. A i tak nie wszystko. Do dzisiaj popołudnia Skrzynecka się np. wykłócała. W linkach ode mnie to 1/3 tej zabawy.
Ostatnio zmieniony 2021-03-07, 20:43 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DeaconFan

B@r pisze:I jak to za bardzo rozdmuchana? Wszystkie osoby zainteresowane brały udział żywo w tej imibie i to przeżywały, portale tylko cytowały. A i tak nie wszystko. Do dzisiaj popołudnia Skrzynecka się np. wykłócała. W linkach ode mnie to 1/3 tej zabawy.
No cóż, Skrzynecka np. się wypowiadała, bo została niejako "wezwana do tablicy". Trudno, żeby się nie broniła po tych wypowiedziach Kasprzykowskiego.

Ale serio, denerwować się, bo dostała 4 punkty? Co innego, gdyby dostała 1 punkt - wtedy można by było się faktycznie zastanawiać - czy Skrzynecka coś ma do Arciuch, że oceniła ją TAK NISKO?

Moje zdanie idealnie odzwierciedla komentarz jednego z widzów na fb:

(o Bartku Kasprzykowskim) "Sam był jurorem, oceniał nie zawsze sprawiedliwie, teraz mu się nie podoba ocena Arciuch. To dopiero pierwszy odcinek, pewnie by chciał, żeby ona za każdym razem zajmowała pierwsze miejsce".

No właśnie, to dopiero pierwszy odcinek... Kojarzę wiele takich sytuacji, w których świetne wykonania dostawały od któregoś z jurorów cztery punkty. A teraz jest afera, bo 4 punkty dostała partnerka byłego jurora. :roll:
Ostatnio zmieniony 2021-03-07, 21:03 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dziwaczna afera, Skrzynecka może i czasem lekko irytuje, ale ogólnie taka pozytywna dobra ciocia klocia. Wolę ją od Walewskiej.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
sharkinator

Prowadzę moją własną punktację występów w poprzednich edycjach TTBZ i Kasprzykowski w mojej opinii nie wszedłby nawet do finału. Często się nie zgadzam z werdyktem jurorów, ale rozumiem też, że chcą żeby w miarę możliwości co tydzień wygrywał ktoś inny. Bieżąca edycja obfituje w osoby, których kompletnie nie znam, przed startem znałem tylko Żurka, Arciuch i Narożny, ale to dla mnie nie problem, bo aktorzy musicalowi nieznani szerszej publiczności przeważnie dobrze sobie radzą.

Poprzednia edycja była całkiem przyjemna. Można było usłyszeć Gosię Andrzejewicz, odziwo umie jednak śpiewać i to lepiej od Natalii Avelon, która fałszowała. Ale zaskoczeniem edycji był oczywiście Czadomen, kolejny śpiewak disco polo, który ma kawał głosu.
sharkinator

Znamy już wszystkich uczestników kolejnej, 15. już edycji programu Twoja twarz brzmi znajomo.

Są to:
Barbara Kurdej-Szatan, Robert Janowski, Kasia Łaska, Adam Zdrójkowski, Klara Williams, Tomasz Ciachorowski, Krzysztof Cugowski junior i Paulina Sykut-Jeżyna.

Muszę przyznać, że znam wyjątkowo dużo osób, poza Juniorem i Klarą to wszystkich. Będę kibicował Kasi i Ciachorowi, ale również wszystkim tym, którzy mnie urzekną swoimi metamorfozami.

Rewolucja za to w jury. Odchodzi Kuszewski, który moim zdaniem oceniał sprawiedliwie i jego uwagi w większości były trafne. Nie będzie też Adama Strycharczuka, który mnie ani grzał ani ziębił. W ich miejsce Gromee i Michał Wiśniewski! Jestem ciekaw jak sobie poradzą. Jeśli Michał nie będzie za bardzo pajacował to może to być strzał w 10.
Awatar użytkownika
B@r

Fajne zmiany w jury, chociaż słodka Skrzynecka też powinna już zwinąć manatki. Plusem są też uczestnicy, chyba podobnie mocny skład jak w 1 sezonie.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Uczestnicy o wiele lepsi niż w kolejnej edycji TzG.

Cieszę się, że nie będzie już Strycharczuka. Nie przepadałem za jego ocenami. Jego wiedza na temat gwiazd ograniczała się do tego, że "byłem kiedyś na jej/jego koncercie...". Nie wiem, jak sprawdzi się Wiśniewski. Będzie brakowało Kuszewskiego. Może choć trochę pustkę po nim wypełni Gromee, który wydaje się inteligentną i sympatyczną osobą.
ODPOWIEDZ