Klan
- Adex-fan Brooke
- x 74
Re: Klan
Czyżbyś oglądał każdy odcinek? 

Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Finał sezonu 7 czerwca. Jak oceniacie tegoroczne odcinki? Dla mnie to jedna wielka klapa, szczególnie wątek z sobowtórem Rafała czy sceny z Dżesiką i Dymką. 

- Adex-fan Brooke
- x 74
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Jak dobrze pamiętam to Ola, będąc w publicznym miejscu, zobaczyła mężczyznę bliźniaczo podobnego do swojego męża Rafała. Zrobiła z tego sensacje, podejrzewając, że może to być jego brat, co potem zostało to wykluczone. Tomek, bo tak miał na imię, uczęszczał z Olą na zajęcia w szkole jogi Agnieszki.
Ostatnio - chyba nawet równo w rocznicę emisji 1 odcinka - Rafalski znowu wpadł na Beatę na rowerze, co jest nawiązaniem do ich poznania. A zaraz później Beata wpadła na kolegę ze studiów i odnawia z nim znajomość. Kiedyś go nie pokazywali, ciekawe czy jego pojawienie się oznacza nowy romansik?
Poza tym głupio, że Monika ma nowy dom, a udają, że to stary. Chyba nie chcieli już zamieszania przez dom na Sadybie Elżuni i Jureczka.
Poza tym głupio, że Monika ma nowy dom, a udają, że to stary. Chyba nie chcieli już zamieszania przez dom na Sadybie Elżuni i Jureczka.
Staram się.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Bez sensu, lada moment śmierć niegdyś jednej z ważniejszych postaci...
Emisja 18 października, zapiszcie sobie w zeszycikach.
Na filmiepolskim są już streszczenia na najbliższe odcinki i okazuje się, że najpierw rodzinka klanowa dowie się, że Kinga wraca do Warszawy, później, że jednak nie wsiadła do pociągu i kontakt się z nią urwał, by zostać uznaną za zaginioną, a zaraz chwilę później przyjdzie info, że nie żyje. I by było zabawniej, jej pogrzeb będzie wyznaczony na dzień ślubu Michała z Franczeską, co ma spowodować komplikacje. Nie lubiłem Kingi, ale w sumie nie lubię uśmiercania osób z klasycznych odcinków.

Na filmiepolskim są już streszczenia na najbliższe odcinki i okazuje się, że najpierw rodzinka klanowa dowie się, że Kinga wraca do Warszawy, później, że jednak nie wsiadła do pociągu i kontakt się z nią urwał, by zostać uznaną za zaginioną, a zaraz chwilę później przyjdzie info, że nie żyje. I by było zabawniej, jej pogrzeb będzie wyznaczony na dzień ślubu Michała z Franczeską, co ma spowodować komplikacje. Nie lubiłem Kingi, ale w sumie nie lubię uśmiercania osób z klasycznych odcinków.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
B@r, zajrzałem z ciekawości, co się w Klanie zadziało, choć przyznam szczerze, że nie ogarniam kompletnie tego serialu od lat. Nawet nie przyznam, że czasem zerknę, czasem coś usłyszę, coś przeczytam. Ale uwaga, tutaj może kogoś zaskoczę - Klan jest mdły, nijaki, ale to chyba plus serialu tego typu. Jest jakaś względna stabilizacja w rodzinie, podczas gdy w takich M jak mdłość, barwy nieszczęścia są ciągle zdrady, dramaty, przerysowania, dziwne zaginięcia. No i właśnie tutaj mnie zaskoczyła informacja, którą podałeś, B@r. Pod kątem luźnego serialu Klan zawsze chyba był taki najmniej kontrowersyjny.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Kinga zawsze była okropnie toksyczną postacią(taka klanowa Hope), najgorszą ze wszystkich które przewinęły się przez Klan. W sumie nie szkoda że postanowiono ją uśmiercić, bo ciężko byłoby teraz przeprowadzić recast z nagłą odmianą charakteru po tylu latach. Nie byłoby to już wiarygodne(co udowodnił recast Zyty swego czasu)
Może często mdły i żenujący, ale czasem jak walną wątkiem to wręcz nie do uwierzenia, że ani w polskim ani zagranicznym serialu czegoś takiego nigdy nie było. Np romans z własną ciotką (Jasiek i Dominika) albo że w dom uderza meteoryt.Mariush pisze: 2024-10-04, 22:23 B@r, zajrzałem z ciekawości, co się w Klanie zadziało, choć przyznam szczerze, że nie ogarniam kompletnie tego serialu od lat. Nawet nie przyznam, że czasem zerknę, czasem coś usłyszę, coś przeczytam. Ale uwaga, tutaj może kogoś zaskoczę - Klan jest mdły, nijaki, ale to chyba plus serialu tego typu. Jest jakaś względna stabilizacja w rodzinie, podczas gdy w takich M jak mdłość, barwy nieszczęścia są ciągle zdrady, dramaty, przerysowania, dziwne zaginięcia. No i właśnie tutaj mnie zaskoczyła informacja, którą podałeś, B@r. Pod kątem luźnego serialu Klan zawsze chyba był taki najmniej kontrowersyjny.
Poza tym jak już w Klanie raz na jakiś czas dojdzie do jakiegoś wątku kryminalnego abo sceny akcji, to zawsze w jakiś sposób jest to spektakularne i odbija się echem w internecie (np strzelanina Daniela albo zemsta Bożenki na lodowisku) podczas gdy w innych serialach takie rzeczy są pokazywane non stop i na nikogo nie robi to już wrażenia.
W poniedziałkowym odcinku pojawi się duch Tadeusza Koziełły. W internecie krąży już ta scena i całkiem dobrze wyszła jak na Klan. 

Tandetnie ta scena wyszła realizacyjnie, ale Joanna Żółkowska dobrze to zagrała. Ogólnie lepsze byłyby jakiekolwiek flashbacki niż coś takiego (duch Tadeusza sprawiał wrażenie wmontowanego nieudolnie przez Ai).
Właśnie polskie seriale nie lubią coś flashbacków. Te często występowały w „Samym Życiu” i „Adamie i Ewie”. W „Klanie” chyba tylko raz jak umierał Władysław i Paweł jechał do niego do hospicjum Doroty.
A wystarczyło by bohaterowie przed świętami wspominali tych, którzy z nimi już nie usiądą do stołu i pokazać jakieś scenki z nimi. Jednak chyba twórcy „Klanu” specjalnie idą od czasu do czasu w bekowe rozwiązania dla rozgłosu w sieci.
A wystarczyło by bohaterowie przed świętami wspominali tych, którzy z nimi już nie usiądą do stołu i pokazać jakieś scenki z nimi. Jednak chyba twórcy „Klanu” specjalnie idą od czasu do czasu w bekowe rozwiązania dla rozgłosu w sieci.
Barbara Bursztynowicz odchodzi z Klanu po 27 latach! W serialu jej wątek będzie rozwiązany w kolejny absurdalny sposób: wyjedzie do Hiszpanii na pielgrzymkę
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/s ... Id,7897160
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/s ... Id,7897160
Ja obstawiam, że ten ruch jest dla podbicia oglądalności. Nie bez powodu nie wpadnie w kartony czy też nie uderzy głową w jakiś zlew, wannę, cokolwiek. Ma otwartą furtkę, zatem na pewno wróci. No bez jaj, jakie oczekiwania wobec kariery może mieć kobieta na emeryturze? Spójrzmy na to realnie.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.