Radio i telewizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Ogląda ktoś nową edycje "Lekcji stylu"? :D
Nowy sezon jest najlepszy ze wszystkich. Program ma nową formułę, nowe części, nowych gości.
Raz pani prezydentowa bawi się w detektywa gaf, innym razem składa swetry, jeszcze innym układa sztućce. A dzisiaj uczyła nas... jeść sałatę :zeby: :zeby: :D :D

Do tego jest mnóstwo praktycznych porad także dla mężczyzn ( nie jak było w zeszłym sezonie, jaką długość szpilek założyć w danej sytuacji - i wywód przez cały program ::plask wczolo: ) . Nie tylko modowych, ale przede wszystkich, jak się zachować w danej sytuacji, np. jak wsiadać do windy, podawać rękę, zachowywać się na pierwszym spotkaniu z teściową, z szefem...

A na koniec "hop" i "bęc" Jolanty Kwaśniewskiej, czyli subiektywne podsumowanie otaczającego świata :zeby:

Polecam wszystkim oglądać.
Goku

Post autor: Goku »

A ogląda ktoś "66 ikon popkultury"? Ja widziałem jak na razie tylko 1 odcinek(drugiego powtórkę dzisiaj zobaczę), ale raczej niezbyt mi się ta seria podoba. Umieszczenie na jednej liście Wody Sodowej i Joanny Brodzik? Bez sensu... Już mogliby sobie te nowe listy 66 darować i zamiast tego znowu puszczać listy 101 telewizji E! ;)
Awatar użytkownika
Damians

W poniedziałek 10 listopada o godz. 20.20 na TVP1 odbędzie się Wielki test z historii, organizowany z okazji 90. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. Test obejmie okres od wybuchu I Wojny Światowej do uchwalenia Małej Konstytucji :D

Wśród gości warszawskiego studia znajdą się: aktorzy, artyści, sportowcy, politycy i dziennikarze, m.in. piosenkarka Izabela Trojanowska, aktorzy Paweł Królikowski, Rafał Olbrychski, satyryk Janusz Rewiński, sportowcy Leszek Blanik, Szymon Kołecki. Test pisać będą również politycy: Jolanta Szymanek-Deresz, Jarosław Kaczyński, Antoni Macierewicz.

Fajnie, że TVP zorganizuje takie coś ::rad::
Tomala

Post autor: Tomala »

Bardzo fajny pomysł. Sam bym z chęcią coś takiego rozwiązał, żeby się sprawdzić. Bo chyba widzowie też będą mogli rozwiązywać?
Awatar użytkownika
Damians

Tak, to będzie wyglądało tak, jakie te testy na inteligencie, co kiedyś były w TVN-ie :wink:
Awatar użytkownika
Damians

Nie można było tego napisać normalną czcionką? :idea:

[ Dodano: 2008-11-03, 20:21 ]
Ale zaznaczmy, że jest to tylko w pewnej grupie wiekowej, a nie ogólny wynik oglądalności :wink:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Dzisiaj zadebiutowała nowa, odmieniona "Panorama". Zmiany oceniam na czwórkę. wydaje mi sie, że te zmiany wizerunkowe pasują bardziej do początku XXI wieku, niż do obecnych trendów w mediach. Razi mnie trochę prezentowanie nazwisk polityków, czy innych mówców pomarańczową czcionką na pomarańczowym tle. zlewa sie to po prostu. Najmocniejszym ogniwem odmienionego serwisu informacyjnego Dwójki jest muzyka. Nowoczesna i dynamiczna. Niepotrzebne sa wstawki między studiem, a materiałem filmowym. ::plask wczolo:
TVP powinna pomyśleć o ujednoliceniu wszystkich ogólnokrajowych serwisów informacyjnych.
Tomala

Mnie to przede wszystkim denerwuje, ze "Panorama" zbyt czesto zmienia czolowke i studio.
Co do zmian to warto dodac, ze "Panorame" prowadzi teraz Katarzyna Trzaskalska, dawna pogodynka TVP1. Bardzo ja lubilem. Potem przeszla do Pulsu i prowadzila chyba "Puls Raport", ale program rozwiazano.

[ Dodano: 2008-11-04, 22:31 ]
Nie jestem pewien wiarygodności tych wyników. Niby piszą, że dane AGB, i co do "Mam talent" i TzG to myślę, że wyniki są możliwe, ale "Fakty" miały niby 5 mln oglądalność ::ke:: Dla mnie to absurd.
Awatar użytkownika
Damians

Przypominam wszystkim, że dzisiaj o 20.20 jest Wielki Test z Historii. Wcale on taki wielki nie jest, bo obejmuje raptem wydarzenia 1914 - 1919, ale warto oglądać. Duetem wieczoru będzie Michał Wiśniewski i Jarosław Kaczyński :zeby: ::loll::

Ja już sobie powtórzyłem ten zakres, nie mogę się doczekać tego testu ::rad::
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Damians pisze:Duetem wieczoru będzie Michał Wiśniewski i Jarosław Kaczyński :zeby: ::loll::
W sensie, że będą prowadzić, a nie śpiewać, mam nadzieję...? :mrgreen: Co nie duet. ::jezyk::

Myślałam, że ten test będzie obejmował większy zakres prawdę mówiąc, ale i tak zamierzam oglądać, choć wiedzę z tego tematu mam niewielką, bo nieodkurzaną od jakiegoś roku. :wink:
Tomala

A ja myślałem że to będzie jutro ::kwasny:: Więc chyba nie będę oglądał bo w tym czasie jest "Na Wspólnej" i "M jak miłość" i potem jeszcze Szymon.
Awatar użytkownika
Damians

Beja pisze:W sensie, że będą prowadzić, a nie śpiewać, mam nadzieję...? :mrgreen: Co nie duet. ::jezyk::
W sensie, że będę siedzieć obok siebie i od siebie zgapiać :mrgreen: ::jezyk::

[ Dodano: 2008-11-10, 17:50 ]
Tomala pisze:Więc chyba nie będę oglądał bo w tym czasie jest "Na Wspólnej" i "M jak miłość" i potem jeszcze Szymon.
Jak raz nie obejrzysz tych głupich seriali, to nic się nie stanie :wink:
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Damians pisze:Jak raz nie obejrzysz tych głupich seriali, to nic się nie stanie :wink:
A na Szymona zdążymy (ja też chce obejrzeć SMS), bo test kończy się przed 21:30.
Damians pisze:W sensie, że będę siedzieć obok siebie i od siebie zgapiać :mrgreen: ::jezyk::
Ciekawe kto od kogo? 8)

Mam cichą nadzieję, że Kaczyński się zbłaźni, bo go nie cierpię. Wiem, że potrafi to zrobić. ::chytry:: ::jezyk::
Awatar użytkownika
Damians

Obydwoje będą się odwracać do Grażynki z Klanu ::jezyk:: ::jezyk:: ::loll::
ODPOWIEDZ