Samo Życie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

SŻ to jedna z 2 polskich soapek, której zakończenia niezmiernie żaluję (druga to "Plebania"). Bardzo szkoda, bo serial z powodzeniem mógłby być emitowany do dziś obok PM w Polsacie. Dobrze, że przynajmniej zamknięto na koniec wszystkie wątki i uhonorowano supercouple tego serialu, czyli Teresę i Kacpra. A co do innej słynnej pary, czyli Marysi i Leszka, to chyba można podziwiać aktorów ich grających znów jako parę w "Przepisie na życie". :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

Ale tęsknię za tym serialem!

Zobaczcie tę świetną scenę bójki Łukasza z demoniczną Doną, która niespodziewanie kończy się pocałunkiem! :twisted:

https://www.youtube.com/watch?v=5twUDILLvY0

Pewnie to najbardziej DeaconFana zainteresuje. Pamiętałeś to?! :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Darek Wnuk :: bow :: Łukasz Dunin to była dla "Samego Życia" tak sztandarowa postać jak Janusz Tracz dla "Plebanii". Jaka szkoda, że on po zakończeniu SŻ nigdzie (w żadnym serialu) nie może zagrzać miejsca na dłuzej... Fenomenalny aktor. Beata Kawka rzecz jasna też. :: bow ::

Pamiętam tę scenę, B@r :!: Relacja Dony i Łukasza to zawsze było coś niesamowitego. Szkoda, że potem postać Dony w ogóle gdzieś zniknęła, wyjechała, przepadła. Jakoś tak dziwnie zakończyli jej wątek.

Postacie Dony, Łukasza, Kacpra, Teresy, Leszka, Marysi były moimi ulubionymi w tym serialu... Mnie również niesamowicie brakuje "Samego Życia". Obok "Plebanii" to moim zdaniem najbardziej nieodżałowana polska soapka, jednak w przeciwieństwie do serialu TVP1 jakoś tam na szybko pozamykano wszystkie wątki w ostatnim odcinku. Tyle dobrego. Nie cierpię, jak kończą serial, po prostu go urywając i nie zamykając wątków. To brak szacunku dla widza.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Kontynuacja SŻ to coś, o czym marzę od lat. Polsat mógłby może wskrzesić serial, jeśli nie jako codzienny, to może z jednym/dwoma odcinkami tygodniowo? Z głównych postaci przydaliby się Kacper, Teresa, Maria, Łukasz, Kika, Dona, Tamara, Irek, Janina... :) Aktorzy żyją i myślę, że wróciliby.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

DeaconFan pisze:Kontynuacja SŻ to coś, o czym marzę od lat.
Ja też marzę, bo to był mój ulubiony serial, z którym mam wiele wspomnień.

Co ciekawe...

Jakiś czas temu produkcja pracowała nad kontynuacją, ale COVID-19 pokrzyżował plany. Tu potwierdziła mi to Monika Jarosińska – https://www.fakt.pl/kobieta/plotki/samo ... tu/l3w5fqc

Według moich informacji gazety "Samo Życie" w nowych odcinkach by już nie było i akcja w redakcji miała toczyć się wokół strony internetowej "Samego Życia". Bo tak niby bardziej nowocześnie. :lol:
Na pewno w scenariuszu przewidywano: Agnieszkę, Łukasza, Jolkę, Kingę, Marysię, Teresę, Tamarę/Donnę - prawdziwy trzon serialu, jeśli chodzi o twarze.

DeaconFan, piszesz, że przydałaby się Janina. Wątpliwe, by Stanisława Celińska zgodziła się na powrót na stałe. Gościnnie może i tak, ale ze względu na wiek i zdrowie mówiła mi rok temu że, ograniczyła "Barwy szczęścia" (nawet nie wiem czy jeszcze się pojawia tam?).

Bardziej realny wydaje mi się w jej przypadku gościnny powrót na początek serialu.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

To mogłaby i gościnnie wrócić. Celińska gra ciągle w Barwach, była we wczorajszym odcinku.

Rodzina Kubiaków i tak przestała być istotna w końcowych latach serialu.

W nowych odcinkach Kasia Dunin byłaby już dorosła. :D
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Re: Samo Życie

Coś dla fanów spoliczkowań, które kiedyś były znakiem rozpoznawczym oper mydlanych. Agata policzkuje konkretnie Kikę, bo ta spała z jej chłopakiem, czyli Jarkiem - https://www.instagram.com/reel/DO8Gfabj ... B4OGtwMg==
ODPOWIEDZ