Chirurdzy (Grey's Anatomy)/Prywatna praktyka (Private...)
Super teledysk!! No ja też zauważyłem taka tendencje u nas na forum, że przez kilka sezonów jakiegoś serialu jest zagorzała dyskusja, a potem nagle temat umiera śmiercią naturalną nie wiadomo czemu (bo nie sądzę, żeby nagle WSZYSCY przestali dany serial oglądać!). Podobnie było z "Gotowe na wszystko". Co do serialu to uważam, że ten sezon , który się skończył powinien być ostatnim. Wszystko zostało podsumowane i zakończone, ale ze względu na kasę z oglądalności kręcą dalej.
- Adex-fan Brooke
- x 74
Nie jest mi szkoda Dereka bo był trochę irytującą postacią, dziwnie jednak to wszystko się potoczyło... Meredith z trójką dzieci itp. Bailey powinna być szefem a Arizona i Callie powinny wreszcie do siebie wrócić. Fajnie, że te 4 postacie są nadal od pierwszego odcinka i mam nadzieję, że zostaną, Podejrzewam, że na koniec serialu Meredith dowie się, że tak jak jej matka ma Alzhaimera. Ciekawe czy ten sezon będzie wreszcie ostatnim. Wszyscy przeżyli już tyle efektownych dramatów, że aż trudno sobie wyobrazić, że może ich czekać więcej
Mam też nadzieję, że April będzie nadal...niestety przez różne dramaty nie jest już tak zabawna jak wcześniej.

Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Wreszcie ostatni sezon? Chciałbyś koniec takiego dobrego serialu, Adex?
Ten serial ma ciągle przede wszystkim ciekawe wątki medyczne i można go spokojnie kontynuować.

Ten serial ma ciągle przede wszystkim ciekawe wątki medyczne i można go spokojnie kontynuować.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- Adex-fan Brooke
- x 74
No dobra, w zasadzie nie lubię kiedy dobre seriale się kończą, chętnie pooglądam dalej różne dramaty.
Nawet nie odczuwam, że to już tyle sezonów było i oglądam od 1 odcinka, który przypadkiem oglądałem na Polsacie (kiedy to było?) i od razu mnie wciągnął... Ciekawe co jeszcze wymyślą szokującego. 

Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dla mnie to już trochę takie przeciąganie na siłę. Pełno bohaterów się wykruszyło, a poprzedni sezon zakończył się tak, że spokojni mógłby to być ostatni odcinek.B@r pisze:Wreszcie ostatni sezon? Chciałbyś koniec takiego dobrego serialu, Adex?![]()
Nieee to nie może się teraz skończyć
wróciłem do oglądania i mimo, że sporo w serialu się zmieniło, odeszło kilka osób, to nadal jest dużo ciekawych przygód. Meredith jest coraz piękniejsza. A moją ulubioną postacią teraz jest siostra Dereka. Nie dość, że piękna, to jest też niesamowitą postacią, ma ciekawy charakter 
Jedyny minus moim zdaniem to czarnoskóra siostra Mer, naciągane jest jej pojawienie się i zupełnie nieciekawe

Jedyny minus moim zdaniem to czarnoskóra siostra Mer, naciągane jest jej pojawienie się i zupełnie nieciekawe
Będzie na pewno 13 sezon.
Podoba mi się, że skoro minęły w serialu dwa lata od śmierci Dereka, to Meredith zaczęła randkować, chociaż nie jest to łatwe. Ten koleś, który się nią zainteresował fajny, więc jestem ciekawy jak się to rozwinie.
Wkurza mi, że April i Jacksonowi ciągle nie po drodze. Teraz przez tą paskudnie wtrącalską matkę Jacksona znowu będzie afera, a Jackson chciał załagodzić.
Wkurza mnie też ta ciągłe walka Meredith z Amelią. Bez przesady, bo przecież kiedyś się lubiły. 

Podoba mi się, że skoro minęły w serialu dwa lata od śmierci Dereka, to Meredith zaczęła randkować, chociaż nie jest to łatwe. Ten koleś, który się nią zainteresował fajny, więc jestem ciekawy jak się to rozwinie.
Wkurza mi, że April i Jacksonowi ciągle nie po drodze. Teraz przez tą paskudnie wtrącalską matkę Jacksona znowu będzie afera, a Jackson chciał załagodzić.

"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- Adex-fan Brooke
- x 74
Kto ogląda nadal? Ja jestem w połowie 13 sezonu a już wiem z przypadkowego zobaczenia reklam, że będzie kolejna mocna akcja na zakończenie sezonu.
Niby nadal dobrze się ogląda, ale chyba już powinni zakończyć, podobno jednak będzie nadal.

Niby nadal dobrze się ogląda, ale chyba już powinni zakończyć, podobno jednak będzie nadal.
Skoro "niby" się dobrze ogląda, to po co uważasz, że mają zakończyć?Adex-fan Brooke pisze: Niby nadal dobrze się ogląda, ale chyba już powinni zakończyć, podobno jednak będzie nadal.
Ja jestem nadam wielkim fanem i nie chcę końca bo dzięki ciekawym przypadkom medycznym nie ma w tym serialu nudy.
- Adex-fan Brooke
- x 74
Może gadam tak bo za dużo mam na głowie seriali a ten jakby obniżył jakość
ale dobra masz rację, niech sobie jeszcze będzie. Oglądam od pierwszego odcinka więc nie przerwę jak co niektórzy znajomi.

14 sezon zaczął się tydzień temu i mamy już za sobą 3 odcinki!
Przede wszystkim podoba mi się pomysł ze zmartwychwstaniem siostry Owena. Fajna z niej babka! Widać, że Megan ma cięty język (przypomina mi trochę z gadki Fallon z Dynastii) i rozrusza tego ostatnio przynudzającego Owena i resztę familii. Już słusznie zwołała zebranie i przyznała, że jego związek z Amelią to jakiś cyrk i by coś z tym zrobił. Bo rzeczywiście Amelia w sprawach z Owenem jest prawie tak samo denerwująca jak April w stosunku do Jacksona.
Liczę, że ten guz, którego ma coś w niej zmieni. Plus za wątek, że go ma.
Cieszę się też, że z okazji zawitania w serialu Megan do Seattle wróciła Teddy. Lubiłem tę bohaterkę i postacie z przeszłości zawsze miło się ogląda. Szkoda mi Meredith, że Riggs odkochał się w niej niby w jeden dzień, dobrze więc, że Megan go kopnęła w tyłek.
Śmieszna jest też ta laska od badania kobiecych orgazmów. Szkoda, że nie ma Callie, bo od jej wyjazdu Arizona miała same dziwne osoby z którymi romansowała, a ta jest pierwsza sympatyczna, więc niech zostanie.
Słyszeliście, że Shonda przygotowuje właśnie kolejny spin-off "Chirurgów"? Tym razem o strażakach. Szczerze zamiast tego wolałbym dalsze odcinki "Prywatnej Praktyki".
Przede wszystkim podoba mi się pomysł ze zmartwychwstaniem siostry Owena. Fajna z niej babka! Widać, że Megan ma cięty język (przypomina mi trochę z gadki Fallon z Dynastii) i rozrusza tego ostatnio przynudzającego Owena i resztę familii. Już słusznie zwołała zebranie i przyznała, że jego związek z Amelią to jakiś cyrk i by coś z tym zrobił. Bo rzeczywiście Amelia w sprawach z Owenem jest prawie tak samo denerwująca jak April w stosunku do Jacksona.

Śmieszna jest też ta laska od badania kobiecych orgazmów. Szkoda, że nie ma Callie, bo od jej wyjazdu Arizona miała same dziwne osoby z którymi romansowała, a ta jest pierwsza sympatyczna, więc niech zostanie.

Słyszeliście, że Shonda przygotowuje właśnie kolejny spin-off "Chirurgów"? Tym razem o strażakach. Szczerze zamiast tego wolałbym dalsze odcinki "Prywatnej Praktyki".

- Pottermaniack
- x 2
I jak Adex i B@r, oglądacie czternasty sezon? Moim zdaniem to najlepsza seria od lat.
Poza tym, w co trudno uwierzyć serial jest najchętniej oglądanym serialem na ABC, więc o jego przyszłość możemy być spokojni.
Bardzo mi się podoba, że po tylu latach produkcja nie boi się śmiać sama z siebie. Bo jak inaczej interpretować przyjęcie stażystów, z których po rozmowie kwalifikacyjnej żaden nie nadawał się do pracy w najlepszym szpitalu klinicznym na świecie?
No i Carina robiąca badania na temat... orgazmu. Kwintesencja Grey'sów.
Nowi bohaterowie, zwłaszcza wreszcie jakaś konkretna grupa nowych stażystów, ciekawa i zróżnicowana na plus.
Co jednak mi się zdecydowanie nie podoba to fakt, że z serialu wyrzucono April i Arizonę, dwie z moich trzech ulubionych bohaterek.
Oficjalnie nie przedłużono im kontraktów z "przyczyn kreatywnych", bo tacy Owen i Richard mają tyle ciekawych historii do opowiedzenia.
Ale tabloidy zaczęły snuć podejrzenia, że to przez nową umowę Ellen, która będzie zarabiać milion dolarów na sezon i finanse serialu zostały zachwiane. Co spotkało się z reakcją producentki, że to seksizm i napuszczanie kobiet na kobietę. Co ciekawe informacja o opuszczeniu obsady przez aktorki została opublikowana w... dzień kobiet.
Mam nadzieję, że obie bohaterki przeżyją. W przypadku Arizony zostało już wspomniane, że Sofia tęskni za mamą, podobnie jak Robbins, więc możliwe, że obie przeniosą się do Nowego Jorku do Callie. Jednak z April takiej pewności nie ma. Ma córkę z Jacksonem, trudno sobie wyobrazić, że matka porzuci dziecko...
Żeby zakończyć optymistycznie dodam, że twórcy wciąż potrafią wciągać i choć w drugiej połowie sezon zaliczył zadyszkę mam nadzieję, że w finałowych odcinkach serial ponownie nabierze rumieńców.
Jest konkurs do rozstrzygnięcia, oby wygrała go Bailey.

Bardzo mi się podoba, że po tylu latach produkcja nie boi się śmiać sama z siebie. Bo jak inaczej interpretować przyjęcie stażystów, z których po rozmowie kwalifikacyjnej żaden nie nadawał się do pracy w najlepszym szpitalu klinicznym na świecie?

Co jednak mi się zdecydowanie nie podoba to fakt, że z serialu wyrzucono April i Arizonę, dwie z moich trzech ulubionych bohaterek.

Żeby zakończyć optymistycznie dodam, że twórcy wciąż potrafią wciągać i choć w drugiej połowie sezon zaliczył zadyszkę mam nadzieję, że w finałowych odcinkach serial ponownie nabierze rumieńców.

- Adex-fan Brooke
- x 74
Tak oglądam, nowe postacie ciekawe, żal mi natomiast stracić tych postaci, które są zapowiadane, że mają zniknąć
Oby ten sezon miał ciekawy cliffhanger. Zacząłem też oglądać Stacja 19 gdzie jest Ben, czy dopiszemy ten serial tu lub dostanie osobny temat?

- Pottermaniack
- x 2
"Sposób...", "Skandal" mają osobne wątki na forum, a to wszystko Shondaland.
Chociaż "Prywatna praktyka" jest w tym wątku, więc wypada zapytać Dawidka.
Ja odpuszczam ten serial, wprowadzeni bohaterowie w "Chirurgach" mnie nie zachwycili, produkcja o strażakach mnie nie przekonuje, a wątki miłosne są prawdopodobnie podobnej konstrukcji, co te w Grey'sach.
Dziwię się, że Ben, tak dobry chirurg po tylu latach pracy w zawodzie lekarza został strażakiem i jeszcze Richard go pobłogosławił.

Dziwię się, że Ben, tak dobry chirurg po tylu latach pracy w zawodzie lekarza został strażakiem i jeszcze Richard go pobłogosławił.