Skazany na śmierć (Prison Break)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Tak. Masz rację. Lepiej,by trzymać w niewiedzy wszystkich aż do 3 sezonu!! :mrgreen: Teraz dopiero widzę,jak ważną postacią jest Caroline i zaczynam ją lubić. Nie chcę,by zginęła. Za to nie cierpię Billa Kima. ::kwasny:: :zeby:

[ Dodano: 2007-03-06, 00:43 ]
[shadow=black]"Faktem jest, że w odcinku pojawi się Terrence Steadman!"[/shadow]

[shadow=black]Czyli ktoś go musiał odratować po zamachu na własne życie. Świetnie,że ten wariat żyje. :mrgreen: [/shadow]
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

"Prison Break: Skazany na śmierć" to serial, który od wielu miesięcy rozpala widzów na całym świecie. Od kilku tygodni przygody braci Scofieldów elektryzują również polską publiczność, która może je oglądać na antenie telewizji Polsat.

Dla widzów spragnionych mocniejszej dawki wrażeń mamy dobrą wiadomość. Pierwsze odcinki serialu "Skazany na śmierć" już 3 kwietnia ukażą się na DVD. Sugerowana cena detaliczna płyty z 4 pierwszymi odcinkami telewizyjnego cyklu to 19,99 PLN. Wydawcą serialu jest firma Imperial-CinePix.

Płyta z odcinkami 5-8 trafi do sklepów już 10 kwietnia. Kolejne odcinki będą się ukazywały cyklicznie aż do czerwca. Całość zamknie się w liczbie 6 płyt.

Na krążkach oprócz odcinków serialu znajdą się również komentarze audio oraz sceny alternatywne/usunięte. Każda z płyt zostanie opatrzona polskim lektorem (DD 5.1) oraz polskimi napisami (format obrazu: 1.78:1 - 16x9 FF).

Większość ludzi zrobiłaby wszystko, żeby wydostać się z więzienia Fox River. Michael Scofield (Wentworth Miller) zrobi natomiast wszystko, by się do niego dostać. Jego brat, Lincoln (Dominic Purcell), został skazany na śmierć, za zbrodnię, której nie popełnił, a jedyna droga, by go uratować, wiedzie właśnie ze środka. "Uzbrojony" w specjalny tatuaż i niezwykle misterny plan ucieczki, Michael, powoduje własne uwięzienie i rozpoczyna się wyścig z czasem. Teraz potrzebuje całej swojej przebiegłości, odwagi i szczęścia… a także pomocy jednego spośród najbardziej okrutnych i niebezpiecznych więźniów.

Moim zdaniem świetny pomysł. Kupię na pewno. A ty, Fanie Stefci?

Wciąż nie mogę ochłonąć po 2x19. Komentarz napiszę później. ::chytry::
Ile dzisiaj cudnych wiadomości! :serce:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Kuszące ale chyba nie jestem na tyle wielkim fanem! ::kwasny:: Strasznie dużo 20zł... za 4 odcinki to za cały cykl około 100zł no to wyjdzie cena nawet tańsza niż oryginalne dvd, ja jednak wolałbym DH żeby tak wychodziło :mrgreen:
Nobody does it better
Abec

Post autor: Abec »

Tym bardziej, że obejrzenia w Necie to zerowy problem (z francuskim dubbingiem lub dalekowschodnimi napisami).
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
B@r

Abec pisze:Tym bardziej, że obejrzenia w Necie to zerowy problem (z francuskim dubbingiem lub dalekowschodnimi napisami).
Ty oglądasz PB po francusku? ::rad::
No pewnie, po co kupować filmy, seriale na DVD, albo muzykę skoro wszystko znajdziesz w necie? :? :?

Ech, jak cały sezon serialu wychodzi za ok. 200 złotych to wszyscy narzekają! Jak postanowili wydawać PB po jednej płytce za ok. 20 złotych to też źle bo za drogo.
Przecież firma która wyda PB na DVD poszła fanom na rękę. Całość wyniesie o wiele taniej niż cały sezon wydany od razu. ::plask wczolo:
Porównajcie ceny Losta albo DH.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Nie, oglądam właśnie z chińskimi napisami, bo to był plan b ;) I że tym bardziej wkurza mnie, że znakomita większość dialogów jest napisana tymi ich znakami, a nazwy własne alfatetem łacińskim :shock: :roll: Pisałem już tym w SB ;)

Ale tak naprawdę to jeszcze nic nie widziałem, bo jakoś nie mogę się zebrać i oglądam powtórki SF :D
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
B@r

Dlaczego nie pobrałeś wersji angielskiej? ::chytry::
Abec

Bo nie było ::chytry:: Myślałem, że ta francuska jest tylko wgrana z Francji, ewentualnie z napisami (tak było do tej pory).
Awatar użytkownika
Thorne

Ja i tak nie widzę sensu kupować płyt DVD z PB,skoro mam wszystkie odcinki na dysku i swoich płytkach DVD. :D

Co do odcinka 19 : powiem tyle...
...
...
jeszcze go nie obejrzałem. ::jezyk:: Kończy mi się ściąganie,a obejrzę po 21 godz.: świetny klimacik grozy,zgaszone światło w pokoju,noc za oknami i włączenie na full'a... :mrgreen:

[shadow=black]A propos 3 sezonu. Dziś kolega mi zakomunikował,że w 3 sezonie Michael będzie w więzieniu w Panamie!! I będzie ponadto planował stamtąd ucieczkę i jak możecie się domyślić,uda mu się,przezwycięży okoliczności. Nie chcę szukać w necie i węszyć,co do 3 sezonu,ponieważ boję się,że wpadnę na takie spoilery,których nie chcę znać.[/shadow] :zeby:

[ Dodano: 2007-03-06, 17:41 ]
www.mininova.org ----> tu masz English version. :D
Forrester

Post autor: Forrester »

A ja już obejrzałem 19-ty odcinek :wink:

UWAGA: SPOILER :wink:

[shadow=black]Co prawda C-Note sie powiesił, ale szybko zareagowano i zdołano go uratować, więc wciąż żyje. Jeżeli powie temu drugiemu agentowi, co proponował mu Mahone, być może ocali życie. T-Bag zawieruszył bagaż z pięniędzmi w Meksyku, a Bellick złapał Sucre. Jednak ten wie o pieniądzach T-Baga i zaproponował Bellickowi układ - pieniądze będą należeć do strażnika w zamian za pozostawienie jego i Maricruz w spokoju :wink:

I najważniejsza sprawa. Kellerman nie zabił Caroline, bo nie miał okazji. Za to złapano Scoofielda, który przekazał Prezydentowej kartkę z napisem: "Mamy taśmę". Najpierw Kim pobił Michaela, później ten rozmawiał z panią Prezydent i powiedział o swoich warunkach. Po rozmowie telefonicznej z Burrowsem i odsłuchaniu rozmowy, Caroline zgodziła się na ułaskawienie braci.

Mahone wdarł się do mieszkania i znalazł Sarę (pogadali sobie nawet o uzależnieniach :wink: ), ale ta zdołała uciec, chociaż wciaż jest śledzona. Ma się teraz spotkać z Michaelem.

I dramatyczna końcówka. Caroline miała ogłosić ułaskawienie, ale prawdopodobnie pod naciskami Billa Kima (który też wie o jej sprawkach) powiedziała, że rezygnuje z urzędu Prezydenta z powodu... nowotworu. Aż żal było patrzeć na oglądającego to w tv Kellermana :zeby: I niestety Michaelowi i Lincolnowi pozostała tylko ucieczka... ::kwasny:: A było tak blisko...

W sumie odcinek bardzo fajny i znowu nie mogę doczekać się następnego :: bow ::[/shadow]
Ostatnio zmieniony 2007-03-06, 20:09 przez Forrester, łącznie zmieniany 2 razy.
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.
Awatar użytkownika
B@r

Forrester, [shadow=black]ten nowotwór to ściema ze strony Caroline.[/shadow] ::chytry::
Ciekawe co dalej z nią będzie. 8)

I zacieniuj spoilery. :wink:
Forrester

B@r pisze:Forrester, [shadow=black]ten nowotwór to ściema ze strony Caroline.[/shadow] ::chytry::
Ciekawe co dalej z nią będzie. 8)

I zacieniuj spoilery. :wink:
Wiem o tym,że to ściema ::chytry::
Spoko, kto nie oglądał, nie musi czytać :wink:
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

Mamy ustaloną zasadę, że cieniujemy. :roll: Ktoś może niechcący przeczytać. ::chytry:: Wiwi, Oleg, będziecie tak mili i zacieniujecie? ::chytry::

B@r, ja na pewno kupię. :mrgreen: Taką perełkę muszę mieć w oryginale. ;)

Ja też nie mogę się otrząsnąć jeszcze po 2x19 - najwyższej jakości perełka. :serce: Wstrzymam się na razie z komentarzem, bo planuję napisać długi i szczegółowy. :)
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Forrester

Dobrze fanie Stefci :wink: Zresztą ja napisałem nad postem, że to spoiler i jest to pogrubione, więc każdy widzi co czyta :wink:
Awatar użytkownika
Thorne

[shadow=black]Po pierwsze:

Chciałbym napomknąć o minusie całego odcinka. Wielkim minusie. Brak (tak naprawdę) Kellermana,którego rola w 19 epizodzie ograniczyła się do celowania w panią prezydent i oglądania wiadomości. :( :(

Druga kwestia:

Odcinek rewelacyjny pod względem wątku z taśmą,Caroline...Bill Kim zadaje kilka,a może nawet kilkanaście silnych ciosów naszemu Michael'owi. Dostrzec można było nieprzeciętność siły skośnookiego,co czyniło jego wyznanie,że jest absolwentem Akademii Wojskowej wiarygodne (odrzucając opcję : intensywny trening,by dojść do takiego 'kunsztu uderzania' etc.),więc nie w pełni 'czyniło' :zeby: . Bill Kim ustąpił Caroline,która...która przeprowadziła długą rozmowę z Michael'em...Michael i Lincoln są w posiadaniu magicznej taśmy zawierającej magiczne nagranie magicznej rozmowy...rozmowy pomiędzy Caroline Reynolds i Terrence'em Steadman'em,rozmowy,która szokuje! Bowiem Terrence wyznaje siostrze,że wciąż o niej myśli,wszędzie i zawsze,akcentuje,że-w łóżku-,czuje stale na sobie jej ciepły dotyk...Czyżby związek kazirodczy? Albo nie są rodzeństwem (powierzchownie sądząc po braku zbieżności nazwisk)? W to wątpię,choć nie mogę wykluczyć,w tym serialu-everything's possible. Isn't it? :mrgreen: Powracając do tej rozmowy,Caroline nie miała wyjścia,uległa...choć było wyjście-zabić Michael'a,ale czy na pewno dobre wyjśćie? Lincoln dowiaduje się o śmierci brata,wiedząc,że zginął on z ręki 'złych ludzi',ujawnia taśmę,choćby z samej już zemsty,a wtedy-znów nie po myśli Caroline,ta zła pani prezydent spisała życie niewinnego człowieka na straty,co by powiedziała opinia publiczna? Utrata posady z wielkim hukiem i jeszcze pewnie odpowiedzialność karna...Niedobrze. Mogłaby zabić Michael'a,ale tylko przy wiedzy nt. lokacji Lincolna...tak więc wiedziona własnym interesem,ulega Michael'owi. Zgadza się na puszczenie go bez obstawy,zgadza się na ogłoszenie,a potem podpisanie prezydenckiego ułaskawienia Lincolna i...samego Michael'a! (niedziwne,ale zaskoczony troszkę byłem,Scofield pomyślał też o sobie). Bill Kim-reakcja negatywna,a Caroline-"Ja tu rządzę",czy aby na pewno "ja tu rządzę"? Tu rządzą ludzie z "Firmy"-ten człowiek 'niemowa'-pokazał Bill'owi pewien napis-Sona-zapewne dowód na jakiś jeszcze poważniejszy szwindel Caroline,który można wykorzystać,by ją powstrzymać przed ogłoszeniem prezydenckiej łaski...Dobrze, wszystko super,ale w końcu dlaczego Bill'owi i 'ludziom z wyższych horyzontów" tak strasznie zależy na pojmaniu braci? Czyżby nadal chcieli wyroku śmierci (tymrazem pewnie dla obu),by dostać się do ojca Linca i Mike'a,który to ojciec 'ma wszystko i może mieć więcej'? Czy nadal o to chodzi? Zastanawia mnie to...pewnie nic nie wiedzą o śmierci ojca Linca. Zapewne nie wiedzą.
No i finalnie:"Kogo się bardziej obawiasz? Nas czy Scofielda?"-wypowiedziane żelaznym,beznamiętnym tonem zdanie,straszliwe zdanie...i zmiana decyzji Caroline! Caroline wymyśla,że jest chora,składa dymisję,dzięki temu już nic nie jest w stanie dokonać na korzyść naszych uciekinierów,dzięki temu,czy przez to? :zeby: :mrgreen: Jako pani 'nieprezydent' nie ma prerogatyw odpowiednich do ułaskawienia,a jako jedyna persona z tych kręgów mogła to zrobić. To oznacza dalsze uciekanie braci i dalsze ich ściganie przez Mahone'a będącego na usługach Bill'a i Firmy! Eh...a miało być tak super...

Ok. Inne sceny...
Sucre,jego sielanka z Maricruz przerwana przez Bellicka,który chce się tylko wzbogacić,albo 'aż' wzbogacić. Never Mind. :D

T-Bag. Czyżby kres pomysłowości i przeważenie nerwów? Nieprzemyślana decyzja,by się tak ujawniać. Mógł poczekać na możliwość normalnego odebrania torby z forsą. Przecież Bellick był nieśiadomy,że 'ta rzecz' jest na metr od niego. Tak sądzę.

C-Note. Fajnie,że ma on możliwość porozmawiania z tym drugim agentem... :mrgreen:

Resztę skomentuję innym razem...myślę,że już dość się napisałem. :mrgreen: [/shadow]
ODPOWIEDZ