Oglądacie?
Ja nie opuszczam żadnego odcinka

Huragan Amelia to nadal moja ulubiona postać, najbardziej złożona i ostatnio ruszyłem z oglądaniem odcinków Prywatnej Praktyki z jej udziałem, aby bardziej zrozumieć skomplikowaną postać siostry Dereka.
Przed przerwą świateczną zrobili ciekawy odcinek z motywem windy, który przewija się w serialu od wielu lat.
https://www.youtube.com/watch?v=dBtVg4uq1S4
Odcinek bardzo dobry, muza jak zwykle idealna, super zestawienie wątków: Amelia- Owen- Teddy; Meredith- Deluca; długo oczekiwany przeszczep Cece.
Kilka uwag do tego co się ostatnio dzieje
Przemiana Mer po śmierci Dereka- zrobiła się męcząca, nie ma pazura, poczucia humoru, ubierają ją i czeszą jakby miała 70 lat i zrobili wielkie halo jak ją raz umalowali aż cały szpital był zszokowany (WTF, od początku serialu Meredith była seksualna, romantyczna, flirtująca, skomplikowana, ciekawa) a teraz jej jedynym ciekawym odcinkiem były jej fantazje erotyczne. Jest wiecznie obrażona, straciła ambicje. Odcinki z żałobą, krzykiem na Amelię, pokazanie przyjaźni z Alexem- było to super ale na Boga...wystarczy...
Jej trójkąt z Linkiem i Delucą słaby. Deluca stał się super gościem i jestem w jego teamie starań o Grey, ale powinni go zestawić z kimś starszym a nie z Linkiem- podrywaczem

Maggie się wyrobiła- jest zabawna, nie irytuje, ale jej wątki jakoś nie skupiają mojej uwagi
Amelia: U niej zawsze ciekawie- z guzem mózgu, czy bez zawsze wplącze się w chore akcje ;D ale dzięki temu jest co ogladać. Marzę, żeby zaczęła znowu pić, ćpać i tańczyć na barze

Jest tak piękna kobietą, że można ogladać Grey's Anatomy tylko po to, żeby na nią patrzeć
Wątek swatki i jej rozmowy z Mer trochę nużące, ale ciekawe. Połączyła je przyjaźń i wzajemna obietnica pomocy : Pomoc w miłości za przeszczep ;D
Najnudniej u Alexa i Jo- są piękną parą i kibicuję, ale za długo już wypoczywają po tym weselu.