Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
paw

Post autor: paw »

Straszna bieda w tych Stanach :) Hawaje w pokoju :P To choć mogli wykorzystać scenografię z domku na plaży czy tej kawiarni z ogródkiem. A skoro tak tną koszty, mogli niby wylecieć do San Francisco czy NY... Nie wiem czy ktoś tam myśli :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Dzisiaj był pierwszy odcinek z 2014 roku.

Paw, zastanawia się, co jest droższe, scenografia czy wyjazd ekipy na Hawaje? Wydaje mi się, że te wnętrza zostały już kiedyś wykorzystane. W takim razie zrealizowanie paru scen na Hawajach wypadłyby drożej.

Wcale się Ridge'owi nie dziwię. Brooke nie pierwszy raz skrzywdziła swoją najbliższą osobę, więc miał prawo przeżyć szok, związany z tym, że ona nie uczy się na swoich błędach.
Liam powinien być bardziej kreatywny, jeśli chce odzyskać Hope. Na razie Wyatt wygrywa zarówno pomysłowością, jak i bezczelnością oraz zaangażowaniem. :D

Czy w USA Nowy Rok jest dniem roboczym? Z dzisiejszego odcinka wynika, że tak. :zeby:
paw

Post autor: paw »

Chyba nie zrozumiałeś :) Jeśli już nie lecą naprawdę na Hawaje, to można było ładnie coś zaaranżować, żeby choć odrobinę je przypominało:), ale im się nawet tego nie chciało. Zaś jeszcze taniej wyszłoby wymyślenie takiej lokacji, gdzie pokoik hotelowy wystarcza, czyli jakieś duże miasto na ten przykład :)
Dawidek
Administrator

Dzięki za wyjaśnienie. Faktycznie, można to było inaczej zorganizować. Z drugiej strony - wiele pokoi hotelowych ma ustandaryzowany wygląd i trudno je skojarzyć z konkretnym miejscem. We wczorajszym odcinku takim hawajskim akcentem był zespół, prezentujący lokalne stroje i twórczość.
Lepiej byłoby, gdyby bohaterowie faktycznie gdzieś wyjechali a nie tylko mówili, że są. Można było zaaranżować miejsce, np. w pobliżu Los Angeles. Chwalenie się Hawajami nie byłoby potrzebne.
Prawdę mówiąc - taka sytuacja nie pojawiła się pierwszy raz. I pewnie nie ostatni - to niezbyt dobrze świadczy o produkcji. Pamiętam, że podobny manewr zrobiono z Paryżem. Aktorów i ekipy fizycznie nie było w stolicy Francji, ale przez kilka odcinków trąbiono, że akcja się przenosi nad Sekwanę.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Dawidek pisze:Można było zaaranżować miejsce, np. w pobliżu Los Angeles.
Albo zrobić "Hawaje" z plaż LA. Producenci to robili w 2009 roku podczas wątku ślubu Jackie i Owena. Na pewno byłoby to wiarygodniejsze niż pokój w studio ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Największa żenada jak nie obchodzą sylwestra tylko gadają w biurze :lol:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Odcinki z tego tygodnia były nudne i tylko przegadane, wszystko prawie się kręciło wokół czworokąta Brooke/Ridge/Katie/Bill. Osobami komentującymi do tego wątku byli Donna, Liam a nawet Eric. Odnośnie tamtej czwórki to na stan obecny nie wiem z kim chciałbym, żeby teraz była Brooke. Z nowym Ridge'm jakoś nie widzę tej chemii jaką miała ona z poprzednim aktorem. Ich wspomnienia z całego związku to zapewne będzie pokazany tylko moment, gdy Ridge zjawił się na schodach. Większą chemię jak dla mnie Brooke ma z Billem, choć odgrywa ona wtedy męczennicę co też nie fajnie się już ogląda. Za to Ridge znów odwiedził Katie i już dwa razy się przytulali. Prędzej czy później coś będzie między nimi :o

Ostatnio Aly wspomniała, że Thorne właśnie wyjechał do Paryża objąć tam stanowisko w ich oddziale firmowym. Szkoda, że nie będzie go nie wiadomo ile czasu, zwłaszcza że jego córka jest w mieście. Choć i ona sama póki co na drugim planie jest obecnie...
Dawidek
Administrator

Zgadzam się, mijające odcinki były przegadane. Najlepsze były chyba komentarze Billa ("zakompleksiony krawiec") oraz Katie, która pytała, czemu Brooke ma takie powodzenie u mężczyzn. :D

Brooke faktycznie zgrywa taką męczennicę. Ale sama jest w sobie w dużej mierze winna, płaci za swoja głupotę. W kwestiach uczuciowych Logan ma problem z wyciąganiem wniosków z przeszłości.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Rozśmieszyło mnie jak Hope opowiadała o Hawajach spędzonych w pokoju :lol: Ogólnie ona się bardzo źle teraz zachowuje, nagle nabrała chęci na Wyatta, to niech ją Liam oleje i poleci do Steffy...
Szkoda, że Quinn nie zabiła tego irytującego Charliego :twisted:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Ja akurat tego ochroniarza lubię. To dosyć pozytywna postać. Szkoda tylko, że mężczyzna uległ Quinn, która go zaszantażowała. Byłoby ciekawiej.
Ktoś z bohaterów powiedział kiedyś, że Hope jest teraz w komfortowej sytuacji, wybiera między Liamem a Wyattem. W tym jest racja. Liam teraz czuje, jak on latał między nią a Steffy. Wydaje się jednak, że Hope się zawiodła na Liamie, a Wyatt ma czystą kartotekę i dlatego jeszcze ma coś jej do zaoferowania. Chłopak się stara. Liam idzie za ciosem, ale bardziej w kierunku skompromitowania rywala.
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Fajne odcinki w tym tygodniu. Quinn co raz bardziej się rozkręca. Akcja z zatrzymaniem Liama w windzie wyszła nieźle. Do tego zaczyna straszyć Charliego. Ona obecnie nakręca akcję w serialu. Jest dobrą manipulatorką i intrygantką. Kolejny czarny charakter choć do legendarnej Sheili Carter dużo jej brakuje. Mam nadzieję, że Quinn pokaże jeszcze na co ją stać.

Maya i Oliver ?! Kompletnie nie pasują do siebie. Fajnie, że Olivera może być więcej teraz, ale łączyć go do wątku razem z nudnymi Mayą i Carterem, aż szkoda go...
Dawidek
Administrator

Quinn faktycznie nakręca akcję w serialu, ale nie przepadam za tą postacią. Dzięki niej jest ciekawie. Ona jest takim "aniołem stróżem" Wyatta. On trochę buntuje się przeciwko niej, ale ma świadomość tego, że ona jest taka, a nie inna. Nauczył się żyć z tym. Gdyby on był trochę bardziej stanowczy, to może Quinn by zastanowiła się dwa razy, czy dobrze robi, ingerując w życie młodych. A te jej ingerencje świadczą o tym też, że chyba nieudolnie próbuje zastąpić mu ojca. I dać chłopakowi wszelkie fory i jeszcze zwiększa jego poczucie wartości, próbując usunąć od niego wszelkie przeszkody.
Jeśli mam wybierać między Liamem a Wyattem, to wolę tego pierwszego.
Ciekawie - jak na razie - zapowiada się relacja między Quinn a Pamelą.
Największą głupotą dla mnie było wyrzucenie do oceanu telefonu komórkowego Hope. I co z tego, że to był stary model? Ona nie zachowała karty SIM a po za tym dziewczyna zachowała się nieekologicznie - czyli niezgodnie z wyznawanymi przez siebie wartościami.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Dawidek pisze:a po za tym dziewczyna zachowała się nieekologicznie
::cojest:: Chyba tylko Ty Dawidku mogłeś tak na to spojrzeć
Ogólnie Hope głupio postępuje, wniosek taki, że aż tak nie kocha już Liama. Bez sensu, że Steffy się poddała skoro mogłaby łatwo zawalczyć o Liama, no ale w sumie chyba uniosła się honorem, że on zaślepiony Hope. Nadal uważam, że Oliver mógłby być nadal świetną parą dla Hope, bo na pewno nie jest dobry dla Mayi, która ogólnie jest dwulicowa i irytująca.
Dawidek
Administrator

Adex-fan Brooke pisze:
Dawidek pisze:a po za tym dziewczyna zachowała się nieekologicznie
::cojest:: Chyba tylko Ty Dawidku mogłeś tak na to spojrzeć
Urządzenia mobilne zawierają różne pierwiastki, związki chemiczne, więc w ten sposób na to spojrzałem.
Hope chyba nadal kocha Liama, ale on ją już tyle razy zawiódł, że nie widzi sensu by kontynuować związek z nim.
Olivera powinno być zdecydowanie więcej. Ta postać ma duży potencjał, scenarzyści jej nie wykorzystują. Nie widzę jednak chłopaka z Mayą. Powinien być on z kimś innym. Hope to dobry pomysł. Mógłby się z nią związać - byłby to powrót do przeszłości.
Dawidek
Administrator

Bill od ostatnich dwóch odcinków przechodzi samego siebie. ::loll:: Nigdy by mi nie przyszło do głowy, by uznać Ridge'a za geja. Akcja ze zdjęciami znalezionymi w Internecie poprawia mi humor, śmieję się z tego wątku. Chociaż porządny homoseksualny wątek w serialu by się przydał.
Nie dziwi mnie chłodna reakcja Ridge'a na związek Logan ze Spencerem. Bill nic sobie z tego nie robi, nie ma żadnych wyrzutów sumienia. Wydaje mi się, że on nie wyciągnął wniosków z przeszłości, w jaki sposób stracił Katie i firmę.
Fajna była wczorajsza reakcja Hope - wyjechała w momencie, kiedy bracia Spencerowie obrzucali się odpowiedzialnością za to, co ją spotykało. Mam tylko nadzieję, że dziewczyna będzie teraz konsekwentna i zakończy współpracę z Fullerami. Do Liama (którego wolę od Wyatta) nie musi wcale wracać. Nareszcie wyszła na jaw afera z kradzieżą diamentu.
ODPOWIEDZ