Na Wspólnej

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

DeaconFan pisze:Ale żeby nie było całkowitego OT, to dodam, że nieco zaszokowała mnie informacja, że Marta zdradzi Filipa z tym pilotem granym przez Radosława Pazurę. Nie oglądam już od dawna serialu, ale chciałbym zobaczyć te sceny. :P
Serio? Hmmm, tego sie nie spodziewalam... Tzn od razu czulam, ze cos tam miedzy nimi bedzie iskrzyc, ale nie sadzilam, ze jednak dojdzie do zdrady... No no...

Mnie ostatnio najbardziej interesuje watek Daniela i jestem ciekawa jak wybrnie z tych swoich wypadow do Czech. A swoja droga to jakim idiota trzeba byc, zeby sadzic, ze taka kasa z przewozu maskotek jest??? :D
Tomala

Post autor: Tomala »

"Na Wspólnej" jest dla mnie ostatnio bardzo ciekawe :D
Wątek z ciążą Moniki ciekawie się potoczył. Tylko ona mnie trochę irytuje. Najpierw wszystkich okłamywała przez kilka tygodni, a teraz się wielce dziwiła, że nikt jej nie wierzył, że tym razem naprawdę jest w ciąży. Mam nadzieję, że ona i Damian będą razem. On do niej bardziej pasuje niż do Żanety.
Rozbraja mnie ten gangster, o którym Jerzy ma napisać książkę ::loll:: Najlepsze było jak mówił przez telefon: "Zlikwidować, natychmiast!", a biedny Jurek taki przerażony :lol: Mimo, że ten wątek może się potoczyć jeszcze bardzo poważnie, to póki co strasznie mnie śmieszy.
Honorata i Roman to moja ulubiona para ::loll:: Nic więcej nie trzeba pisać :lol:
Irytuje mnie ta sprawa z chorobą Antosi. To jest trochę oderwane od rzeczywistości. Wkurza mnie to panikowanie, że Antosia już od razu umrze jak nie będzie miała natychmiast przeszczepu. Na dializach można przecież żyć całe lata! Fakt, że jest to bardzo uciążliwe, bo trzeba na nie jeździć 3 razy w tygodniu i trwają 3-5h, ale niech nie wprowadzają widzów w błąd. Moja mama pracuje na stacji dializ, więc jestem zorientowany w tym temacie :wink:
Zachowanie Marty jest dla mnie bez sensu. Nie wiem po co ona się cały czas spotyka z tym facetem... Wydawałoby się, że ma szczęśliwe normalne życie, a ona szuka nie wiadomo czego. Tylko teraz trudna jest ta sytuacja z Filipem - kto ma zrezygnować z kariery ::kwasny::
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Ja bym chciał żeby wreszcie do serialu powróciła rodzina Brzozowskich - Basia, Andrzej i Kuba ;/ I nie mówię tu o scenkach przy śniadaniu raz na miesiąc a o jakiś fajnych wątkach. Wiem, że aktorzy (G. Wolszczak i T.Schimscheiner) mają inne plany zawodowe (PM, SZNG) ale mogliby trochę pograć w serialu, który przyniósł im popularność. Najbardziej ciekawi mnie jak wygląda Kubuś. Właściwie to jedna z najważniejszych postaci - dziecko z romansu Baśki z Wiktorem, pierwsze dziecko w serialu itd a wcale go nie pokazują. Ostatnio był pół roku temu i ma chyba 7 lat :/ Jestem ciekaw jak się potoczą losy serialowych dzieci za 5-6 lat :D Fajnie jakby Kubuś zarywał do Antosi :D
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Tomala pisze:Zachowanie Marty jest dla mnie bez sensu. Nie wiem po co ona się cały czas spotyka z tym facetem... Wydawałoby się, że ma szczęśliwe normalne życie, a ona szuka nie wiadomo czego.
I za to znienawidzilem Martę :evil: :evil:
Miała takiego fajnego męża, mieli razem dziecko a ona łatwo to zniszczyła :cry:
Awatar użytkownika
Liason-fanka

fandantego pisze:Ja bym chciał żeby wreszcie do serialu powróciła rodzina Brzozowskich - Basia, Andrzej i Kuba ;/ I nie mówię tu o scenkach przy śniadaniu raz na miesiąc a o jakiś fajnych wątkach. Wiem, że aktorzy (G. Wolszczak i T.Schimscheiner) mają inne plany zawodowe (PM, SZNG) ale mogliby trochę pograć w serialu, który przyniósł im popularność.
No ja tez tesknie za Basia i Andrzejem i zaluje, ze pojawiaja sie tylko tak od swieta. Ale i tak fajnie, ze w ogole zostali i czasem ich widac, bo przy amerykanskim systemie jak aktorzy dostaja staly angaz w innej produkcji to najczesciej znikaja na dobre.
fandantego pisze:Najbardziej ciekawi mnie jak wygląda Kubuś. Właściwie to jedna z najważniejszych postaci - dziecko z romansu Baśki z Wiktorem, pierwsze dziecko w serialu itd a wcale go nie pokazują. Ostatnio był pół roku temu i ma chyba 7 lat :/ Jestem ciekaw jak się potoczą losy serialowych dzieci za 5-6 lat :D Fajnie jakby Kubuś zarywał do Antosi :D
A to calkiem niewykluczone :D Ale troche jeszcze bedzie trzeba poczekac, bo to nie USA gdzie od razu by byl SORAS i juz bysmy dawno ogladali nastoletnia Antosie i tym bardziej nastoletniego Kubusia :D
Awatar użytkownika
BeLieF

Ale ogólnie fajnie by było gdyby Basia i Andrzej dostali swój własny wątek :wink:

Np. Basia zaczyna flirtować z Borysem(który od jakiegos czasu nie ma wątku :cry:) , ten się nie opiera..... :wink: Zacynają się spotykać coraz częściej.... :wink: Nieoczekiwanie dochodzi do ich pocałunku, wszystko widzi Andrzej..
I zaczynają się kłopoty w ich zwiazku... :twisted:

To taka moja fantazja :wink: :mrgreen:
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Skisły pisze:Ale ogólnie fajnie by było gdyby Basia i Andrzej dostali swój własny wątek :wink:

Np. Basia zaczyna flirtować z Borysem(który od jakiegos czasu nie ma wątku :cry:) , ten się nie opiera..... :wink: Zacynają się spotykać coraz częściej.... :wink: Nieoczekiwanie dochodzi do ich pocałunku, wszystko widzi Andrzej..
I zaczynają się kłopoty w ich zwiazku... :twisted:

To taka moja fantazja :wink: :mrgreen:
Myślę, że Andrzej już by tego Baśce nie wybaczył ::ok:: Ona zdradziła go z Wiktorem 8 lat temu, on jakoś w tamtym roku zadłużył się w Kindze... Jest 1:1. Niech mają wątki, ale takie bardziej życiowe a nie love and drama ::loll::

Bardzo ciekawe ostatnio są wątki! Szczególnie ten Marty i Filipa oraz Weroniki/Adama/Antosi i Sebastiana. Wgl co ten Sebastian sobie myśli? Że wróci po kilku latach i od tak zostanie ojcem? ::bojesie::

Dzisiaj Adam (kto oglądał ten wie) powiedział coś takiego, że "można zmienić twarz ale nie charakter". Jak sami widzimy postać Sebastiana Petrusa gra inny aktor (wcześniej grał go Paweł Deląg). Czy w serialu było wcześniej coś napominane jakoby Sebastian "zmienił" twarz? W sumie to logiczne wytłumaczenie, skoro teraz ten bohater jest grany przez innego aktora, a w tym serialu do tej pory nie było chyba czegoś takiego jak zmiana aktora ;)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
BeLieF

fandantego pisze:Niech mają wątki, ale takie bardziej życiowe
Bardziej życiowe, mówisz :wink:
No to niech Baśka albo Andrzej zachorują na jakąś ciężką chorobę :wink:
Ale oczywiście potem wyzdrowieją :wink:
Awatar użytkownika
Liason-fanka

fandantego pisze:Dzisiaj Adam (kto oglądał ten wie) powiedział coś takiego, że "można zmienić twarz ale nie charakter". Jak sami widzimy postać Sebastiana Petrusa gra inny aktor (wcześniej grał go Paweł Deląg). Czy w serialu było wcześniej coś napominane jakoby Sebastian "zmienił" twarz? W sumie to logiczne wytłumaczenie, skoro teraz ten bohater jest grany przez innego aktora, a w tym serialu do tej pory nie było chyba czegoś takiego jak zmiana aktora ;)
On chyba musial zmienic twarz tam niby w serialu, bo jak Weronika go po raz pierwszy zobaczyla to zapytala "Kim pan jest?" Takze to chyba nie byl taki typowy recast. On przed ta mafia tam uciekal i w ogole to moze jakas operacje plastyczna sobie strzelil czy cos.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

No Sebastian przecież był objęty programem ochrony świadków czy jakoś tak, zmieniał twarz (fizycznie), a przed tym nawet było spotkanie jego i Weroniki podczas którego powierzył je obie całkowicie Adamowi chyba (do Antosi oddał prawa) i zniknął.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Oglądam sporadycznie serial, ale macie rację, dużo się dzieje! Minęło 1400 odcinków i ciągle trzymają poziom.Naprawdę jestem miło zaskoczony, wszystkie wątki są super: wujek-tato Antosi, zdrada, HIV, teraz Gosia i jej Piotr (tamten poprzedni też był ciekawy). Pokuszę się o stwierdzenie że Na Wspolnej ma najlepszy scenariusz spośród wszystkich produkcji tego typu.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Zgadzam się i na dodatek serial zdobywa nowych fanów chociaż tyle odcinków minęło. Znam sporo osób które wciągnęły sie w serial dopiero właśnie teraz dzięki wątkom, które wspomniałeś. Mi podoba się ten motyw oszustów, co oszukali to biuro podróży.
Goku

Post autor: Goku »

Ostatnio z nudów oglądam sobie Na Wspólnej w soboty rano :).

Najciekawszy obecnie jest zdecydowanie wątek Marty! Strasznie mi jej szkoda :(. A Filip ostatnio zachowuje się jak niezrównoważony i nie powinien nawet zbliżać się do dziecka. W dodatku jest nudziarzem i bez niego serial nic by nie stracił. A jego jędzowatą matkę ktoś powinien utopić w Wiśle! :evil:

Fajny jest też wątek Gosi i Piotra :).

Śmieszy mnie postać Laury, szczególnie jak mówi coś o Mieciu :lol:.

Za to kompletnie nie interesuje mnie wątek Weroniki. Niech Sebastian zabiera tą wkurzającą bachorzycę, byle jak najdalej i niech już nie wracają! ::jezyk::
Awatar użytkownika
Liason-fanka

mailo pisze:Zgadzam się i na dodatek serial zdobywa nowych fanów chociaż tyle odcinków minęło. Znam sporo osób które wciągnęły sie w serial dopiero właśnie teraz dzięki wątkom, które wspomniałeś. Mi podoba się ten motyw oszustów, co oszukali to biuro podróży.
Mnie tez bardzo interesuje ten watek i jestem bardzo ciekawa jego rozwiazania. Na razie sie troche uspokoilo, ale jak widac niektorzy zabrali sie za poszukiwania oszustow :D

Watek Gosi i Piotra tez mnie intryguje, bo za bardzo nie wiem o co temu Piotrowi tak naprawde chodzi i jestem ciekawa co tu scenarzysci wymyslili.

Ogolnie tak jak powiedzieliscie, Na Wspolnej jest ostatnio naprawde ciekawe.
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja też nie bardzo wiem o co chodzi temu Piotrowi. Ogólnie on działa mi na nerwy, jest taki nachalny.

Uwielbiam Laurę i Miecia :mrgreen:

Jeżeli teraz Michał znów zdradzi Kingę to będzie żenujące.

Wkurza mnie już wątek Adama, Weroniki, Antosi i Sebastiana. Ta dziewczynka grająca Antosię zaczęła mi już działać na nerwy (kiedyś nie działała, bo nie pojawiała się tak często). Jest taka męcząca. Głupie jest to, że teraz okazuje się, że Adam nie zaadoptował Antosi. Jako prawnik powinien dbać o takie sprawy, ale oczywiście szewc bez butów chodzi. A ten aktor, który gra Sebastiana mnie wkurza. Jest taki gogusiowaty, a i postać Petrusa się zmieniła, także w sumie nie ma już praktycznie nic wspólnego z dawnym Sebastianem granym przez Pawła Deląga.

Podobnie jak paru osobom tutaj, mi też marzy się wątek dla Basi i Andrzeja.
ODPOWIEDZ