Post autor: gzymi »

Oglądał ktoś dzisiejszy odcinek ? Mimo tego, że występuje obecnie dużo nowych postaci był ciekawy. Kulisy NDiNZ były poświęcone rocznicy 20-lecia emisji serialu. Zaskoczeniem jak dla mnie było puszczenie klasycznej piosenki na zakończenie odcinka :serce:
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Powinny wrócić jakieś stare postacie, choćby na jeden odcinek. "Na dobre i na złe" to jedyny znany mi wieloletni serial, w którym nie ma prawie wcale żadnych powrotów dawnych aktorów... ::kwasny::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: BeLieF »

Fatalny ten jubileusz, powinni albo zrobić gościnny powrót Zosi i Kuby(mają do kogo) albo specjalny odcinek ze wspomnieniami, bo kulisy i dawna piosenka pod koniec odcinka to żenada. ::kwasny::
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

BeLieF pisze:Fatalny ten jubileusz, powinni albo zrobić gościnny powrót Zosi i Kuby(mają do kogo) albo specjalny odcinek ze wspomnieniami, bo kulisy i dawna piosenka pod koniec odcinka to żenada. ::kwasny::
Z tym, że Foremniak i Żmijewscy nie chcą wracać – nawet gościnnie. Nic na siłę.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

B@r pisze:Z tym, że Foremniak i Żmijewscy nie chcą wracać – nawet gościnnie. Nic na siłę.
Okej, ale jest jeszcze masa starych postaci, która mogłaby wrócić choćby gościnnie: Monika Zybert, Pawica, Sambor, Bruno (może Pieczyński zgodziłby się na jeden odcinek?), Bożenka, Mariolka, Tomek Burski...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: sharkinator »

Cieszę się, że puścili piosenkę Anny Jurksztowicz. Ale to już nie to samo, słysząc ten kawałek oczyma wyobraźni widzi się postaci, których już od dawna nie ma.

Najbardziej mnie wkurza, że bez słowa znikają różne osoby. Pomijając te stare postacie nie ma już Przemka, Wiktorii (ona akurat ładnie pożegnana), Niny, Klaudii, Oli, Hany, Marka (Jan Wieczorkowski), Adama, Zuzy (J. Kamińska), Janka, Sylwii, Sary (siostra Hany), Latoszków, Gawryły, Agaty (ona może wróci). W zasadzie oglądam już tylko dla Falkowicza.

Obecni aktorzy są ok, tylko brakuje tych powrotów. Jedynie Katarzyna Bujakiewicz wróciła na chwilę, ale słuch oczywiście po niej zaginął.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

DeaconFan pisze:
B@r pisze:Z tym, że Foremniak i Żmijewscy nie chcą wracać – nawet gościnnie. Nic na siłę.
Okej, ale jest jeszcze masa starych postaci, która mogłaby wrócić choćby gościnnie: Bruno (może Pieczyński zgodziłby się na jeden odcinek?),
Widać, że nigdy nie rozmawiałeś z nim. Ten aktor jest jeszcze bardziej na anty, niż Foremniak czy Żmijewski (dlatego też wcześniej odszedł). Trudny aktor i na niego nie ma szans. Poza tym, kogo z nowej widowni interesuje jakaś Monika czy Tomek? umówmy się - widownia tego serialu się zmienia, podobnie jak obsada. Śledzę badania rynku, i ludzie mają w nosie przeszłość. Specyficzna produkcja, no ale tak jest. Stosunkowo długo byli tu Latoszki, ale jakiś czas temu Anita Sokołowska mi mówiła, że nie chce wracać, bo jest w innym miejscu życia zawodowego, a rola Leny ją zmęczyła i woli "Przyjaciółki".
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Czy ktoś z Was jeszcze ogląda Na dobre i na złe? Wczoraj był mocny odcinek skupiony wokół wybuchu gazu w szpitalu i śmierci żony Falkowicza. Sądząc po bardzo licznych komentarzach na FB był to potężny wyciskacz łez, ja się wzruszyłem, ale nie tak, żeby płakać, kobiety są bardziej wrażliwe widocznie. Uważam, że ten sezon jest dużo ciekawszy niż poprzedni, który mnie nudził i już się miałem odczepić oglądania go. Odkąd pojawiły się postacie Berga, dr Fisher czy Kazi jest dużo ciekawiej. Do gry wraca też Wiktoria w ciąży bliźniaczej.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Oglądam i potwierdzam - jest bardzo ciekawie. Akcja z wybuchem gazu i śmiercią Smudy idealna na koniec sezonu. W NDiNZ brakuje mi jak zawsze powrotów dawnych postaci - tak trudno ściągnąć np. Foremniak, Żmijewskiego, B. Opanię, Sokołowską na jeden odcinek?
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

DeaconFan pisze:Oglądam i potwierdzam - jest bardzo ciekawie. Akcja z wybuchem gazu i śmiercią Smudy idealna na koniec sezonu. W NDiNZ brakuje mi jak zawsze powrotów dawnych postaci - tak trudno ściągnąć np. Foremniak na jeden odcinek?
Uparty jesteś z tym tematem, ale np. ta aktorka nie chce o tym słyszeć i nic się tu nie zmieniło. Jak za nią tak tęsknisz to od 7 czerwca na antenie TVP Seriale około godz. 10:30 „Na dobre i na złe" rusza z powtórkami od 1. odcinka. ::chytry:: :lol:
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

B@r pisze:Uparty jesteś z tym tematem, ale np. ta aktorka nie chce o tym słyszeć i nic się tu nie zmieniło.
No jestem uparty i będę. :lol: Ten serial to jedyny taki tasiemiec w polskiej telewizji, gdzie nie ma żadnych powrotów prawie. Co z tego, że zmieniają się scenarzyści, w innych serialach też tak jest i jakoś stare postacie czasem powracają. Foremniak wymieniłem tak po prostu. Wolałbym powrót Pieczyńskiego, Wilczaka czy Bartosza Opani. A o 10.30 to ja w pracy jestem. :lol:

Świetnie się ogląda Skrzynecką w NDiNZ. Alina jest bardzo fajną postacią i ciekaw jestem, z kim ją ostatecznie połączą...
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Emilia Krakowska powiedziała właśnie, że byłaby chętna wrócić do tego serialu, jeśli wróciłaby Małgorzata Foremniak - https://www.fakt.pl/kobieta/plotki/emil ... le/x1p17p7

:P
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

P. Emilia mogłaby też wrócić do "Pierwszej miłości" - ale niestety o jej postaci nawet się nie wspomina. Prawdopodobnie grana przez nią Natalia zmarła lata temu.

Na powrót Gabrysi do NDiNZ pewnie nie ma co liczyć. Chociaż mogłaby np. pomagać Julce Burskiej w opiece nad jej dzieckiem.

Oglądam odcinki z września 2012 (mówię o PM) i Natalia od lat nie występuje, ale o niej wspominali ostatnio.
W NDiNZ Krakowska nie występuje od jeszcze dawniej i nie widzę powodu, dla którego miałaby wrócić, chyba tylko jako pacjentka na 1 odcinek. Teraz to jest zupełnie inny serial skupiony wokół całkiem innych postaci.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

sharkinator pisze:Oglądam odcinki z września 2012 (mówię o PM) i Natalia od lat nie występuje, ale o niej wspominali ostatnio.
Drobny spoiler to może być dla Ciebie, Sharkinatorze: to było chyba ostatnie wspomnienie o niej. Później już o niej i Antonim nie wspominano, jak dobrze kojarzę.
sharkinator pisze:Teraz to jest zupełnie inny serial skupiony wokół całkiem innych postaci.
Taka już jest specyfika NDiNZ - tu nie ma prawie wcale powrotów dawnych postaci. Tylko nowi, nowi, nowi bohaterowie.
ODPOWIEDZ