Miasteczko Twin Peaks (Twin Peaks)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
B@r
x 62

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

Robert Knepper, czyli T-Bag z "Prison Break" dołącza do nowego "Twin Peaks"

http://www.swiatseriali.pl/seriale/mias ... Id,1896327

Ciekawe czy oznacza to, że nie pojawi się on w kontynuacji PB... :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

B@r, myślę, że Knepper może się pojawić w obu serialach, bo "Twin Peaks" z tego co wiem właśnie kręcą, a zdjęcia do nowej serii PB jeszcze się nie zaczęły. Poza tym w jednym z seriali (a może i w obu) może się pojawić tylko gościnnie, na jeden odcinek. Nie jest powiedziane, że będzie członkiem głównej obsady. Może mieć np. tylko 1 czy 2 dni zdjęciowe, choć oczywiście mam nadzieję, że dalej będzie jedną z glównych postaci.

Tak w ogóle to jestem fanem "Miasteczka Twin Peaks" (chociaż obejrzałem ten serial stosunkowo późno, bo w zeszłym roku) i czekam bardzo na kontynuację! W ogóle super sprawa z tymi nowymi odcinkami. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

DeaconFan pisze:
Tak w ogóle to jestem fanem "Miasteczka Twin Peaks" (chociaż obejrzałem ten serial stosunkowo późno, bo w zeszłym roku) i czekam bardzo na kontynuację! W ogóle super sprawa z tymi nowymi odcinkami. :D
Ja mam jednak trochę obawy, czy nie będzie zawodu w związku z nowymi odcinkami. Jednak ciężko będzie nawiązać do tego klimatu.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

mailo pisze:
DeaconFan pisze:
Ja mam jednak trochę obawy, czy nie będzie zawodu w związku z nowymi odcinkami. Jednak ciężko będzie nawiązać do tego klimatu.
Zobaczymy. Rzeczywiście, można mieć pewne obawy, ale grunt, że bierze się za to ponownie David Lynch, a muzykę ma znowu skomponować Angelo Badalamenti (ten sam, który stworzył oryginalną ścieżkę dźwiękową do serialu, niezwykle klimatyczną). Powróci też Kyle MacLachlan jako Dale Cooper i ponoć wiele innych znajomych twarzy. Ja jestem dobrej myśli i nie mogę się doczekać nowych odcinków. :) W Polsce pewnie by to zepsuli (tak jak to było np. ze współczesną kontynuacją "Alternatyw 4" pod tytułem "Dylematu 5"), ale myślę, że Amerykanie wiedzą, co robią. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Abec

Post autor: Abec »

Klimat Lyncha jest jeden :) Wszystkie jego filmy mają taki znak wodny. Mullholand Drive, który nota bene pierwotnie też miał byc serialem, jest w zupełnie innych dekoracjach niż Twin Peaks, a klimat ma podobny :) Nawet filmowa wersja TP, którą tuż po premierze uznano za totalne nieporozumienie, jest dziś kultowa :)
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Ciekawe czy Laura Palmer znowu będzie?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Post autor: Abec »

To jest problem, bo aktorka w sumie powinna być w tym samym wieku, co wtedy, a to chyba nie do zrobienia ::rad::
Awatar użytkownika
mailo
x 27

No faktycznie bo ona zmarła w określonym wieku przecież :D Ale może jakieś urywki, zdjęcia.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Zaznaczam jakby co informacje na biało, bo to w sumie spoilery niejako.

Poza Kyle'm MacLachlanem (Dale Cooper) potwierdzono udział w nowych odcinkach następujących aktorów: Sheryl Lee (Laura Palmer/Maddy Ferguson), Richard Beymer (Ben Horne), Dana Ashbrook (Bobby Briggs). Sherilyn Fenn (Audrey Horne) zaoferowano powrót, jednak nie potwierdzono jeszcze oficjalnie jej udziału (chociaż aktorka uspokaja, że "nie zawiedzie rodziny"). Everett McGill (Ed Hurley) również powróci. Mädchen Amick (Shelly Johnson) widziano już nawet na planie nowych odcinków. Ponadto zainteresowanie powrotem wyrazili: Wendy Robie (Nadine Hurley), Ian Buchanan (Dick Tremayne), Kenneth Welsh (Windom Earle), Ray Wise (Leland Palmer), Chris Mulkey (Hank Jennings), Peggy Lipton (Norma Jennings), Piper Laurie (Catherine Martell) oraz Brenda Strong (panna Jones, asystentka Thomasa Eckhardt'a). Inne źródła mówią z kolei o tym, ze powrócą również Michael Ontkean (szeryf Harry S. Truman), Grace Zabriskie (Sarah Palmer) i Michael Horse (Tommy "Hawk" Hill). Twórcy mają też nadzieję na powrót Russa Tamblyna (dr Lawrence Jacoby), jednak ten w ostatnim czasie przeszedł poważną operację serca i nie wiadomo czy da radę wystąpić w produkcji. Chciałaby wrócić też Joan Chen (Josie Packard). Planowano również powrót słynnej pani z pieńkiem, jednak odtwórczyni tej roli - Catherine E. Coulson zmarła dosłownie kilka dni temu. :(

Jeśli chodzi o nowych członków obsady, to poza Robertem Knepperem mają pojawić się m.in. Amanda Seyfried, Balthazar Getty oraz Peter Sarsgaard.
Awatar użytkownika
mailo
x 27

No to niezła ta lista powrotów, jestem zaskoczony. O wiele więcej niż w wersji kinowej "Ogniu krocz za mną". Jeśli by się to wszystko potwierdziło to można wykorzystać sporo flashbacków z podstawowej wersji.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Mnie to, że aż tylu aktorów z oryginalnej obsady chce wrócić aż tak nie widzi, bo:

1) większość z nich od lat grywa jedynie mniejsze role albo wcale nigdzie nie grywa, więc na pewno chcieliby o sobie przypomnieć szerszej publiczności
2) to w końcu "Twin Peaks" oraz David Lynch, a więc pewna marka. Dodatkowo osoba Lyncha niejako gwarantuje sukces przedsięwzięcia.

Nie wiadomo w zasadzie tylko co z Larą Flynn Boyle, która grała Donnę Hayward. W "Ogniu krocz za mną" zastąpiła ją w tej roli niejaka Moira Kelly, bo Boyle chyba nie chciała wrócić do roli. No i co z postaciami, których grali nieżyjący już aktorzy, a więc:

- co ze słynnym BOB'em, którego grał Frank Silva
- co z Pete'm Martellem, którego grał Jack Nance
- co z Pieńkową Damą, którą grała Catherine E. Coulson
Nie żyją także odtwórcy ról Andrew Packarda, majora Garlanda Briggsa oraz majora Dwayne'a Milforda.

Tutaj jeszcze wrzucam link do ciekawego anglojęzycznego artykułu, w którym nieźle podsumowano kto na ten moment ma szansę wrócić (lub na pewno wraca), a kto być może się w kontynuacji nie pojawi bądź nie wiadomo, czy się pojawi.

http://www.hitfix.com/news/twin-peaks-c ... n-whos-out

EDIT: News praktycznie z ostatniej chwili. Michael Ontkean niestety nie powróci jako niezapomniany szeryf Harry Truman. Ontkean porzucił aktorstwo. Wobec tego zastąpi go w kontynuacji Robert Forster. Nie wiadomo jednak, czy zagra Harry'ego Trumana czy też jego szeryf będzie zupełnie nową postacią.

http://film.onet.pl/wiadomosci/miastecz ... ach/0x90zd
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

Nie wyobrażam sobie innego aktora w tej roli i pomyśleć że to już 20 lat od śmierci Franka :(
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Despina pisze:
Nie wyobrażam sobie innego aktora w tej roli i pomyśleć że to już 20 lat od śmierci Franka :(
On w tym serialu był przerażający, aż mnie ciarki przechodzą ::bojesie:: .
Ostatnio zmieniony 2015-10-20, 21:54 przez mailo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Sherilyn Fenn (Audrey Horne) również powraca w nowym sezonie "Miasteczka Twin Peaks"!

http://spinoff.comicbookresources.com/2 ... al-series/

Bardzo mnie to cieszy, bo Audrey była jedną z moich ulubionych postaci w serialu. :D
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Nowe "Twin Peaks" zadebiutuje w Polsce 22 maja na kanale HBO, będzie też dostępne w usłudze na żądanie HBO Go. Z informacji w linku wynika, że będą też dostępne dwa wcześniejsze sezony: http://satkurier.pl/news/158505/hbo-pre ... peaks.html .
ODPOWIEDZ