Dokładnie to samo sobie pomyślałam. Wcześniej myślałam, że może to mąż Mary Alice stoi za całą sprawą, ale jak pokazali ten końcowy fragment, gdy pokazywał komuś ten list by mu pomógł odnaleźć sprawcę, to to już nie pasowało do mojej teorii.Oleg pisze:A z tym listem to ciekawe, no no... a może to nasz hydraulik, skoro ma te zdjęcia i była sugestia, że to może ktoś z sąsiedztwa...
Gotowe na wszystko (Desperate Housewives)
Dzieki livy za cenne informacje, na pewno polecę ją kupić
A oto dla Was moi mili artykuł z ostatniego "Teletygodnia" o naszym ukochanym serialu. Miłego czytania!!!
"Gotowe na wszystko"
Premierowe odcinki serialu "Gotowe na wszystko" obejrzały w Polsce blisko 3mln widzów. Nazywane kurami domowymi bohaterki uwiodły i nas. Dlaczego?
Europejczycy latami opowiadali sobie bajki o amerykańskim śnie.W USA łatwiej było o wielkie pieniądze, jeszcze większą sławę, szalone kariery czy niewiarygodne przemiany żebraków w książeta. Ten mit trwałby do dziś, gdyby nie błyskotliwy scenarzysta Marc Cherry, który w 2004 roku powołał do życia pięć atrakcyjnych gospodyń zamieszkujących luksusowe wille przy Wisteria Lane. 13-odcinkowy serial "Gotowe na wszystko' narodził się w wyobraźni Cherry'ego, by niemal z dnia na dzień za sprawą stacji ABC podbić świat.Na czym polega czar "Gotowych na wszystko"? - "Pisząc scenariusz, zastanawiałem się, jaki temat ma szansę chwycić.W którymś momencie pomyślałem, że należałoby zacząć mocnym akcentem:szczęśliwa, bogata i piękna kobieta popełnia samobójstwo. Dlaczego, skoro nic jej nie brakuje?Na tym oparłem intrygę" - mówi Cherry.
Śliczna Mary Alice pewnego dnia strzela do siebie z pistoletu przechowywanego w sekretarzyku. Zostawia męża, syna i skrzynię, kryjącą mroczną zagadkę. - "Co tam jest? Nie wie tego nikt oprócz autora anonimu z pogróżkami - mówi Brenda Strong(Mary) - "Wiem, co zrobiłaś. Brzydzę się tym. Powiem światu." List ów trafia w ręce przyjaciółek, które wszczynaja śledztwo.Gdy przyjrzeć im się z bliska, wiadomo, dlaczego uwiodły widzów jak świat szeroki. Są sympatyczne, ludzkie i...grzeszne. Lynette staje na główie, by nie zwariować w towarzystwie nadpopudliwych synalków, wymyśla przy tym dosyć osobliwe kary. Bree jest śmiertelną nudziarą, sztywną Panią-Chodzącą-Doskonałość, której małżeństwo rozpada sie w proch. Niefrasobliwa Gabrielle kocha męża, ale jeszcze bardziej ogrodnika. Rozwódka Susan traci głowę dla hydraulika, a przy okazji niemal likwiduje rywalkę. Czego chciec więcej?
Mam nadzieję, że podobał sie Wam artykuł. pozdrawiam fanów
A oto dla Was moi mili artykuł z ostatniego "Teletygodnia" o naszym ukochanym serialu. Miłego czytania!!!
"Gotowe na wszystko"
Premierowe odcinki serialu "Gotowe na wszystko" obejrzały w Polsce blisko 3mln widzów. Nazywane kurami domowymi bohaterki uwiodły i nas. Dlaczego?
Europejczycy latami opowiadali sobie bajki o amerykańskim śnie.W USA łatwiej było o wielkie pieniądze, jeszcze większą sławę, szalone kariery czy niewiarygodne przemiany żebraków w książeta. Ten mit trwałby do dziś, gdyby nie błyskotliwy scenarzysta Marc Cherry, który w 2004 roku powołał do życia pięć atrakcyjnych gospodyń zamieszkujących luksusowe wille przy Wisteria Lane. 13-odcinkowy serial "Gotowe na wszystko' narodził się w wyobraźni Cherry'ego, by niemal z dnia na dzień za sprawą stacji ABC podbić świat.Na czym polega czar "Gotowych na wszystko"? - "Pisząc scenariusz, zastanawiałem się, jaki temat ma szansę chwycić.W którymś momencie pomyślałem, że należałoby zacząć mocnym akcentem:szczęśliwa, bogata i piękna kobieta popełnia samobójstwo. Dlaczego, skoro nic jej nie brakuje?Na tym oparłem intrygę" - mówi Cherry.
Śliczna Mary Alice pewnego dnia strzela do siebie z pistoletu przechowywanego w sekretarzyku. Zostawia męża, syna i skrzynię, kryjącą mroczną zagadkę. - "Co tam jest? Nie wie tego nikt oprócz autora anonimu z pogróżkami - mówi Brenda Strong(Mary) - "Wiem, co zrobiłaś. Brzydzę się tym. Powiem światu." List ów trafia w ręce przyjaciółek, które wszczynaja śledztwo.Gdy przyjrzeć im się z bliska, wiadomo, dlaczego uwiodły widzów jak świat szeroki. Są sympatyczne, ludzkie i...grzeszne. Lynette staje na główie, by nie zwariować w towarzystwie nadpopudliwych synalków, wymyśla przy tym dosyć osobliwe kary. Bree jest śmiertelną nudziarą, sztywną Panią-Chodzącą-Doskonałość, której małżeństwo rozpada sie w proch. Niefrasobliwa Gabrielle kocha męża, ale jeszcze bardziej ogrodnika. Rozwódka Susan traci głowę dla hydraulika, a przy okazji niemal likwiduje rywalkę. Czego chciec więcej?
Mam nadzieję, że podobał sie Wam artykuł. pozdrawiam fanów
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Mary Alice Young.
Już chyba podawałam w tym temacie ten adres. Ireth, tu masz opisany każdy odcinek:
http://abc.go.com/primetime/desperate/
- Adex-fan Brooke
- x 76
To tak jakby mała gazetka, do przepisania trochę za dużo a nie mam skanera (są też zdjęcia aktorek), ogólnie to o serialu i aktorkach, o tym jak Teri Hatcher długo nie miała pracy i groził jej już komornik i że ta rola uratowała jej życie... Może Bartex coś wykombinuje żeby wkleić tu te informacje... Mogłabym też wysłać gazetkę pocztą (przez listonosza
) jeśli ktoś z Was by chciał.
Dzięki wiwiwiwi pisze:Już chyba podawałam w tym temacie ten adres. Ireth, tu masz opisany każdy odcinek:
Chciałem przepisać fajny artykuł o "Gotowych na wszystko",ale nie mogę go znaleźć, ale jak znajdę, to na pewno Wam go przepiszę(nie pochodzi on z "Vivy", tylko z dodatku telewizyjnego do "Gazety Wyborczej") Tak na marginesie mówiąc "Vivę" też kupiłem, i dodatek jest fajny, ale musze pomyśleć, co Wam tu przepisać.
I jak wrażenia po wczorajszym odcinku???
Mnie się bardzo podobał. Szczególnie ciekawa była rozmowa Bree z Zachem. Jednak to widac gołym okiem, że ten chłopczyna coś ukrywa. Żałuję, że Bree nie wtargnęła do nich, kiedy mieli awanturę i Paul leżał z zakrwawionym nosem. Wtedy by się domyśliła. W ogóle Zach jest jakiś inny, jakby żył w nieswoim świecie, szczególnie dużo dawało do myślenia po tym, jak wtargnął do domu Van de Kampów i zrobił te dekoracje świąteczne. A z Bree jestem dumny - dla Zacha była niczym własna matka.
Pozdrawiam
I jak wrażenia po wczorajszym odcinku???
Pozdrawiam
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Mary Alice Young.
Fajny był motyw z Gabrielle i jej teściową (aktorka odtwarzająca tę postać dostała nominację do nagrody Emmy, nie pamiętam jednak czy otrzymała statuetkę). Śmieszna była też scena z prostytutką
No i w końcu między Susan i Mike'iem zaczęło się układać. Tylko ciekawe kim on jest i czego szukał w domu Susan...